‘Suriname wacht nog steeds op nakomen verkiezingsbeloften‘

25
Spoed ledenvergadering NDP na strafeis tegen Bouterse in Suriname

PARAMARIBO, 24 aug – Het volk van Suriname wacht nog steeds op het nakomen van verkiezingsbeloften. Dit zegt parlementariër Jitendra Kalloe (VHP). Er is zoveel beloofd, maar haast niets gerealiseerd. Integendeel, het leven is alleen maar duurder geworden sinds de NDP van Desi Bouterse aan de macht is. En het gaat maar door. De prijzen van producten en diensten vliegen de pan uit. Van de kant van de regeerders wordt weinig tot geen actie bemerkt.

En dat terwijl de doorsnee Surinamer haats niet meer uitkomt. “Tot de dag van vandaag worden we geconfronteerd met een prijstoename van meer dan honderd en vijftig procent. Dit niet alleen bij de producten in de supermarkten, maar ook voor uitgaven op onderwijsinstellingen. Het voorzien in het levensonderhoud is een moeilijke opgave geworden en dit werkt erg frustrerend op de bevolking”, zegt Kalloe tegenover Dagblad Suriname.

En dan zit de rij- en voertuigenbelasting er aan te komen. De regering heeft aangekondigd dat deze belastingvorm binnenkort weer wordt ingevoerd. Overigens moet dat nog worden bezien. De regering Bouterse kondigde vorig jaar ook aan dat belasting zou worden geheven op landbezit. Het is er niet van gekomen. Kalloe schrijft dit toe aan kritiek vanuit de oppositie. Die vindt dat burgers het al zwaar genoeg hebben.


25 REACTIES

 1. De meeste Surinamers zijn niet bestand tegen de politieke Labaria’s, Aboma’s en Gifkikkers.
  Achter de schermen lachen ze het volk toch keihard uit en blijven hun buik vullen.


  Maak melding

 2. Zie je wat geld kan doen.
  Parlementariërs hebben verhoging gehad dus die man moet wat zeggen
  Als je met amateurs bezig bent dan krijgt je van dit soort klassieke herinneringen te horen. Wat kan die man Bouterse nog voor land en volk betekenen in de tijd dat nog rest?
  Sranan Skeer

  Men probeert witte voetjes te maken bij het volk, wat heeft hij al die jaren in het parlement gedaan. Wie probeert deze man in de maling te nemen. Het enige dat Bouterse zou kunnen doen is dat hij en de Alcoa zich aan de regels houdt. We moeten voorkomen dat Bouterse dit land verkoopt. Dus brada red wat nog te redden valt.


  Maak melding

 3. Rumoerige tijden zijn aangebroken. De VHP heeft de aanval ingelast. De ABOP volgt netjes op de tweede plaats en de NPS is nog steeds de sufferd .Het braafste jongetje van de klas. In een verleden heb ik vaak gedamd . Als geen ander vond ik het leuk om mijn tegenstander in een hoek te dwinger waar hij geen uitweg had. Ondertussen keek ik heimelijk naar zijn reactie. En wanneer het tot hem doordrong door middel van een zucht en wanhoop lachte ik vanbinnen. Van Bouterse verwacht ik niets anders. Hij zal wel een uitweg zien te vinden. De beurt is straks aan de NDP.


  Maak melding

 4. Weet je : er is een Surinaamse odo dat luidt: “Joe e Ka wang ka sang bigi moro joe go”.
  Vrij vertaald: Constipatie. Mensen die er last van hebben weten het. Je wilt poepen maar aangezien de poep groter is dan jouw anus lukt het niet. Daar heeft de regering Bouterse enorm veel last van. Ze hebben dingen beloofd die ze nooit zullen en kunnen nakomen. En het trieste van dit geval is dat het domme volk deze geloofde in deze beloftes. Ik mag aannemen dat het volk nu wijzer geworden is.


  Maak melding

 5. @John,

  Door de 25% salarisverhoging van ambtenaren heeft Bouterse de helft van
  de stemmen al binnen. Nog wat voedselpakketten en op verkiezingsdag nog
  bruine bonen en rijst met zoutvlees en de winst is binnen. Ik zie het somber in
  ook al omdat de oppositie niet kan overtuigen en weinig indruk maakt


  Maak melding

 6. In 2020 komt Bouta niet weg met een gratis bordje bbr. Er komen weer duizenden spook ambtenaren bij voor een paarse stem. En ja de suri’s trappen er weer in.


  Maak melding

 7. Dit zie je toch overal, ook in heel Afrika. Mugabe, Bouterse, en noem ze allemaal maar op, beloven het volk iets wat ze nooit zullen nakomen. Eenmaal aan de macht gekomen, beginnen ze geld weg te sluizen voor hun kinderen, klein kinderen, vrouwen en buiten vrouwen. Die hoeven de komende 5000 jaren niet te werken. De volgende presidenten doen hetzelfde. Je kan zeggen dat alleen Nelson Mandela goede bedoelingen had.


