maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenNatuurActiecomité: noch regering van Suriname, noch Alcoa te vertrouwen

Actiecomité: noch regering van Suriname, noch Alcoa te vertrouwen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – Suriname staat voor een enorme uitdaging in de kwestie Alcoa. “Het grootste probleem waar wij als volk tegen aanbotsen, is dat we te maken hebben met twee partijen die niet te vertrouwen zijn: de regering en Alcoa.” Dit zegt Wim Bakker, coördinator van het actiecomité Alcoa. De afwikkeling van zaken laat veel te wensen over. Zoals met de sloop van de aluinaarderaffinaderij te Paranam. Niemand kan zeggen hoe groot het gevaar is voor chemische vergiftiging.

De regering lijkt niet geneigd openheid te geven. Of het parlement moet in actie komen. De mogelijkheden om dat te doen, zijn er zeker. “Als het parlement de moed heeft om te doen wat goed is, dient het een motie van wantrouwen in tegen de regering. Alleen het parlement kan de regering dwingen om openheid van zaken te geven”, zegt Bakker tegenover de Ware Tijd. In dit opzicht geven recente uitspraken van André Misiekaba hoop.

De fractieleider van regeringspartij NDP noemde de ontmanteling van de raffinaderij illegaal. “We rekenen erop dat hij die gordiaanse knoop gaat doorhakken, want als hij dat doet is het opgelost”, aldus Bakker. Het actiecomité vindt het hoog tijd voor een onafhankelijk onderzoek naar de milieuschade. Het onderzoek op plaatsen waar gemijnd is, zou geleid moeten worden door een onafhankelijke partij.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Zie Missikaba die knoop echt niet door harken, dat zou einde politieke carriĕre betekenen , en met een forse onkostenvergoeding in het vooruitzicht, kun je beter maar ja en amen blijven zeggen.


  Maak melding
 2. NIEMAND moet er op rekenen dat de CORRUPTE

  PAARSE DNA-BOEVEN van de NASCHOOLSE OPVANG-KEUKENS,

  ENIGE DAAD ZULLEN VERRICHTEN DIE HET LAND OF HET VOLK

  TEN GOEDE ZAL KOMEN !

  OPO UN AI !! JAAG HET PAARS GEBOEFTE WEG !!!

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !!!!


  Maak melding
 3. Aan het hoofd van de onderhandelings commissie (Dillip Sardjoe)staat iemand die eerder veroordeeld is (Ballas Nedam)voor het aannemen van steekpenningen.Waarmee zijn we bezig?Of zijn we allemaal gek geworden in dit land.


  Maak melding
 4. Hoe zit het met het WNF/WWF, Greenpeace e.d., deze organisaties brengen het probleem bij een breder publiek met hun netwerken en leden. In Noord-Amerika zijn er meer van soortgelijke organisaties die corporaties/ multinationals dwingen tot beleidsveranderingen mbt de natuur. Het actiecomité kan, hopelijk, veel meer bereiken door met hen een grotere vuist te vormen.


  Maak melding
 5. En het volk van Suriname vindt het allemaal best. Die snapt er toch niets van. Zo flexibel als een spoorrails en zo begaan als een vulkaan. De straat op, luie klootzakken. Er wordt weer een stuk Suriname voor een appel en een ei weggeven. Behalve de economische is de ecologische schade niet te overzien.
  Maar de Surinamer? Hij drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was.


  Maak melding
 6. de meeste moordenaars, boeven, oplichters, liegers, bedriegers, leven met een weegschaal naast zich., alles wordt gewogen voordat het in de mond verdwijnt..

  dagelijks eerst de nodige pillen, tabletten, drankjes bloeddruk suiker gehalte anders verlaten ze het huis niet.., kijk maar om ge heen..

  ook al hebben ze kamers vol met dollars, euro, ze kunnen het niet aanraken..
  de vrouw wordt meestal bevredigd door een ander evenals de dochters..


  Maak melding
 7. Marcel,
  ik ben het met je eens, de laatste zin laat ik dan wel buiten beschouwing. Daarvoor in de plaats kies ik:
  al heb je nog zoveel, als je het niet kan delen met je geliefde* stelt het niets voor en geniet je er ook niet van.

  *Een geliefde is voor iedereen weer iets anders,
  Het kan een persoon zijn, meerdere personen, zelf een geheel land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES