Tijdschrift plaatst president Suriname op cover met titel ‘Drugsbaas Bouterse’

65
Tijdschrift plaatst president Suriname op cover met titel 'Drugsbaas Bouterse'
Foto: cover van De Nieuwe Revue deze week.

AMSTERDAM, 29 aug – Het Nederlandse tijdschrift De Nieuwe Revue is deze week uitgebracht met een opmerkelijke cover. Op de voorkant van het blad is de president van Suriname te zien met de titel: ‘Drugsbaas Bouterse‘. In het blad is een uitgebreid artikel van 8 pagina’s over Bouterse te lezen, geschreven door journalist Robert Alting.

Volgens de Nieuwe Revue is Suriname hard op weg een narcostaat te worden. “De president kijkt toe hoe een Colombiaans kartel in de jungle een haven voor drugsduikboten bouwt. ‘Desi Bouterse heeft geld nodig voor zijn herverkiezing’” aldus de Nieuwe Revue.

Het is niet de eerste keer dat Alting schrijft over de president van Suriname. Vorig jaar publiceerde hij op VICE een interview met Eddy Wijngaarde, nabestaande van de Decembermoorden. Hij noemde Bouterse daarin ‘een wraakzuchtige en rancuneuze man’.

De cover van De Nieuwe Revue zie je hieronder. Een deel van het artikel is hier te lezen.

Tijdschrift plaatst president Suriname op cover met titel 'Drugsbaas Bouterse'

65 REACTIES

 1. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Ik ben niet een supporter van ddb, ndp (-paarse kakkerlakken) en gangsters, maar als ze iets kunnen doen om het gezicht van de republiek Suriname en de Surinamers te redden om een aanklacht tegen Nieuwe Revu te doen zou ik het toejuichen.

  Als men niet beschikt over goede reputatie, eer en naam zegt de grondwet van Suriname duidelijk dat zo’n een persoon never, nada, nooit, notie, nul, negatief, een overheidsfunctie mag/kan vervullen. Hoe is het mogelijk dat Surinamers daar niet zorgvuldiger mee zijn omgegaan of was het de crimineelste persoon bepaalt wat er moet/mag gebeuren.

  Dit verdienen wij als Surinamers, de republiek Suriname niet. Nederland is een top land van drugs in de wereld , waar Suriname niets bij voorstelt.

  Als de Surinamers/kiezers hier niet een wijze les uit leren en weten wie /welke persoon geen president kan worden om de republiek Suriname en de eer van Surinamers internationaal hoog te houden. Ook kennis en compenties zijn heel belangrijk.

  Stof Tot Nadenken voor de kiezers, ook voor de paarse kakkerlakken.

  Boen Sari (His)tory

  Time4Change, hoe eerder hoe beter om Suriname/rs de juiste koers te laten varen

  Eens maar nooit weer
  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Heeft ook iemand dit artikel gelezen ?? Reveu heeft wel vaker van dit soort
  artikels geschreven. Zijn er ook foto´s ?? Waar ie Oedit, nooit meer wat van gehoord??
  Wat is er met de duikboot gebeurt ??


  Maak melding

 3. RTL nieuws: 25 augustus 2018 07:07
  Nederland is wereldkampioen synthetische drugs, omzet van 18,9 miljard

  Nederlandse drugscriminelen hebben vorig jaar voor miljarden verdiend aan de productie van synthetische drugs. Ze produceerden voor een straatwaarde van minstens 18,9 miljard euro aan xtc en amfetamine. En terwijl criminelen goud geld verdienen, treedt de overheid nauwelijks op.

  Dat blijkt uit een onderzoek van de Politieacademie dat vandaag is gepubliceerd.

  Ter vergelijking: dit bedrag van 18,9 miljard is hoger dan de jaaromzet van bedrijven als Philips en Albert Heijn. Een flink deel van dat bedrag – geschat wordt zo’n drie tot vijf miljard – verdwijnt in de zakken van de Nederlandse drugscriminelen zelf, aldus het onderzoek onder leiding van prof. dr. Pieter Tops.

  ‘Waarschijnlijk nog veel hoger’
  Voor het eerst is berekend wat er in Nederland wordt verdiend aan de synthetische drugs. Volgens de onderzoekers is 18,9 miljard een voorzichtige schatting. Het bedrag ligt waarschijnlijk beduidend hoger.

  In het onderzoek staat ook dat de overheid verzuimt deze criminele handel effectief te bestrijden. Het beschermen van de volksgezondheid, economie of diplomatieke relaties is belangrijker dan de aanpak van drugscriminelen. De politie is niet in staat om de xtc-handel effectief te bestrijden. ‘De grote jongens’ ontspringen vaak de dans.

  Narcostaat
  Eerder deed Edward van der Torre, lector gebiedsgebonden politie bij de Politieacademie, al bij RTL Nieuws een dringende oproep aan het kabinet. “We zijn een narcostaat aan het worden”, zei hij afgelopen mei. Nederland faalt in de opsporing en aanpak van drugscriminaliteit, vindt hij. Wijkagenten voelen zich machteloos en raken daardoor gefrustreerd.

  Meer op rtlnieuws.nl
  Agenten slaan alarm: ‘We worden een Narcostaat’


  Maak melding

 4. @RobG,

  misschien heb je een beetje gelijk met dit artikel maar je vergeet een belangrijk
  ding. In Nederland is het niet de regering die in drugs handelt in Suriname
  Bouterse wel die het faciliteert of misschien wel het spul mede verhandelt.


  Maak melding

 5. competenties i.p.v. compenties

  ddb mag nooit meer president van de republiek Suriname worden, hij bezorgt Surinamers (inter)nationaal heel veel schade en schande toe.

  voordelen op de leveren in de vaart der volkeren.

  Eens Maar Nooit Weer

  Zal het nu wel duidelijk zijn voor de Surinamers, cq de paarse kakkerlakken wat deze man voor Suriname betekent?

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  ddb graatie, tik joe bondroe dai gwe!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 6. @ Vliegende Hollander

  Verschil moet er zijn : we kunnen niet allemaal hetzelfde doen, dus Bouterse heeft
  gelijk als hij dat tenminste doet ! Maar hier kan ik helaas niets over zeggen, omdat ik dat niet kan staven wel, of niet !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Haha, de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. Als Suriname een Narco staat aan het worden is ,is Nederland nog harder op weg een pedofielen staat te worden. Daarbij, alsof het niet genoeg is, willen de Nederlanders de drugs. Ze vragen er nadrukkelijk om ondanks ze zelf hun drugs kweken en produceren in welke vorm dan ook. A.U.B niet roomser doen dan de paus. Nederland is geen haar beter.


  Maak melding

 8. @ Passant

  De paarse kakkerlakken zal je nooit horen klagen want die varen er wel bij.
  Als er een president komt vallen ze om van de honger, en mede daardoor
  willen ze geen andere pres hebben. De aanhangers van de Nationale Dieven Partij
  zullen het nooit opgeven om DDB om aan de macht te houden.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Ter vergelijking in NL aan omzet bijna 20 Miljard of een veelvoudige ervan, stond niet lang geleden in de NL bladen. Dat van Door De Bank, als hij dat doet is in het niets ter vergelijking, “pinda pakie”. Let wel op, ik ben niet links, ook niet rechts; gewoon rechtdoorzee en nogsteeds ReddFoxx😁
  Soso Lobi vanuit Coronie


  Maak melding

 10. Weer een rat die niets te melden heeft,terwijl er serieuze issues zijn in ned waar over gepubliceerd kan worden;alleen met de verkoop van amfetaminen heeft ned in 2017 19 miljard euro verdient,what About de verdiensten van cocaïne ,heroïne ,hasjhandel en wiet verkoop willen wij ook weten van narcostaat nr 1 ned,de paar miljoenen wat de drugshandelaren in Su verdienen met de smokkel naar Europa valt in het niet,als het gt om de verspreiding van harddrugs door narcostaat nr 1ned over de hele wereld,en niet te vergeten Srebrenica,wie is overste Karremans vergeten met zijn beroemde uitspraak;mladic slachte vr de ogen van Karremans een varken met een bajonet bevend van schrik zei hij tegen de aanwezige pers there is no good Guys en bad Guys in deze oorlog terwijl ned alle schuld in de schoenen wilde schuiven van Mladic en co,massamoord in rawahgadeh in indonesie,oost Timor te veel om op te noemen I rest my case


  Maak melding

 11. Ik heb de nieuwe revu heel lang niet gelezen, maar ik vraag me af als zij ooit Nederland een narco staat hebben genoemd. Ik ga de drugs handel nooit goed praten, maar als we kijken naar de omzet van drugs in Su en het vergelijken met de omzet in Nederland, dan gaat Nederland er zeer bekaait van afkomen.


  Maak melding

 12. Hollanders moeten niet kletsen,op cruciale posten en beroepen,Rechterlijke macht enz zitten Pedo`s,cocaine snuivende advocaten ,das geen geheim.ga daar maar onderzoek doen nieuwe reveu.trouwens bestaan jullie nog,ik dacht dat jullie al falliet waren met jullie FAKE NEWS !


  Maak melding

 13. RobG,

  in Nederland worden drugsbaronnen opgepakt en veroordeelt en niet beloond met het premier cq koningschap. Tracht in het vervolg eens bij het onderwerp te blijven en niet steeds met je huilie huilie Calimero geleuter de aandacht te verleggen naar anderen.


  Maak melding

 14. Deze smerige cokedealer, was in Nederland al veroordeelde voor coketransporten, en nu hij in een ongelooflijke positie zit als president, word het hem nog makkelijker gemaakt om zich uitgebreid bezig te houden met de drugshandel, net wat de Revue zegt, deze cokedealer heeft vanwege de economische situatie in het land, veel geld nodig, om de verkiezingen in 2020 te kunnen winnen.


  Maak melding

 15. Narco’s zijn ook kapitalisten. Waar we ons zorgen over moeten maken is welke kartels opereren in Suriname. Die Colombianen en Mexicanen zijn duivels, ze moorden hele gezinnen uit. Je komt heel moeilijk van deze narco terroristen af.

  Ik denk zelf dat Door De Bank niet onder de indruk zal zijn van dit artikel, hij maakt zich meer druk om de Yanks en de DEA. Zoonlief en Roger Khan zitten vast in USA, niet aan de Noordzee.


  Maak melding

 16. Het is grappig dat jullie allen meteen met de vinger naar Nederland wijzen. Het verschil is is dat de Nederlandse staat dit niet faciliteert maar er niet genoeg tegen doet. Daar zal binnenkort wel verandering in komen.
  Wat ik ook grappig vind is dat heel de wereld Nederland nu gaat zien als een pedo-staat. Maar zou het niet kunnen zijn dat Nederland en Australië gewoon de enige landen zijn die daadwerkelijk jacht maakt op pedo’s? Ik weet het nieuws nog met detrouix “mensen dit was in België.” Met het idee dat dat niet voor zou komen in Nederland. Nu weten we uiteraard wel beter. Maar misschien moet de rest van de wereld maar eens achter hun oren krabben en bedenken dat dit overal ter wereld voor komt, in dezelfde mate. Helaas!
  Terug op het onderwerp. Bouterse is het slechtste wat Suriname is overkomen na de dekolonisatie! Niet veel beter dan Maduro.

  Mvg,

  Alrik


  Maak melding

 17. De van moord verdachte Drugscrimineel moet De Nieuwe Revue voor de rechter slepen wegens Smaad.

  Is deze Drugscrimineel hiertoe in staat?

  I don’t think so.


  Maak melding

 18. @alrik Nederland is een pedo staat de straffen op pedofilie zijn in Nederland erg laag. Ze komen meestal weg met een taakstraf. En een ander bewijs dat Nederland pedo’s beschermd is het voorbeeld van die pedo’s die in Brazilië waren opgepakt en via de Nederlandse consulaat een nieuwe paspoort kregen om zo naar Nederland te vluchten


  Maak melding

 19. De zoveelste poging van een bepaalde categorie media in Nederland om Suriname in discrediet te brengen. Wat er in Nederland per jaar aan Euroś omgaat in de drugs business is vele malen groter dan de jaarbegroting van de Surinaamse regering. Het zwartgeld circuit van Nederland is niet meer weg te denken uit de Nederlandse economie.


  Maak melding

 20. @ Rob G.

  Het is een feit dat Nederland aan kop staat wat de produktie van synthetische drugs betreft. Niemand zal dat ontkennen.
  Dat Suriname een van de grootste narco-exportstaten ter wereld is, wordt door de gehele Surinaamse bevolking ontkent. Dát is het verschil!


  Maak melding

 21. “De president kijkt toe hoe een Colombiaans kartel in de jungle een haven voor drugsduikboten bouwt.‘Desi Bouterse heeft geld nodig voor zijn herverkiezing’” aldus de Nieuwe Revue.

  Dit is te doorzichtig, kom met een ander verhaal


  Maak melding

 22. Hoezo in discrediet brengen? De NL media rapporteert toch ook gewoon over drugs in NL zelf? Proberen ze daarmee ook NL opeens in discrediet te brengen? Neen. Gewoon waarheidsvinding.

  Zou ddb nu iets tegen dit artikel durven doen? Valt het onder smaad als je “drugsbaas” wordt genoemd als je bent veroordeeld voor drugshandel? Lol, like to see him try 🙂


  Maak melding

 23. @real deal dat zal wellicht in het verleden zijn geweest maar zal nu niet meer. Tegenwoordig gaan ze eigenlijk altijd de kast in en vaak ook nog tbs met dwangverpleging.
  Overigens weet ik niks van de twee smeerpijpen uit Brazilië maar laag zijn de straffen niet meer.


  Maak melding

 24. @Robje de Desi-slaaf : u als paarse YO-KOE droomt weer,

  terwijl u weet dat NEDERLAND NIET FAILLIET is en SRANAN
  helaas WEL !!!

  Nederland bestrijdt DRUGS, Sranan benoemt helaas een
  persoon tot president die ANTECEDENTEN heeft, inclusief een
  ONHERROEPELIJK veroordeling voor handel in HARDDRUGS !!

  Narcoticabestrijders werken HARD en ONAFHANKELIJK in
  Nederland, in samenwerking met een FIOD en beschikkend over
  PLUK ZE-wetgeving !

  In Sranan worden sommige onderzoeken gesaboteerd vanuit het regiem.
  Zie bv de SABOTAGE van het 8 December-Massamoordproces !

  Wat wil u met een president die om prive-redenen een Procureur
  Generaal openlijk BEDREIGT ???

