maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie Suriname neemt vuurwapen Laurens Neede in beslag

Justitie Suriname neemt vuurwapen Laurens Neede in beslag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – De justitie in Suriname heeft een vuurwapen in beslag genomen bij Laurens Neede (72). Dit meldt de Times of Suriname. De voormalige minister van Leger & Politie in de jaren tachtig, is niet aangehouden. Volgens Justitie was er wel reden genoeg om het wapen in beslag te nemen. Het is intussen overgedragen aan het Nationaal Leger. Neede had het in bruikleen gekregen voor eigen beveiliging. Hij ging over de schreef, getuige een filmpje dat is verspreid via Whatsapp.

Op het filmpje is Neede te zien terwijl hij een privé terrein op rent met een vuurwapen in de hand. Er wordt druk gepraat en gegesticuleerd. Neede loopt dan terug naar de straat om dan voor de tweede keer het terrein op te gaan. Hij keert weer terug en stapt een auto in die daarna wegrijdt. De politie is op de hoogte gesteld van het incident. Volgens officier van justitie Shanta Mahadew zijn Neede en een andere man opgebracht voor verhoor.

De twee zijn nadien naar huis gestuurd. Mahadew bevestigt dat Neede het vuurwapen te voorschijn heeft gehaald. Hij zou het niet hebben gericht op de ander. Daarom is volstaan met inbeslagname. Beide heren hebben aangifte tegen elkaar gedaan. Mahadew zegt dat om die reden beiden als verdachte zijn aangemerkt. Laurens Neede is in 2000 veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens verkrachting.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Owru siki fu todo na kras’krasi !!!

  Neede is één van de top-criminelen op het kabinet van MMDDB.
  Waarom is die k…z..k niet aangehouden ? Is hier sprake van klasse-justitie??
  De PG moet de officier van Justitie Shanta Mahadew ter verantwoording roepen.
  Is ze misschien een ” schatje ‘ van VERKRACHTER Neede … vader van een zoon die leeftijdsgenoot koelbloedig doodschoot.

  Ook de Inspecteur van Politie Zanderij … moet ter verantwoording geroepen worden.
  Genoemde functionaris weigerde aangifte tegen VERKRACHTER Neede aan te nemen.
  ” Inspekt ” heeft geprobeerd in een “onderonsje” de zaak in den minne te schikken.
  Gelukkig hebben de mensen de intimidatie-poging van de inspecteur weerstaan.

  Het zijn deze figuren die het Korps een slechte naam bezorgen !!!!

  Naar Mei 2020 zullen wij meer DUISTERE handelingen van deze CRIMINELEN zien en horen !!!
  Mi lobi kondremangs …. wees op uw hoede !!!!!


  Maak melding
 2. Een vuurwapen van het Leger in Bruikleen? Van het leger voor een Burger?!

  Wie zou de verantwoordelijkheid op zich nemen als deze schijtbak een schot had gelost? Er liepen kinderen rond, hij heeft een familie bedreigd met een vuurwapen!
  Opsluiten die man. Nee men heeft rekening gehouden met de trauma die hij heeft opgelopen daar aan de duisburglaan.
  Wij(ik)hebben hem zien huilen in de gevangenis. Hij zat voor op het erf in dat huisje voor zogenaamde hoog geplaatste gevangenen.Waar hij (prive)beszoek kreeg van zijn (toenmalige) (politie inspectrice van Geyersvlijt)vrouw in de nacht. Tjoekoe.
  Hij moest toen naar het cellenblok A. Die man viel flauw, kwam bij viel weer flauw. Hij huilde als een baby. Wilde meneer Neede genoemd worden. De directeur zei nee hier is niemand meneer.
  Ik(wij) heb het met me eigen ogen gezie. hij was gewoon Bang om vast te zitten. Hij is gewoon een schijtluis.

  Dus Neede speel geen Ganster, want je huild in de gevangenis!!! a no lee tori. Ik zat ook daar met je. 3 jaar zat hij voor poena.
  Haha nog lef om tegen die mensen te schreeuwen loekoe mi fesi boeng. Ja zeker loekoe joe fesi ja. dan je sroto gie poena!! hahaha gwe boi


  Maak melding
 3. Deze heren denken nog steeds dat ze het volk in Suriname in bedwang en onder dwang kunen houden met wapens.
  Ze zijn niet gewoon om normaal een discussie aan te gaan zonder een wapen, hebben ze geen wapen dan blijven ze stil of zijn niet te vinden bang dat ze zijn om met intellect en woorden te worden omver geblazen met hun domme idiote stel hersenen en gedrag.


