maandag, februari 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameInternational Card Services stoot klanten in Suriname af

International Card Services stoot klanten in Suriname af

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 aug – De Nederlandse creditcarduitgever International Card Services, ICS, wil geen zaken meer doen in Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Klanten worden aangeschreven. Credit cards (Visa en Mastercard) uitgegeven door ICS, zijn geldig tot hooguit oktober. Het betreffende besluit van ICS volgt in het kielzog van maatregelen van moederbedrijf ABN AMRO en van de Rabobank. Onder de getroffen klanten bevinden zich ondernemers. Die zijn alles behalve gelukkig met het besluit. Maar volgens ICS is er geen ontkomen aan.

“Als gevolg van striktere wet- en regelgeving, heeft ICS besloten in sommige landen haar diensten niet meer aan te bieden. Dit betekent dat wij uw creditcard en eventuele extra cards gaan beëindigen”, staat in een brief aan de klant. Tot de getroffen ondernemingen behoort Zenobia. Directeur Henry Carbière Falls is er niet over te spreken. Hij is ruim dertig jaar rekeninghouder geweest bij de ABN AMRO.

Het maakt kennelijk weinig uit. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven zit met de handen in haar. De belangenorganisatie heeft geen goed antwoord voor handen. VSB-voorzitter Steven Mac Andrew kan hooguit aangeven dat het laatste woord nog niet is gezegd. De Nederlandse maatregel treft duizenden Nederlanders die in Suriname wonen. Veel gepensioneerden en ook anderen maken gebruik van Nederlandse rekeningen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

43 REACTIES
 1. Dit is wel heel jammer en vervelend dat klanten die niets te maken hebben met witwaspraktijken en drugshandel door deze maatregel worden getroffen.

  Maar de pres wilde niets van de Noordzee dus ze denken daar dat hij die Eurootjes dan ook niet wil. Niet alleen de Noordzee boycot betalingsverkeer vanuit Sr., Noord-Amerika doet het ook al.

  Misschien is de volgende stap bevriezen van dubieuze accounts, wie weet… SPANNEND…


  Maak melding
 2. Het heeft alles te maken met het beleid van Bouterse en zijn regering. Het zijn nu de banken die terugtrekken maar straks ook buitenlandse bedrijven en investeerders. Geloofwaardigheid van Suriname staat op het spel. Enige oplossing zijn vervroegde verkiezingen.


  Maak melding
 3. Het land komt steeds meer in een isolement te zitten, dankzij die veroordeelde misdadiger en meervoudige moordenaar, hopelijk beginnen steeds meer mensen dit te beseffen, zodat ze in 2020 beter voorbereid zijn, om een betere keuze te maken, dan op die paarse criminele organisatie.


  Maak melding
 4. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling die is ingezet omdat banken
  ook veroordeeld kunnen worden voor meewerken aan WITWASSEN,
  FINANCIERING DRUGSHANDEL en FINANCIERING TERRORISME en
  andere internationale criminaliteit.

  SURINAME loopt hopeloos achter met het implementeren systematische
  controle op geldstromen en het signaleren van CRIMINEEL geld.

  Dit REGIEM WEIGERT een stap te zetten in de richting van efficiente
  controles en beheersing van de geldstromen. Er worden geen
  onafhankelijke specialisten aangesteld om bijv FRAUDES en WITWASSEN
  BLOOT TE LEGGEN. PLUK-Ze wetgeving bestaat niet !
  Daders worden niet vervolgd !!!

  OPENLIJKE CORRUPTIE en andere financiele criminele
  activiteiten, daders en opbrengsten worden NIET AANGEPAKT !!!

  PS : Financiele experts in de gehele wereld zien met verbijstering
  dat het Paarse regiem, GEEN ENKELE STAP ZET OM DE HERKOMST
  VAN DE ZESHONDERD MILJOEN US DOLLARS OP ZWITSERSE
  BANKREKENINGEN TE ACHTERHALEN !

  NOORD- en ZUID-AMERIKA ZITTEN NIET TE WACHTEN OP EEN TWEEDE
  `VENEZUELAAANSE MENSENRECHTENRAMP` IN SRANAN !!!