  U wil de RECHTSSTAAT Nederland vergelijken met de FAILED STATE
  Suriname ????

  NEDERLAND is niet FAILLIET, terwijl Sranan door PAARS WANBELEID
  EN CORRUPTIE ZWAAR FAILLIET is ! Staatsschuld is GIGANTISCH,
  productie KRIMPT !!!

  Maak maar en vergelijking tussen BNP van Nederland en dat van Sranan,
  dan gaat u als zogenaamde deskundoloog anders BABBELEN !

  FRI SRANAN !!! WEG MET DE MEGA PAARSE CORRUPTIE !!!


  Maak melding

 25. Real deal, hoe hoog is de straf in Suriname voor het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten?. DDB heeft in Nederland ook nog een veroordeling openstaan van 11 jaar voor drugshandel. Dus kwaak nou niet over lage straffen in Ned.


  Maak melding

 26. RobG, niet de media brengt Suriname in discrediet, dat doen ze zelf wel, alleen de media maakt er gewag van, of moeten ze de misstanden maar gewoon doodzwijgen, Bouterse zal wel zeggen , “zand erover”


  Maak melding

 27. @Srafu
  U hebt 1000% gelijk mang.
  Maar ik zeg je. Dit gaat van kwaad tot erger. Er moet dus opstand komen vanuit het volk zelf, voordat de Mexicanen en Columbianen hun intrede gaan doen en verschrikkelijke geweldsdelicten jegens het volk gaan doen.
  Zowel Pres randdebiel en zijn Latino maatjes hebben geen greintje respect voor de bevolking. Antisociaal.


  Maak melding

 28. @ RobG

  Waarom gebruik je de drugshandel in Nederland als excuus om de drugshandel in Suriname te rechtvaardigen nog wel door de regerende partij sterker nog door de president, Desi Bouterse?


  Maak melding

 29. Nieuwe Revue doet aan een afleidingsmanouvre. Het is een rechts medium. Typisch Nederland. Altijd de vinger wijzen naar andere landen, terwijl zij al decennia lang in de drugbusiness zitten. Zelf hun Mariniers die zogenaamd in het Caribisch gebied op jacht zijn naar drugstransporten doen eraan mee.
  welke weldenkend mens neemt Nederland nog serieus als het gaat om morele zaken? Wij kennen hier pedofielen netwerken( tot in de hoogste rechterlijke macht): Notarissen en advokaten die hand- en spandiensten verrichten voor de drugsmaffia; vieze priesters en pastoors binnen de RK Kerk. Trouwens: hoe komen al die coke-containers Nederland binnen?


  Maak melding

 30. RobG en consorten jullie hebben gewoon stront in je funcking kop om Nederland steeds met Suriname te vergelijken….en daarom al zal het nooit goed komen met Suriname, jo fucking debiel. Worden jullie daar niet moe van om steeds die zelfde kapotte plaat op te zetten? Het geeft alleen maar jullie intelligentie weer. Kunnen jullie niet een keer met betere en valide argumenten komen? Geen enkele Nederlander gaat ontkennen dat Nederland een drugs probleem heeft. Neem voor 1 keer de goede dingen van Nederland over, zal je zien hoe mooi het kan zijn in Suriname. In plaats van alleen maar de slechte rotzooi…stelletje debielen..


  Maak melding

 31. Het is algemeen bekend dat minder dan 10% van de coke wordt onderschept Als we dan kijken naar wat er onderschept is en dat met 10 vermenigvuldigen dan heeft de firma-Bouterse de afgelopen jaren miljarden binnen gehaald.
  Als we kijken naar de vele grote vondsten van meer dan 100 kg dan valt het ook op dat er nooit één van de finacieers is gepakt in SR. Oedit zou gevlucht zijn naar NL, zogenaamd voor dokters behandeling. Het is te hopen voor hem dat hij zo verstandig was om zich in NL ij het OM als kroongetuige aan te melden want anders is hij zijn leven niet zeker.


  Maak melding

 32. De Suri pres.is echt een bekende in de wereld.Hij wordt in een adem genoemd met Maduro en enkele andere beruchte Afrikaanse presidenten.Hij heeft zich geschaard in de rij van leiders die hun land vernietigd hebben.Het IMF en de Wereldbank zullen hem altijd herinneren.


  Maak melding

 33. Eh, RobG heeft natuurlijk wel een punt als het gaat om de enorme productie van drugs in Nederland en onlangs is een prominente partijleider van het CDA opgepakt voor het runnen van een drugslab op zijn boerderij. Maar wat de Revu nu schrijft heb ik al zo vaak op dit forum voorbij zien komen dat het helemaal geen nieuws meer is. Tja, vakantietijd is komkommer tijd en de bladen moeten nu eenmaal gevuld worden.


  Maak melding

 34. Maar laten we eerlijk zijn. Oedit is nooit gepakt en ook geen uitleveringsverzoek aan NL gedaan. Wat zou je hieraan kunnen herleiden. Men wil de drugshandel niet aanpakken.


