Tv-bioloog Freek Vonk in Suriname gebeten door kaaiman

53
Tv-bioloog Freek Vonk gebeten door kaaiman in Suriname
Foto: Freek Vonk's Instagram

KABALEBO, 27 aug – De bekende tv-bioloog Freek Vonk is in Suriname door een kaaiman gebeten. Dit gebeurde te Kabalebo tijdens opnames voor zijn programma ‘Freeks wilde wereld’. Freek kreeg twee tanden in de palm van zijn hand en maakte het zelf bekend op Instagram.

Ohhhh hoe gaaf is dit!!!! Vergeet nooit hoe sterk kaaimannen zijn (veel sterker dan krokodillen van dezelfde grootte) – één bonk spier… tijdens het vangen kreeg deze twee tanden in de palm van mijn hand… uiteraard na filmen en fotograferen weer heel snel weer vrijgelaten!” zei hij op Instagram.

Op NOS Jeugdjournaal verscheen onderstaand filmpje:


53 REACTIES

 1. Een redelijk klein exemplaar. Zou graag gezien hebben hoe hij met een groter exemplaar zou omgaan. Misschien was het niet bij enkele beetjes gebleven. Volgende keer misschien even een jaguar voor de lol?


  Maak melding

 2. Poki , ik denk dat dat verpestten nog wel mee valt, helemaal als je soms foto’s ziet op Facebook in de groep Sportjagers en vissers, van Surinamer van vangsten die alleen maar zijn voor de heb gewoon uitmoorden en wat de Surinamer overheid/regering toelaat op het gebied van houtkap en goudwinning dat noem ik natuur verpesten wat die Freek Vonk doet heeft meer een educatief doel,om te laten zien wat de natuur ons te bieden heeft aan schoonheid met name in Suriname, iets wat helaas veel Surinamers niet eens zien of interresseert, om even terug te komen op het sportvissen het begrip “”Catch and Releas” is nog maar bij weinigen in Suriname doorgedrongen


  Maak melding

 3. @Hans,

  Zodra je op tv iets laat zien wat mooi is en niet bekend was, zeker over de natuur, zie je daarna drommen mensen er naar toe gaan, helaas vaak met nare gevolgen. De rijke landen beschermen hun natuur goed, de arme landen hebben het geld en vaak ook de kennis daarvoor niet.
  Freek heeft het geluk gehad dat die kaaiman niet aan z’n tollie is gaan zitten, zoals Eva.


  Maak melding

 4. @ Poki,

  Aan beleidsmakers de uitdaging een verdienmodel te ontwikkelen dat de natuur centraal stelt en het natuur toerisme ten goede doet komen aan het behoud van de natuur. Moet niet zo moeilijk zijn lijkt me.


  Maak melding

 5. Freek Vonk is al eerder door een haai te grazen genomen, nu door een kaaiman. Hij mag blij zijn dat hij nog leeft.
  Steve Irwin, de Australische bioloog, was ook zo gefascineerd door dieren. Niets ging hem te ver bij het benaderen van dieren. Uiteindelijk heeft dat geleid tot zijn dood.
  Op 04-09-2006 is hij komen te overlijden nadat hij was gestoken door een giftige pijlstaartrog.


  Maak melding

 6. Catch and release vind ik het meest stomme wat men kan doen. Of je hebt het dier nodig om van te leven, of niet. Zoek maar een ander tijdverdrijf. Ik keur deze bioloog niet af hoor. Ik heb het met name over sportvissers. Wat is de zin daarvan? Of, de vis gaat in de pan of je laat het met rust. Het is goed dat mensen kennismaken met dieren . Al was het alleen maar om het feit dat wij ook dieren zijn.


  Maak melding

 7. Daarom hou ik het bij kleine vogels zoals
  PICOlet (vroeger), gloster kanarie en kapoetsensijs.
  Even reclame maken voor een Surinaamse man
  mijnzangvogel.nl
  Geen katten; dit zijn huisdieren, maar nooit in huis
  geen honden: hij heeft nog nooit iemand gebeten, totdat jij de eerste bent


  Maak melding

 8. @ Poki

  Wat heb je gezopen voordat je al deze bull shit schreef ?
  Wees blij dat er blanken zijn, zie en lees wat Hans schrijft !
  Wij zwarten kunnen alleen maar vernietigen en hebben geen
  respect aan andere individuen laat staan aan de dieren.
  Als er geen blanken waren, zouden alle levende dieren op aarde
  uitgeroeid zijn!! Als ik weder geboren wordt, word ik een kat of een hond
  maar dan in Nederland, als ik ziek word brengen ze naar de dieren
  arts, en ik word goed verzorgt ! In Su moet ik alleen kippen botten
  eten, en misschien ook nog poep. En ik word mishandelt en geschopt
  door mijn baasje .

  @ Boe

  Hij lult niet: Freek is zoals je zelf weet een bioloog, hij doet een onderzoek !
  Niet meer en niet minder, dus no spang.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. @JZwartmans,

  Ik vraag me juist af wat jij zuipt.
  Overal waar de blanken zijn geweest hebben ze de natuur, het land en de mensen vernietigd.
  Zelfs vandaag de dag zijn ze in Nederland bezig de vrijheid van de mens te vernietigen.
  Je moet in Nederland (nu al of straks):
  Verplicht je kinderen inenten met giftige stoffen, zgn tegen vaccinaties.
  Verplicht je DNA afstaan, alsof het eigendom van de staat is.
  Verplicht je organen doneren, alsof het van de staat is.

  Leef je in een grot of zo? Deze mensen zijn alleen goed in het afpakken van vrijheden van mens, dier en natuur.
  Dat jij bang bent voor je oude dag komt waarschijnlijk omdat je of geen kinderen hebt of kinderen hebt die niet liefdevol voor je willen zorgen.

  Hou op met het verheerlijken van de blanken en vraag je af wat ze met de Indianen in Suriname en elders hebben gedaan. Ze geven meer geld uit aan een kat en een hond dan aan een Indiaan. Misschien dat je daarom een kat of hond wil worden en niet een vrije Indiaan die vrij in de natuur kan leven.


  Maak melding

 10. Freek wil laten zien dat hij iets van dieren af weet.
  Ik zou zeggen, als je zoveel van dieren houdt, ga dan als een hyena leven in een kudde hyena’s of als een wolf in een groep wolven of als een haai in een school haaien.


  Maak melding

 11. Stomme Blanke Bioloog en hij heeft nog geen kaas gegeten

  Ze willen snel rijk worden en de boel belazeren.

  Suriname krijgt niks van de uitzending en alles willen ze gratis.


  Maak melding

 12. Ik ben van mening dat het gebeurde, niets van doen heeft met “zwart of wit”, maar met liefde voor de natuur in zijn geheel. Wordt het niet hoog tijd – dat sommige Surinamers, in een soort van apathisch “zwart-wit-denken” – de dingen sec leren te zien. Dus zonder enig vorm van het “slachtoffergevoel” en gefrustreerde gedachten in rassen en/of kleur.z

  Menig al té gedreven bioloog (of natuurdeskundige) – zwart of wit – zal vroeg of laat, door die zelfde natuur dusdanig geconfronteerd worden, dat de ware aard zich niet laat verloochenen.

  Freek weet – tot op zekere hoogte – hoe hij met dieren in de natuurlijke omgeving om moet gaan, maar het gedrag kunnen per dier enorm verschillen. Je kan de natuur volgen en bestuderen met camera en commentaar, maar wat mij steekt is het “stresseren” van dieren in hun natuurlijke omgeving (het volgen met fel cameralicht, vangen en tonen).

  Als mensen met een camera en fel licht achterna gezeten en gevangen zouden worden, dan gaat ook het natuurlijk “overlevingsinstinct” zijn werk doen. Men gaat zich dan instinctief, verweren tegen deze aanval. De schade zal afhankelijk zijn van het temperament, de kracht en grootte.

  Freek is ontegenzeggelijk idolaat van alles wat zich in de vrije natuur begeeft en wil ons als zodanig enthousiasmeren om diervriendelijk en zuinig te zijn op onze natuurlijke omgeving.

  De natuur dient gerespecteerd te worden, in al zijn hoedanigheid en de – vernietigende – Surinamer dient te beseffen dat hij/zij, in een land leven met de grootste populatie beschermde vogelsoorten ter wereld, de grootste slangen ter wereld, de jaguar en de meest uiteenlopende diersoorten die een mens zich maar voor kan stellen!