  JUIST OP DIT MOMENT is DE LEIDER VAN PAARS, TOCH WEER, oa VOOR
  COMMUNISTISCHE INSTRUCTIES NAAR CUBA !!!

  FINANCIELE ISOLATIE van SRANAN, als gevolg van PAARS WANBELEID,
  KAN ZEER ZWARE GEVOLGEN HEBBEN VOOR DE BEVOLKING !

  STOP HET PAARSE WANBELEID ! WET EN RECHT TERUG IN SRANAN !!!


  Maak melding
 5. Kan de NL banken niet een filiaal open houden voor de gepensioneerde NLers en gelimiteerde betalingen doen als gas en elektriciteit. Laat ze niet in handen van de postspaarank vallen .


  Maak melding
 6. alle internationale verdragen getekend, helaas is het thuis een chaos op alle tak van gebieden is van alles en nog wat loos..volgens mij komt het nooit goed, de vloek van de onafhankelijkheid Van NPS naar NDP, Surinamer zijn eem kei in het vergaderen, tot daden omzetten 0, 1% 99.9% is verdampen van staatsgelden en middelen…


  Maak melding
 7. oh wat zullen de Chinezen van de Southern Commercial Bank N.V in Suriname blij mee zijn.

  euro’s euro’s meer euro’s uit europa. misschien ook
  krijg je een unionpay card. platinum of diamond. in 162 landen geaccepteerd.


  Maak melding
 8. De Oranjes hun vermogen bestaat ook voor een deel uit drugsgeld.Voor degene die niet op de hoogte zijn van de geschiedenis jullie hebben waarschijnlijk niet goed opgelet in de klas tijdens geschiednis les.Gewoon even googelen dan vindt je deze onfo ook niet steeds maar lullen over SWITI Sranan.
  ps ook vanmorgen in de pers verschenen omzet nederlandse drugshandel 18,9 miljard.Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding
 9. Ik ben een fel tegenstander van het corrupte en mislukte beleid van de regering.
  Ik lees net de kop van een artikel: Su gaat kuilen in straten aanpakken. Wat dachten jullie van de kuilen, gaten putten in de begroting?
  Deze maatregel heeft echter niets te maken met Suriname.
  Ook Nederlandse gepensioneerden in bijv Thailand hebben hiermee te maken.
  Het heeft zoals ik al eerder in een andere posting aangaf met internationaal beleid. De BIS bepaalt de spelregels. Daarnaast bepalen nationale overheden regels bijvoorbeeld mbt. uitkeringen die lager of gestopt worden als je in het buitenland wil verblijven om wat voor reden dan ook.
  Als laatste bepalen de individuele banken waar ter wereld zij hun diensten aanbieden en waar niet.
  Nogmaals de link
  thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-stopt-ics-cards-met-haar-service-in-thailand/


  Maak melding
 10. op deze wereld.
  Ai Pico brada niet boos worden want als mensen niet het fijne (naadje van de kous) weten dan kraaien ze onzin.
  Wij als gebruikers weten dat degene die een monopolie hebben bepalen tot op zekere hoogte wat er gebeurt
  Macht is monoplie maar monopolie is geen macht.
  Bouterse heeft in de DNA de macht dus de rest is duidelijk


  Maak melding
 11. Dit bericht stond niet zolang geleden op de site
  https://www.buitenlandsepartner.nl/showthread.php?64723-Opheffen-ABN-AMRO-rekening-voor-Nederlanders-die-in-het-buitenland

  “Een poging gedaan om uit te vinden of ASN klanten die woonachtig zijn buiten NL aanneemt… Nee dus. Motivatie:

  “Dank u voor uw emailbericht en uw interesse in de ASN Bank. Wij begrijpen dat u graag een ASN Bankrekening wilt openen. Helaas bieden wij geen betaalrekeningen aan voor klanten die in het buitenland wonen.
  De ASN Bank moet in het kader van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme) voldoen aan verscherpte wet- en regelgeving op het gebied van klantonderzoek en identificatie. Wij richten ons op de Nederlandse spaar- en betaalmarkt. Onze identificatie- en klantonderzoeksprocessen zijn ook hierop ingericht. Denkt u hierbij o.a. aan VIS- en EVA toetsing. VIS staat voor Verificatie Informatie Systeem. Daarin worden vermiste en gestolen identiteitsbewijzen geregistreerd. EVA staat voor Externe Verwijzing Applicatie. Dit is een frauderegister.
  Doordat de identificatie- en klantonderzoeksprocessen niet gericht zijn op rekeninghouders die woonachtig zijn in het buitenland, kunnen wij niet waarborgen dat wij aan de verscherpte wet- en regelgeving kunnen voldoen. Daarom is besloten om geen rekeninghouders meer te accepteren die woonachtig zijn in het buitenland. Ook bestaande rekeninghouders woonachtig in het buitenland kunnen wij geen nieuwe producten meer bieden. Ook bij bestaande rekeninghouders, woonachtig in het buitenland kunnen zich situaties voordoen waarbij nieuw, verscherpt of aanvullend klantonderzoek nodig is. Denkt u hierbij aan wijzigingen in gegevens zoals adres, gemachtigden of rekeninghouders.

  Spijtig genoeg kunnen wij u hiervoor geen alternatief aanbieden.”

  Dit lijkt me voor alle andere banken dan ook te gelden? Zeeeeer irritant… Iemand een suggestie?”

  Volgens mij is het een duidelijk verhaal: anti witwassen en anti-terrorisme maatregel. 🙂


  Maak melding
 12. Het Westen is totaal onbetrouwbaar. Trump die ineens diverse verdragen opzegt. ABN Amro en Rabo die nu deze getroffen klanten in de steek laten.
  Een verdrag met het Westen stelt helemaal niets meer voor.


  Maak melding
 13. Dit is de zegen van de zogenaamde revolutie die door Alibaba en de 40 rovers is ingezet. Langzaam maar zeker zal Suriname steeds verder geïsoleerd raken door zich niet te conformeren aan internationale standaarden en regels die steeds verder worden doorgevoerd. De falende overheid heeft totaal geen idee wat ze met al die regels aanmoeten en hoe de wetgeving en normen aan te passen hierop. En het gewone volk wordt hiervan de dupe. Suriname zal steeds verder afglijden en Venezuela achterna gaan.
  Maar elke bedreiging is ook weer een kans, ik daag de Republic bank uit een bank licentie aan te vragen in NL. Die zullen vele Nederlanders en Surined kunnen faciliteren, tot het moment dat ook internationale betalingen niet meer naar Suriname mogelijk worden. Dan breekt de echte revolutie pas uit en kan Alibaba en de 40 rovers vluchten in de 6 pantserwagens die op de Anton Drachtenweg staan.


  Maak melding
 14. De Surinaamse banken moeten nagaan of ze niet met banken van Frankrijk, Frans-Guyana een overeenkomst voor samenwerking kunnen sluiten. Ook banken van Brazilie moet men in contact mee treden.

  De Surinaamse banken moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat Suriname/rs helemaal geen geldzaken/handelszaken meer via banken met het buitenland kunnen doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 15. @ Passant

  “De Surinaamse banken moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat Suriname/rs helemaal geen geldzaken/handelszaken meer via banken met het buitenland kunnen doen.”

  Ook die Franse, etc., banken hebben te maken met de internationale regels. Als de Credit kaart organisatie die voor RABO & ABN AMRO Visa& Mastercard vertegenwoordigd een paar duizend Surinaams Nederlandse klanten opzegt, zegt genoeg over hoe de Surinaamse financiële wereld er voor staat. Waar niemand Hoefdraad over hoort is de BANK of INTERMATIONAL SETTLEMENTS die de grens overschrijdende transacties doet en regelt. Het einde van de NDP is nabij

  Ben benieuwd of de CBvS de eerste Tranche van het IMF al terug betaald heeft of kan terug betalen.


