Afsluiting rouwperiode voor granman Samuel Forster in Suriname

10
Afsluiting rouwperiode voor granman Samuel Forster in Suriname

LANGATABIKI, 25 aug – Basja’s, kapiteins en stamoudsten van de Paramaccaners brengen vrijdag 24 augustus een offer van sterke drank in het dorp Langatabiki in Oost Suriname. Het ritueel maakt deel uit van een dagenlange ceremonie ter afsluiting van de rouwperiode van de vorig jaar overleden granman, Samuel Forster. Hierna zal de Pamaka stam het proces inzetten om een opvolger aan te wijzen. © 2018 Waterkant.Net


10 REACTIES

 1. Met alle respect voor uw traditie
  Is het nu geen tijd om dit kinderlijk gedachte aan te pakken?

  Ik hoop dat men genoegen neemt met het weinige om zodoende de mens aan het nadenken te zetten.
  de ‘tinpasi’ of ‘kroisitin’ kom ik toevallig tegen bij een vertelling van de heer Julien Zaalman, voorzitter van winti-organisatie Tata Kwasi ku Tata Tinsensi.

  de betekenis en de wetenschappelijke benadering van dit onnozel woord de tinpasi of kroisitin. Ik hoop dat dit klein woordje de ogen van de Kriyoro zal openen. En de winti evangelie/religie anders zal gaan beoordelen.
  -2582018-


  Maak melding

 2. Granman, stammen etc….een staat binnen een staat. Kappen met deze dingen. Ook al die etnische politieke partijen zijn achterhaald. Bizar land dat Suriname.


  Maak melding

 3. O sootoe ka na disie !! Onze belasting centen worden gegeven aan deze mensen om “hun rouw feesten te vieren en af te sluiten” !!, terwijl ze zwemmen in geld met “goud delven/mijnen zonder belasting te betalen !!’Gaan we de plechtigheden als de Luhra van Pl achterban komt te overlijden ook betalen !
  @ Koos2018, heeft gelijk! Kappen hiermee; vooral zelf laten betalen door de deelgenoten/feestvierders !!


  Maak melding

 4. @Koos2018

  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Blijf weg uit SU !! JOKOE!


  Maak melding

 5. Een hallucinatie is een zintuiglijke beleving die niet overeenkomt met wat er in werkelijkheid gebeurt. Anders gezegd: een hallucinatie is een waarneming waarbij de prikkel uit de buitenwereld ontbreekt.

  Wanneer iemand sterft blijft de yooka achter bij de stoffelijke resten, terwijl de kra en bungadu opgaan in het universum.

  WINTICULTUUR VALT BUITEN ALLE NORMEM EN WARDEN
  (PUUR AFKODREE/AFGODERIJ)
  alweer van die stomme uitvinding van de N van Negen.

  Ik laat mij echt niet lijden door een stelletje ontevreden (Afro Ned) of gewetenloze zwarte activisten met een minderwaardigheidsgevoel of zo je wilt haatzaaiers De wetenschap heeft duidelijk taal gesproken, dat winti geen religie is maar doodsgewoon hekserij/afgoderij en racisme. Het zijn de Sur Allochtonen met een tweederangs gevoel van wraakzucht in Nederland dat met waanachtige ideeën op opzoek zijn (wij allemaal) naar een eigen identiteit. Koste wat het kost anderen mee te sleuren in hun ordinaire verzetsbeweging dat zich opgeeft als voorvechters van het winti religie. Ik had het nooit voor mogelijk gehouden dat goed ontwikkelde personen zich op deze manier zouden hebben laten meeslepen door een stelletje opgevoede primitievelingen. De waanachtige (onbewuste) doen alle moeite dat de zwarte cultuur misbruikt wordt om de zwarten te onderdrukken. De achterstand is niet meer in te halen Identiteit hoeft ook niet gepaard gaan met religie of winti. De zwarten moeten oppassen met wat ze mee bezig zijn, om later geen spijt van te hebben of zijn uiteindelijk tot de ontdekking zijn geweest dat ze verkeerd hebben gehandeld. De lachende derde wordt alweer (……) wat denkt men dat de Hollanders de piet heeft opgeofferd in ruil voor een dofo tempel. bezint eer gij begint. Gebruikt jullie je gezond verstand en niet jullie minderwaardigheidsgevoel. Dat ding van winti is een opgezet ding en aangeleerd aanboord van de slavenschip uit Afrika. Het is eigenlijk niet altijd de schuld van de blanken geweest maar de schuld van de stomme zwaarte slavenhandelaars. Dat boesjes (schelpjes) verdiende met de verkoopt van hun eigen soortgenoten. Wat denk je dat ik met mijn gezond verstand achter die klote winti priester/lukuman/bonuman/duman/etc gaat aanrennen. Een andere fenomeen zijn de zwarten met een Hollandse naam, ze hebben een heleboel te lullen maar weigert hun namen te veranderen. Waar zijn hun principes gebleven? Blijft met hun geestelijk lijden en of disfunctioneren ronddwalen in de dorpen van Nederland op zoek naar (Anna) Anana om hun de weg te wijzen naar Mama Aisa moeder aarde. Volgens mij zijn deze echt niet normaal. Zo frappant hun allemaal dat zoveel te lullen heeft over zwarte Piet, zijn letterlijk en figuurlijk de zwarte Pieten.
  Wat zijn de zwarten toch zielige knuffelbeertjes.
  Berouw komt na de zonde.

  Winti gelovigen worden instaat gesteld hun gezin, familieleden, vrienden en kennissen te vergiftigen met een (winti) mentaliteit in overtuiging via de opvoeding en lezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.