Suriname ontvangt USD 50.000 van India na zware regens

56
Suriname ontvangt USD 50.000 van India na zware regens

PARAMARIBO, 27 aug – Suriname heeft afgelopen week USD 50.000 van India ontvangen als ondersteuning na de zware regens in de periode april tot en met juni 2018. Vele landbouwgebieden kwamen toen blank te staan, waardoor de export van landbouwgewassen in gedrang kwam. Vanwege de ontstane noodsituatie als gevolg van hevige regenval heeft de Surinaamse regering toendertijd bevriende landen en organisaties benaderd voor assistentie.

De residerende ambassadeur van de Republiek India in Suriname, Mahender Singh Kanyal (r), heeft de cheque ter waarde van USD 50.000 op 24 augustus 2018 overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Het geld moet een bijdrage leveren aan de wederopbouw van de getroffen gebieden, met name het toegankelijk maken van de airstrips.

Minister Pollack-Beighle heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt sympathie te betuigen aan India namens de regering en het volk van Suriname. Delen van India worden momenteel namelijk ook geteisterd door zware moessonregens aldus het Nationaal Informatie Instituut.


56 REACTIES

 1. Your excellency ambassador Mahendar Singh Kanyal,

  Thank you for your generous donation to the people of Suriname especially during these times when flooding has caused so much misery death and destruction in the state of Karela. While we appreciate your gift may I advise you that our current government under the mis-leadership by president bouterse a convicted criminal, serial abuser of human rights and killer of his opponents has wasted billions of dollars under corrupt schemes to enrich himself, friends and family.

  May I advise you that in the future please refrain of passing funds to our corrupt government. Use these funds to directly benefit the farmers in the form of donation of open pollinated seeds of vegetable crops that grow very well in the Tamil Nadu.

  Respectfully yours.
  Jai Hind!


  Maak melding

 2. Kan de minister van gezondheid even komen vertellen wat die operatie reis en verblijfkosten van ka bouta desie (zijn foto op de achtergrond) heeft gekost in Cuba? Voor een operatie dat elke dag in Suriname verricht kan worden en nu moet de mini ster voor een bedrag van 50.000 haar hand open houden als een bedelaar. Schande schande schande. Zo zie hoe de chinezen deze regering blackmailt om alles te krijgen wat ze willen en meer.


  Maak melding

 3. ” heren ” en “dames ” van de Nationale Dieven Partij … willen jullie { al is het voor deze ene keer } publiekelijk bekendmaken waar die $ 50.000.- naar toe gaat of gegaan is. Welke gebieden komen
  of zijn in aanmerking gekomen voor wederopbouw.

  Om jullie boefachtige hersens op te frissen: het geld { $ 50.000.- } is bedoelt voor de landbouwgebieden
  die zwaar getroffen zijn door de hevige regens en het toegankelijk maken van Airstrips.

  We slapen niet en blijven jullie nauwkeurig volgen !!!!!!!


  Maak melding

 4. Ondanks dat in India zelf overstroming is (Kerela) heeft India toch SU geholpen.

  Dit komt door een positieve gedachte van de HINDUSTANEN

  SU regering denk goed na Besteed het geld goed en niet naar al die snoepreisjes van de ministers


  Maak melding

 5. Zelfs na een regenbuitje beginnen ze nu al te janken, klagen, vragen en bedelen. Wat een misselijkmakende, ranzige mentaliteit. En baas is in Cuba aan het potverteren op kosten van de staat.


  Maak melding

 6. Pffffffff Als alle NPD exponenten maar een schamel deel van al het geroofde geld uit de staatskas doneren is deze $ 50.000 in een wip en een zucht geregeld.
  Dat je als land je handen openhoudt voor een donatie van $ 50.000 is echt schaamteloos. Waar is het eergevoel van deze lieden.


  Maak melding

 7. De opmerking van die Limbo blaak Mang bevestigt weer eens twee vooroordelen.
  1. een bepaalde bevolkingsgroep zal zich nooit willen ontwikkelen en graag de (zwarte) handen ophouden
  2. dat die bevolkingsgroep zichzelf voor dom houdt. Denk je werkelijk dat Sranang na fu blakamang is ? Als er een bevolkingsgroep dit MOET zeggen dan zijn het wel de Indianen die nog NOOIT ergens van geprofiteerd hebben. Namen die zwarten maar een voorbeeld aan de Indianen !


  Maak melding

 8. Suriname krijgt wel erg vaak donaties en schenkingen.
  Zelfs andere “landen in ontwikkeling” doneren aan Su.
  Ik vind het wel erg dat onze Suriname leeft op donaties en schenkingen.


  Maak melding

 9. India kan het geld zelf heel goed gebruiken, het is een heel arm land die zelf ook vaak een beroep op de westerse landen moet doen. De regering in Suriname moet zich diep schamen dit te accepteren, waar is hun eergevoel, ze blijven hun handen maar ophouden, en lopen overal te bedelen, en dat vooral om zichzelf te verrijken. Bedankt voor de steun meneer Singh, maar je eigen mensen in India hebben amper een dak boven hun hoofd,nauwelijks kans op scholing en normaal eten. Besteed het geld liever in India dan aan deze corrupte regering in Suriname.


  Maak melding

 10. @ Mica,

  India doet geen beroep op westerse landen voor hulp.
  Dat wil India absoluut niet, omdat hulp uit het westen betekent een wederdienst verlenen.
  Toen in de jaren 60 van de vorige eeuw er hongersnood was in India had de VS hulp aangeboden met de voorwaarde dat India hun kant zou kiezen in de Vietnamoorlog.

  Dat particulieren uit westerse landen hulp bieden in de vorm van schooltjes bouwen met de nodige facilitaire benodigdheden, de schooltjes te voorzien van lesmateriaal, van fatsoenlijke toiletten, van waterpompen enz. valt niet onder hulverlening uit westerse landen.
  Zo ken ik een Hollandse echtpaar die 6 maanden in India woont en werkt onder arme mensen. In Nederland doen ze heel hard hun best geld op te halen om huisjes te bouwen voor de armen, om deze arme mensen gezondheidszorg aan te kunnen bieden, om waterputten te slaan enz.
  Wat deze arme mensen verdienen is amper genoeg om voedsel te kopen, laat staan dat ze andere kosten kunnen betalen.

  India kampt nu met enorme problemen vanwege zware regenval vooral in Kerala. India heeft uitdrukkelijk gezegd geen hulp te accepteren uit het westen. Het land wil zelf de problemen aanpakken en oplossen.
  Ongetwijfeld zullen er weer particulieren initiatieven ontplooien om bij te springen. Dat India wel toe.

  De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack – Beighle en met haar de Surinaamse regering mogen zich diep schamen dat ze zonder enige schaamte die US$ 50.000,– hebben geaccepteerd, gezien de grote problemen die India zelf heeft met de zeer zware regenval vooral in het Zuiden.
  Ashwin Adhin, de vice (vieze) president die vaak naar India is geweest, moet zich mogelijk nog dieper schamen!


  Maak melding

 11. Deze vrouw Yidiz denkt meteen aan haar snoepreisjes en ontvangt lachen de cheque. Onze bevolking wordt magerder en Yildiz wordt dikker. Onze Gezondheidszorg ligt op zijn gat. Deze cheque kan voor medicatie gebruikt worden. Mensen moeten leren hun vuilnis niet overal te dumpen zodat onze trenzen en kanalen verstopt raken, met het gevolg overstromingen. De landen die met wateroverlast en dit soort rampen kunnen omgaan en oplossingen kunnen bieden zijn de Europese landen. Dus het lijkt mij beter dat onze mensen scholingen gaan volgen, hoe om te gaan en dit soort rampen kunnen voorkomen. Het blijven bedelen en Suriname steeds als een Narco staat op de kaart zetten, snoepreisjes maken is totaal geen visite kaartje. Hopelijk wordt deze cheque ook daadwerkelijk gebruikt waarvoor het gegeven is en de uitgaven tot de laatste cent publiekelijk worden verantwoord zodat wij als bevolking kunnen zien of dit werkelijk klopt en navraag kunnen doen. Geen vriendjes politiek spelen en het volk belazeren.


