Home Onderwerpen Economie DOE: salarisverhoging alleen voor ‘stervende’ groepen in Suriname

DOE: salarisverhoging alleen voor ‘stervende’ groepen in Suriname

13

PARAMARIBO, 29 aug – “Salarisverhoging is niet het beste redmiddel voor een sukkelende economie, maar als wij als vorm van tegemoetkoming er toch toe overgaan, dan moeten we het alleen voor die ‘stervende’ groepen laten gelden om de onvermijdelijke, negatieve effecten van deze verhoging op de economie te minimaliseren. Een daarvan is inflatie (ontwaarding van het geld)”. Dit stelt de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (DOE).

Dat de president, andere leden van de regering en ook parlementsleden ook een salarisverhoging krijgen is “op z’n zachtst onrechtvaardig.” Bovendien is het monetair economisch onverantwoord. De inkomsten van deze groepen liggen reeds ver boven de armoedegrens. Een salarisverhoging zal de reeds noodlijdende economie geen goed doen. De inflatie loert om de hoek.

DOE roept daarom de vooraanstaande politici en ook de vakbeweging op om niet mee te werken aan het aanwakkeren van inflatie. Waar nu wel aan gewerkt moet worden is nivellering van inkomens. Ook moet het vergaren van dubbele salarissen bij de overheid worden afgeschaft. De economie heeft vooral behoefte aan productie verhogende maatregelen. Politici zullen ‘dienend leiderschap’ aan de dag moeten leggen voor een succesvolle aanpak.

13 REACTIES

 1. passant
  DOE: salarisverhoging alleen voor ‘stervende’ groepen in Suriname Bijna heel Suriname bevindt zich op de intesive care. Recht En Waarheid Maken Vrij God Zij Met Ons Suriname/rs
 2. A-No-Mie
  Doe, weer dat "gelul" van Carl de awarie-domrie vos !!! Begin officieel afstand te doen van de verhoging die als DNA-lid zal krijgen !!! Dit als voorbeeld voor de anderen om jouw voorbeeld om afstand te doen van de verhoging na te volgen !! Jouw gescheeuw is alleen maar goedkope politiek bedrijven !!! Jij hebt toch ook gestemd op Bouterse als President, jo-awarie domrie !! Mie broedoe-e-koekoe nanga dem-nonsens foe joe sa-mie-e-jere !!!
 3. NietAllesDatBlinktIsGoud
  Long time we no have no nice time DOE, DOE, DOE, DOE you yeah remember them. DOE kan de naam veranderen in GEDAAN. Door De Bank heeft voor de zoveelste keer bewezen dat ook zij niet bestand zijn tegen de streken van de sluwe vos. Mensen kunnen hoog en laag springen, de verhoging komt er. De achterban wil geld zien, dat het geld straks geen moer waard zal worden, dat interesseert ze niet. Te a ten dati doro den mus hori den mofo, bika den srefi ben wani, noso gedoog, a situatie disi.
 4. Bigi Sma
  “Het is makkelijk om vanuit de comfortabele positie in de oppositie te schreeuwen dat deze belasting niet door moet gaan. Wanneer we hier staan bij de coalitie en we besluiten hiervoor te gaan, hebben we niet de luxe om dat te doen”, luidt de statement van NDP-fractievoorzitter André Misiekaba in De Nationale Assemblee, waar dinsdag de Wet Rij- en Voertuigenbelasting' is aangenomen. Ai boi Misiekaba, wat deden jullie als NDP toen jullie in de oppositie zaten? Behalve schreeuwen in de DNA (Doekhie heeft nog de slag van Bravo en de schoen van Somo gevoeld) hielden jullie dagelijks grote beijeenkomsten om het volk op te roepen de straat op te gaan. Nu de NDP hetzelfde overkomt schreeuwen jullie moord en brand. Come on be a man and take your shame
 5. john
  Tegenover deze monsterverhoging van salarissen staat geen productie. Dat betekent dus inflatie. Ik ben er zeker van dat de winkeliers, indien nog niet doorgevoerd, alle prijsverhogingen aan het berekenen zijn voor hun producten. De prijsverhogingen zullen zeker 30% bedragen. De gelukkigen , die salarisverhoging hebben gekregen, zullen in deze dus niet op vooruit- maar ook niet op achteruit gaan. Ze hebben die salarisverhoging (compensatie ) van 30% binnen. De ongelukkigen in Suriname zijn degenen die geen salarisverhoging hebben gehad. het arme volk dus. Deze gaan straks eindelijk protesteren en wat is het gevolg? Hopelijk de val van de klote regering Bouterse. De regering die Suriname naar de verdoemenis heeft geholpen en een oppositie die erbij stond en ernaar keek. O wat ben ik blij dat ik niet in Suriname woon om deze lijdensweg af te leggen. Surinamers die hieronder zullen lijden: U heeft mijn bewondering en ook mijn zegen. Mijn gedachten zijn bij u. sterkte..
 6. aorta
  AWARIE DOMRIE BREEVELD IS EEN VALSE DNA LID DAARVOOR WAS HIJ HET DIE MEEGEDAAN HEEFT OM DEZE REGERING TE VORNEN DIE BOUTA SCHOPING NENG GO AI TAK TRA TAAL BREEVELD DOET ME DENKEN AAN SHARMILA KAALIMAAI
 7. Ray
  Doe is mede verantwoordelijk voor al de chaos die heerst heden in Suriname.Kom niet met verhaaltjes DOE,mobiliseer je achterban en ga protesteren.weg met deze incompetente en criminele ndp regering...je moet je houden aan deze slogan DOE!!!
 8. Wazig
  Zolang de economie en de SRD niet weer gezond en sterk worden heeft een salarisverhoging niet veel zin!!!
 9. Manu
  Dus die moordenaar, komt ook in aanmerking voor die verhoging? Want is ook stervende, of te wel schijndood.