Offerfeest: Moslims gezamenlijk in gebed op Onafhankelijkheidsplein Suriname

35
Offerfeest: Moslims gezamenlijk in gebed op Onafhankelijkheidsplein Suriname

PARAMARIBO, 21 aug – Moslims zijn dinsdag aan de vooravond van Eid-Ul-Adha oftewel het Offerfeest gezamenlijk in gebed gegaan op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. In verband met dit Islamitisch feest is woensdag 22 augustus een nationale vrije dag in Suriname.

Eid-Ul-Adha is een van de belangrijkste feestdagen in de Islam. Moslims herdenking tijdens dit feest de profeet Ibrahim, die zo gehoorzaam was aan de Schepper dat hij bereid was zijn zoon aan God te offeren.

Het feest valt op de 10e dag van de Hadj-maand (Dhul-Hidja), na voltooiing van de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka.


35 REACTIES

 1. Ik wens ze allen een gezegende dag toe !! Pe Somo nanga Sapoen de ???
  En nu nog:
  Nanga Palm we-de-go…
  Nanga Palm we-de-go na Zanderij
  Nanga Palm we-e-go verwelkom onze pres. uit Cuba
  Nanga Palm we-e-go-begelei pres naar Leonsberg !!
  Daarna naar het Paradijs te Brokkobaka !!


  Maak melding

 2. Bidden doe je maar in de Moskee, het is gewoon aandacht trekkerij vind ik dit !!!
  Vroeger was het niet zo, ik heb respect voor alle geloofs overtuiging, maar dit vind ik kolder.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. @ J. Zwartmans,

  Dat in Suriname religieuze feesten in het openbaar (Het Onafhankelijkheidsplein) worden gevierd is om de wereld te laten zien hoe vreedzaam de verschillende etnische groeperingen met elkaar leven, terwijl ze elkaar bij wijze van spreken aan de hoogste paal hangen. Dat ze elkaars religie respecteren. Ik noem het ook je reinste aandacht trekken.


  Maak melding

 4. @ J.Zwartmans
  In een bijbelboek (welke weet ik niet meer), komt dit ook naar voren:
  Jezus in discussie met de Farizeeën. Ten toon spreiden hoe gelovig je bent, maakt je niet geloviger dan een ander die dat binnenshuis doet, leerde Hij hen. Vervolgens dropen ze af.
  Ik heb er overigens geen moeite mee hoor dat de moslims dit op deze wijze willen doen.
  Ik doe dat ’s avonds en ’s ochtends in bed.
  (Bidden wel te verstaan)


  Maak melding

 5. Waarom dragen moslims hun geloof optisch?
  Waarom niet innerlijk je geloof dragen, zodat niemand kan zien tot welke religie je behoort???
  Ik bedoel hiermee moslim pik je direct uit, in welke omgeving je ook bevind.
  Is het een geschreven wet om je geloof optisch te dragen?????


  Maak melding

 6. het probleem met geloof is men word te vrij om het openbaar te doen vroeger was het anders maar je ziet het steets vaker met dit oosters geloof men wordt te vrij en op fen duur geeft het problemen


  Maak melding

 7. Heb geen probleem religie. Waar het mij om gaat zijn de aantal nationale feestdagen. Het is te zot voor woorden. Dit gaat ten koste van de bedrijvigheid. Het land moet juist produceren en geld verdiene.


  Maak melding

 8. @ J. Zwartmans. Ik begrijp niet dat je een traditie in suriname, waar de verschillende geloven NAAST ELKAAR LEVEN, zo negatief kan beoordelen. Hier in Nederland met een sterk ontwikkeld individuele maatschappij leven de zogenaamde autochtonen ver naast elkaar, maar suggereren ze dat ze met elkaar leven. Niemand vraagt zich af hoe het komt dat mensen weken, soms maanden lang dood in huis liggen voordat ze ontdekt worden door buren. Ga daar eens over nadenken


  Maak melding

 9. @ Sarki

  Nee Sarki je hebt me niet goed begrepen denk ik zou mijn ingezonden stuk nog
  maar eens goed lezen. Ik veroordeel en beoordeelt ze niet, ik vind het kolder dat ze persé
  daar moeten gaan bidden. Er is toch voldoende Moskee in Su ???
  Dat mensen dood in huis liggen heeft mijn inziens niks te maken met het geloof.
  Dit heeft te maken omdat deze mensen geen sociale contact met de buiten wereld.
  Vaak komt het ook door de taal bariérre, mensen willen niet intregeren dan raken ze so wie so
  geisoleerd voor de buren en de wijk waar ze wonen !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Vroeger voor de hervormingen in Islam bij de Javanen ging mijn moeder blootshoofd door het leven. We gingen niet op het gouvernementsplein bidden. Nu heeft ma een hoofddoek om en gaat ze met de andere bidden voor het paleis. Meer zelf bewust over het geloof dat ze belijden. Ze vieren het publiekelijk.


  Maak melding

 11. Ik geloof ook in God maar ik vraag me af waarom je eigenlijk een dier moet doden om te laten zien dat je gelooft. Elk levend wezen, hoe nietig ook, hecht waarde aan zijn leven.


