‘Veroorzaker dodelijk ongeluk Suriname reed zonder rijbewijs en had gedronken’

24
Aanrijding met dodelijk afloop Anton Dragtenweg in Suriname

PARAMARIBO, di 28 aug – De 18-jarige Akshayand B., die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk aan de Anton Dragtenweg afgelopen zondag, was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook bestaat het vermoeden dat hij en zijn vrienden, die kort voor de aanrijding uit een nachtclub kwamen, alcohol hadden genuttigd. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Drie politieambtenaren die als eerste naar de plek van de aanrijding gedirigeerd waren, constateerden dat de adem van Akshayand B. en zijn metgezellen sterk naar alcohol rook. B. werd opgenomen in het ziekenhuis en is maandagmorgen door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie.

Hij is de vermoedelijke veroorzaker van de aanrijding, waarbij de 36-jarige autobestuurder Wilfred Welcom het leven liet. Zijn drie metgezellen, waarvan de jongste 16 jaar is, zijn maandag uit het ziekenhuis ontslagen.

Beelden:

24 REACTIES

 1. Jeugdige bestuurder, geen rijbewijs, alcohol (misschien ook drugs), beruchte Mark X raceauto en een dodelijk slachtoffer.

  Sommige mensen hebben echt schijt aan anderen hun veiligheid en leven.

  Hoop niet dat het een zand erover affaire word, niets is te gek tegenwoordig…


  Maak melding

 2. Darwin mie boi krijgt altijd gelijk. Boontje kreeg zijn loontje, en de ouders aansprakelijk stellen voor de asociale ellendeling die ze hadden opgevoed laat ze dokken voor alle schade, ziekenhuis, politie en brandweer kosten want de verzekering gaat het niet doen. Pas dan gaan ouders hun kinderen een verantwoordelijk opvoeding geven.


  Maak melding

 3. Het is de Nationale Sport in Suriname om zuipend en dan ook nog zonder rijbewijs achter het stuur van het voertuig plaats te nemen.

  In de leeftijdsklasse 18 tot 40 jaar staan ze te chillen met een Parbo in de hand naast het voertuig bij de diverse Chinese winkels.

  Wat ook opvalt zijn de donker getinte ruiten. Je ziet niet wie achter het stuur zit dus oogcontact met de bestuurder is onmogelijk.

  Ik vind het heel triest hoe die gasten zich gedragen. Het verkeer is een ware Jungle: PL bestuurders die zich elke dag misdragen door hun manier van rijden.

  Afgelopen zondag heb ik voor het eerst een grootscheepse politiecontrole voor de Saronbrug kunnen waarnemen.


  Maak melding

 4. De huidige wetgeving biedt onvoldoende mogelijkheden om deze onverantwoordelijke lieden ook financieel te laten opdraaien voor de ellende die ze veroorzaken.

  Deze zuiplap krijgt waarschijnlijk een paar maanden straf, betaalt de begrafeniskosten ,zegt sorry tegen het gezin van het slachtoffer en is verder tot niets verplicht. Het gezin van het slachtoffer moet maar zelf zien hoe ze het verder redden. Dat wordt uitermate moeilijk als de kostwinner wegvalt. De wet beschermt de burger op dit punt niet.

  In de assemblee roepen ze al jaren dat er nieuwe wetgeving nodig is om deze lieden keihard aan te pakken maar zoals gewoonlijk gebeurt er daarna niets en zonder controles op de weg volharden deze onverantwoordelijke lieden in hun gedrag. Triest


  Maak melding

 5. Zonder rijbewijs achter stuur,de ouders verantwoordelijk stellen.en tegen het bestuurder hoge straf die gelijk is aan doodslag.alle kosten laten draaien dan gaan mensen hun ogen open.. laatste is een meisje van 25 jaar overleden die bestuur-ster was ook onder invloed van alcohol..


  Maak melding

 6. Heb zelf meegemaakt bij een vriend moest examen doen en gaf de verkeersagent die achterin de auto zat 100 euro en was meteen geslaagt. Dus met rijbewijs kunnen jullie ook niet rijden.


  Maak melding

 7. Luciano
  wat stoer van je om een politieman om te kopen met 100 euro.
  Ja zelfs in India kun je voor dit bedrag de politie omkopen.
  Je gaat er prat om hé maar feitelijk ben je een nietszeggende asociaal persoon.
  Grote schaamte kome over je heen. Hopelijk dat je dit zult ondervinden in je werk en leven omgeving


  Maak melding

 8. DEZE VENT MOET IN HET OPENBAAR GELYNCHT WORDEN
  HIJ IS GEWOON EEN MOORDENAAR ALCOHOL GEEN RIJBEWIJS EN MISSCHIEN OOK DRUGS
  DIT IS MOORD MET VOORBEDACHTE RADE


  Maak melding

 9. Ik denk niet dat iemand achter het stuur kruipt met de bedoeling mensen schade te berokken. Wat het wel zegt is dat deze persoon en kennelijk niemand in zijn omgeving hem hiervoor waarschuwde. Vaak denk je van : het valt wel mee en de klap komt wanneer je dus denkt dat er niets zal gebeuren.

  Hij moet wel vaker met een slokje op, achter het stuur zijn gekropen. Hij is achttien, dus volwassen . Maar geen rijbewijs. Bovendien met alcohol op . Ook nog eens vergezeld door kameraden. De grootste straf heeft hij al ondergaan met dit ongeluk dat hij veroorzaakt heeft. Er zijn ook mensen met rijbewijs en zonder invloed van alcohol , die vreselijke ongelukken veroorzaken. Dit is terug te voeren op onvoldoende alert zijn.

  Hij is getekend voor het leven. En natuurlijk ook de slachtoffers en nabestaanden . Wedden dat zo iemand nooit meer dit soort kwalijke praktijken uithaalt?


  Maak melding

 10. De reacties zijn te mild met name over de afkomst van RUMdath. Het is een bekende traditie dat Hindustanen met alcohol achter het stuur kruipen. Alleen worden zij niet als misdadigers gezien. Maar meki a be de wang bushkrioro dan zou je weer horen..
  Criminelen zijn criminelen. Dit soort verkeersmisdadigers moeten hard worden aangepakt en ook de ouders.


  Maak melding

 11. Je mag de mensen niet kwalijk nemen ze zijn niet zo slim en zien de gevaren niet in.
  Hoemeer ze op de gevaren worden gewezen hoe harder ze rijden.Zielig maar niets aan te doen.


  Maak melding

 12. Bobbelman
  Je blijft het proberen, maar je merkt dat je (bijna) alleen staat.
  Vind je het zo frustrerend dat je het daarom nogmaals probeert?

  @ Pakiratigri
  1) Ik zou best met je willen wedden. Als hij er te gemakkelijk vanaf komt,doet hij het weer!
  2) De grootste straf heeft hij al ondergaan met dit ongeluk dat hij veroorzaakt heeft”
  “Hij is getekend voor het leven”
  Dit geldt wellicht voor rationeel denkende mensen. Niet voor idioten.Niet voor moordenaars. Niet voor deze hondenlul. Hij kan nul procent op mijn medeleven rekenen.
  Ik kan mensen veel vergeven, zeker mijn geliefden, maar dit soort zaken/idioten. NEEN

  3) ” En natuurlijk ook de slachtoffers en nabestaanden”.
  Die vermeld je er gemakshalve ook maar bij. Zij zijn getekend voor het leven. Ik vind de wijze waarop je hen in je posting erbij sleept, weinig getuigen van respect en medeleven voor hen.

