RBN programma’s uit Suriname binnenkort in Nederland te zien

14
RBN programma's uit Suriname binnenkort in Nederland te zien
Screenshot uit RBN programma 'Halaat' in Suriname.

PARAMARIBO/DEN HAAG, 23 aug – Rapar Broadcasting Network (RBN) uit Suriname start eind september in Nederland met regionale uitzendingen. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Haagse zender 070TV. Dat zegt Faried Pierkhan, directeur van RBN, in gesprek met Starnieuws. Volgens Pierkhan gaat het om een uniek project.

070TV is te ontvangen via kanaal 44 van Ziggo in de regio Haaglanden in Rijswijk, Nootdorp, Den Haag, Zoetemeer, Delft, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Ze heeft een bereik van 1,2 miljoen televisiekijkers. RBN krijgt dagelijks exclusief een uur zendtijd en in het weekend twee uur, ter beschikking voor haar programma’s uit Suriname.

Volgens Pierkhan is het voor het eerst dat een televisie omroep uit Suriname zeven dagen per week zal uitzenden in Nederland. Hoewel de start regionaal is in Nederland, zal aan de hand van de wederzijdse ervaringen uitgebreid worden naar de overige grote steden in Nederland waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere.

Voorbeeld van een RBN programma:


14 REACTIES

 1. waarom komt een blaka man niet met dergelijke initiatieven..

  ze hebben hun mond vol over het land besturen.., maar kunnen niks zelfstandig ondernemen..

  met de weinige middelen die een hindoestaan bezit, durft hij wel het risico te nemen.., maar die blaka niet., alleen achter vrouwen lopen, dansie dansie. feest vieren.. dat zijn ze er wel bij..


  Maak melding

 2. In Den Haag woont een groot deel van de Surinaams-hindostaanse diaspora, dus ik vind dat de heer Pierkhan een vooruitziende blik heeft. In één klap verdubbelt hij zijn kijkcijfers, Bovendien zal hij dit niet voor niets doen, want veel lokale radio- en tv-stations worden financieel ondersteund door de gemeente.


  Maak melding

 3. Grappig hoe Marcel en FBI een algemeen bericht direct in de raciale sfeer trekken, met de nodige generalisaties en stereo typeringen. Jullie hebben nog een hele lange weg te gaan. Als jullie er ooit komen. Dan is er ook nog een FBI die het verschil niet wee tussen een lokale zender en een producent van programma’s, maar wel net nog genoeg weet om zijn racistische praatjes te ventileren. Dom volk welk ras je ook bent.


  Maak melding

 4. OP de foto met ” goed” haar, want helaas is een mooi kroeskopje nog niet iets om trots op te mogen zijn. Kijk naar sterren als Beyonce en Rihanna, ook deze sterren lopen met “goed”haar..☹
  Kroes is mooi en mag gezien worden, zolang de mens zich wil spiegelen naar een ander, vooral de zwarte naar de witte, ben ik bang dat deze revolutie nog lang op zich zal laten wachten.


  Maak melding

 5. @marcel 23 augustus 2018 at 15:27
  waarom komt een blaka man niet met dergelijke initiatieven..

  ze hebben hun mond vol over het land besturen.., maar kunnen niks zelfstandig ondernemen..

  met de weinige middelen die een hindoestaan bezit, durft hij wel het risico te nemen.., maar die blaka niet., alleen achter vrouwen lopen, dansie dansie. feest vieren.. dat zijn ze er wel bij..

  Larwa 23 augustus 2018 at 16:04
  Die denken alleen maar wie zal ik beroven vandaag

  Bargoeddaar 23 augustus 2018 at 18:37
  Zal waarschijnlijk veelal nieuws zijn waar je niet vrolijk van gaaat worden.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Jullie 3 ..PANNENKOEK,..UILSKUIKEN & EZEL,…als je DOM bent,…REAGEER NIET !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.