  Surinamers, prijs jezelf rijk!

  Zoals een wijs man ooit eens zei:
  “You have to give up the thing you want the most in the world, because that’s the thing that will destroy you”.


  Maak melding

 13. @ Poki
  Helaas ik moet je ff teleur stellen ben nog niet begonnen met zuipen, ga straks beginnen
  als ik voetballen ga kijken ( tv ). Moet je helaas teleurstellen : ik woon in een één gezin woning
  en ik heb ook kinderen en klein kinderen. Ben ook niet afhankelijk van mijn klein / noch mijn kinderen, ik kan me zelf nog bedruipen en lichamelijk en geestelijk ben ik nog steeds in orde
  met s”Heren wil ! Wat het DNA en orgaan donatie betreft het volgende : ik persoonlijk ben heel blij met het afstaan van mijn DNA aan de overheid. Want als ik dood ben kunnen ze mijn familie
  nog traceren. ( denk maar aan een vliegramp etc etc ) Wat het orgaan donor betreft is niet verplicht als ik goed geinformeert bent, ik heb wel mijn organen wel afgestaan na mijn dood,
  ik heb er toch niks meer aan. ( Hiermee kan ik een ander misschien nog helpen om een normale
  leven te laten leiden ) Dank zij het DNA is de moordenaar van Nicky Verstappen gearresteerd
  wat is er mis mee dan ? By the way : ik verheerlijk niemand ik beoordeel en veroordeel ook niemand,
  niemand is foutloos op deze wereld wat gebeurt is,is pijnlijk. En dat kunnen we helaas niet terug draaien ! Jou reactie vind ik normaal je hebt me niet beledigt, het is een kwestie van jou mening
  profileren en dat beschouw ik als heel normaal. Om terug te komen om de vaccinatie van de kinderen is in mijn optie heel normaal, hoeveel kinderen sterven niet in de derde wereld omdat ze gewoon weg niet gevaccineerd zijn tegen simpele ziektes ????? Poki denkt er maar over na, ik ben niet boos op jou, ik schrijf maar wat ik weet en denkt !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Freek Vonk is een afgestudeerde bioloog, die door middel van zijn tv-programma’s vooral de jeugd te leren over de natuur. Dit hoort daar ook bij. Vorig jaar was het een haai, nu een kaaiman. Ik hen nog nooit gezien dat Vonk een dier martelt of doodt. Surinamers, en dan vooral het onderontwikkelde deel van het volk (dus de meerderheid), zien dieren als voedsel. Geen probleem als de soort in stand wordt gehouden. Maar als ik een jonge Javaanse jongen uit mijn tuin moet jagen omdat hij achter leguanen aanzit om ze op te (laten) eten, is er in Suriname heel wat werk te verrichten w.b.t. natuurbeschermingseducatie. Zoals de tante van een van de posters zei: “jullie lullen allemaal!” dan heeft ze gelijk. Surinamers vernietigen hun eigen habitat en ze hebben het niet in de gaten. Herinnert u zich nog die politieman die in Uitvlugt een tigri uit een boom schoot door onwetendheid. Nodeloos doden. Hoeveel schildpadeieren, leguanen en andere beschermde diersoorten (o.a. de rode ibis en verschillende apensoorten) vinden jaarlijks de dood door hebzucht en onwetendheid. Dat zul je Freek Vonk nooit zien doen. Ik ben geen vriend van hem, maar het gaat om de boodschap die hij meegeeft: Heb respect voor de natuur. En als je zo nu en dan tegen een weerbarstige slang, haai of kaaiman aanloopt, dan is dat het risico van het vak.


  Maak melding

 15. Pico e.a. vogels moeten vliegen en niet in een kooitje zitten.
  weett je hoe de Surinamer met de natuur omgaat, 20 jaar terug zag je op de Maratakka vaak, zeekoeien waar zijn ze gebleven, uitgemoord, een fokprogramma is opgezet op het Corantijnkanaal omdat door de mindere bomengroei dat beter in de gaten gehouden kan worden op stropers, hetzelfde geldt op de Maratakka in de buurt van Cupido nu zowat een spookdorp omdat de bewoner vertrokken zijn naar Kamp Nw. Utrecht t.o. Wageningen, voor de Ara’s gedecimeerd op bestelling door een paar enkelingen die op Cupido gebleven zijn, Op het Bigi pan kom je regelmatig hele partijen rode veren tegen van de rode Ibis een beschermde vogel, de Dam die het bigi Pan gebied beschermt tegen binnendringend zeewater wordt om de haverklap doorgestoken door zogenaamde vissers op garnalen, zodat het gebied droogvalt en er van alles kapot gaat, op de Coeswijne ook van dit soort taferelen, en nu wordt er commentaar geleverd op een bioloog die wel het beste voor heeft met de natuur, man man man wat een volk, een gedeelte ervan dan


  Maak melding

 16. @ Pataka,

  Misschien is voor jou het volgende interessant:

  Vonk bezocht in Dordrecht het Titus Brandsmacollege.[1] Hij studeerde biologie aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in de evolutiebiologie van reptielen. In 2006 werd een artikel waarvan hij medeauteur is gepubliceerd in Nature.[2] In 2007 schreef Vonk voor Litteratura Serpentium zijn eerste eigen wetenschappelijke artikel en werd hij genomineerd voor de Academische Jaarprijs.[3] In 2008 publiceerde hij als eerste auteur een cover artikel in Nature over de evolutionaire ontwikkeling van giftanden bij slangen[4]. In datzelfde jaar kreeg Vonk een Toptalentbeurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek waarmee hij zijn promotieonderzoek financierde.[5] Vonk promoveerde in september 2012 aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Snake evolution and prospecting of snake venom.[6] Ook won hij toen de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie.[7] In 2013 publiceerde hij het eerste slangengenoom, dat van de koningscobra, in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences USA.[8] In 2014 ontving hij van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek een VENI subsidie van 250.000 euro om zijn onderzoek naar de eigenschappen van slangengif voort te zetten.[9]
  Tijdens zijn studie verscheen Vonk veelvuldig in de media, bijvoorbeeld in de programma’s De Wereld Draait Door, GIEL en Vroege Vogels. Daarnaast schreef hij columns voor onder andere Sp!ts, KIJK en TrosKompas.

  Freek Vonk maakte en presenteerde vanaf 2012 diverse televisieprogramma’s voor National Geographic en Discovery Channel.[10] Vanaf januari 2012 zond de VPRO in Villa Achterwerk de serie Freek op safari uit.[11] Daarna volgen Freek in ’t Wild (2012/2013) en Freeks Wilde Wereld (2014/2015/2016). Op 15 oktober 2015 won hij met “Freeks Wilde Wereld” de Gouden Stuiver, een televisieprijs voor beste kinderprogramma.

  Ook maakte Freek voor BNN In 2014 de serie Freek Vonk in Australië, Freek Vonk in Latijns-Amerika en in 2016 de vierdelige documentaireserie Freek Tegen De Stropers[12]. Deze laatste opnames maakte zoveel indruk op Vonk dat hij daarna bij DWDD bekend maakte een eigen stichting te hebben opgezet om stroperij tegen te gaan, stichting No Wildlife Crime.[13] Met NWC biedt hij financiële steun aan projecten die de strijd aangaan tegen stropers.[14]

  In december 2014 gaf hij op televisie een hoorcollege in de reeks DWDD University met als onderwerp gif, waar ongeveer 1,5 miljoen mensen naar keken.[15] In 2016 krijgt dit een vervolg met een college over ‘Evolutie’ en in 2017 over ‘Superzintuigen’.

  In 2014 voerde hij ook een actie onder de noemer Tientje voor T. rex om een skelet van een tyrannosaurus dat Leidse onderzoekers hadden ontdekt in de Verenigde Staten, in de collectie van het museum Naturalis te krijgen.[16] In 2016 is de T-rex, genaamd Trix, dan ook in Naturalis te bewonderen.

  In 2016 presenteerde Freek Vonk samen met presentatrice Evi Hanssen De Super Freek Show.

  Freek Vonk met litteken (2017)
  In 2017 werd Freek gebeten door een Caribische rifhaai tijdens opnamen voor het tv-programma Freek naar de Haaien.[17][18]

  In 2018 won Freeks Wilde Wereld de Zapp Award voor beste Zapp-programma.[19]

  Naast zijn televisieprogramma’s heeft Freek ook zijn eigen tijdschrift, Wild van Freek, een vier-wekelijkse uitgave. In het tijdschrift liften kinderen mee in Freeks rugzak naar onbereikbare plekken en staan oog in oog met de wilde dieren die hij tijdens zijn reizen tegenkomt.

  Eenmaal per jaar geeft Freek meerdere shows in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall, Amsterdam) onder de titel “Freek Vonk Live”. Het begon met “Freeks Wilde Wereld Live” (2014 – 2 shows), “Freeks Wilde Avonturen” (2015 – 6 shows), “Freek Vonk Live: van Dino tot Dolfijn” (2016 – 8 shows), “Freek Vonk Live: Op Wereldreis” (2017 – 9 shows). Deze laatste show werd in het voorjaar van 2017 nog 27 keer uitgevoerd in theaters verspreid door heel Nederland. In 2018 is de show “Freek Vonk Live: In het Hol van de Leeuw” in AFAS Live.

  Freeks stem is ook te horen in een aantal Nederlandse films, waaronder: Tarzan (2013) als Jim Porter[20], Walking with Dinosaurs: The Movie (2013)[21], Pinguïns van Madagaskar (2014) als documentairemaker[22] en Paddington (2015) als ontdekkingsreiziger[23].

  Wetenschappelijke carrière[bewerken]

  Naast zijn werk als presentator was Vonk tussen september 2012 en maart 2014 verbonden aan de Bangor University in Wales waar hij, binnen de werkgroep moleculaire biologie en evolutie, onderzoek deed naar de koningscobra. Sinds september 2014 is hij werkzaam bij Naturalis in Leiden, waar hij onderzoek doet naar het genoom van de Maleise mocassinslang en de koningscobra.[24] In 2018 presenteerde Vonk in wetenschappelijk tijdschrift Zoötaxa een nieuwe slangensoort, genaamd Vermicella parscauda.[25]

  Bibliografie: (nl) Freek Vonk: Op expeditie met Freek. Washington, National Geographic Junior et al., 2011. ISBN 9789048814596
  (en) Freek Jacobus Vonk: Snake evolution and prospecting of snake venom. Universiteit Leiden, 2012. Geen ISBN.
  (nl) Freeks Vonk: Freeks Wilde Avonturen, 2015. ISBN 9789082353303
  (nl) Freeks Vonk: Freeks Wilde Avonturen – Evolutie, 2016. ISBN 9789082353310
  (nl) Freeks Vonk: Freeks Wilde Avonturen – Op Expeditie, 2017. ISBN 9789082669718


  Maak melding

 17. @ Poki,

  En dat zeg je over een witmang? Je bent schaamteloos. Surinamers hebben dit land al jarenlang naar de sodemieterij geholpen, en nog doen ze dat! Zelfs natuur dat tot de beschermde gebieden behoort, wordt genadeloos vernietigd. Illegale goudwinning, illegale houtkap, illegale jacht en noem maar op. En daar is geen (Nederlandse) bioloog bij komen kijken. Je bent slecht geïnformeerd, je weet niets van je eigen land dus lul niet!


  Maak melding

 18. En toen is Poki stilletjes Kasirie gaan drinken, nadat hij de reactie van FBI heeft gelezen.

  @ FBI nu zie ik dat je nick name goed bij je past, misschien ben je wel een echte undercover
  op deze site. In ieder geval je hebt dingen benoemd wat F.Vonk allemaal doet.
  En dat is niet uit de duim gezogen, klasse man/ vrouw !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 19. @ Hans
  Mijn vogels zouden het buiten niet overleven. Bovendien hebben ze hier hun eigen personeel.
  Weliswaar bestaande uit 1 man, maar bij afwezigheid vind er waarneming plaats.
  Iedere dag schoon water, voer op zijn tijd. Daarnaast eivoer, groenvoer. ‘ S avonds lekker worden toegedekt door het personeel. ‘S ochtends lekker wakker worden gemaakt. Babbeltje .
  Geen huisvestingsproblemen
  Wat een leven man


