Dodelijke steekpartij Hogestraat in Suriname

20
Dodelijke steekpartij Hogestraat in Suriname
De dodelijke steekpartij aan de Hogestraat in Suriname.

PARAMARIBO, 21 aug – Een lijkwagen van Hamdard gisteravond laat aan de Hogestraat in Suriname. Omstreeks 22.30u Surinaamse tijd vond daar een steekpartij met dodelijk afloop plaats. De politie in Suriname is bezig verdachte, die voortvluchtig zou zijn, in beeld te brengen en op te sporen. De naam van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt.

Het slachtoffer werd in de borststreek gestoken en liet het leven nog vóór aankomst van de ambulance schrijft dWT. Volgens de krant is het mes waarmee de moord is gepleegd, in de directe omgeving van het slachtoffer aangetroffen en in beslag genomen door het onderzoeksteam van de politie.

Het is vooralsnog onduidelijk wat de aanleiding is geweest van de steekpartij. Filmpje:


20 REACTIES

 1. Het is net zo veilig als in Nederland en elders op de wereld.
  Laten we elkaar niet voor de gek houden. Overal gebeuren deze dingen.
  PS ook zou hij een ndpr zijn a wang ma mik ing toe. Geniet niet van het leed van een ander!!


  Maak melding

 2. @ Robles, gaat het onderwerp over Nederland?
  Neen, gaat over Suriname. Waarom halen jullie altijd een ander land erbij?
  Tjonge als India niet als excuus wordt gehaald, dan is het wel een Afrikaans land of Nederland en zelfs de misdaden in Amerika wordt benoemd.

  Maar ik geef toe dat in Nederland ook dieven/boeven huishouden, dat moord ook op klaar dichte dag voorkomt. Slaags met elkaar raken is ook geen fenomeen in Nederland. Inbraken in huis en winkel is ook de gewoonste zaak geworden in Nederland. En dat vind ik in- en intriest.

  Maar wat wil je mij vertellen door te wijzen naar Nederland? Dat daardoor de misdaad in Suriname zal afnemen of zelfs zal ophouden.
  Je houdt jezelf straal voor de gek!!

  Ik krijg steeds meer de indruk dat jullie niet willen weten hoe treurig het is gesteld met de misdaad in Suriname.


  Maak melding

 3. Robles
  Nu stel je me teleur.
  Ik had deze zin verwacht; haha,bijna letterlijk. maar van jou had ik deze niet verwacht.

  Verder sluit ik mij volledig aan bij Jiyani


  Maak melding

 4. Mijn reactie van 16.44 uur krioelt van de taalfouten. Heb wel een excuus daarvoor, hahahaha!
  Ben ook aan het koken en dat moet in de gaten worden gehouden.


  Maak melding

 5. Ik kan mij nooit volledig objectief mengen wat Suriname aangaat, ik woon en leef in NL….Inderdaad criminaliteit/slachtoffers ook in het verkeer enz. dat leeft ook allemaal volop in NL…Maar gezien het aantal inwoners en de verhouding, krabbel ik mij toch soms wel achter de oren…..Ik lees en zie wel veel nieuws uit Su…En wil er komend jaar heel graag een lange vakantie doorbrengen, hoop dan ook dat de situatie verbeterd en iedereen in Suriname zich veilig mag voelen. Blessings voor een ieder wonend/verblijvend in Suriname!


  Maak melding

 6. @ Jiyani
  Mensen hebben tegenwoordig korte lontjes, dat is helaas wereld wijd !
  Mede door de economische situatie in Su wordt dit fenomeen extra aangewakkerd.
  Onlangs nog is iemand is vermoord om een mobieltje, waar hebben we het over ???
  Jiyani we zijn nergens meer veilig, zelfs niet in je eigen huis tegenwoordig.
  Ik heb ook gemerkt dat het hier op de site dingen worden geschreven, door bepaalde
  mensen die persé gelijk willen hebben. Kort samen gevat hun mening is doorslaggevend
  en die van de andere, is gewoon in ogen nul komma nul ! Jiyani ga maar lekker vegetarisch
  koken, ik kom aan tafel aanschuiven.
  groeten Jacko

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 7. Natuurlijk loopt het veiligheidsgevoel een grote deuk op in een kleine samenleving als de Surinaamse. Immers iedereen kent iedereen (bij wijze van spreken). Het is heel erg dat er iemand is omgebracht, dus allereerst condoleances aan de familie van het slachtoffer. Dat er andere landen erbij worden betrokken in vergelijking met Suriname is zeker niet vreemd. Feitelijk kan het niet anders. Hoe stel je het niveau van veiligheid van een land vast? Uiteraard in vergelijking met andere landen. Omdat er veel Surinamers in Nederland wonen wordt Suriname vaak met dat land vergeleken. Begrijpelijk, maar feitelijk absurd. Nederland behoort tot de zgn. eerste wereld en Suriname tot de derde. Men heeft er eeuwen over gedaan om op een bepaald niveau te komen. Suriname is in de huidige vorm pas 43 jaar oud. daarmee moeten we ook rekening houden. vergelijken we Suriname met de landen om ons heen, Caribisch gebied en Zuid Amerika dan doen we het niet slecht. Daarmee zeg ik niet dat er in Suriname geen probleem is, in tegendeel. Veel kondremans mijden Suriname omdat ze bang zijn voor beroving. Hoewel ik het uiteraard niet echt hard kan maken veronderstel ik dat sommigen investeerders ons ook links laten liggen i.v.m. ogenschijnlijk toenemende criminaliteit. Het veiligheidsgevoel is niet alleen afhankelijk van feitelijke gebeurtenissen, maar ook van beeldvorming. De pers kan daar iets aan doen, maar ook de deelnemers aan dit forum. We beïnvloeden elkaar soms op negatieve wijze, sommigen proberen elkaar te overtreffen met het voorstellen van de ergste, inhumane, ondemocratische straffen. Ik praat criminaliteit uiteraard niet goed. Mijn sympathie gaat uit naar de slachtoffers, maar we moeten zaken wel in perspectief blijven zien.


  Maak melding

 8. @ Pico

  Ik eet alles als het maar warm is, ik ben niet kieskeurig als ik op de tv zie dat sommige
  mensen op de wereld niks te eten hebben. Dan ben ik tevreden met wat op tafel komt en wat
  moeder de vrouw neerzet.
  Ram ram.

  Jacko


  Maak melding

 9. @ Pico

  Ik eet alles als het maar warm is, ik ben niet kieskeurig

  Ai J.Zwartmans hoeveel graden warm zou het moeten zijn om te eten.
  Australië geeft aan dat alles wat je in je mond stop voedsel genoemd kan worden. Nou ja niet alles 🙂

  van Zijsburg
  Ik ben de eerste de aangeef dat ik Suriname tracht te vermijden wegens het onveilig gevoel.
  Voorbeeld die ik aangeef
  Je gaat je auto s’avonds parkeren aan de waterkant en bent met je vrouw. Je ziet een groepje (3 of 4) op je afkomen. Ongewild kijk je eerst naar deze mensen en loopt met enige alertheid verder. Dit terwijl deze mensen wellicht niets van zins zijn maar je neemt het zekere voor het onzekere.

  In de winkel aan de Wlhelminastraat vraag je aan een mede koper die voordringt bij de kassa om op zijn beurt te wacht en die zegt “wel mi no wani doe mi wan sani joe wan mik mi djoek joe mars kaolo”.

  het is in zekere zin perceptie ja.

  het komt overal ter wereld voor maar mi Gado niet in die mate als in Suriname


  Maak melding

 10. @ Jiyani

  Natuurlijk vergelijk ik met Nederland. Ik ben een Nederlander die nu twee jaar woont in Suriname en nooit meer terug wil naar dat pessimistische rotland aan de Noordzee waar ze elkaar de tent uitvechten.


  Maak melding

 11. @Robles.
  Triest dat sommige losers alles altijd moeten goed praten en onder de mat schuiven met een domme ’two wrong = one good” logica. Echt diep triest.


  Maak melding

 12. @ Robles,

  Heb je de criminaliteit van Suriname met cijfers en statistieken vergeleken met die van Nederland?
  Neen, je hebt slechts geschreven: “Ja want in Nederland gebeurt niets”. Ik heb niets met de goedkope reactie die je hebt gegeven.
  Ik heb je een duidelijk antwoord gegeven wat betreft de criminaliteit in Nederland. De criminaliteit in Nederland zal ik ook niet vergelijken met de criminaliteit van andere landen. Wijzen naar anderen in dit geval landen is niet mijn ding.

  Zelf schat ik in dat procentueel de criminaliteit in Suriname hoger ligt dan in Nederland omdat Suriname ongeveer 500.000 inwoners telt en Nederland 17 miljoen, zonder hiermee de criminaliteit in Nederland goed te praten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.