‘In moeilijke situatie Suriname inspiratie putten uit offervaardigheid’

2
Ied-gebed na 3 jaar weer op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – De offervaardigheid die zo centraal staat bij het Islamitische offerfeest Eid Ul Adha, moet vooral inspiratie wekken. Dit stelt regeringspartij HVB. “In de moeilijke sociaaleconomische situatie waarin ons land en de samenleving verkeren, is het belangrijk dat wij inspiratie putten uit deze offervaardigheid om onvermoeibaar te blijven arbeiden aan lotsverbetering van onze medemens.”

Het is een verantwoordelijkheid die elke burger betreft. “Deze burgerlijke toeweiding rust niet alleen op de schouders van de regering, maar ook op die van maatschappelijke en religieuze organisaties, bedrijven en van de gewone burger”, stelt de HVB. Zonder offervaardigheid wordt het moelijk veranderingen teweeg te brengen. Offervaardigheid dan in zowel materiële als immateriële zin.

“Geestelijke verheffing is immers even belangrijk als de materiële ondersteuning die aan duizenden huishoudens wordt gegeven op het Eid Ud Adha-feest. Zorgzaam voor onszelf, onze dierbaren en in het bijzonder zorgzaam voor de sociaal kwetsbaren uit onze samenleving, is de boodschap die de moslim gemeenschap in Suriname demonstreert op deze dag”, aldus de HVB.


2 REACTIES

  1. Het Islam kent ook Haram. Politieke partijen die de economie van het land in de. afgrond storten en bedrijven bankroet laten gaan en mensen arm maken zijn Haram.

    Offer aan God en je medemens helpen wli niet zeggem dat je moet pinaren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.