  Maak melding

 20. @ Pico,

  Maar kunnen je vogels lekker vliegen door de lucht? Ze hebben vleugels gekregen om die uit te slaan.
  Een oom houdt ook vogels, hij verzorgt ze prima. Ze krijgen alles op tijd. Als de dierenarts er bij te pas moet komen, gebeurt dat. Bij zijn afwezigheid worden de vogels ook heel goed verzorgd.
  Toen ik hem een keer vroeg hoe hij het zou vinden als hij slechts 1 week zou worden opgesloten in een kamer van 2 x 2m, was hij wel stil.
  Tot mijn verbazing zag ik, bij een volgend bezoek aan hem, dat hij een grote voliere in de tuin had getimmerd. (In de winter haalt zij ze wel binnen, anders liggen ze met de pootjes omhoog). De vogeltjes hadden wel meer ruimte om rond te vliegen, maar het liefst zie ik ze in de vrije natuur. Van vogels in een kooi kan ik echt niet genieten en word daar zelfs verdrietig om.
  Ik mag jou graag, dus hopelijk neem je het mij niet kwalijk dat ik dit heb geschreven.


  Maak melding

 21. Ik denk dat we hiermee ook antwoord hebben op een eerdere opmerking van iemand waarom er geen Surinaamse regisseurs zijn die dit soort programma’s maken. Die zijn niet zo gek.


  Maak melding

 22. @Jiyani ,

  wist je wel dat India de grootste milieuvervuiler van de wereld is. Als die zo
  doorgaan liggen alle vogeltjes met hun pootjes omhoog. zeurpiet!!!


  Maak melding

 23. @Forza, leuk om India erbij te halen. India vervuilt idd heel veel maar een deel van die vervuiling komt mede door het slopen van boten en schepen die door westerse landen daar gedumpt worden omdat sloop in Europa niet mogelijk is of heel erg duur. Wat vervuiling betreft. Ooit gehoord van GenX wat in Nederland al jarenlang met vergunning wordt gedumpt in het drinkwater? Maar ja, wijzen naar andere landen is natuurlijk makkelijk want men ziet eerder de splinter in iemands ander’s oog dan de balk in je eigen, nietwaar?


  Maak melding

 24. @ Forza,

  Dat eeuwig geblaat van mensen als jij om India bij praktisch alle nieuwsberichten te betrekken, komt nu wel mijn neusgaten uit. Daarom ga ik er ook niet op in dat India de grootste milieu vervuiler ter wereld is.
  Blijkbaar heb ik bij jou een gevoelige snaar geraakt, vandaar dat je mij een zeurpiet noemt.
  Blijf er maar lekker in hangen stuk verdriet!


  Maak melding

 25. Nederland heeft net als veel andere westerse landen tot ver in de 20e eeuw zn radio actief afval doodleuk in zee gedumpt. Maar ja, India is met zn 1,3 miljard mensen nu eenmaal een makkelijk doelwit voor sommige mensen.


  Maak melding

 26. Jiyani,
  Het zal je ook wel duidelijk zijn dat ik jou erg mag. Nee, natuurlijk niet, Een ieder heeft recht op zijn mening.
  Om de vergelijking door te trekken:
  men zegt dat koeien in Nederland zo weinig ruimte hebben, maar vergelijk het eens met onze woning.
  Volgens mijn eigendomsbewijs is mijn woning slechts 1 are en 19 centiare (119m2). Ik weet dit omdat ik met de gemeente in discussie ben. Zij beweren 146m2. Hierdoor zal ik meer moeten betalen als ik het wil afkopen na 1940.
  Een koe, paard schaap heeft meer ruimte dan ik
  Mijn vogel (ik heb er nu nog maar 1 en twijfel en twijfel en twijfel of ik weer zal gaan fokken), heeft wel bescherming. In de “vrije” natuur is hij ten dode opgeschreven.
  Om misverstanden te voorkomen; ik hou ook van vogels in de vrije natuur.

  Trouwens,
  bij mij in de buurt (5min afstand) zijn vier AH, waaronder 1 XL,. Ik heb er drie bezocht (de vierde is vaak een rommel) geen witte bhata.


  Maak melding

 27. @ Pico,

  Koeien, paarden, schapen wel meer ruimte nodig, voor het grazen alleen al.
  Waarom denk je dat koeien wanneer ze in maart, na maanden lang in stallen te hebben gebivakkeerd, van blijdschap springen dat ze weer de wei in mogen. Dat is zo koddig om te zien.
  Ik woon niet zo ver van een boerderij en elk jaar ga ik kijken als de koeien weer naar buiten mogen.

  Weet je wat ik doe als ik het binnen benauwd krijgt. Dan ga ik naar buiten, ga een stuk lopen, ook in de winter. Ik adem dan de lucht heel diep in en voel me na een poos weer mens worden. Hoewel ik een grote achtertuin heb, is dat voor mij niet genoeg.
  Vogels die in kooien zitten opgesloten kunnen dat helaas niet. Dus ik ben geen voorstaander van het houden van vogels in kooien.

  Afgelopen weekend heb ik ook geen witte bhata kunnen vinden bij 2 A.H. Ze hadden wel gestreepte liggen, heb die maar meegenomen. Denk dat het seizoen voor witte bhata voorbij is.


  Maak melding

 28. Raymond Hoser is een Australia slangen specialist en heeft meer dan 100 nieuwe slangen en andere reptielen beschreven. Jammer een domme Nederlander maar een soort.


  Maak melding

 29. @ Jiyani

  Ieder zijn meug, als Pico van vogeltjes houd is dat zijn ding, je houd van bhata” een
  andere weer niet dus…….. ! Ik heb ook een vogeltje, en die is altijd bij me waar ik ook naar toe
  ga, het is een trouwe vogeltje en vliegt ook niet weg. Heb je waar je woont geen Jumbo
  Hoogvliet Coop Lidl Spar etc etc ??????
  Vriendelijk groet.

  Jacko


  Maak melding

 30. Jiyani,
  Wat die koeien betreft. Dat was maar een grapje.
  We hebben lijkt het, minder ruimte, maar zoals je zelf ook schreef we kunnen overal naar toe. De koe niet.
  Ik woon in Amsterdam en maak sinds dit jaar ook wandelingen.
  Langs de Bosbaan of het Sloterpark een enkel keertje Vondelpark, maar dat is toch wat te ver en te druk/saai.

  @ Zwartmans
  Zorg dat het deurtje wel dicht blijft.


  Maak melding

 31. FBI je ben een leugenaar en over Vermicella parscauda er zijn 7 authors en hij is de laatste de domme co-author van die soort
  Chantelle M. Derez, Kevin Arbuckle, Zhiqiang Ruan, Bing Xie, Yu Huang, Lauren Dibben, Qiong Shi, Freek J. Vonk and Bryan G. Fry. 2018
  Vermicella parscauda • A New Species of Bandy-bandy (Vermicella: Serpentes: Elapidae) from the Weipa Region, Cape York, Australia


  Maak melding

 32. Eigenlijk was de slang al enige tijd bekend en de bende bende schepte anderen in een haast om hun naam op de soort te zetten. Normaal gedrag voor hem.


  Maak melding

 33. @FBI,

  De blanken maken alles stelselmatig kapot, zodanig dat de natuur niet meer de tijd krijgt zich te herstellen.
  Oudere volkeren maakten ook de natuur kapot, maar gaven haar altijd de tijd om zich te herstellen, wat ook altijd lukte.
  Maar blanken? Ze zijn geboren om alles kapot te maken.

  @JZwartmans,

  In jou DNA staat dat je kruipt in het gat van de blanke. Dat weten ze al lang!


  Maak melding

 34. Die blanken moeten met hun tengels overal vanaf blijven.
  Overal ter wereld worden ze met open armen ontvangen en vervolgens naaien ze diezelfde mensen. Is echt niet normaal! Is gewoonweg duivels!!


  Maak melding

 35. Ik vindt dat je dieren met rust moet laten, omdat een dier niet kan zeggen laat me met rust.
  Dat geef jou niet het recht om te doen, wat je met het dier gaat doen leerzaam of niet.
  We moeten meer respect hebben voor dieren,het is toch erg dat dieren overal in de wereld overgeleverd zijn aan de goden.


  Maak melding

 36. Cd”s en Dvd’s van Freek Vonk worden verkocht en wat krijg Suriname? Uitzendingen brengen ook veel op en Suriname krijg niks voor, Zogenaamd houden ze van de natuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.