  Maak melding

 12. Thank you India.

  In nood leert Suriname zijn vrienden kennen,en neen het is niet Afrika,de caricom. en blah..blah..
  Het is India het land van onze voorouderen.Eerder werden ze dalits genoemd,maar na de komst van Kovind,the 1 million dollar man,is het verboden ze dalits te noemen,.De ndp is bang om deze gulle donor te verliezen!!
  Thanks India..


  Maak melding

 13. @ Limbo je hebt het volgende geschreven: “Oen no wan gratwirie president ini sranang. Sranang na fu blakmang”.

  de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de Indianen, hebben gratwiri en Suriname behoort hen toe.
  de kroesharigen en alle anderen met sluikhaar zijn gehaald uit Afrika en Azië.
  Let voortaan op je woorden!

  Bovendien heeft de ‘kroesharige’ minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle wel die cheque van US$50.000,– zonder blikken of blozen aanvaard van de Indiase Ambassadeur, die sluik haar heeft.
  Zijn de mensen met sluik haar alleen maar goed om jullie bedelende handen altijd vol te stouwen met geld.
  Je bent een schaamteloze kroesharige!

  PS Ik heb niets tegen mensen met kroeshaar, die zich weten te gedragen en respect hebben voor anderen.
  Maar een kroesharige die meent zijn racistische mening te mogen en te kunnen ventileren, krijgt van mij repliek.


  Maak melding

 14. Jiyani,
  Voor alle zekerheid ben ik het woord Schaamte maar eerst gaan googelen
  De betekenis is niet anders, noch zijn er meerdere betekenissen, dan de ene die we kennen.

  Hoe kan je schaamte voelen als je het niet kent, als je geen gevoel hebt? Dit is geen voorval dat op zichzelf staat. Als je de laatste 5 berichten rond Dodson, Sapoen enz opzoekt zie je dat deze figuren totaal geen schaamte kennen. Hoe kunnen we dan van deze minister iets anders verwachten.
  Wij zouden ons diep schamen.
  De minister wist natuurlijk van te voren dat dit stond te gebeuren en toch heeft ze deze aalmoes geaccepteerd. Ze had van te voren kunnen hebben bedankt. Of zelf ook een cheque klaar hebben liggen luidende in Euro’s. Het bedrag had dan moeten zijn €31.000 plus € 19.000 gecedeerd.

  Voor je eerste zin wil ik je bedanken. Het schept een licht op mijn handelen (dat niemand begrijpt en maar vreemd vind).
  “India doet geen beroep op westerse landen voor hulp.
  Dat wil India absoluut niet, omdat hulp uit het westen betekent een wederdienst verlenen”

  Ik vraag niemand om hulp. Ik heb dan het idee dat ik “in de min” sta en dat wil ik niet. Is het dan toch mij Hindoestaanse bloed?
  Als ik je dan toch om hulp vraag dan waardeer ik je heel erg en sta je hoog aangeschreven bij mij.


  Maak melding

 15. Onbeschaamd.
  De ndp regering is onbeschaamd.Voor kovind en de feestelijkheden om hem te behagen hebben ze wel 1 miljoen dollar en nu zijn ze o,zo blij om 50.000dollar aan donaties te ontvangen?
  Ai baja bouta,
  zo je hebt geen geld voor de surinamers zelf ?!
  1 miljoen dollars voor kovind en hij is geen surinamer,dan hoe dan?!


  Maak melding

 16. Net als bij de laptop’s; “50.000 is te weinig om iedereen te helpen dus houden we het zelf maar en verdelen we het onder de medewerkers”. Het zou me niet verbazen.


  Maak melding

 17. Een donatie is een donatie. Als de Indiase overheid meent deze geste te doen, is het een teken van naastenliefde. Het is geen bedelen wat Suriname doet. We kunnen maar liever blij zijn met elke donatie in welke vorm dan ook. Maar er wordt dus niet gebedeld. De achterliggende gedachte is naastenliefde. Het is zeer belangrijk dingen niet uit hun verband te rukken.