  Maak melding

 8. haha de aap komt uit de mouw Het gaat gewoon over de voertuigen belasting die de vhp indertijd heeft laten vervallen. Vandaar dat ze grote vrachtwagens.bussen .dure personenauto’s ed. hebben en dan praat ik nog niet ober de auto verhuur bedrijven ën de auto verkopers Alles gratis zonder 1 cent belasting te betalen Awarie domries


  Maak melding

 9. Het zal wel erg fijn zijn voor sommige mensen als je niet gehinderd wordt door kennis van de geschiedenis en de feiten. In Suriname kennen wij inderdaad geen wegenbelasting omdat we een ander systeem hebben. Om de weg op te kunnen gaan met je voertuig moet je betalen voor je kenteken. daarnaast heeft een vorige regering de zgn. “government-take” geïntroduceerd omdat het billijker werd gevonden om de gebruiker (vervuiler?) te laten betalen. Immers als je weinig rijdt hoef je weinig te lijden onder de extra heffing via de government-take, maar hoe meer je rijdt hoe meer je betaalt. Een beetje het idee dat men in Nederland wlde invoeren d.m.v. het “rekening rijden”.
  Wat de regering nu wil doen is geld uit de zakken van de burgers met name de automobilisten kloppen. Want tot nu toe heb ik niet gelezen of gehoord dat de regering deze maatregel in de plaats van een van de andere maatregelen in te voeren. Nee, dit wordt zoals het nu is gepresenteerd een extra-extra-extra heffing. De bedrijven zullen het uiteraard voelen maar degene die het meest getroffen zal worden is de zo genoemde kleine man. De bedrijven kunnen namelijk meerkosten in hun prijs verdisconteren. De consument, Roy met de pet, zal moeten dokken.


  Maak melding

 10. zie de massa achter de moordenaar hier boven, het lijken geen welvarende mensen die de hoofd prijs hebben gewonnen..
  maar verplichte figuranten die z.g. n. moeten meedoen mee lachen, mee kijken doen alsof..

  ik vind het prima, dat hij de macht naar zich heeft toegetrokken,, jammer voor het land het volk, dat in dit leven niet meer beter heeft gescoord een beter bestaan heeft gehad, maar in armoede zal heen gaan..
  ik hoop dat hij d d b de verkiezingen zal winnen en het nood lijdende volk die toch niks meer te verliezen heeft, dan in armoede zal sterven de komende tijd ..nog 5.. verder zal lijden..

  iemand die een beetje verstand heeft, zal de komende tijd het land verlaten en elders een beter bestaan zoeken..

  het gaat u goed, blijf zeker achter hem lopen..


  Maak melding

 11. Boi weet je wie ik mis?
  Niemand minder dan RobG.
  Benne benieuwd naar zijn posting / reactie

  Surinamers wachten totdat kafowroe kies tifie.
  Blijf maar wakten


  Maak melding

 12. Hey Bigi Sma
  Ik hoop het niet en ik denk het niet, maar grappig is het wel:
  ad.nl/binnenland/megadrugssmokkel-mallorca-blijkt-nederlandse-familie-aangelegenheid~a608a0fe/


  Maak melding

 13. Mr. Drs. Sharmila Mansaram
  Noot: ik stipuleer hetgeen gesteld is in mijn eerste artikel dat de verhogingen van grootverdieners op de schopstoel moet en roep op tot een wet maximum loon. Surinamers goed om met elkaar te bestrijden, goed tegenwerken is het grootste gemene goed. Deze mevrouw is een overloper van VHP naar NDP ipv dat ze met krachtige beleid komt probeert ze anderen in een negatieve daglicht te dompelen….wat wil ze hiermee bereiken..overal een puinhoop zelfs deze kinderachtige parlementariërs gedragen zich als kinderen….


  Maak melding

 14. Bouta wil nog 5 jaar van het land en bevolking parasiteren.
  Omdat Bouterse weet dat veel kiezers gewoon kort van memory (snel vergeten) zijn of gewoon goedgelovig en niet al te slim zijn, zit hij ze sinds dit jaar weer te paaien.
  Dus door hier en daar tijdelijk waterleiding aan te laten leggen, gaten in wegen te dichten (asfalt of dicht schrebelen) en schooltassen (made in China kwaliteit) en voedsel pakketen uit te delen.

  Conclusie. Als Bouterse bij de volgende verkiezing zonder bewezen frauduleuze handelingen weer de meerderheid van de stemmen krijgt, dan verdienen de pro Bouterse stemmers het om door dit misbaksel uitgezogen te worden.
  Dat wordt dan niet gewoon pinaren maar dan gaan deze pro Ndp stemmers gras en zand eten van ellende.
  Als de stemmen winst binnen is krijgen gewone stemmers namelijk weer niets.
  Maar boef Bouters zijn gedegenereerde familie, de top van de NDP en de bekende meelopers zullen weer goed van de staatskas genieten.
  Jammer voor de tegenstemmers vsn de NDP die gaan ook zwaar pinaren.

  Figuren (vooral VHP) van de oppositie trekken deze dagen hun klep wijd open om diverse mistanden tijdens de afgelopen NDP regeerperiode aan de kaak te stellen.
  Maar noch VHP noch NPS parlementariërs zeggen bezwaar te hebben tegen de verhoging van 25 % op hun nu al te riante salaris te zijn.
  Allemaal schaamteloze, huichelachtig
  zakkenvullers.

  Santokie van de VHP heeft altijd zijn mond vol over recht en onrecht en dat het hem pijn doet dat het gewone volk door de regering belogen en belazerd wordt.
  Maar als het erop aan komt om echt voor het volk op te komen, dan laat deze geldzuchtige wolf zijn ware gezicht zien. Dan heeft het geldgraaien ook bij Santokie prioriteit. VHP, NPS en NDP geboefte zijn één pot nat.
  Ze zitten allemaal voor het grote salaris en andere voordeeltjes in de Assemblee. Betere naam voor de Nationale Assemblee is de Nationale Opportunisten Club.
  Stelletje schaamteloze leugenaars


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.