  Maak melding

 35. Eerlijk is eerlijk,wij moeten toegeven dat Nederland het grootste drugsland ter wereld is,vraag het maar aan john v d Heuvel.wanneer krijgen wij van de NIEUWE REVU.een reportage.Er zijn tegen Bouterse geen harde bewijzen, alleen maar vermoedens.Holland is ook drugsland.en wel DE COLUMBIA VAN DE WERELD.ik hou niet van Bouterse,maar nhet recht moet zijn beloop hebben.


  Maak melding

 36. EEN DOOR ONS INTUSSEN VERGETEN VERHAAL. EEN GEHEUGENOPFRISSER HEET DAT.

  NRC HANDELSBLAD van Donderdag 21 december 1989

  Suriname levert aan Europa tonnen cocaïne
  Door onze redacteur MARCEL HAENEN PARAMARIBO, 21 dec. — Het afgelopen jaar is vanuit Suriname minimaal 10.000 kilo cocaïne naar Europa gesmokkeld. Driekwart van deze hoeveelheid is getransporteerd naar Nederland, dat voor de Surinaamse cocaïnehandel als distributiecentrum voor West-Europa fungeert. Dit zegt het hoofd van de Narcoticabrigade van de Surinaamse politie, H. Tjin-Liep-Shie, in een vraaggesprek met NRC Handelsblad. De Surinaamse recherche zegt zich bij deze voorzichtige schatting te baseren op informatie uit het onderzoek naar de vondst in april van 200 kilo cocaïne in Suriname en de partij van 330 kilo uit Suriname afkomstige cocaïne die deze maand in Rotterdam werd gevonden. Volgens de Narcoticabrigade wordt de cocaïne in Nederland volledig gedistribueerd door een groep Surinamers of Nederlanders van Surinaamse afkomst. De cocaïne die niet direct naar Nederland gaat wordt via het traject Paramaribo-Cayenne naar Frankrijk gebracht. Voor het vervoer naar Europa worden schepen en vliegtuigen gebruikt. Gisteren zijn in Suriname opnieuw zes mensen aangehouden in verband met de vondst in Rotterdam. Het totale aantal arrestaties in Suriname in deze zaak komt daarmee op twaalf. De cocaïne is volgens de politie naar Rotterdam verscheept in dozen van het bedrijf Calypsona dat regelmatig postpakketten naar Nederland verstuurt. Personeelsleden van dit bedrijf, taxibedrijf Simson en douanebeambten bevinden zich onder de arrestanten. In Nederland gearresteerde werknemers van Calypsona zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ook twee ex-militairen van het Nationale Leger zijn gearresteerd. De betrokkenheid van militairen bij cocaïnetransporten wordt steeds duidelijker. Volgens de politie is het onzeker of het leger als organisatie betrokken is bij cocaïnehandel. Pag. 3: Vervolg’Drugshandel kan niet zonder hulp van leger’ Vervolg van pag. 1 Volgens het hoofd van de Surinaamse Narcoticabrigade Tjin-Liep-Shie staat inmiddels vast dat de moord op en het verbranden van vier Brazilianen in september in Paramaribo een afrekening in het drugsmilieu betrof. Hoofdverdachte in deze moordzaak is Roy T. Die behoort tot de groep van zestien militairen die in 1980 met bevelhebber Bouterse een staatsgreep pleegden. De man is sinds september spoorloos. Volgens-de- politie-is-nog ondui-1 delijk of het legér als organisatie bij de cocaïnehandel is betrokken. „De verdachten komen tot nu toe uit allerlei beroepsgroepen. Feit is wel dat dit soort handel niet zonder protectle kan gebeuren en bescherming kan alleen het leger echt bieden”, aldus een woordvoerder. De politie maakt zich zorgen over het feit dat 80 procent van het grondgebied van Suriname ongecontroleerd terrein is waardoor cocaïne gemakkelijk uit andere Zuidamerikaanse landen kan worden aangevoerd. Of de beschuldiging van het junglecommando dat in het midden van Suriname — op de Tafelberg — laboratoria van het leger zijn waar cocaïne wordt verwerkt juist is, zegt de politie niet te kunnen beoordelen. „Dat gebied is militair terrein waar wij niet mogen komen”, zegt Tjin-Liep-Shie. Hij wijst erop dat er in het binnenland zeker tien „airstrips” zijn waar vliegtuigen onopgemerkt kunnen landen. Onstabiel Ook de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA maakt zich zorgen over de groeiende rol die Suriname speelt in de cocaïnehandel. Nu de strijd tegen drugs in Colombia, Peru en Bolivia sterk is toegenomen, is het gevaar groot dat cocaïnehandelaren hun heil zoeken in een onstabiel land als Suriname. Een land met een open ongecontroleerd binnenland, een tekort aan deviezen en met politieke moeilijkheden. De DEA zal begin volgend jaar twintig Surinaamse politieagenten een training geven op het gebied van de bestrijding van de drugshandel. In Engeland zullen zes Surinamers worden getraind in het werken met speurhonden. De Verenigde Staten krijgen op hun beurt binnenkort van de Surinaamse regering waarschijnlijk toestemming een DEA-agent in Paramaribo te stationeren. De politie gaat er voorlopig van uit dat de cocaïne die naar Europa wordt getransporteerd niet in Suriname zelf wordt geproduceerd. De 200 kilo die in april in Tibiti in Suriname werd onder. schept diende volgens Tjin-Liep-Shie nog een bewerking te ondergaan. Dat zou erop kunnen wijzen dat er in Suriname laboratoria zijn. Binnenkort zal het korps politie van Suriname voor het eerst kunnen beschikken over een vliegtuig om het binnenland te verkennen. Justitie heeft de politie toestemming gegeven gebruik te maken van de Cessna-206 die in de Tibiti-zaak verbeurd is verklaard. Volgens de recherche van de Surinaamse politie is er door de douane in Rotterdam niet professioneel gehandeld bij de vondst van de 300 kilo cocaïne, de grootste hoeveelheid die ooit in Europa werd onderschept. Na de vondst zijn door de politie direct arrestaties verricht onder personeelsleden van Calypsona. Volgens de Surinaamse politie is door dat snelle optreden de kans verprutst om leidinggevende figuren achter de handel op te sporen. • Een woordvoerder van Calypsona in Rotterdam bevestigt dat op 6 december vier werknemers van het bedrijf door de Rotterdamse politie zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel. Na enkele dagen zijn zij weer op vrije voeten gesteld. Calypsona ontkent ten stelligste bij de cocaïnesmokkel betrokken te zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in het versturen van geschenkpakketten tusen Nederland en Suriname. De kartonnen dozen die daarvoor worden gebruikt, voorzien van de naam van het bedrijf, zijn voor iedereen te koop. De dozen worden door de klant thuis gevuld en bij de filialen van Calypsona afgeleverd. „Ik kan mij wel vinden in de conclusie dat de Rotterdamse politie met haar arréstaties onprofessioneel heeft gehandeld”, aldus de woordvoerder. „Waarom hebben ze niet gewacht en gekeken wie de dozen uit ons magazijn kwam ophalen? Nu werden werknemers van ons bedrijf opgepakt omdat ze toevallig in de buurt waren. Wij hebben met verdovende middelen niets te maken.” De Rotterdamse politie wil geen commentaar geven op de zaak.