  Maak melding
 4. Wapen in beslag genomen…. En dan? Deze jongens beschikken niet over een wapen maar over meerdere wapens. Dus er is niets veranderd. Dus niets aan de hand! De officier van justitie is slap en bang. Dit is een strafbaar feit dus Neede had in verzekering gesteld moeten worden. Wanneer het twee andere burgers waren waren ze beiden in bewaring gesteld. De andere meneer is dankzij de betrokkenheid van Neede uit het gevang gehouden. Klasse justitie!!!


  Maak melding
 5. Dit soort idiote criminele Ndpers, denken ook nog steeds, dat ze boven de wet staan, en nog in de jaren 80 leven, en dan zie je hoe het mogelijk is, dat zo,n criminele verkrachten een wapen in bruikleen kan hebben, en er mee dreigt, en niet eens opgesloten gaat worden, I. p. v. de gemeenschap beschermd moet worden tegen dit soort paarse randdebielen.


  Maak melding
 6. Het lijkt maar niet op te houden. De Surinaamse samenleving lijkt te worden gegijzeld door de kliek rondom de president. Enige tijd geleden zouden automatische wapens zijn gestolen uit het huis van toenmalige minister
  Abrahams. De fratsen met wapens uitgehaald door de zoon van de president zijn ons bekend. Nu loopt de heer Neede met wapens te zwaaien. Zou een gewone burger dat doen dan zou hij terecht worden opgepakt wegens bedreiging. Nu is de heer Neede zogenaamd opgebracht voor verhoor. Een grof schandaal dat zo iemand dik wordt betaald door de belastingbetaler. En binnenkort mag deze 72 jarige “heer” nog een verhoging tegemoet zien ook. Wij behoeven ons niet af te vragen of dit klasse justitie is of niet. Dat is het zeker erger nog, het is demagogie en het is ook nepotisme. Helaas lijkt dat het kenmerk te zijn van deze regering. De kiezers zullen nu misschien beter begrijpen wat toen bedoeld werd met “neks-no-fout”.
  De president, dat moeten we toegeven, heeft een voorspellende geest. Hij heeft ook enige tijd geleden de Surinaamse samenleving een slapeloze nacht beloofd. En zie, ……..het begint inderdaad uit te komen.


  Maak melding
 7. Als het Sjakkie was zat hij nu in de bak.Nede heeft mensen bedreigd.Z,n baas heeft mensen vermoord en is nu president.Alles te maken met een failed state.


  Maak melding
 8. Neede was betrokken bij de coup van 1980.Zo gek is hij niet .Hij was van plan nog een paar executies uit te voeren op deze dag.Zijn excuus zou zijn..’ik ben gek’.


  Maak melding
 9. Presidentsadviseur NEDE weet, net als de PRES en het GEHELE
  Kabinet van de Pres, dat een dergelijk CIVIEL GESCHIL over
  eigendom van een perceel, DOOR DE RECHTER WORDT BESLIST !

  IN ELK GEVAL MAG NIEMAND GEWAPENDERHAND OP DE STOEL VAN
  DE RECHTER GAAN ZITTEN ! NOCH RECHT IN EIGEN HAND NEMEN !

  WAPEN IS TOCH NOG IN BESLAG GENOMEN, OVER HOEVEEL WAPENS
  BESCHIKT DEZE Presidentsadviseur eigenlijk ???????

  PS : Op NOS teletekst zie ik dat, op last van het HOOGGERECHTSHOF
  van CHILI, BESLAG is GELEGD op de BEZITTINGEN van de NABESTAANDEN
  van de WREDE voormalige DICTATOR PINOCHET.

  Bezittingen en gelden hebben volgens het HOOGGERECHTSHOF
  een ILLEGALE OORSPRONG !!!

  STAATSROVERS en CORRUPTE POLITICI in Sranan, bewaar uw
  INKOOPBEWIJZEN, uw belastingaangiften, Bedrijfsjaarrekeningen
  en ook uw LOON- en SALARISSTROKEN !!!

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ !!! RECHTSSTAAT SRANAN HERSTELLEN !!!


  Maak melding
 10. Prominent lid van de moordenaarsbende van DDB, tevens veroordeelde verkrachter, mag gewoon vrij rond blijven lopen evenals zijn medemoordenaar DDB. Na een failed state nu ook een anarchistische narcostaat. Dit soort levensgevaarlijke randdebielen en dorpsidioten als Bouta en Neede moeten voorgoed uit de samenleving verwijdert worden.