  Maak melding
 16. Toch jammer dat zo een mooi land als Suriname door twijfelachtige beslissingen van de regering in het heden en verleden aan de rand van de afgrond staat. Het trieste er van is dat sommige Surinamers het niet in willen zien. Eerst de onafhankelijkheid dat gewoon een verkiezingsstunt was, onafhankelijkheid was mooi geweest als men goed de gevolgen had bestudeerd en een pad was ingeslagen waar het land beter van zou zkjn geworden maar de regering destijds heeft een deal gesloten die eigenlijk een fooi was en een grote strop om de nek van Suriname. Toen de revolutie die het land helemaal tot de afgrond bracht. Regering van Venetiaan werd in eigen land niet serieus genomen, deden zij het perfect nee maar de intentie was goed. Wijdenbosch was een mannetje van Bouterse dus daar gaan we het niet over hebben. Vervolgens is de Surinaamse bevolking vergeten wat er gebeurt is in 82 en wordt Bouterse tot twee maal tot gekozen. En waarom omdat hij een grote mond heeft tegenover Nederland. Denk je dat ze in Nederland op Suriname zitten te wachten ze zijn Suriname liever kwijt dan rijk. Dat zullen ze nooit hardop zeggen want Nederland wilt naar buiten toe altijd politiek correct zijn. Maar de uitspraken van Blok laat wel zijn hoe Nederland over Suriname denkt. Prachtig land Suriname lekker warm weer , mooie mensen maar dat gaat de economie niet redden. Een land met nog geen miljoen inwoners heeft het zo moeilijk maar er wordt altijd gezegd we zijn rijk aan grondstoffen maar liggen die grondstoffen op het bord van de mensen die soms nauwelijks te eten hebben. Het economische beleid van Suriname moet zijn om investeerders aan te trekken die willen investeren op lange termijn en niet willen roven maar rovers gaan om met rovers. Ik wens Suriname veel succes hoop dat de bevolking niet langer hoeft te leiden door de Rovers maar stem dan ook niet op de rovers.


  Maak melding
 17. @ Frank
  Jouw zin
  “Toch jammer dat zo een mooi land als Suriname door twijfelachtige beslissingen van de regering in het heden en verleden aan de rand van de afgrond staat. Het trieste er van is dat sommige Surinamers het niet in willen zien”

  Ik denk niet dat het niet zo is dat men het niet WIL zien, het zal iets met de hersenen te maken hebben dat men het niet KAN zien.
  Mijn kennis van de hersenen is nihil, dus ik kan het ook niet verklaren, maar soms zien mensen niet wat goed is/ wie goed is voor ze, maar laten ze zich op een of andere manier leiden door een figuur die met ze meepraat, die ze zegt wat ze horen willen of het waar is of niet.
  Dit willen ze graag horen,of het juist is of niet en daarom wordt het hoger gewaardeerd dan de waarheid die niet altijd even leuk is.


  Maak melding
 18. Of een land rijk is aan grondstoffen maakt niet zo veel uit. Het gaat om de mentaliteit van de bevolking. Singapore heeft niets, Zwitserland heeft niets, België heeft niets. Toch zijn het allemaal rijke landen. Venezuela heeft meer olie dan Saoedi Arabië. Niettemin zijn de mensen straatarm en vluchten ze letterlijk met miljoenen het land uit. Waarom? Teveel domme mensen die achter de verkeerde leiders aanlopen in het ene land en harde werkers en goede bestuurders in het andere land.

  In Suriname is het net zo. Het verschil tussen Venezuela en Suriname is dat men zich internationaal druk maakt over wat er in Venezuela gebeurt en dat het niemand iets kan schelen wat er in Suriname gebeurt. Suriname er nog wat beter aan toe omdat het zo dun bevolkt is en de ex-Surinamers is Nederland nog wat helpen.
  Het Venezuela probleem kan opgelost worden middels internationale druk. Men wil geen miljoenen vluchtelingen. Het Suriname probleem is een Suriname probleem. Als de Surinamers zelf niets doen gebeurt er niets.

  Of Suriname zo´n aantrekkelijk en mooi land is? Heb je één boom gezien dan heb je ze allemaal gezien en een gevoelstemperatuur van 40 graden is wel wat aan de warme kant. Geen witte stranden maar moddervlakten en geen blauwe zee maar troebele modderstromen. Daar komen toeristen niet voor.