  Maak melding

 37. Ik weet niet waarom de mpp surinamers noet willen inzien dat hij werkelijk een moordenaar en een grote drugsdealer is. Waar heeft hij het land naar toegebracht.
  Drugs en criminelestad. Neserland ks een welvaartsland. Ik snap niet waarom men suriname met nedermand wil vergelijken. Wat heeft suriname
  Alleen maar bullshit. Bouterse werkt samen met Oedit in de drugshandel. Vergeet niet als Bouterse president blijft dan wordt suriname een tweede afrika.
  Waar nergens aan de macht is. Is criminaliteit. Verkrachting. Moord. En corruptie de normaalste zaak van de wereld. Kan iemand mij 1 voorbeeld geven van een erger samenleving waar het goed gaat. Nada. Ik hou mijn hart vast.


  Maak melding

 38. @RobG
  De media maken het nieuws niet, dat doet in dit geval Bouterse die de aanleiding is waarmee nieuwe Revue pagina’s kan gaan vullen op de door haar lezers gewenste wijze.

  Bouterse heeft duidelijk de kans geboden om dit medium haar ding (opportunistische Journalistiek) te laten bedrijven.
  Waar is namelijk meneer Oedit gebleven. U weet wel Oedit van die duikboot in de buurt van zijn bedrijf en die een betonnen landingsbaan had en heel veel vliegtuigbrandstof kon opslaan.
  beste RobG:
  > Oedit is/was NDT(loyalist)
  > Oedit kon maar zo terwijl zijn werkers vast zaten maar zo voor medische behandeling naar NL.
  > Oedit komt ook voor in het Stellendam dossier als vervoerder van Coke van uit Domburg (residentie van !!!!) naar de kotter.
  In komkommer tijd kan de Nieuwe Revue Bouterse gebruiken al bladvulling. niet meer en niet minder.

  De vergelijking van NL en Su als Narcostaten slaat nergens op in NL wordt er actief bestreden en is het een bedrijfstak die marginaal genoemd kan worden terwijl de Surinaamse economie op de logistiek van Coke lijkt te drijven terwijl de bestrijding marginaal lijkt .


  Maak melding

 39. Mensen word eens keer wakker alle landen in de wereld hebben te maken met criminaliteit.De regeringen zijn niet in staat om op dit moment iets tegen te doen.Het is dweilen met de kraan open.Dit is de toekomst.De Franse vn pedo militairen zijn ook niet gestraft voor het misbruiken van afrikaanse kids in oorlogs gebieden.Wat ik probeer aan te geven is dat er belangen spelen die veel zwaarder wegen dan bv wat er in SWITi Sranan,China,Saudi Arabie enz enz gebeurt.Komt even in het nieuws en als het om iemand gaat zoals BouterseMaduro,Putin of Assad dan blift het maar terug komen.Ik denk persoonlijk dat als de cocaine in SWITI Sranan een probleem was voor de VS er al lang wat hier tegen was gedaan.Dus trek ik de conclusie dat de Amerikanen er belang bij hebben dat dit onder hun neus gebeurt.Voor degene kijk maar naar Noriega die was een spion van de VS.Info opvragen dan kom je het ook te weten.Saddam was ook een holmaat van de Amerikanen.


  Maak melding

 40. VERGELIJKING MET ANDERE LANDEN DIE OOK PROBLEMEN
  HEBBEN MET DRUGSHANDEL, tjaaaaahhhhhha :

  De meeste andere Landen zijn NIET FAILLIET, zoals SRANAN !

  Nederlands BNP in 2017 bedraagt 880 MILJARD !!!

  BNP Suriname bedraagt in 2015 slechts 4,8 MILJARD !!

  Zieke geesten vergelijken rijke landen, die niet FAILLIET zijn
  met BANKROET SRANAN, dat WEIGERT DRUGS EN CORRUPTIE
  TE BESTRIJDEN !!!

  DRUGSBONZEN ZITTEN AL AAN DE KNOPPEN VAN HET BESTUUR

  IN SRANAN ! NEKS NO FOUT, VERNIETIG DE SRANAN-JEUGD !!!

  DRUGSBONZEN MAKEN MET HUN HANDEL SRANAN TOCH TOT EEN
  WELVAARTS-STAAT !!!

  TIDE , TAMARA, W´E SRIBI GO MORO FARA INI FAILLIET SRANAN !!!

  PS : BOUTASINGH HEEFT DE ANTI-CORRUPTIEWET EN BINNENKORT
  OP TE ZETTEN ONAFHANKELIJKE SURINAAMSE FIOD, MEEGENOMEN NAAR
  ZIJN WELVAARTSPARADIJS, CUBA !!!


  Maak melding

 41. Wat een gezever hier weer door de wijsneuzen; el chapo is aan de macht en kilo’s wit exportproduct gaat richting Europa zonder dat men ook maar enig cijfer daarover heeft; toch weet men dat nl erger is; slaat toch nog nergens op; suriname weet men geeneens hoeveel kinderen naar school gaan laat staan dat iemand weet om welke bedragen of hoeveelheden export het gaat; Nederland probeert er wat aan te doen maar t lukt niet echt; producenten worden steeds slimmer; in suriname doet men echter helemaal niets; scheepsladingen uit su worden onderschept in zoveel landen; nooit wordt iemand vervolgd in su; dat is pas een sari tori; europese markt voor witsani is uiteraard veel groter dan su; maar daar gaat het hier helemaal niet om; wat doet su hieraan? Helemaal niets.


  Maak melding

 42. De Nederlandse staat had een Cocaïne fabriek sterker nog het was van de koningshuis. Ach ja dat kon, maar nadat zij zich rijkelijk hebben verloond, is het uiteraard raar als andere het doen.


  Maak melding

 43. vergeten jullie aub niet welk volk met kwaad is begonnen op de aarde,zoals slaven handel en onmenselijke gebeurtenissen.nederlander zijn mensen die zaken altijd verdraaien in nu voordeel.zo las ik in een boek een schrijven .die koffie die de blanken elk ochten op zijn terrs zit te drinken is geen vloeistof meer of water,het is de bloed en zweet en tranen van de slaven en dan zit hij met jas en das en dan noemt hij zichtzelf een fatsoenlijk mens.


  Maak melding

 44. @Vliegende Hollander

  Mee eens, dat is het probleem van Suriname vooral sinds Bouterse president is. Suriname is onder Bouterse volledig een criminele staat geworden waar drugscriminelen tot de hoogste functies vh landsbestuur zijn doorgedrongen en dat maakt nou net het verschil met Nederland uit.

  Suriname is een klein land, een klein volk maar is helaas een groot drugs land geworden. Bouterse speelt daarin een zeer centrale rol. De drugsdoorvoer uit Suriname nemen dan ook sinds Bouterse president is elk jaar toe. De drugsvangsten in het buitenland zijn het keiharde bewijs daarvoor.

  Een gedeelte vh artikel klopt dan ook niet, Suriname is niet op weg een narcostaat te worden, Suriname is allang een narcostaat geworden!

  Een eerste oplossing vh probleem en meest belangrijke is dat de bejaarde Bouterse en zijn gehele kliek voorgoed vh toneel verdwijnen, dit is een absolute voorwaarde voor herstel vd rechtsorde in Suriname. Bouterse hoort in de gevangenis voor de rest van zijn leven net als zijn zoon.

  Ik heb overigens het artikel gelezen en alles klopt.


  Maak melding

 45. de man is z , g. n ziek en verblijft voor de veiligheid in Cuba..

  alles is leeg geplunderd, zelf de s. l. m is aan faillissement toe en zal niet lang meer duren of de deuren gaan sluiten.
  dus uit veiligheid overwegingen is meneer al vast voor uit gelopen met het bekende smoesje voor zijn gezondheid redenen..

  voorlopig komt hij natuurlijk niet meer terug en kan die arme jongen Adhin voor de ellende staan en alle klappen krijgen.

  het beste wat hij kan doen, is z.s.m. de zaak ONTBINDEN nieuwe verkiezingen uit schrijven..

  die meneer aangeven aan INTERPOL door directe arrestatie alles inleveren..

  tra vasie no dé

  er is geen weg terug..


  Maak melding

 46. Bouterse drugs baron .Bouterse moordenaar is oud nieuws.Toch word hij 2 keer gekozen tot president.Je vraagt je af hoe ziek moet een volk zijn om het zover te laten komen.


  Maak melding

 47. Artikel gelezen, alles op 1 punt na klopt helaas wat er staat.

  Het enige wat niet klopt is dat Suriname niet onderweg is een narcostaat te worden, het allang een narcostaat geworden!


  Maak melding

 48. Nieuwes Revu laat zaken heel duidelijk zien voor de personen die zelf het meest aan zouden twijfelen. Met een klein beetje garnalen hersenen zou je kunnen zien dat wat ze schrijven duidelijk de puzzelstukken op hun plaats vallen. De namen die een rol in spelen zijn allemaal personen die aan de ndp-gelineerd zijn en die jongens van Columbia hebben al heel lang een band met de ndp.

  De republiek Suriname kreeg vanaf 25 november 1975 gelden uit het verdrag geld van Nederland. Op 8 december 1982 kwam door ddb 15 tegenstanders om het leven. Nederland stopte toen met het over maken van deze gelden naar Suriname. ddb ging dus naastig op zoek naar geld voor Suriname en kwam bij de Columbianen, Pablo Escobar, drugshandel terecht, Farc militaire wapens in ruil voor drugs enz.

  De lui van het drugsvliegtuig in Saramacca en drugsduikboot is gelineerd aan de ndp. de ndp doet alles om de drugcriminaliteit te bestrijden tegen te gaan in Suriname.

  Momenteel is Suriname skeer en ddb heeft geld nodig om de verkiezingen van 25 mei 2020 goed voor de dag te komen. Er zullen domeingronden en allerlei cadeautjes, volkswoningen, kiezers van andere politieke partijen over te halen om lid te worden, enz aan de kiezers worden gegeven om deze over te halen om op de ndp te stemmen. Het spel is al heel lang aan de gang, ook mensen die in sleutelposities te plaatsen om de verkiezingen te controlleren, enz. Ook zal er gekeken worden welke kandidaten van andere politieke partijen na de verkiezingen overlopen naar de ndp, zoals als dat gebeurd is na 25 mei 2015.

  De vraag die gaat spelen na de verkiezingen hoe eerlijk zijn de verkiezingen van 25 mei 2020 verlopen. Het zal ddb een worst wezen.

  De verkiezingen van 25 mei 2020 zullen geen gemakkelijke verkiezingen voor de republiek Suriname worden. Het is de vraag wat waarnemers van zullen vinden. ddb en gangsters gaat alles doen of zijn al bezig alles te doen van neks no fout.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 49. T.a.v. ddb weten de Amerikanen wat voor vlees ze in de kuip hebben.

  ddb weet ook dat de Amerikanen hem heel scherp in de gaten houden en dat hij geen fouten kan maken.

  Het is een spel van wie de langste adem heeft. ddb zal vroeg of laat toch aan het korste eind trekken als het niet de verkiezingen zijn die hem uitschakelen, dan zullen het de Amerikanen zijn. Dat weet ddb. Hij probeert slim te spelen, maar de vraag is, is hij niet zo goed al uitgespeeld? Hij probeert het uit te zingen door president te blijven ook bij de komende verkiezingen van 20 mei 2020.

  Er zal maar iets moeten uitwijzen bij de waarnemers van de komende verkiezingen dat die niet eerlijk zijn verlopen. De vraag is wat doen de Amerikanen dan?, niet bemoeien met een interne binnenlandse beslissing of toch de luis in de pels verwijderen? DEA, FBI, CIA houden hem heel goed in de gaten en daar is hij zich heel goed van bewust. Ook het volk zal als ze vinden dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen zich moeten laten horen.

  Volk van Suriname wees waakzaam, want de pikin ingie booi is bezig zijn zaken heel goed voor te bereiden en nu al uit te voeren. Kijkt u goed om u heen wie de personen zijn die hij op sleutelposities plaats, ook voor de komende verkiezingen, etc.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.