Herdenkingsdienst in Suriname voor verongelukte medewerkers Hi-Jet

2
In mei 2015 vermiste helikopter gevonden

PARAMARIBO, 28 aug – Morgen, woensdag 29 augustus 2018, worden helikopterpiloot Donovan van Embricqs en boordtechnicus Ryatno Kertodikromo in Suriname herdacht. Dit gebeurt tijdens een dienst die wordt georganiseerd door Hi-Jet Helicopter Services en de nabestaanden.

De twee raakten in mei 2015 vermist. Op die dag verdween hun helikopter van de radar. Zoektochten door het helikopterbedrijf in de Surinaamse jungle leverden niets op en het zoeken werd gestopt. Bij toeval stuitten twee arbeiders van een houtbedrijf eind november 2017 op de resten van de helikopter en de inzittenden.

Piloot Donovan van Embricqs zal in Nederland begraven worden. Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname heeft zijn stoffelijke resten onlangs vrijgegeven en die komen naar Nederland met een vlucht op donderdag a.s. Op 6 september zal er een afscheidsbijeenkomst zijn in Amsterdam.


2 REACTIES

  1. Gecondoleerd and rest in peace. Haast 2,5 jaar geduurd alvorens de stoffelijke resten bij toeval gevonden werden. Zo zie je dat Suriname vanaf het centrale gedeelte en naar het zuiden toe, best wel ontoegankelijk kan zijn. Het dichte gebladerte heeft de zoektocht vanuit de lucht erg bemoeilijkt. Zelfs expedities hielpen niet.
    Doet me de denken aan de verdwijning van de MH370. Sinds maart 2014 spoorloos verdwenen. Verder , de onderzeeër ARA San Juan, is sinds november van het afgelopen jaar nog steeds niet te traceren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.