  Maak melding
 11. @ Srafu …. ” STAATSROVERS en CORRUPTE POLITICI in Sranan, bewaar uw INKOOPBEWIJZEN, uw belastingaangiften, Bedrijfsjaarrekeningen en ook uw LOON- en SALARISSTROKEN !!!
  *******************************************************************
  Beste Srafu … ik hoop dat genoemde heren/dames je wel gemeend AdVIES nauwkeurig opvolgen !!!!!
  In navolging van het Chileens Hooggerechtshof moet … the next government …. grote schoonmaak houden !!!


  Maak melding
 12. Neede, ik heb Needein de gevangenis mee gemaakt.

  Hij was een baby en viel bijna elke dag flauw. Hij was gewoon bang om vast te zitten. Echt huilen in de Duisburglaan vraag maar na. zelfde afdeling

  Echte wattra ai dan soort ganster a man e plei.


  Maak melding
 13. Zo aan het filmpje te zien is Neede een oud randdebiel. Ik heb nog nooit gehoord dat een werkgever een oud bejaard personeelslid een vuistvuurwapen mee naar huis geeft om zichzelf te beschermen.
  Dit is enkel mogelijk in Su. Bij ontslag of met pensioen alle werkmaterialen inleveren. Zo zie maar weer dat ons landje vol ziet met geestelijk gestoorden.Neede moet voor een paar maanden de cel in. Boeten voor zijn daden. De rechter geeft met haar actie om vrijlating de criminelen een seintje dat zij makkelijk hiervan afkomen. Met andere woorden het wordt getolereerd, met een kleine waarschuwing. Ziet doen gaat doen. Shame on you.


  Maak melding
 14. Beste Bigi sma , dit geteisem valt niet onder de noemer”heer”, in mijn boek. Op Radio Apinti in t programma van Gambo en Ruth ,”Sranang sai psa” , was t life te horen , wat zich daar heeft afgespeeld. Maar de oude zak tabak looser neede , die voelde zich Django .Wat mij helemaal verbaast is ,dat ie maar een wapen in bruikleen krijgt voor z,n eigen veiligheid . Dus waar en winkelier een vergunning nodig heeft, om zich tegen het tuig te beveiligen , krijgt een ”vriendje ” er een te leen . Moet kunnen , so what the fuck? Deze figuur is zwaar gefrustreerd ,kennelijk door de armoede( is lastig , maar geen schande) waar hij in is opgegroeid. Z,n moeder werkte zich een slag in de rondte, uit de naad om haar kinderen te eten te kunnen geven en misschien is hij door haar vaak afwezig zijn gestoord geraakt . Wie weet ?. Maar zijn frustratie mag nooit reden zijn om anderen hun leven te verzieken en te vergallen .Leren doet ie niet, want t feit dat hij met justitie in aanraking is geweest , heeft ,m licht niet doen zien Maar ja als vriendje van , ”vrienden” hebben in high places waant hij zich ontaantastbaar . Maar ooit komt hij zichzelf tegen in iemand die z,n shit niet pikt , en kan ie zomaar t onderspit delven . Maar daar denkt ie niet aan , hij vindt zich ”all that”


  Maak melding
 15. @ Bigi Sma
  Ik ben het volledig met je eens. Als je niet kan discussiëren, omdat je of te dom bent of je weet dat je er gewoon naast zit dan pak je je wapen. Dit zegt toch meer dan genoeg over zulke figuren.

  @ Jacobus,
  Als je het filmpje niet kan vinden op You tube, zoals Vliegende Hollander je aangaf, kan je ook Netflix proberen. Zoekopdracht: misdaad

  @ Boeboe bit Sjorie
  Hiermee geeft de officier een vrijbrief aan deze criminelen. Je mag je wapen meenemen en en ander hiermee bedreigen zolang je niet op hem richt.
  Ik zou zowel die Neede als ook het ministerie aanklagen voor psychische schade
  Een uitstekend voorbeeld voor de jongeren


  Maak melding
 16. Het simpele feit dat je daar met een wapen in de hand rond loopt is al bedreigend.
  Als je daarnaast ook nog eens gaat schelden is het zeker bedreigend.
  De OvJ is een schijterd en had hem gewoon, hangende het onderzoek, direct moeten opsluiten.


  Maak melding
 17. Die gestolen automatische wapens moesten ze maar een keer tegen de volksmisbrukkers gebruiken.
  De monsters van Suriname.
  Wie de schoen past trekt hem aan.
  Niet moeilijk dan weet hij/zij ook waar die mee bezig is.


  Maak melding
 18. Laurens Neede is gewoon een domme NDP’er, een ziekelijke machtsbeluste gek die als gewezen couppleger in de jaren tachtig is blijven steken. Het moge duidelijk zijn dat de ware aard en het karakter van de NDP die hij vertolkt nog steeds manifest is. Denkende dat zij allen boven de wet staan, door alles wat duidelijk fundamenteel fout of krom is goed te praten en slechts het eigen belang te dienen. De Surinaamse bevolking wordt met lede ogen al decennia lang belazerd, in gijzeling gehouden omdat de angst regeert. Bravo voor de desbetreffende inwoners van Para die tegenstand hebben geboden tegen deze gek van de NDP. Een ieder die zich vooralsnog ervoor leent om met dit paarse bedrog/ vergif in zee te gaan, is dan ook medeplichtig aan het verdere economisch- en moreelverval van Suriname en zijn bevolking. Ik hou echter mijn hart vast bij de komende verkiezingen in 2020. De macht onder de NDP consorten / het huidige NDP establishment smaakt nog steeds zoet, ondanks dat deze partij inmiddels aan geloofwaardigheid en prestige heeft ingeboet.


  Maak melding
 19. Neede is ook een mens. Zijn wapen is hangende het onderzoek in beslag genomen net zoals dat bij een ieder gedaan zou worden. Wat heeft zijn veroordeling ergens in het verleden begaan, daarmee te maken? Een kwestie van ophitserij. Zijn verleden moet er niet bijgehaald worden omdat het niets met deze specifieke zaak te maken heeft. Het is zeer unfair en vals van de media om dit soort berichten op deze manier te lanceren . Het lijkt op een politiek tintje.


  Maak melding
 20. Meneer NEEDE weet net als elk mens in Sranan, dat een
  CIVIEL geschil over de eigendom van een perceel aan de
  RECHTER moet worden voorgelegd. DIE beslist wie de
  eigenaar is en wat de verdere gevolgen zijn !

  NIEMAND in Sranan moet EIGEN RECHTER spelen, laat staan
  door daarbij GEWELD toe te passen of daarmee te dreigen !

  Wij leven in een –ietwat gemankeerde– RECHTSSTAAT !

  De Surinaamse wetten en de Grondwet gelden voor iedere Sranan
  staatsburger ! Ook voor de heer NEEDE !!!

  Bekladden van de dader is onjuist, de rechter moet hem aanpakken !

  Gewapenderhand dreigen met GEWELD in een CIVIELE ZAAK is
  absoluut ONAANVAARDBAAR !!!!!

  PS : De chaotische situatie in Sranan draagt, helaas, bij aan de
  stijging van het aantal geweldsmisdrijven in Ons Land


  Maak melding
 21. Neede heeft niemand vermoord. Ik vind het wel een kwalijke zaak dat hij een wapen tevoorschijn haalt. Dat is al een bedreiging op zich. Ik zie geen klassenjustitie aangezien zijn wapen in beslag is genomen en men gaat kijken wat er zich heeft afgespeeld. De media neem ik wel kwalijk omdat ze mensen ophitsen met irrelevante zaken. Suriname is nog steeds een rechtstaat en absoluut geen failed state. Alsof het in Nederland zoveel beter is . Haha, laat me niet lachen.


  Maak melding
 22. @ Pakiratigri …. je bent een vijand van jezelf. Pakira’s en tigri’s … zijn naar mijn weten geen vrienden, maar vijanden van elkaar. Je poging … VERKRACHTER LAURENCE NEEDE … in bescherming te nemen raakt kant nog wal.

  De officier van Justitie is in gebreke gebleven … heeft gefaald … NEEDE … moest direkt in hechtenis genomen worden … wegens bedreiging. De Inspecteur van Politie Zanderij heeft geweigerd de AANGIFTE
  op te nemen … what about that !!!!!!

  @ Pakira … wees voorzichtig … je valt straks ten prooi aan die TIGRI’S …. van de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding
 23. In Nederland zouden al deze grootbekken met pistolen allang in een cel zitten of zijn vervolgd voor hun criminele daden. Al hun bezittingen onder justitieel beslag. In Suriname is er geen enkele sterke staat die recht voor 1 en recht voor allen kan toepassen. Ze zijn net die oude kolonialen geworden. Hun vriendjes voortrekken en maties aan concessies en voordeeltjes helpen. Het volk een half kruimeltje van de taart geven middels wat pakketjes en een lekkers her en der. Precies dat gedrag waartegen ene mijnheer B destijds in opstand kwam. Wat een hypocriete ruggekrabbers zijn deze mensen toch. Suriname kun je bovendien totaal niet vergelijken met Nederland. Bovendien zijn vrijwel alle sectoren in Suriname er in kwaliteit op achteruit gegaan. De universiteit ooit 1 van de beste in het Caraibisch gebied staat nu iets op 10.000e plaats wereldwijd. Je diploma is nog minder waard internationaal dan de SRD. Is toch een schande. Ook de rechterlijke macht kan al het werk niet aan. er zijn veel te weinig goede rechters en vervolgingsofficiers. rechtsgang is volkomen verstopt hierdoor. kort gedingen duren makkelijk 3 jaar of langer. welke bonafide ondernemer gaat in zo een omgeving willen investeren ? en dan de andere sectoren onderwijs, gezondheidszorg en politie waar voornamelijk gedemotiveerde personen werken een enkele uitzondering daargelaten. De meeste slimme studenten die gaan er naar het buitenland vandoor wanneer ze de kans krijgen. wat achterblijft zijn de spiekers en de luie en frauderende studenten en die bevolken nu vrijwel massaal alle ministeries en politieke partijen, want geen bedrijf wil ze hebben. Als ze al een opleiding hebben genoten. De zaadjes voor corruptie zijn door deze paarse regeringslieden reeds lang geleden gelegd. Geld uitgeven kan elk klein kind. Maar verdienen moet je mensen met brains hebben. en die zijn bijna niet te vinden in die paarse omgeving of in de staatsorganen. Die hebben juist verstand van geld stelen uit een kassa, valse facturen maken, oplichten, beloven, acteren en monetair financieren. Suriname is inderdaad een failed state en het recht vvoor de gewone man is allang ver te zoeken. Eigendomspercelen die door een minister van RGB als grondhuur worden uitgegeven zijn schering en inslag. Zelfs een hele eigendomsplantage is niet lang geleden uitgegeven door deze schoften. Het is gewoon een crimineel zooitje. Degenen die behoren tot de elite zullen niet klagen en die doen er alles aan om hun belangen veilig te stellen. Vermoedelijk druk bezig om hun gestolen dollars op buitenlandse rekeningen te parkeren. Er zijn meer dan 20 casino’s, grote skalians die aan het werk in het binnenland, hout dat in enorme hoeveelheden wordt gekapt en gelijk in containers wordt weggestuurd. En dan spreken we nog geeneens over de belangrijkste illegale handel waar Suriname ook een schakel in is en uiteraard de daarmee gepaard gaande witwasserijen. En dat gebeurt allemaal niet meer in het geheim het gebeurt openlijk een teken dat Suriname door en door verziekt en verrot is met hebzuchtige wolven aan de macht die hun kinderen in het veld alvast goed laten oefenen. Niemand ziet ooit een cent uit de goudsector. waar is die transparantie ? zelfde geldt voor bijna alle bodemstoffen. alles wordt weggedragen, maar waar gaan de grote opbrengsten ? In ieder geval niet naar de staatskas. Ook de rechten van oorspronkelijke bewoners worden bijna niet gerespecteerd. Grond wordt onder hun voeten uit gegeven. Is toch erg en dat met een wapen van Suriname waar nog steeds de indiaan in staat afgebeeld. Het is allemaal toneel en acteerspel. Suriname is gewoon een wingewest voor de Surinaamse elite geworden. De blanke baas is weg en wat hij kon dat kunnen wij toch veel beter ? Het is grote chaos in de overheidsadministratie en staatsbedrijven alsook de belastingdienst en het grondministerie. Rekenkamer is muisstil. Niemand controleert niemand met af en toe een aandachtsafleider in de media. Het is gewoon een grote schande. En dan zijn er nog mensen die durven te beweren dat Suriname een rechtsstaat is en dat het zeker binnenkort nog goed gaat komen. nou Njang mi M. Laat ze nog maar even zo door gaan hoor. Een dagje hangen de drones voor hun deur. Het begin van het einde van deze bende gangsters, die zich alleen vrij kunnen bewegen binnen de grenzen van Suriname en bevriende staten. Jammer dat het zover is gekomen, maar het is gewoon de realiteit. Wie anders beweert heeft geen benul wat er op dit moment in Su gaande is. Het is een vloek waarvan Su niet los kan komen en dat terwijl er zoveel landen in de wereld zijn die minder mogelijkheden hebben als Suriname en toch verder vooruit gekomen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES