Regering Bouterse gaat voor versterking rechterlijke macht Suriname

12

PARAMARIBO, 24 aug – De regering streeft naar versterking van de rechterlijke macht. Dit zei de waarnemend president van Suriname, Ashwin Adhin, bij de beëdiging van twee nieuwe rechters. De bedoeling was dat de twee al veel eerder toegelaten zouden worden tot het Hof van Justitie. “Maar vanwege het drukke programma van de president is dit niet gelukt”, zei Adhin. De regering is zich bewust van het enorme tekort aan rechters.

Vanuit de samenleving worden ‘verschillende verwachtingen en wensen’ waargenomen. “Desondanks kan ik u in deze hoedanigheid voorhouden dat het de regering zeer ernstig is om de achterstand bij de Rechterlijke Macht in te lopen en/of op te heffen”, zei Adhin. Volgens het Hof van Justitie zelf zijn nog zeker veertig rechters nodig. Getracht wordt de achterstand in te lopen via onder meer worden het aantrekken van ervaren juristen.

De twee nieuwbakken rechters, Robert Praag en Georgine de Miranda, behoren tot deze groep. Twee andere oudgedienden, Carmen Lie Kwie Sjoe-Rasam en Garcia Ramcharan-Paragsingh, zijn beëdigd tot advocaat-generaal. Beiden zijn jarenlang officier van justitie geweest. Binnenkort begint een nieuwe opleiding voor rechters, de zogenaamde RIO. Minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie gaf onlangs toestemming voor de opzet.

12 REACTIES

 1. Laten wij hopen dat de VP heel erg oprecht is wanneer hij zegt dat de regering gaat voor versterking van de Rechterlijke macht. In de afgelopen jaren sedert deze regering aan het bewind is, heeft ze namelijk een andere indruk gewekt. Het getuigt m.i. niet van enige intentie om de rechterlijke macht te versterken als je: de bescherming van de rechters van de krijgsraad terugdraait; de faciliteiten van de persofficier bij de krijgsmacht tot nul reduceert; allerlei zaken uit de hoge hoed tovert met de bedoeling om het 8 december proces te laten stoppen; probeert de PG pootje te lichten.
  Maar goed, als de VP zegt dat de regering wel die intentie heeft kan ik niet anders dan hem voor alsnog geloven tot het tegendeel blijkt. En ik ben bereid de gebeurtenissen uit het verleden die ik hier heb genoemd te vergeten. Ik hoop vurig dat de regering zich houdt aan dit beleidsvoornemen dat voor de samenleving heel belangrijk is.


  Maak melding

 2. Mop van de dag. ka bouta desie frustreert gerecht vanaf 25 february 1982, deze mpp laffe hond durfde niet eens in Domburg te verschijnen om zijn moordverhalen uit te leggen. Adhin is maar een schandknaap van bouta, als hij zoveel lef heeft laat hem een arrestatie voor bouta bevel tekenen bij aankomst uit Cuba of beter vraag Amerikaanse hulp om hem in Club Gitmo te Cuba een vakantie aan te bieden.


  Maak melding

 3. ADHIN MI BOI
  DE DAG DAT JIJ VIEZE PRESIDENT AF BENT ZUL JE BEGRIJPEN WIE JE HEBT GEDIEND
  DAAROM GEBRUIK IK HIER HET WOORD VIEZE EN NIET VICE
  MAAR DEELS KOMT DIT OOK DOOR HET DIKKE GELD EN HIGH STANDAARD LEVEN
  MI BOI DIT IS VOOR TIJDELIJK
  DENK A TORI


  Maak melding

 4. Suriname loopt achter de feiten aan, niks is georganiseerd overal een grote puinhoop, Suriname heeft alle internationale verdragen getekend, helaas is het thuis een chaos op alle tak van gebieden is van alles en nog wat loos..volgens mij komt het nooit goed, de vloek van de onafhankelijkheid Van NPS naar NDP, Surinamer zijn eem kei in het vergaderen, tot daden omzetten 0, 1% 99.9% is verdampen van staatsgelden en middelen…


  Maak melding

 5. Is er ook maar 1 persoon die deze hele regering, met de grootste groep landrovers durft aan te pakken, en Bouta eindelijk durft op te sluiten zoals de rechterlijke macht eerder in zijn vonnis heeft uitgesproken, dan heeft hij mijn steun ,en richten we een standbeeld voor deze persoon op.
  Dus nieuwe rechters en advocaten, maak geschiedenis, en voer de wet uit, zoals je gezworen hebt bij je eed.✋


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.