  Maak melding

 18. En een Surinamer is een Surinamer. Grati wiri is grati wiri. A no blakaman abi a kondre. Ala Sranan sma abi a kondre. Stop met racisme . Laat het over aan de BLANKEN.


  Maak melding

 19. het land s m e geeft al haar rijkdommen gratis en voor niks weg..

  zelf houden ze handen op om weer gratis alles te krijgen en delen voor het dom-boo volk..

  zo gaat dat al meer dan 40 jaar. en het kan nog jaren duren onder dit regime.


  Maak melding

 20. @ pakiritigri,

  Omgekeerd was het ook naastenliefde geweest als de minister had bedankt voor die cheque, juist omdat India het zelf heel goed kan gebruiken met zware overstromingen in eigen land.
  Maar neen, deze regering pakt alle geld aan dat wordt aangeboden en dat noem ik schaamteloos zijn.
  Totaal geen eigen waarde kennen. Geld aannemen is voor mij hetzelfde als bedelen.

  En ondanks dat gebaar van India lees Indiërs/hindustanen zijn er Surinamers die het gore lef hebben te schrijven/zeggen dat iemand met gratwiri geen president mag worden.


  Maak melding

 21. @ Pico,

  Het is geen schande om hulp te vragen, maar idd alleen aan mensen die je vertrouwt en die je hoog hebt zitten. Iemand die trots is zal het moeilijk vinden om hulp te vragen.
  Hulp vragen is ook niet makkelijk. Maar soms kom je in situaties terecht waarbij je echt hulp heel goed kunt gebruiken.
  Ik denk dat jij wel graag een ander te hulp schiet en er niets voor terugvraagt. Aan hulp bieden/geven horen geen voorwaarden gesteld te worden. Dat hoort onvoorwaardelijk te zijn.


  Maak melding

 22. Stef Blok heeft het echt verpest hoor. Maar het was nodig om te zien wie allemaal uit hun holen zouden kruipen . Ik ben van mening dat hij moet aftreden. Zondermeer. Maar ,zeer waarschijnlijk zal dat niet gebeuren. Het vriendje Rutte heeft dat reeds kenbaar gemaakt.

  Voor mijn part mag iedereen met gezond verstand het land leiden. Ook Santokhi. Wie dan ook. Wel op een eerlijke manier. Deze nobele geste van India is fantastisch. Stel je nu voor dat iedere Surinamer die in de gelegenheid is dat te doen het doet? Ik praat niet uit de losse pols. Hoe kan ik leven als mijn buurman of buurvrouw het niet goed heeft?

  Niet iedereen kan voor zichzelf zorgen . Dat is gewoon een feit en zo help je elkaar. Je mocht weleens in omstandigheden verkeren dat je zelf hulp nodig hebt.

  Blanken hebben het racisme uitgevonden vanwege het superieurheids gevoel. Andere rassen zijn zo dom geweest zich daarbij aan te sluiten. In Suriname hoeven we niet dezelfde fouten te begaan.


  Maak melding

 23. @Pakiri
  Stef Blok wordt tevoorschijn gehaald. Ga je nu ook op die toer.
  Het zijn die blanken.
  Samen zullen we tegen ze strijden. Zij aan zij, schouder aan schouder.
  Komt het je bekend voor?
  Aangezien je een heel verhaal ophangt, maar geen antwoord geeft op de vraag zal ik je helpen.
  Je bent ook een racist.
  Blanken versus alle bevolkingsgroepen in SU. In jouw posting maak je niet slechts een onderscheid tussen de blanken en niet blanken, maar discrimineer je.


  Maak melding

 24. Dodental door overstromingen India stijgt naar ruim driehonderd
  Het dodental door de overstromingen in de Zuid-Indiase staat Kerala stijgt snel. Volgens de lokale overheid heeft de ongekend hevige en langdurige regenval aan zeker 324 mensen het leven gekost. Duizenden zijn dakloos geworden. In Nederland is men begonnen met en crowd funding actie om de getroffenen in Kerala te helpen.


  Maak melding

 25. @Limbo, en juist om dit soort argumenten en opmerkingen heb ik totaal geen medelijden met het leed van het Surinaams volk. Ik heb veel van de wereld gezien maar nog nooit eerder heb ik zo een lui en dom volk als Surinamers gezien. En dit wordt keer op keer bevestigd. Nu door jou. Triest ventje.


  Maak melding

 26. India is zelf getroffen door zware overstromingen waarbij meer dan 350 mensen het leven hebben gelaten. Noodhulp is hard nodig, maar de regering van India weigert steun van buitenlandse regeringen. Men vreest dat er diplomatiek iets tegenover staat. In Nederland zijn organisaties begonnen met een crowdfunding voor de slachtoffers van de overstromingen in Kerala. Daarnaast heeft Apple ruim 1 miljoen dollar gedoneerd voor de slachtoffers. De totale schade van de overstromingen in India bedraagt meer dan 1 miljard US Dollars. De $50.000,- die India aan Suriname heeft geschonken moet men meer beschouwen als een gebaar van medeleven.


  Maak melding

 27. Blijkbaar is deze beslissing (50.000 donatie) al voor de moesson in India genomen.
  Dat Kerala in India getroffen is door de moessons komt de christenen en moslims, die graag hun hand ophouden bij moslimlanden en het Westen om de bekeringsgolf nog sterker te maken, heel goed uit. Immers, er gaan meer kerken en moskeeën bij komen. Ze rezen al als paddestoelen uit de grond, maar met buitenlandse hulp gaat het erger worden.
  Geen enkele buitenlander gaat ook maar 1 rupee schenken voor de (weder)opbouw van een Hindoetempel.


  Maak melding

 28. @ Rob
  “De $50.000,- die India aan Suriname heeft geschonken moet men meer beschouwen als een gebaar van medeleven”
  Waarom het woord meer in deze zin? Het is inderdaad een gebaar van medeleven. We hebben het ook niet breed, we hebben zelf ook grote problemen op dit moment, maar we willen toch een gebaar maken.
  Dit moet je hoger waarderen dan € 10mln van een land/instantie die dit gemakkelijk kan missen.
  je insinueert dat het niets tot weinig voorstelt. Dankbaarheid ver te zoeken
  Schaam je!

  @jaimangal
  “Blijkbaar is deze beslissing (50.000 donatie) al voor de moesson in India genomen”
  Verklaar het woord blijkbaar eens. Hoezo?
  De tweede zin van je posting.
  ik lees:
  christenen en moslims houden hun hand op bij moslimlanden en het Westen. Klopt dit? Bedoel je dit? of begrijp ik het verkeerd
  Verder lees ik dat de moesson zoals die in in Kerala woedt andere landen goed uit komt. Klopt dit? Bedoel je dit? Of begrijp ik het verkeerd?
  Ik wil je niet afzeiken, maar misschien is het handiger om kortere zinnen te maken om misverstanden te voorkomen


  Maak melding

 29. @Jaimangal: zeker niet nuchter na al dat alcoholisch gebruik ? Want je raaskalt als een kip zonder kop man. Wat klets je nou over Christenen en Moslims ? Als jouw geloof zoveel respect zou hebben voor de armen en donkere Hindoes dan zouden zij nooit bij Christenen en Moslims hun handen ophouden. Het Hindoegeloof is gebaseerd op tweedeling en racisme. De lichte Hindoe is “Verlicht” en diens leven is meer waard dan dat van de donkere Hindoes. Zo is het toch wel ?


  Maak melding

 30. @pico,

  “” als ondersteuning na de zware regens in de periode april tot en met juni 2018″, “heeft de Surinaamse regering toendertijd bevriende landen en organisaties benaderd voor assistentie.”

  Ja, ik bedoel dit. Vele christen- en moslim NGO’s en regeringen wrijven in hun hand om zgn hulp (lees bekering) te gaan bieden. Nederlandse NGO’s zijn in India heel actief bezig met bekeringswerk. Vaak ook illegaal. Maar de regering daar heeft de middelen niet om al die NGO’s en door de Westerse en Moslimstaten gesteunde NGO’s te controleren, dus die gaan ongecontroleerd hun illegale gang, heel vaak.
  Natuurlijk doen die NGO’s wel iets aan hulp, maar ze misbruiken dat als trecht op bekering.


  Maak melding

 31. @Jaimangal
  het zou kunnen hoor wat je schrijft. Ik denk niet zo slecht, misschien naïef.
  Mijn kennis schiet tekort op dit gebied. Ik hou me dan ook verder buiten dit soort discussies


  Maak melding

 32. @limbo
  Ik ben er bang van dat je gelijk hebt dat in 2020 de NDP weer zal winnen.Dit volk is makkelijk te
  manupuleren.
  In Venezuela heeft Maduro weer gewonnen maar er komt nauwelijks water uit de kraan.
  Alles kan!


  Maak melding

 33. PJ.
  Je opmerking is gevaarlijker dan je denkt.
  Ik zal het je proberen uit te leggen.
  Ik stem in Nederland niet op PVDA. Mijn moeder deed dit wel. Op zekere dag vroeg ik haar, aangezien ze zwakker was geworden, zal ik voor je gaan stemmen. Ze zei neen hoeft niet PVDA wint toch wel.
  PVDA kreeg een pak slaag.

  ik lees hier te vaak NDP zal weer winnen. Juist daarom is iedere stem hard nodig en moet je nog meer stemmen zien te mobiliseren. En niet de zogenaamde aanstaande verliezers het idee geven dat er niets te winnen valt
  Juist om uit een verloren positie terug te komen vind ik mooi.
  Sublimering ten top (de psychologische variant)
  1-0 achter staan en dan krijgt Messi het op zijn heupen, vind ik mooier om naar te kijken dan wanneer Barca al 3- 0 voor staat.


  Maak melding

 34. GROOTSTE FLAUWE KUL …. 2020 gaat de NDP weer winnen. Wie dat zegt of denkt kan naar mijn gevoel niet tot tien {10} tellen. Niet …. de Nationale Dieven Partij … maar de Mega Combinatie heeft de verkiezing in 2015 gewonnen. De Mega Combinatie heeft in 2015 … 26 zetels … behaald omdat heel wat Mega Combinatie stemmers … boos en ontevreden … waren over de Front Regering. President Venetiaan had strenger … harder moeten optreden tegen o.a. Somohardjo { zie grondkwesties }.

  In 2015 hebben 60 – 80.000 kiezers niet gestemd … wie durft verklaren dat al die stemmen naar de Mega Combinatie zouden gaan. De Mega Combinatie heeft de verkiezing ” gewonnen ” met een miniem verschil van ruim 10.000 stemmen. Zonder … de OVERLOPERS en PALU … heeft de MEGA COMBINATIE ternauwernood 26 zetels behaald … wel een minieme parlementaire meerderheid.

  De Nationale Dieven Partij wint de verkiezing zeker als …. LIMBO …. kandidaat president is/wordt !!!!!
  Mensen … geef een grote BRICK !!!!!


  Maak melding

 35. Suriname is alleen maar aan het bedelen omdat Bouterse die 1.3 miljard USD heeft gestolen uit de Staatskas van de centrale bank.Niemand durft zijn mond open te doen anders word je opgepakt en doodgeschoten als in 1982.Dat weet ik als Surinamer.Daarom schrijf ik dat.God heeft alles gezien wat in het Fort gebeurt is Bouta moordenaar.


  Maak melding

 36. Je neemt geld aan voor ontwikkelingshulp maar legt daardoor je zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en welzijn in handen van de gever. Een schuld aan de mens is nooit en nimmer afbetaald.


  Maak melding

 37. Deze man is een oprechte hindoestaan,maar niet zo een rediemoesoe sellout coon,als de mensen hier op hem lijken.van de oranje boven partij !de naam zegt t al !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.