Suriname wil isolement doorbreken via intensiever vliegverkeer met regio

27
SLM Boeing twee weken niet beschikbaar; vliegschema aangepast
FOTO: de PZ-TCQ | Eric Salard

PARAMARIBO, 18 aug – Het vliegverkeer tussen Suriname en Cuba wordt mogelijk opgevoerd. Dit in het kielzog van het wegvallen of mislukken van verbindingen. De mislukte deal met het Antilliaanse Insel Air laat zich voeln. Minister Stephen Tsang van Handel & Industrie, HI, wacht de afloop van onderhandelingen af. Vliegmaatschappij Fly Allways voert al af en toe vluchten uit tussen de twee landen. Maar dat is niet genoeg en kan veranderen. De regering Bouterse wil namelijk meer verbindingen met het Caribisch gebied.

Onder meer de vluchten naar Cuba worden als aanzet gezien. “Ik kan verklappen dat binnenkort, waarschijnlijk binnen een maand, een vluchtverbinding zal komen van Paramaribo naar Havanna. Wij proberen de frequentie op te voeren naar drie tot vijf keren per week. Maar het zal allemaal afhangen van de onderhandelingen”, zegt Tsang tegenover de Times of Suriname.

Ook met andere eilanden in de regio wordt onderhandeld. Het gaat er voornamelijk om het toerisme te ontwikkelen. De eilanden, waaronder Cuba, zijn krachtige toeristentrekpleisters. Het is nu gokken op een beetje doorlek naar Suriname. “Het gaat erom dat wij nog meer projecten hebben om Suriname te ontsluiten in de regio”, aldus Tsang.


27 REACTIES

 1. Goede voornemens van de SLM. De dollars en Euroś moeten verdient worden. Goed voor de economie van het land. Familie en vrienden gaan binnenkort vanuit Amsterdam met vakantie naar Turkije. En raad met welke maatschappij zij vliegen naar Turkije? Natuurlijk….! Met Surinam Airways. Ik ga ervan uit dat SLM in opdracht van TUI de vlucht naar Turkije uitvoert. Ze zijn bij de SLM ambitieus bezig.


  Maak melding

 2. @RobG,

  Welke gek wil erop dit moment naar Turkije , Erdogan brengt zijn leger
  in stelling om de Koerden aan te vallen. Prettige vakantie. Lira pinnen en
  de volgende dag de helft minder waard.


  Maak melding

 3. @RobG,

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de grensoverschrijdende operaties van het Turkse leger in Irak en Syrië uitbreiden. Hij zal ,,de bron van de bedreiging” voor zijn land droogleggen. Dat zei Erdogan vandaag tijdens de partijconferentie van zijn islamitische conservatieve AK-partij in Ankara


  Maak melding

 4. RobG

  U ziet ze echt vliegen, Turkish vliegt dagelijks 6 maal met een A330 op Istanboel, Pegasus, Corendon, Transmaffia vliegen meerdere bestemmingen 2 maal per dag. KLM vliegt alleen nog voor de vorm met een Ambrear.
  Op die A340 zitten ze qua capaciteit echt niet op te wachten. TUI zet die A340 gewoon in op haar route naar Paramaribo.

  SLM heeft met 2 B737 800 niet de capaciteit om een gevarieerd regionaal net te onderhouden. Zeker niet voor 3 ot 5 keer per week op Havana. Is ook ondenkbaar dat ze genoeg passagiers krijgen aangezien beide landen niet rijk zijn en te weinig business met elkaar hebben om wekelijks 500 tot 800 stoelen heen en terug te vullen. Weer en luchtballonnetje dat al vergeten is.


  Maak melding

 5. Analyst, Helemaal met je eens, deze criminele meervoudige moordenaar en veroordeelde drugsdealer, is de oorzaak van alle ellende in dit land wat zich momenteel voltrekt.


  Maak melding

 6. Wie heeft een vliegtuig nodig? Toeristen, business mensen, exporters van rijst, groenten en vruchten en andere landbouw producten.Verder illegale mensen. en drug couriers.
  Er zijn er niet genoeg in Elke categorie. Tenzij de ndpers plotseling drie vier keren per jaar met vakantie gaan.


  Maak melding

 7. Regering van bull shit bouta heeft behalve vliegroutes naar Cuba, Ghana, India en China ook nog een aantal grote plannen zoals 18000 huizen, diepzeehaven, highway naar brazilie (om dodsons brazilian waxed hoerenaanvoer) te beveiligen, 4 baans higway naar Zanderij, leguanenkwekerij in Coronie, graanschuur van latijns amerika, high speed tram van Onverwacht tot Paramaribo Centrum. Voor de uitvoering denkt de regering door financiering van een armada onderzeers voor cocaine herexporten naar alle delen van de wereld.


  Maak melding

 8. Een verbinding Paramaribo -Amsterdam v.v. waar normaal gesproken de vliegtuigen altijd vol zouden kunnen zitten cq moeten zitten zitten levert Suriname slechts schade posten op.
  Hoe zal het SLM vergaan als ze op landen gaan vliegen waar mensen huiveren van de berichten over de criminaliteit, corruptie en ondeskundigheid.
  Ik zou me maar richten op het leveren van een goede dienstverlening op de verbindingen die er reeds zijn
  vooral de lijn Paramaribo-Amsterdam v.v. Naast de dienstverlening van de SLM lijkt het mij ook verstandig om de service op onze Nationale vliegveld te verbeteren.
  Wie weet.


  Maak melding

 9. “Minister Stephen Tsang van Handel & Industrie, HI, wacht de afloop van onderhandelingen af”

  Hier is Suriname meester in. Afwachten. Gisteren schreef ik dit ook al.
  Suriname wil teveel. Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig ontevreden is met wat ze heeft. Koester wat je hebt.
  Rob
  De SLM gaat namens Tui een vlucht uitvoeren naar Turkije schrijf je. Waarom zou Tui dit doen?
  Het antwoord zal je moeten zoeken in kosten en wellicht in een volledige overname van SLM.
  Personeelskosten zijn waarschijnlijk veel lager en binnen drie jaar bestaat SLM niet meer; opgegaan in Tui.


  Maak melding

 10. De Analyst

  19 augustus 2018 at 01:06
  Als Suriname echt haar isolement wilt doorbreken, moeten ze beginnen de president te vervangen. Een president met ruggegraat, durf, intelligentie, visie, een strategie en die ook nog transparant, objectief en eerlijk is, zou al een groot verschil maken.

  ============================

  1000 % MEE EENS


  Maak melding

 11. @Forza, ondanks de gespannen situatie in het midden oosten zijn er miljoenen mensen die vanuit diverse Europese landen op vakantie gaan naar Turkije. Mijn familie boekte vorige week een vakantie naar Turkije en bijna alle vluchten waren volgeboekt. Tot vorige week was Turkije zeker in trek bij velen. Maar de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Gisteren werd bekend dat Erdogan zijn militaire acties in Syrië en Irak wil uitbreiden om de PKK uit te schakelen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Enkele maanden terug waren er ook grote spanningen in en om Turkije. Beleggers werden nerveus en haalden hun geld massaal uit Turkije. Maar wat zag men. De Turkse economie ging juist groeien omdat Turken die in het buitenland wonen massaal te hulp schoten.

  @Jojo, ik heb Turkse studenten die me vaak hebben verteld dat zij naar Turkije op vakantie gingen en dat zij hadden gevlogen met Surinam Airways. De A340 van de SLM moet vliegen. Een dergelijk groot vliegtuig kan niet stil blijven staan. Er moet gevlogen worden om winst te maken en om het toestel zonder verlies te exploiteren.

  dagonline.nl/suriname/surinaamse-airbus-a340-naar-zonbestemmingen-voor-tui/

  Luchtvaartmaatschappij TUI vliegt deze zomer met de Airbus A340 van de SLM naar Antalya, Las Palmas en Tenerife. Hierdoor beschikt de vakantievlieger over meer capaciteit in het drukke hoogseizoen.

  @Denko, waar is jouw verstand gebleven.Heeft jouw denken het maximumpunt bereikt?


  Maak melding

 12. Rob
  “De Turkse economie ging juist groeien omdat Turken die in het buitenland wonen massaal te hulp schoten”
  Ik neem aan dat je je vergist en niet bedoelt de economie, maar dat de lira weer in waarde ging stijgen.
  De groei van een economie wordt oa gemeten middels het BNP per jaar en niet per dag/week. Je impliceert dit door te stellen dat hulp Turken in het buitenland te hulp schoten.
  rtlz.nl/algemeen/buitenland/beroerd-vooruitzicht-voor-turkije-beleid-erdogan-economisch-risico
  trader.degiro.nl/trader/#/market
  De lira is gestegen na hulp van Qatar
  rtlnieuws.nl/buitenland/koers-lira-schiet-omhoog-na-investering-15-miljard-dollar-uit-qatar

  De rente in Turkije zal omhoog moeten, maar die is al zo hoog.
  Verhoging zal de lira op korte termijn kunnen steunen, maar remt de economie af
  nl.global-rates.com/rentestanden/centrale-banken/turkse-centrale-bank/cbrt-rente.aspx


  Maak melding

 13. TUI zal met de kerst extra vluchten gaan uitvoeren naar Curaçao. De vluchten zullen uitgevoerd gaan worden met de Airbus A340 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).
  Extra vraag

  TUI Nederland meldt dat er extra vraag is naar tickets richting Curaçao in de drukke vakantieperiode. De vakantievlieger zal de extra vluchten gaan uitvoeren op 22 en 27 december en 3 en 5 januari. Zelf vliegt TUI tien keer per week met de Boeing 787 Dreamliner naar het populaire Caribische eiland.

  SLM’s Airbus A340 biedt plaats aan 315 passagiers.

  TUI en de SLM hebben een codeshare-overeenkomst op de vluchten tussen Nederland en Suriname. Daarnaast maakt TUI gebruik van de enige Airbus A340-300 van de Surinaamse maatschappij op zomervluchten naar Gran Canaria en Tenerife.


  Maak melding

 14. Tui slim
  Omdat niemand met slm wilt vliegen zetten ruilen ze die vliegtuigen dreamliner naar Suriname en slm naar bestemmingen van tui.

  Slim aangepakt, puur voor de gekhouwerij waarom zet slm zijn eigen toestel niet in drukke periode vaker naar Suriname
  Sommige aanbiedingen van slm zie je al met uitzondering van maandagsvluchten, anders gaat idereen met de dreamliner willen vliegen.

  Gekhouwerij


  Maak melding

 15. Wat moeten mensen uit de buurlanden in Suriname komen doen? Hun eigen land lijkt al erg veel op Suriname (de natuur althans) en verder heeft Suriname niet zo veel toeristische trekpleisters.


  Maak melding

 16. @pico,

  Toen een groot aantal buitenlandse investeerders door de instabiele politieke situatie hun kapitaal terugtrokken uit dat land waren het m.n. ondernemende Turken in het buitenland die hun kapitaal beschikbaar stelden om dat gat op te vullen. Zelfs de Wereldbank stond verbaasd dat de Turkse economie een explosieve groei meemaakte. In tegenstelling tot Suriname zijn Turken anders. Surinamers die tegenstander zijn van d regering breken met leugen en bedrog hun vaderland land af terwijl een Turk juist trots is op zijn land ongeacht welke regering er aan de macht is. De Turkse president heeft met succes een rente verhoging altijd kunnen tegenhouden en dat is goed voor de investeringen in zijn land.

  @Jojo,

  U bent slecht op de hoogte van de ontwikkelingen in Suriname. Ik twijfelde al aan de informatie die u verstrekt over Suriname. Het blijkt wederom dat uw informatie niet betrouwbaar is. dat Ik sta er behoorlijk verbaasd van dat u niet op de hoogte bent van het feit dat de SLM sinds jaar en dag vluchten uitvoert voor diverse organisaties in Nederland. Wist u dat de SLM ook voor het Nederlandse leger, dus defensie vluchten heeft uitgevoerd naar Afghanistan. Is het u ook niet bekend dat de SLM ook vluchten vanuit Nederland naar Canada heeft uitgevoerd. Wat dacht u van de grote sportwedstrijden in Europa waarbij men de hulp van de SLM heeft ingeroepen om honderden supporters naar de wedstrijden te vliegen. De A340 van de SLM moet vliegen. Zolang het vliegtuig wordt ingezet is de exploitatie rendabel. De SLM vliegt een paar keer per week tussen Paramaribo en Amsterdam. Het toestel heeft nog capaciteit over om nog meer ingezet te worden. Ik dacht dat u goed op de hoogte was van de luchtvaart.


  Maak melding

 17. Beste RobG

  SLM vliegt 5 maal per week Amsterdam Paramaribo VV em heeft tussen maandag 15.00 uur en dinsdag 24.00 uur de tijd om charters te vliegen voor TUI dus een keer Las Palmas of 2 maal visa versa Alanya is maximaal wat mogelijk is.
  U schrijft over incidenten aan de positieve zijde. Hoe vaak is er de afgelopen maanden ingehuurd met bemaning.

  Ja ik heb wat inzicht in vlieg operaties,. 5 maal vv Paramaribo is knap en zou genoeg moeten zijn voor gezonde operatie van de A340. Eenmaal Las Palmas (kan net met één bemanning) is ideaal.
  Het dilemma is locaal te weinig te grote toestel;en en geen partner.om alle bestemmingen te kunnen doen. U jubelde over Havana als extra bestemming waarop mijn reactie is dat gaat niet met wat men heeft. Men zou GOL of TAM als partner moeten hebben.
  Tui laat de A340 zo snel mogelijk vol vliegen en kan daarna SLM helemaal overnemen door me een 767 of een 777 dagelijks te gaan vliegen en vanaf curacao het regionale net te gaan doen. 3 hoekjes vliegen kan dan ook.

  TUI oefent nu op maandag met een 787. SLM is niet instaat na de A340 weer een wide body te lease.


  Maak melding

 18. Al dat gelul en het heen en weer geode Bouta en zoon, twee zwaarste kerels uit de geschiedenis van Surina, wil jij je klein en achterkleinderen herinneren aan de malafide handel in Su, tijd dat bouta vertrekt uit het land, genoeg dollars op zak, hij kan uitwijken naar Cuba.

  Suriname is een puinhoop na 1975 is het bergafwaarst gegaan met suriname, iedereen in su wil het land verlaten om een beter bestaan op te Bouwen, desnoods pienaren in een ander land maar su is niks meer waard, teveel coca en drug uit het land, criminaliteit heb je overal, maar Su is erg voor woorden, rarara wie helpt de toekomst van de jongeren, uitzichtloos, het enige wat suriname kan is , eten, drinken en feesten moro no de, ik ga elk jaar naar Su, vanwege familie leden, meer heb ik niet te zoeken, ik leef met die arme mensen, Bouta doe wat eraan, geef het land aan de hindoestanen die weten tenminste hoe het land beter aangepakt kan worden,waarom, omdat die hindoestanen veel geld hebben en zijn de mensen qua handel try it,


  Maak melding

 19. RobG
  Tui Fly is overall (per land eigen maatschappij) wellicht de grootste van Europa met meer dan 200 vliegtuigen. Die fuseren niet met SLM (3) maar nemen het merk over zonder de lasten (negatief EV van $ 40.000.000) maar slechts de lusten, bestaande uit een fors aandeel van 200.000 plus gegarandeerd bezette stoelen tegen top prijs.
  AMS – Curacao moeten ze vliegen voor minimaal € 550 terwijl AMS – Paramaribo minimaal € 750 doet en 4 hoogseizoen heeft.

  Met neg EV van $ 40.000.000 (stijgende) en Bouterse aan het bewind gaat niemand een Widebody aan SLM leasen in 2019. Zie wat er met de Chinese B737 en de Slowaakse B737 gebeurd is toen de oude terug moesten.
  By The Way het is best knap dat SLM als sociale werkplaats voor gefaciliteerden en 100% te veel personeel slechts marginaal verlies bij schrijft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.