  Bedrijven zijn rationeel, is er niet genoeg te verdienen dan vertrekken ze en in Suriname is niets meer te verdienen. Vandaag niet en morgen ook niet. Of Bouterse nu wel of niet blijft, het maakt geen verschil. De beste periode van Suriname was in het verleden, niet in de toekomst.


  Maak melding
 19. Ongelofelijk dan een rijk land als Suriname met bauxiet, olie en goud 90 procent van de bevolking in diepe armoede leeft.

  Nederland heeft bijna geen enkele grondstof maar staat wel in de top van de rijkste lander in de wereld.


  Maak melding
 20. @ jojo

  Je hebt gelijk. Het ziet er niet best uit voor Surinamers/Surineds, zaken doen met Suriname, ea, (inter)nationaal.

  De onafhankelijkheid van Suriname is helemaal interessant om goed onder het voetlicht te houden. Vanaf het statuut moet men beginnen zaken te bekijken, Nederland, De Antillen, Suriname. Ook de politieke veranderingen in de wereld na de Tweede wereldoorlog. Kolonialisme dat afgelopen moest zijn, financieel, economisch, sociaal, was het Surinaams volk een bevolking of alleen etniciteiten, bewustwording bij de bevolking, scholing, hoog opgeleiden, waren de opleidingen afgestemd op de natuurlijke hulpbronnen van het land, productieondernemingen, exportgericht, huisvesting, infrastructuur, wegen, waterleiding, elektriciteit, veiligheid, rust, orde, de landgrenzen grenzen op ze zee, grenzen van de rivieren, met de buurlanden, zuidgrens met Brazilie, enz. Welke koers moest Suriname volgen en heengaan? Let op het totaal aantal inwoners van Suriname, hun ontwikkeling, het schoolsysteem peuter tot MBO, HBO Universiteit (welke studie waren er toen mogelijk), was er werkgelegenheid voor afgestudeerden, de lonen, welke opleidingen er waren/er ontbraken, de overheid, binnenlandse ontwikkeling, voorzieningen, enz.

  Heel veel zaken waar zowel Nederland en Suriname het team (Conmissie Ontwikkeling Nederland Suriname(CONS))te lichtzinnig over zijn geweest. Ook hoogmoed, enkele Surinamers die zich geschoffeerd voelden door de behandeling van Nederland tegenover Suriname en er volgens hen Surinamers niet serieus genomen werd. Nederland op een eenvoudige manier van de kolonie/zelfstandig deel van het koninkrijk Der Nederlanden af wilde in 15 jaren. Een zak met geld, dure adviseurs, enz.

  Vele Surinamers of etniciteiten vooral onder de Hindoestanen en Javanen ea, die zich onveilig voelden om overheerst te worden door de creolen en het vege lijf van hun gezin/familie wilden redden en met de Bijlemer EXpress/Den Haag Express/Grote Steden in Nederland Express naar Nederland kwamen.

  Een groot gedeelte van ongeveer de 1,7miljard Euro dat in West -Suriname ( plan van dr. ir Frank Essed), (de tweede stad van Suriname moest Apoera worden).

  Henk Arron die vond dat Suriname kosten dat het kost op 25 november 1975 onafhankelijk moest worden, bakte tussen 1975 – 1980 er weinig of niets van. Er kwam geen ontwikkeling en de trek van de Surinamers naar Nederland werd alleen maar groter. Wie gaat weg en wie blijft hier was de vraag van statenman, Soe de gwe, nanga soema de tang.

  De vrolijkheid om er rond de onafhankelijkheid op 25 november 1975 was groot. Ook in Nederland was er onzekerheid voor de Surinamers in Nederland hier over hun status (nationaliteit). Zouden ze Surinamers worden of Nederlander blijven? Alle Surinamers buiten Suriname, ook in Nederland zouden Nederlander blijven na 25 november 1975. Er waren Surinamers in Nederland, meestal de linkse/jonge goed en jonge conservatieve goed opgeleide Surinamers die terug gingen naar de republiek Suriname om een bijdrage te leveren, maar de meesten keerden teleurgesteld terug naar Nederland omdat die/hun droom net als die van Henk Arron, Eddy Bruma, Frank Essed, enz niet uitkwam.

