maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoodgestoken Guyanees vertoefde pas in Suriname

Doodgestoken Guyanees vertoefde pas in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – De man die maandagavond bij een steekpartij op de kruising van de Zwartenhovenbrug- en de Hogestraat om het leven kwam, vertoefde pas twee en een halve maand in Suriname. Het gaat om de 21-jarige Guyanees Joël James die door een Surinamer na een woordenwisseling werd doodgestoken. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van Nieuwe Haven en de afdeling Kapitale Delicten deden na de melding van de Centrale Meldkamer van een steekpartij met dodelijk afloop de plek aan. Het levenloze lichaam van James werd ter plaatse aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van hem vast.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat James een woordenwisseling kreeg met een Surinaamse man. Op een bepaald moment haalde de verdachte een scherp voorwerp tevoorschijn waarmee hij James steekverwondingen toebracht. Na zijn criminele daad verliet de tot nog toe onbekende man de plek. Van hem ontbreekt nog elk spoor.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Waarschijnlijk zal ook ieder spoor van deze dader ontbreken.

  Kijk maar in de regering, lopen zoveel daders rond. Daar heeft de bevolking zelfs de sporen van maar niemand durft.


  Maak melding
 2. Het is schering en inslag dat bij woordenwisselingen messen en wapens worden getrokken.
  Op de vuist met elkaar gaan, keur ik ook niet goed maar liever dat dan elkaar doodsteken of doodschieten.
  Maar je kunt ook iemand doodslaan.

  @ Robles, ook in Nederland komt dit voor.


  Maak melding
 3. Jiyani
  In mijn jonge jaren ( jaren 60) waren er wel scherpe voorwerpen maar die werden gebruikt waarvoor ze zijn gemaakt.
  Toen vochten wij met vuisten en armen (jokro en kofoe) en de gemeenschap zorgde ervoor dat je eerlijk een gevecht aanging neks no lontoe 1 tegen 1 en faja blow totdat er werd opgegeven.
  Maar tegenwoordig worden gevechten op een wijze gevoerd die laf genoemd kunnen worden.
  If joe no mang gwe en waka joe pasi en niemand die je iets in de weg zal leggen.

  Ja vroeger maar toen waren dat andere tijden ondanks dat pina bing dé.


  Maak melding
 4. Iemand die langer in Sur.woont, weet dat hij in de avond uren niet in bepaalde buurten moeten komen.Bijv.Ladesmastr,Prinsenstr,Hofstr.’s Avonds worden deze buurten het uitgangs terrein van de marrons.’s Avonds gaan hun cafe’s en nachtclubs open.Komt er een handel opkomst van alles wat je maar kan bedenken.Hun beroemdste club is Pikin olo.Daar wordt er gewoon in de lucht geschoten wel eens.Je waant je dan in het wilde westen in de tijd van de Daltons.


  Maak melding
 5. @ Bigi Sma,

  Mijn vader is in Suriname ook wel eens op de vuist gegaan met deze of gene. Soms won hij, soms verloor hij. Een paar dagen keken de vechtenden elkaar niet aan om het daarna weer goed te maken met een stevige handdruk.
  Of over het stelen van vruchten bij anderen, terwijl ze zelf fruitbomen op het erf hadden staan. Of over die ene keer dat ze op heterdaad waren betrapt en thuis billenkoek kregen.
  Hij kan zo prachtig vertellen over vroeger in Suriname.


  Maak melding
 6. Jiyani
  Ik wet uw leeftijd niet maar ik kan echt met mijn vrienden uren lang van gedachten wisselen en herinneringen over vroeger, jaren 60, toen het zo was. Maar nooit echt vergelijken met nu want dat is een wereld van verschil.
  Leven van nu is haastig geld maken plezier etc terwijl ik vroeger ervaarde als samen bezig zijn met je vrienden en de buurt om gezelligheid te vinden en hebben.
  De bekende Bijleg met Winst dans feesten op zondag van 2 uur tot half 6 / 6 uur want 7 uue begint de kerk.
  Ai daar praat ik graag over.
  Maar nooit bezigen met “vroeger was het beter dan nu. Neen want het is geen vergelijking”


  Maak melding
 7. Niemand is veilig in Suriname.De surinamers niet en de toeristen ook niet.
  De politie op hun kan je niet rekenen.Die hebben 1 belangrijke missie en dat is bedelen om donaties.En je zou denken dat zij ons moeten beschermen tegen alle gevaar maar nee hoor de politie zelf heeft hulp nodig.


  Maak melding
 8. OKe, laten we maar zeggen “de doodgestoken Guyanees”, net als hier in nederland.een buitenlander, een allochtoon noem maar op.

  Het is een buitenlander dat weegt minder zo zwaar.

  Sorry het is een mens! Laten we het hebben over de dood gestoken man. afkomst maakt geen moer uit.

  Ik vindt het jammer, zo een jong persoon. En de dader? wat nu,weg rennen? je was zo mans genoeg om te steken en nu ren je weg. ie lassing sorry boi!

  Soms moet je gewoon doen alsof je dingen niet hoort, gewoon weglopen. Ik doe het nog steeds. En if a presi faya da ie no e go drape of gwe!
  Nu als ze je pakken ga je zeker(lang)hangen. jo Jang mama loe ien Haven. of go ien wiet ploeg na duisburg.
  Song (wakka)mang e trong dames Kraboe doepa, wijlen Burnet! is priet pang poeng!
  Had je daar aan gedacht?
  als ze je pakken in su en wanneer je eruit komt bestaan er (misschien) geen dieselwagens meer. Althans hier in Europa stopt het (dieselwagens)in 2030. Hopelijk ben je voor die tijd vrij! besef dat. want if na moord, dana 2050 succes!

  Oh ja eet goed, naai goed doe alles wat je moet doen en meld je gewoon aan. want zie je PID aan de duisburglaan. Bezoek achter glas.Daar kosten seks boeken duur. vooral op de vrijdag en zaterdag (trek)avond


  Maak melding
 9. Ja ja. Wil je me zeggen dat je nooit in je gedachten iemand hebt gemept of dood gewenst of dood gemaakt? Daar begint het geweld. Als blikken konden doden. Blikken doden niet, maar ze stralen wel geweld de wereld in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES