vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieScalians mogen vanaf 1 september toch goudzoeken in Suriname

Scalians mogen vanaf 1 september toch goudzoeken in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 aug – Vanaf 1 september a.s. mogen 40 scalians toch goudzoeken in Surinaamse wateren. Dat is het resultaat van een bijeenkomst die minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname, woensdag had met scalianhouders. De drijvende goudfabrieken mogen onder vernieuwde voorwaarden in het stuwmeergebied (omgeving Sarakreek) en Marowijne verder werken.

Volgens Dodson, die in eerder nog fel tegen het gebruik van scalians was, zullen er strakke regels gelden voor het dredgen in die gebieden. Zo zullen de boten worden voorzien van gps en een volgnummersysteem en is het verboden om met kwik te werken. Wie zich niet aan de regels houdt, ligt er zonder pardon uit benadrukte hij.

In 2015 zei deze zelfde minister nog dat scalians verbannen moeten worden. Als het aan hem lag zouden de pontons nergens in Suriname meer worden ingezet en zouden er boetes worden uitgedeeld. Volgens hem zijn er nu harde afspraken gemaakt met de scalianhouders en worden de vergunningen voor twee jaar uitgegeven.

Bekijk ook de reportage van Apintie:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Zogenaamd is deze hielenlikker een groot tegenstander van scalians, deze jaknikker heeft de partij Doe veel schade berokkend, en zal de partij Doe in 2020, de rekening gepresenteerd krijgen, of wel afgestraft worden.


  Maak melding

 2. Afspraken maken is 1 ding het controleren op naleving is een ander ding.
  Tegenstrijdigheden die elkaar bijten in Suriname omdat
  Er geen geld is om een controlerende instantie in het leven te roepen laatstaan te onderhouden waardoor controle op naleving een doodgeboren kind is.
  Dokson is en blijft een rare gozer die niet weet enof niet begrijpy dat het handelen in delocate kwesties toch de nodige intellect vraagt om zaken te kunnen afwegen.
  Maar ja ga zo door en gij zult hopelijk vinden wat u zoekt


  Maak melding

 3. dodson vreet zijn eigen braaksel weer en lacht het domme volk uit

  en dit alleen om langer te kunnen parasiteren op geld van de hardwerkende belastingbetaler


  Maak melding

 4. de zelfde dotson heeft zelf gezegd, dat de ‘scalians op de stuw meer ” ”’kwik ” aan het zoeken waren..
  wat beweert hij nu dan ineens..

  moet hij zich zelf nog kunnen geloven..

  wat een bende van een mi-nis-ter..

  hij moet gewoon ophoepelen..


  Maak melding

 5. Als men mij zou hebben verteld dat zoveel onbeschaamdheid, zoveel leugenachtigheid, zo een draaikonterij mogelijk was bij een Surinaamse minister dan zou ik het niet geloven. “Scalians mogen nu vanaf
  1 sept. wel goud zoeken in Surinaamse wateren” Sinds wanneer deden ze het niet dan? De plaatselijke bevolking rondom het stuwmeer, in kreken in die omgeving, in de Marowijnerivier hebben keer op keer aangegeven dat er Scalians bezig waren. Dat hun drinkwater sterk vervuild is door de aanwezigheid van scalians. Dat werd door deze minister weggezet als onwaar. Plotseling toverde Dodson, niet zolang geleden, (zie post van @marcel hierboven) dat die scalians naar kwik-voorkomens in het water zochten. Alle deskundigen (ook wetenschappers) hebben die bewering naar het rijk der fabelen verwezen. En nu dit…. Deze minister is totaal ongeloofwaardig. Hier wordt door een deelnemer geopperd dat hij niet intelligent zou zijn. Dat geloof ik niet, dom is hij zeker niet. Maar je zou je wel kunnen afvragen of het wel goed zit met zijn integriteit. De vraag is m.i. gerechtvaardigd, mede omdat ik tijdens debatten in DNA onder andere heb gezien hoe deze minister bij de ALCOA-kwestie, terwijl hij daar zat niets maar dan ook niets had in te brengen als minister van NH. Hoe kun je dan aanblijven als je mening kennelijk niet telt bij de belangrijkste items binnen jouw portefeuille? Een grotere belediging aan het adres van een bewindvoerder is bijna niet mogelijk. Ongelooflijk.


  Maak melding

 6. kapitein van de dorpen krijgen maar 5 gram per week van de Bagger schepen .

  Hoeren loper Dodson maakt eigen wetten voor de afdracht van het geld aan de Kapitein van de dorpen .

  Slaven drijvers zijn ze in NDP Regering


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES