Vertrek Alcoa uit Suriname zet verhouding regering en parlement onder druk

11
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – Het aanstaande vertrek van Alcoa uit Suriname zet de verhouding tussen regering en parlement danig onder druk. Klaarblijkelijk. De regering blijft om een of andere reden het debat vermijden over ontmanteling van de Alcoa-rafffinaderij. Dat valt te concluderen als om twee weken uitstel wordt gevraag en drie weken later nog niet kan worden aangevangen. De regering wil nog een week respijt. Het maakt de achterdocht bij de oppositie er niet minder op.

Daar heeft vicepresident Ashwin Adhin daar in hoogste eigen persoon voor gezogrd. “Het is de vicepresident die had aangegeven dat de situatie betreffende de ontmanteling van zo een grote importantie was dat mag worden gesproken van staatsgevaar. Nu mag de samenleving concluderen dat de informatie veel later dan afgesproken is ontvangen en dat de informatie al twee jaar oud is”, zegt parlementslid Patricia Etnel (NPS) tegenover de Ware Tijd.

Het is dan ook de vraag hoe serieus de regering is. Ook bij de grootste oppositiepartij, de VHP, groeit de achterdocht. “Steeds weer wordt het parlement buitenspel gezet door onder andere in het geheim te onderhandelen en informatie achter te houden. Mijn vrees is dat we voor voldongen feiten worden geplaatst en dat het aan komende regeringen en generaties wordt overgelaten om deze op te lossen”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

11 REACTIES

 1. Och och,
  Komen jullie, VHP en NPS, nu pas met het oud nieuws dat de informatie die jullie hebben ontvangen reeds 2 jaar geleden was geleverd?
  Kom kom toch DNA leden komen jullie nu pas achter dat jullie de speelknikkers zijn van Bouterse?
  Kom kom toch Surinamers komen jullie nu pas ahter dat er, ondanks alles wat jullie memaken, door Bouterse letterlijk poepe jantje heeft aan jullie?
  kom kom toch wij weten nu dat nagenoeg alle Surinamers, op enkelen na, poeplaarzen zijn die schreeuwen en niet durven te doen!


  Maak melding

 2. Deze leugenachtige paarse bende die deel uitmaken van een complot, hebben nu weer een nieuwe leugen bedacht, STAATSGEVAARLIJK, en die jaknikkers van de coalitie in de Dna, weten te overtuigen, om weer uitstel te krijgen, zonder rekening te houden met het volksbelang, met hun riante inkomen in het verschiet, moet je helemaal niet meer aan volksbelang denken, maar aan eigen belang, om vooral ja te blijven knikken, voor alles wat fout gaat bij deze regering.


  Maak melding

 3. ach ,, wie maakt zich druk in s m e wat er in het land gaande is.. bijna alle lanti man oema heeft een dik betaalde loon in de maand, waar hij-zij geen bal er voor hoeft te doen..

  sterker nog, ze verschijnen niet eens op de werk vloer, velen weten niet eens waarvoor ze dat geld maandelijks krijgen..
  net zo snel ze het krijgen, net zo snel is het uitgegeven, dat zie je ook duidelijk, na 10 20 30 jaren zijn ze geen mm meter vooruit gekomen leven op de zelfde voet als dag één in een pratie oso..

  ik heb persoonlijk meegemaakt, dat ik vrijdag middag 17.00 uur de loon heb uitbetaald en dinsdag morgen was de man blut helemaal blut.. ik hoef niet te zeggen, dat het een afro suri was, want dat komt vernederend over, maar het is niet anders..

  en zo gaat dat sinds 1863 elke dag..


  Maak melding

 4. Een ieder die in deze kwestie kritiek heeft op de oppositie in DNA en de bevolking is bijna expliciet een aanhanger van deze regeerclub. We hoeven niet alles nog eens te benoemen, een ieder die het Surinaamse nieuws volgt weet dat de regering in deze Alcoa kwestie een wanprestatie heeft geleverd. Als DNA om informatie vraagt en die niet krijgt. Als DNA een debat plant met de regering en om allerlei drogredenen wordt dat debat vooruit geschoven wat moet de oppositie dan doen? De coalitie heeft de meerderheid en is zoals een ieder bekend is zeer regeringsgezind. Ook als maatregelen niet gunstig zijn voor de bevolking pleegt de coalitie ermee akkoord te gaan. In een democratie (in Suriname is het wel een wankele) bepaalt de meerderheid, zo simpel is het.
  @Marcel
  In 1863 was Suriname een kolonie/wingewest van Nederland met een Hollands bestuur


  Maak melding

 5. Het is niet wanneer er een scheet gelaten wordt ergens in het binnenland dat het dan de schuld is van Bouterse. De waarheid voert veel verder. Twee voorname dingen spelen zich af en dat zijn het proces van de decembermoorden en de aankomende verkiezingen. Alle stappen die ondernomen worden, zullen vallen in het belang van hem. Het is doodeenvoudig ; die man wil niet het gevang in. Met de Alcoa kwestie en de benoeming van Albert Aboikoni zijn er scenario’s gecreëerd, waardoor hij een uitweg zal zien te vinden. Je moet Bouterse geen troeven in de hand spelen waardoor hij als president zijnde de noodtoestand kan uitroepen waardoor alles op een zijspoor wordt gezet en hij de dans kan ontlopen. .


  Maak melding

 6. Dit zaakje stinkt aan alle kanten. Het is in feite al beklonken, door die paarse rat die momenteel in Venezuela verblijft. Hij heeft dik geld ontvangen alleen hij weet niet hoe hij het moet verkopen aan de NA!!!!


  Maak melding

 7. Als land is Suriname naar de kloten gegaan onder president Bouterse.Het land is leeggeroofd en failliet.Alles is door 1 man meegenomen en die domme massa die op deze man hebben gestemd janken elke dag.Ik heb geen medelijden met hun.Als je een domkop kiest als president is vragen om problemen en dat hebben ze nu in Suriname.Deze Satan moest nooit president worden van mijn geboorte land.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn land want deze man heeft heel wat moorden op zijn naam.Al die lul verhalen van hem ten spijten.


  Maak melding

 8. @ Babachan,
  Mie nanga joe e-go-wakka in a foto nanga wang-pangie bakka. Weg met alle westerse kleding !!
  Wie e-go sriebie inie wang hamakka in een pinahut tap-a-achtererf foe wang “goed betaalde DNA-lid !
  Bouta na wie fesie-man, Maduro na eng-lerimang !!
  Trouwens er komt een nieuw export produkt (zal in Indonesie door Amina )gepromoot worden.En dat is “hondenvlees” uit Suriname !! Algoe zou laaaiend enthousiast zijn met zo’n projent !!
  Zag op “Al Yazeera TV” een nieuws-item, waar je zag hoe de restaurants floreren in het grootse Moslim land Indonesie, met hndenvlees op hn menu-kaart !! Het loopt gewoon storm de de Indonesiche restaurant ! Misschien kunnen we straks ook hondenvlees sate kopen bij de verschillende warungs, te beginnen op Leiding ??? bij restaurant van S… !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.