Aardschokken gevoeld in Suriname na aardbeving bij Venezuela

19

PARAMARIBO, 21 aug – In Suriname zijn vandaag aan het begin van de avond aardschokken gevoeld. Diverse mensen op social media maken hier melding van. Rond 18.40u zou er gedurende 20 seconden sprake zijn van aardschokken. Meldingen komen uit Nickerie maar ook uit Paramaribo. Volgens eerste informatie gaat het om een aardbeving met een kracht van 7,3 bij Venezuela. De getroffen landen zijn Grenada, Venezuela en Trinidad en Tobago.

De beving vond plaats op zo’n honderdtien kilometer diepte, niet ver uit de Venezolaanse kust en een kilometer of 250 ten oosten van hoofdstad Caracas. Over schade of slachtoffers is nog niks bekend, wel is al duidelijk dat de beving in veel gebieden gevoeld is, inclusief diverse eilanden in de Caraïben, maar ook Suriname.

Volgens het Pacific Tsunami Warning Center is er geen significant risico op een tsunami, hoewel er langs de kust in de buurt van het epicentrum kans is op wat hogere golven.

Filmpje uit Trinidad:

19 REACTIES

 1. Je hoort de trein komen en plotseling schudt je bed. Je wilt er uit springen , maar het hoeft niet meer. De beving is gestopt. Tien seconden.je Hart zit nog Na te bonzen
  Jammer dat het niet steviger was in Su.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de bevoegde instanties in Suriname hun beleid zullen aanpassen m.b.t. deze veranderende fysische geografische omstandigheden in de regio. Bouwvoorschriften zal men moeten aanpassen. Het oppompen uit de bodem van olie en gas heeft natuurlijk gevolgen voor de stabiliteit van de natuurlijke en gebouwde omgeving.


  Maak melding

 3. In -NL was een gasbelt. Het gas werd fruit gepompt en ground zakte. De Ingeneurs hebben toen zoutwater in gepompt om verder inzakken van de grond te voorkomen.
  Je moet corrigeren of de aarde gaat dat doen. Eens dus.


  Maak melding

 4. @ Tunggak
  Blijkbaar heeft het zoutwater dan niet geholpen want in een plaats in Groningen beleven de mensen elke keer weer een beving en zijn hun huizen niets waard.

  Vraag : is deze beving niet het gevolg van de Caribische Plaat die zich reset? De breuk van deze plaat loopt voor een deel voor Venezuela
  Al deze plaatgrenzen zijn regio’s van hoge seismische activiteit, waar aardbevingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen voorkomen
  De plaat beslaat een oppervlakte van ongeveer 3,2 miljoen km² en grenst aan de Noord-Amerikaanse Plaat, de Zuid-Amerikaanse Plaat en de Cocosplaat.

  Als dit de oorzaak is dan is het logisch dat ze het in Suriname ook licht voelen. Suriname ligt nl verder van de breuk lijn.


  Maak melding

 5. @Tungak,

  De informatie die je verstrekt klopt niet. Naast de gaswinning in Groningen heeft men ook de oplos mijnbouw. Hierbij wordt water gespoten in zoutkoepels.Het zout lost op in het water en de zoute massa wordt vervolgens naar boven opgepompt. Deze activiteiten laten de Groningse bodem in beweging komen.


  Maak melding

 6. Het is de dansi van mijn vriend die de aardbeving heeft getriggerd.Hij was gisteren jarig en heeft het heel groots gevierd.Zo heeft ook een groot deel van van de landen om Sur.ook mogen mee dansen.


  Maak melding

 7. Saramacca bewoners: Wat de Groningers in Nederland meemaken bij de gaswinning kunnen jullie ook overkomen te Calcutta/Tambaredjo !! Wees op je hoede !! Staatsolie pompt alle olie weg maar doet geen mallemoer terug voor Saramacca in tegestelling van wat de mijnbouw en houtkapbedrijven terug doen voor de bevolking in het binnenland !! Stef Blok heeft volkomen gelijk: etnisch en racistische benadering in Suriname !!


  Maak melding

 8. RobG, waar haal jij de informatie dan vandaan over aardbevingen in Groningen in relatie met de oplos zoutwinning? Daar ben ik nml erg benieuwd naar. Overigens, de aardbevingen zijn over een groot deel vd provincie Groningen voelbaar en hebben tot in de stad Groningen voor flinke schade gezorgd. Ik kan er uit ervaring over meepraten.


  Maak melding

 9. Laten wij hopen dat Suriname hiervan bespaart blijft.
  Enerzijds omdat Suriname de schade financieel niet kna en zal dragen en daardoor op de bedeltoer zal moeten
  Diverse forum deelnemers dan de implodering van de economie dan zullen toeschrijven dat dit de schuld is van de aardbeving en niet van de teloorgang van de economische bedrijvigheid van Suriname
  Dat Suriname nog meer paars zal aanlopen omdat er helemaal uitverkoop zal zijn van Suriname
  Dat de CBvS waarschijnlijk (in theorie) van nul en generlei waarde zal zijn en dat Hoefdraad niet meer voor Suriname wekelijks opreis hoeft.
  Want dat er geschreeuwd en gepiept zal worden “a no mie na deng”zal nog luider klinken


  Maak melding

 10. Merkwaardig De jonge profeten die onlangs werden opgepakt en eigenlijkn een unicum zijn in ons land. verkondugde dit al aan wat er in Suriname binnenkort aankwam.ze werden van alles vies en vuil uitgemaakt omdat mensen gewoon niet uit hun dromen,de waarheid en verdorven leven gewekt wilden worden,valse profeten en van alles riep men .terwijl nu dus blijkt dat deze jongens toch profetisch zijn gestuurd.ze halen alles letterlijk uit de heilige bijbel en kennen de scriptie s uit hun hoofd.we zijn letterlijk.in de eind tijd beland geloof het of niet dit staat gewoon in de bijbel wat er nu allemaal gaande is in deze wereld.ik denk dat we ons moeten gaan voor bereiden op het ergste en de meest krankzinnige taferelen op deze aarde.geloof je eigen ogen en stop met volgen van de gemanupileerde media wat velen van ons elke dag doen en straks verast zullen gaan worden zoals nu.suriname kende geen aardbeving.bereid je voor mensen wat er komt en ik denk dat het iets groots is,,,,


  Maak melding

 11. @MI DORO 22 augustus 2018 at 00:21
  de eind der tijden voor de boeven ndp
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  UILSKUIKEN,..nee sorry ..jo KOE.neee,..EZEL,…neee toch niet jo PANNENKOEK !erger kan niet !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.