  Maak melding

 12. @ Sarki,

  Ik las gisteren dat een Indonesische vrouw 1½ jaar gevangenisstraf heeft gekregen omdat ze had geklaagd dat een moskee in de buurt veel lawaai maakte.
  Uit woede hebben moslims tempels van budhisten verbrand en andere vernielingen aangebracht.
  Indonesië is voor het overgrote deel moslim.

  Ik kan me de frustratie van die mevrouw wel indenken.
  Toen ik in Agra (India) was, logeerde ik voor een paar dagen in een hotel vlak bij een moskee. (Was niet mijn keus, maar van de gids).
  ’s Morgens langer in bed blijven liggen om bij te komen van de vermoeidheid van de vorige dag kon niet, vanwege het kabaal vanuit de moskee. Moslims houden met niemand rekening dan enkel met zichzelf.
  Ze eisen veel, maar geven weinig terug.


  Maak melding

 13. Het licht is sterker dan de duisternis,het gevecht tussen goed en kwaad,van liefde en haat,en van leven en laten leven,moge de goden uw behoeden tegen alle kwaad op deze planeet aarde, Ubuntu…wakka namga koni..!


  Maak melding

 14. Niet het Moslimgeloof maar het Christengeloof is het probleem en bron van bijna alle ellende. In Maleisië hebben Moslims Hindoes en Boeddhisten jarenlang vreedzaam met elkaar geleefd. Christelijke zendelingen uit de USA en Filippijnen zijn tegenover de andere geloven een hetze begonnen door die religies als inferieur en als een gevaar voor de beschaving neer te zetten. Welke beschaving vraag ik mij dan af ? Was het de Islam of Hindoeïsme of Boeddhisme die miljoenen Indianen uitgemoord heeft ? Was het de Islam die de Eerste wereldoorlog voerde ? Was het het Hindoegeloof / Boeddisme dat de 2e Wereldoorlog voerde ? Nog tot de dag van vandaag kunnen Christenen het niet aanzien dat de andere wereldgeloven wel groeien terwijl steeds meer Christenen afstand van hun geloof nemen.


  Maak melding

 15. Jiyani en waarom gaan die miljoenen Hindoes ieder jaar naar de Arabische Golfstaten dan ? Omdat ze in hun eigen land totaal niet als mensen gezien worden. Daar zien andere Hindoes hen minderwaardig en zijn ze gelijk aan beesten. En ja, hoe geloofwaardig ben jij eigenlijk juffrouw Ooievaar ? Je laat geen gelegenheid onbenut om moslims te bashen maar o wee als iemand het in zijn hoofd haalt om kritisch te zijn over jouw Hindoe geloof. Waarom plegen zoveel Hindoe meisjes zelfmoord ? Heb jij daar geen last van ?


  Maak melding

 16. De meeste oorlogen worden gevoerd uit macht, hebzucht of andere negatieve eigenschappen. Maar 5% van de oorlogen is gevoerd uit geloof. Trouwens de bijbel is en blijf het meest verkochte en gelezen boek ter wereld.


  Maak melding

 17. @Hedwig. Het ziet ernaar uit dat je flink bent gepakt door iemand die zich christen noemt en daardoor met een hetze bezig bent tegen het christendom specifiek.
  Alle vertegenwoordigers van wereldreligien hebben zich schuldig gemaakt aan moorden. De ene nog meer dan de andere en geloof me dat het christendom echt niet de lijst aanvoert. Tegenwoordig zijn er mannen die vinden dat ze vrouw zijn, terwijl biologisch er geen aanwijzingen zijn. Iemand die het verbod op doodslag van de bijbel negeert is geen christen ook al noemt hij zich zo. Iemand die liegt, steelt en bedriegt is geen christen. Christus zegt: niet een ieder die met de mond belijdt is mijn volger. Maar een ieder die de werken doet die ik hem bevolen hebt.
  De Islam heeft na het post mohamed tijdperk alle joden en christenen in Noord Afrika systematisch uitgemoord of als slaaf gebruikt. Zijn dat slechte moslims? Absoluut niet. Het zijn hele goede en getrouwe moslims die dat doen. Mohamed heeft dat vastgelegd in de koran en de hadith. Een goede moslim moet de wereld onderwerpen aan Allah. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Dan laten we absoluut geen boek open doen over het Mogul tijdperk en het Ottomaanse rijk. In ieder geval zijn moslims beter volgers van hun leiders dan Christenen. Zij schromen niet om bloed te laten vloeien.
  Onder Hindoes en Boedisten zijn er veel agressieve leiders. Momenteel schromen deze mensen niet om in azie christenen en moslims af te slachten. Dus laten we dat boek gesloten houden, want het is een dik boek.
  Jou verwijzing naar het Nazi tijperk loopt ook mank. Hitler was een fervent aanghanger van Friedrich Nietsche en zijn theorie op de Ubermensch. Ik vraag me regelmatig af welke blanke daar nu van verschoont is, maar dat terzijde. Zowel Nietsche als Hitler waren Atheisten. Ik haast me te zeggen dat de kerk zich heel laf heeft gedragen t.o.v. de joden vervolging. Schandelijk en verfoeilijk! Maar ze hebben hun leider Jezus Christus wederom hierin veraden.
  Maar voor jou info zijn zowel het Christendom als de Islam de snelst groeiende religeuze bewegingen as we speak. De Islam groeit als kool in de westerse wereld en het Christendom voornamelijk in het oosten en midden oosten. Het is meestal ondergronds omdat christenen tegelijkertijd het meest vervolgd worden.


  Maak melding

 18. “Je zoon offeren” / “jezelf offeren” / “een leven offeren” moslims nemen dit te letterlijk. De imams geven hier een verkeerde uitleg. Alleen om machtsstrijd. Je zelf / je zoon / een leven offeren wilt nog niet zeggen dat je je zoon toestemming geeft om een bomgordel te dragen en een menigte op te blazen.

  Vele moslims beweren dat ze geloven maar waarin geloven ze? Ze geloven niet in Allah maar ze geloven de hebzuchtige imams.

  “Op offeren” is eerder “volledig toewijden aan” de “hogere intellegentie” , je intuïtie.


  Maak melding

 19. Het is moeilijk te bevatten. Maar NDP-stemmers maken een zelfde soort fout. Ze geloven ook die BS van Bouta en ze volgen hem terwijl ze ergens beter weten.


  Maak melding

 20. @zwarte man,
  What a fucking hell maakt het uit op welke lokatie mensen hun geloof willen beleiden.
  Laat toch aub een ieder in zijn of haar waarde.
  Wanneer komt nou iets positiefs uit jouw koker.
  Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Dwerg met zakbreuk!


  Maak melding

 21. Belachelijk

  Repect voor geloof, maar waarom nationale feestdag, ga werken mensen die geen offfferfeest vieren.
  Land zit al met problemen
  Ieder volk een vrije dag genoeg


  Maak melding

 22. @J.Zwartmans
  Donder op naar de Noordzee daar gelden jou wetten ,wij in Suriname leven zo,…fok joe en pleurop naar Wilders KONDRE.BEAT IT JOE REDIEMOESOE !


  Maak melding

 23. @Hedwig. Het ziet ernaar uit dat je flink bent gepakt door iemand die zich christen noemt en daardoor met een hetze bezig bent tegen het christendom specifiek.
  Alle vertegenwoordigers van wereldreligien hebben zich schuldig gemaakt aan moorden. De ene nog meer dan de andere en geloof me dat het christendom echt niet de lijst aanvoert. Tegenwoordig zijn er mannen die vinden dat ze vrouw zijn, terwijl biologisch er geen aanwijzingen zijn. Iemand die het verbod op doodslag van de bijbel negeert is geen christen ook al noemt hij zich zo. Iemand die liegt, steelt en bedriegt is geen christen. Christus zegt: niet een ieder die met de mond belijdt is mijn volger. Maar een ieder die de werken doet die ik hem bevolen hebt.
  De Islam heeft na het post mohamed tijdperk alle joden en christenen in Noord Afrika systematisch uitgemoord of als slaaf gebruikt. Zijn dat slechte moslims? Absoluut niet. Het zijn hele goede en getrouwe moslims die dat doen. Mohamed heeft dat vastgelegd in de koran en de hadith. Een goede moslim moet de wereld onderwerpen aan Allah. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Dan laten we absoluut geen boek open doen over het Mogul tijdperk en het Ottomaanse rijk. In ieder geval zijn moslims beter volgers van hun leiders dan Christenen. Zij schromen niet om bloed te laten vloeien.
  Onder Hindoes en Boedisten zijn er veel agressieve leiders. Momenteel schromen deze mensen niet om in azie christenen en moslims af te slachten. Dus laten we dat boek gesloten houden, want het is een dik boek.
  Jou verwijzing naar het Nazi tijperk loopt ook mank. Hitler was een fervent aanghanger van Friedrich Nietsche en zijn theorie op de Ubermensch. Ik vraag me regelmatig af welke blanke daar nu van verschoont is, maar dat terzijde. Zowel Nietsche als Hitler waren Atheisten. Ik haast me te zeggen dat de kerk zich heel laf heeft gedragen t.o.v. de joden vervolging. Schandelijk en verfoeilijk! Maar ze hebben hun leider Jezus Christus wederom hierin veraden.
  Maar voor jou info zijn zowel het Christendom als de Islam de snelst groeiende religeuze bewegingen as we speak. De Islam groeit als kool in de westerse wereld en het Christendom voornamelijk in het oosten en midden oosten. Het is meestal ondergronds omdat christenen tegelijkertijd het meest vervolgd worden.


  Maak melding

 24. @ Revo

  Sorry als ik je gekwetst heb, vraagje aan jou : hebben jullie in Su wel wetten dan ????
  Sorry je hebt wederom weer gelijk. wet van de Jungle handteren jullie daar noh ?????
  Stik maar met je K@ olo revo, en met je stomme( Niets Deugd Partij.)

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.