  4) Je zin:
  “Wat het wel zegt is dat deze persoon en kennelijk niemand in zijn omgeving hem hiervoor waarschuwde.”
  wat schrijf je hier? ik snap de zin niet. Of bedoel je:
  Wat het wel zegt is kennelijk niemand in zijn omgeving hem hiervoor waarschuwde.

  Het artikel/ de reacties
  Maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten zijn goed, preventief en repressief. Deze worden hier genoemd.
  Sancties. Hier worden alleen negatieve sancties genoemd. Straffen! Dit zou je moet koppelen aan positieve sancties. Die zijn er, maar daar mag de minister en zijn departement en verzekeraars over gaan nadenken, uitrekenen en uitvoeren

  Ik blijf er echter bij dat zolang in SU teveel met de mantel der liefde wordt bedekt. (hij zwaaide niet met z’n pistool dus hij wordt niet gestraft. Exhibitionisme is ok, zolang het niet swaffelen wordt).
  De opvoeding is niet alleen ouders, leerkrachten, maar ook iets van gezagsdragers
  Dus preventief, repressief en curatief ((zeker wat de gezagsdragers betreft, haha)


  Maak melding

 13. @Bombelman. Het is wel zaak beleid te stellen en uit te voeren. Door de afkomst van iemand te vermelden creëer je een onmogelijke situatie en uitvoer. In dit geval lijkt het als je naar de naam kijkt een Hindoestaan. Maar het ongeluk is gepleegd door een mens. En daarop moet je beleid voeren. We gaan niet aan hokjesindeling doen. Want we gaan geen eilandjes maken. Het leidt tot niets.

  De volgende keer is het de Hindoestaanse broeder en de daaropvolgende keer de boslandcreoolse broeder. Neem er voor mijn part de stadscreool erbij en de Chinees en de Libanees en Jood en je zult gauw zien dat beleid uitgevoerd moet worden zonder aanziens des persoon ,ras ,geloofsovertuiging en ga zo maar door.


  Maak melding

 14. @Pico,
  Met punt 3 kan ik je wel begrijpen. Ik geef je gelijk dat het de indruk wekt alsof ik weinig respect heb voor de slachtoffers. Ik zeg dat het de indruk wekt, omdat het natuurlijk niet het geval is. Maar omdat ik het nodig vond de veroorzaker te benadrukken opdat in het vervolg dit soort toestanden met alleen maar leed en ellende , wellicht verminderd kunnen worden. Thanks for the feedback. I appreciate that.


  Maak melding

 15. @Bombelman, waarom moeten de ouders worden aangepakt ? De verdachte is een volwassen man van 18 jaar en dan zegt de wet (voor wat het in Suriname waard is) dat je als meerderjarige zelf verantwoordelijk voor je daden bent. Weer kan men het liet laten om de etniciteit bij deze verschrikkelijke drama erbij te betrekken. Maar o wee als dit in Nederland zou gebeuren dan had je de zwarten moeten zien springen.


  Maak melding

 16. Ik begrijp wel wat @Bombelman bedoelt maar ik ben het totaal oneens met hem. Ik roep hem op niet dezelfde weg op te gaan als sommigen op dit forum. Afkomst mag geen enkele rol spelen. Fouten maken is menselijk. Toch gaat dit wel heel diep. Ik denk vooral aan de nabestaanden van de heer Welcom. Waarom gaat dit heel diep? Een jongeman van 18, die zonder rijbewijs kan beschikken over een auto. Hij komt op dat tijdstip (in de kleine uurtjes) uit een nachtclub en heeft volgens de verklaring van de politie alcohol gebruikt. Zijn jongste metgezel is 16. Uiteraard moeten jongelui kunnen genieten van hun jeugd. Maar ik heb de indruk dat in het Suriname van dit moment de normen en waarden danig vervaagd zijn. Je hebt geen rijbewijs, je hebt drank op, je rijdt te hard.
  Afgezien van het gedrag van bepaalde jongelui hebben we een te groot gebrek aan handhaving van regels. Mensen drinken vaak onbesuisd omdat ze toch weten dat de pakkans klein of helemaal niet aanwezig is.
  Veel mensen spiegelen zich ten onrechte aan het gedrag van sommige foute politie agenten:”Fa a man wan baar mie, a man e dringie moro mie”
  Dat is jammer, want het slechte gedrag geldt niet alleen voor alcoholgebruik in het verkeer maar ook het te hard rijden ook al heeft men niets op. In Suriname is een heropvoeding nodig, te beginnen bij de allerjongsten. De straat is geen racebaan, onverantwoord gedrag in het verkeer heeft niet alleen gevolgen voor je zelf maar ook voor andere onschuldige deelnemers aan dat verkeer. Kijk maar naar het ongeluk op dezelfde dag bij Onverwacht. Ook daar werd naar de verklaring van de politie te hard gereden. Men vindt het heel erg dat we relatief een heel hoog cijfer noteren waar het gaat om doden in het verkeer. Toch mis ik drastische maatregelen van de overheid. En die zijn echt hard nodig, men rijdt asociaal, men parkeert asociaal, men rijdt soms met banden die echt niet kunnen. De keuring van auto’s is ook twijfelachtig. Het gaat wat mij betreft om een scala aan maatregelen die de regering/DNA moet nemen. En zeer beslist geen maatregelen die je daarna al dan niet vanwege geldgebrek niet kunt handhaven. Neem die maatregelen, stel prioriteiten en voer ze eventueel gefaseerd in, maar doe iets het kan zo niet langer.


  Maak melding

 17. Als zelfs ouderen zich niet houden aan verkeersregels, hoe kan men dit verwachten van jongeren.
  Als zelfs ouderen van wie men mag verwachten dat ze weten dat je niet met alcohol op een auto moet besturen, hoe kan men dit dan van de jongeren verwachten.
  De daad van deze jongeman is niet goed te praten, hij had beter moeten weten. Mocht hij een geweten hebben dan zal hij daar de rest van zijn leven mee moeten leven. Zo niet, dan zal het hem koud laten.
  Een mensenleven is heel veel waard, dus hoort deze jongeman gestraft te worden.
  Moet de jongen van 16 niet opgevangen in Huize Doeli waar hij heropgevoed wordt?


  Maak melding

 18. @ Zijnsburg
  Je schrijft het volgende: “Ik begrijp wel wat Bombelman bedoelt”
  (Ik heb @ eruit gehaald, aangezien je je niet tot hem specifiek richt, maar tot ons allen)
  Wat begrijp je uit de posting van deze racist?


  Maak melding

 19. @ djoekie,

  Jammer dat voor het soort racisme dat jij bezigt geen gevangenisstraf opgelegd kan worden.
  Ze zouden alle roofovervallers die bij hun overvallen mensen hebben gedood maar ook voor levenslang achter de tralies opsluiten. Jij weet wie de meeste van hen zijn.


  Maak melding

 20. Verdorie wanneer wordt de wet strenger gehandhaafd. De uitvoerende macht gaat hier in ons geliefde land zo slappetje met die gasten om.Mijn uitspraak zou zijn..a de begravenis kosten betalen en de vrouw en kinderen verzorgen tot hun 21e jaar. Oeng weri foe deng ellendelingdisi,.


  Maak melding

 21. In de verongelukte auto zat een jongen van 16 jaar, en ze kwamen van Diamond !
  Dus er is geen controle aan de poort wie er binnen komt !
  Een jongen van 16 kan en mag niet toegelaten worden in een nacht club.
  Daar wordt er flink gezopen, want iedereen moet zien en zeggen : A mang abbi a doekoe
  yéré, want luku o minnie sopi a mang é bai !!! Maar ze vergeten dat ze nog naar huis moeten
  in dit geval, met alle gevolgen van dien. Als je in Su met doekoe zwaait mag overal naar binnen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.