  Kortom Henk Arron en zijn regering konden Suriname wel onafhankelijk hebben gemaakt, Nederland kon “een zak met geld gegeven hebben”, maar Suriname was vlees noch vis.Gewoon verloren op het Latijns-Amerikaanse continent en de Caribische eilanden , waarvan vele eilanden een band hadden met Groot-Brittanie.

  Hoe die droom van Henk Arron, enz afliep werd duidelijk met het advies/draaiboek van Kolonel Hans Valk aan ddb.

  Zie hoe de vlag van de republiek Suriname bij hangt, ddb ligt in Cuba in een militaire ziekenhuis. Het heeft er veel van dat de republiek Suriname in een palliatatieve fase is terecht gekomen. Ook de internationale (nederlandse)banken willen geen geldzaken meer met Suriname meer doen. Hoe zou het met de patiënt ddb zijn in het militiare ziekenhuis op Cuba?

  De enige redddingmogelijkheden die er voor Suriname overblijven zijn:|
  – aardolievondsten voor de kust van Suriname,
  – de Surinamers in het buitenland, Nederland, Frans-Guyana, Antillen, enz
  – een invasie, maar dan moet er een belang van hen op het spel zijn,
  – Surinamers die in opstand komen en de regeringscoalitie ddb af zetten, een militaire koe!,
  – de hoop.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. @Jojo,

  Het heeft met wetgeving te maken. Meer dan 100 landen worden getroffen door deze maatregel. Suriname moet een autoriteit financiele markten instellen. Een toezichthouder op alle financiële dienstverleners. Dit is een zeer grote operatie voor het zwakke overheidsapparaat. Daarnaast heb je de grote financiële belangen van bepaalde personen die achter de schermen hun invloed doen gelden ongeacht welke regering aan de macht is in het land. Maar we weten allen dat vooral de VHP de beschermer is van deze figuren.

  Trouwens, vandaag werd bekendgemaakt dat de omzet per jaar van de drugshandel voor Nederland ruim 19 miljard euro bedraagt. Dit zijn nog voorzichtige schattingen. Men denkt dat de werkelijke omzet twee keer zo hoog is. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Nederlandse Politie Academie.


  Maak melding
 22. ABN AMRO mag de bancaire relatie met haar klanten buiten de Europese Unie eenzijdig beëindigen, zo blijkt uit een tweetal uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid.

  Twee afzonderlijke consumenten, woonachtig in respectievelijk Thailand en Nieuw-Zeeland, hebben zich bij Kifid beklaagd over het feit dat de bank de relatie niet langer met hen wilde voortzetten.

  Voor beide consumenten geldt dat zij reeds tientallen jaren klant waren bij de bank en naar tevredenheid gebruik hebben gemaakt van haar dienstverlening. Door emigratie wonen deze consumenten inmiddels buiten de Europese Unie. Zij gebruikten hun Nederlandse betaalrekening, met bijbehorende betaalpas en pincode, ondermeer voor de storting van pensioeninkomsten en AOW-uitkering en voor betalingen in Nederland. Ieder afzonderlijk willen de consumenten dat zij hun betaalrekening bij de bank kunnen voortzetten.

  De bank heeft aangegeven dat zij door de huidige wet- en regelgeving bepaalde bancaire diensten niet langer buiten de Europese Unie kan aanbieden zonder een daarvoor vereiste vergunning. Het bedienen van klanten buiten de Europese Unie brengt voor de bank steeds meer risico’s en extra kosten met zich mee. Dat heeft de bank doen besluiten om de dienstverlening aan alle klanten buiten de Europese Unie te beëindigen. Zij maakt daarop geen uitzonderingen.

  Ruimschoots tijd voor alternatief
  Uitgangspunt voor de Geschillencommissie is dat de bank zich moet houden aan de geldende wet- en regelgeving, ook van het land waar de cliënt woont. Van de bank kan niet worden verwacht dat zij onevenredige kosten maakt of risico’s moet nemen om een betaalrekening voor een consument buiten de Europese Unie voort te zetten. Daarnaast merkt de Geschillencommissie op dat de consumenten met zes maanden ruimschoots de gelegenheid hebben gehad om een alternatief te zoeken. Op de bank rust geen verplichting om een basisbetaalrekening aan te bieden aan consumenten die buiten de Europese Unie wonen. Een bank die in Nederland bancaire diensten aanbiedt aan consumenten, is wettelijk alleen gehouden een basisbetaalrekening te verstrekken aan consumenten woonachtig binnen de Europese Unie.

  Hoewel de Geschillencommissie begrijpt dat het beëindigen van de bancaire relatie voor de consumenten niet wenselijk is, kan zij niet anders dan concluderen dat de bank de betaalrekening om genoemde redenen heeft mogen beëindigen.


  Maak melding
 23. Een poging gedaan om uit te vinden of ASN klanten die woonachtig zijn buiten NL aanneemt… Nee dus. Motivatie:

  “Dank u voor uw emailbericht en uw interesse in de ASN Bank. Wij begrijpen dat u graag een ASN Bankrekening wilt openen. Helaas bieden wij geen betaalrekeningen aan voor klanten die in het buitenland wonen.
  De ASN Bank moet in het kader van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme) voldoen aan verscherpte wet- en regelgeving op het gebied van klantonderzoek en identificatie. Wij richten ons op de Nederlandse spaar- en betaalmarkt. Onze identificatie- en klantonderzoeksprocessen zijn ook hierop ingericht. Denkt u hierbij o.a. aan VIS- en EVA toetsing. VIS staat voor Verificatie Informatie Systeem. Daarin worden vermiste en gestolen identiteitsbewijzen geregistreerd. EVA staat voor Externe Verwijzing Applicatie. Dit is een frauderegister.
  Doordat de identificatie- en klantonderzoeksprocessen niet gericht zijn op rekeninghouders die woonachtig zijn in het buitenland, kunnen wij niet waarborgen dat wij aan de verscherpte wet- en regelgeving kunnen voldoen. Daarom is besloten om geen rekeninghouders meer te accepteren die woonachtig zijn in het buitenland. Ook bestaande rekeninghouders woonachtig in het buitenland kunnen wij geen nieuwe producten meer bieden. Ook bij bestaande rekeninghouders, woonachtig in het buitenland kunnen zich situaties voordoen waarbij nieuw, verscherpt of aanvullend klantonderzoek nodig is. Denkt u hierbij aan wijzigingen in gegevens zoals adres, gemachtigden of rekeninghouders.


  Maak melding
 24. @ Sam
  Mbt je laatste posting
  Mooi. Duidelijke en objectieve informatie. Je zou Bunq kunnen proberen. Geen binckbank dus.
  Bunq is een paar jaar geleden opgericht door een jongen/man die in Nederland heeft gestudeerd en een aanval heeft ingezet op de traditionele banken. Komt uit India? of Iran of??
  Hij heeft van DNB een bankvergunning. (geen Dirk Scheringa verhaal)


  Maak melding
 25. @henkmolenaar2016,

  Nederland verkoopt haar eigen bevolking aan de multinationals.
  Steeds meer mensen in Holland moeten tegen hongerlonen werken en een vaste baan is niet meer weggelegd voor velen. Er wordt wel ontzettend veel winst gemaakt, maar in wiens zakken verdwijnt het?
  Je hoeft niet te antwoorden. Want een eerlik antewoord zul je toch niet willen geven.


  Maak melding
 26. IK snap het probleem niet. Als de europese banken geen zaken meer willen doen,om wat voor reden dan ook, met klanten buiten de uinie…dan zoekt men toch een bank in eigen land of regio? In geval van Suriname heeft het volk altijd al een grote bek gehad dat ze niets meer van dat landje aan de noordzee moeten. Wat is dan het probleem???


  Maak melding
 27. Wat is een hongerloon ,en wat werk betreft holland vraagd 15000 chauffeurs 22000 bouwvakkers, het na ijl effect van de crisis word nu ingehaald huizen bouw floreerd kan men in suriname niet zeggen ,gepensioneerd chauffeurs en bouwvakkers loodgieters, dus steenhard de waarheid het komt wel goed met Nederland.
  In holland is het de gewoonte om na te denken hoe kunnen we zoveel mensen aan het werk houden ,als die multinationals weg blijven moeten we de werkelozen ook betalen ,het is niet net zoals in Suriname dan maken we ze maar ambtenaar.
  En als u de holland economue met de surinamse wilt vergelijken ,klein voorbeeldtje holland verdiend per week meer dan Suriname per jaar.
  Wil je het nog eerlijker hebben zeg het maar,ik antwoord wel groet


  Maak melding
 28. Wat is een hongerloon ,en wat werk betreft holland vraagd 15000 chauffeurs 22000 bouwvakkers, het na ijl effect van de crisis word nu ingehaald huizen bouw floreerd kan men in suriname niet zeggen ,gepensioneerd chauffeurs en bouwvakkers loodgieters, worden gevraagd langer te blijven werken dus steenhard de waarheid het komt wel goed met Nederland.
  In holland is het de gewoonte om na te denken hoe kunnen we zoveel mensen aan het werk houden ,als die multinationals weg blijven moeten we de werkelozen ook betalen ,het is niet net zoals in Suriname dan maken we ze maar ambtenaar.
  En als u de holland economue met de surinamse wilt vergelijken ,klein voorbeeldtje holland verdiend per week meer dan Suriname per jaar.
  Wil je het nog eerlijker hebben zeg het maar,ik antwoord wel groet


  Maak melding
 29. @ RobG
  U wilt in Suriname een steeds groter waterhoofd van voor een klein land niet functionele instituten en autoriteiten.
  In Nederland produceren dit soort navelstaarders slechts politiek gewenste resultaten.
  Wat u wilt is er al maar functioneert niet omdat de bemensing Hiërarchisch plaats vindt en niet op basis van competenties. De fossielen in het geëxplodeerde kabinet van de President beperken veel om hun gebrek aan kennis en hun onkunde te verbergen.

  U reactie met betrekking tot de positie van Nederland mbt tot de productie en distributie van drugs is weinig nieuws. U moet het echter wel in de juiste verhoudingen zien.
   € 19.000.000.000 is minder dan 3% van het BNP. Dat is ernstig en men werkt aan de bestrijding. Het ontwricht de economie niet.
   Als we lezen wat het afgelopen jaar alleen in beslag genomen werd, wordt duidelijk dat de narcotica distributie in Suriname richting 50% van de economie omvat.

  Waar 3% > 6 % in Nederland vervellend is ontwricht 50% de hele eonomie.

  Het is daarom vrij logisch dat alle cash transporten van USD of Euro’s uitermate verdacht zijn.
  We zien nu dat alleen een Justitie actie in Nederland mbt tot € 19.000.000 een enorme chaos veroorzaakt.


  Maak melding
 30. @ Steenhard de Waarheid.

  Vanuit die Hongerlonen wordt in NL wel betaald voor top gezondheidszorg (10% van het BNP in Suriname 5% van het BNP), goed openbaar vervoer, goede wegen, goede waterafvoer, AOW, politie met computers, 2.500.000 sociale huurwoningen etc.
  Als er minder misbruik zou zijn zouden de lonen nog wat hoger kunnen.

  Als er in Nederland een probleem is probeert men er iets aan te doen. In Suriname verstopt Bouterse elk probleem onder een berg zand


  Maak melding
 31. From the reactions I read it’s almost as people are happy that Suriname can plunge into total economic darkness. I don’t live in Suriname at the moment so I keep quiet. If I had a solid solution that could help my country I would post it and repost it complaining and pointing fingers are something that we as Suriname people are great at… And everything in life is a learned behavior. So my recommendation is simple if your like me and you life in the concrete jungle and your money is spent there shut up!!! You could be second or third generation Hollander but you guys are still considered altochtonen, hope I spelled that shit right lol.
  Here I know they don’t like but at least I know were I stand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES