maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIslamitisch Offerfeest vrije dag in Suriname op 22 augustus

Islamitisch Offerfeest vrije dag in Suriname op 22 augustus

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 aug – Het Islamitisch Offerfeest oftewel Eid al –Adha is dit jaar een nationale vrije dag in Suriname op woensdag 22 augustus. Deze dag wordt gelijkgesteld met de zondag laat het ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname weten.

Het Offerfeest is het belangrijkste feest van de islam en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender. Het is een feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon Ismaël (Isaak) moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Moslims slachten op die dag geiten, schapen of koeien. Conform de voorschriften van de Koran moeten grote hoeveelheden van het vlees van de geofferde dieren gegeven worden aan armen en hongerigen zodat ook zij kunnen delen in de vreugde van dit feest.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Dat men nog in deze heldere tijd waarin we leven nog mensen te vinden zijn, dat zich nog bezig houdt met het offerfeest. We leven lang niet meer in de oertijd zo je wilt stenentijdperk. Gebruikt nu een keertje jullie gezond verstand en weg met die achterlijkheid. Dit is echt bizar als je mij vraagt.
  Moeder natuur zit echt niet op een stuk vlees van de moslim te wachten anders waren we allemaal reeds lang dood. Of Allah zou ook allang van de honger zijn omgekomen.
  Tenminste als deze bestaat.

  Bid en werk, dit alleen heeft Allah nodig en verder niks meer. De rest is overbodig en afgodische.


  Maak melding
 2. Uitstekend . Goed dat Suriname liefde , erkenning, genade en dankbaarheid geeft aan iedereen. De wereld bestaat niet alleen uit geld, geld , geld. Wie geld prevaleert , toont vanbinnen geen mens te zijn. Alvast gefeliciteerd met deze dag.


  Maak melding
 3. Off topic

  Ik wilde na enkele maanden mijn dubbele sim opwaarderen en kom tot de ontdekking dat:
  Na 6 maanden vervalkt je saldo en moet je opnieuw opwaarderen
  Het opwaarderen kost je € 1,49 administratiekosten, bij € 10 opwaarderen is dit 15% administratiekosten.

  Ik heb besloten dan maar om een prepaid te kopen in Nederland.
  Telesur bedankt voor deze dievenstreek. Kennelijk moeten jullie de dividend veilig stellen voor de regering.
  Stelletje oplichters.


  Maak melding
 4. Betaal je arbeiders van de shift dat moet werken funnel. Een voor de normale shift work en twee voor de de feestdag. Zo kan je door produceren. Vergeet de andere arbeiders die niet werken ook te betalen voor de feestdag.
  Ook afspreken met de vakbond welke feestdagen betaal worden en welke niet. De Amerikanen doen dat en het werkt.


  Maak melding
 5. Halal betekent niet meer dan een aanmoediging om bij een moslim te kopen i.p.v. bij een niet-moslim. Het heeft niks te maken met ritueel slachten want doden / slachten is haram.


  Maak melding
 6. Goed dat het grootste deel van het vlees onder armen verdeeld wordt. Gelukkig wordt hier geen eisen aan verbonden en of wordt er geen onderscheid gemaakt; bijvoorbeeld dat men moslim dient te zijn wil met een deel van het vlees ontvangen. Zo kan een geloof veel voor de gemeenschap betekenen.


  Maak melding
 7. Voor al die onschuldige dieren is het verre van een feest. Hun leven wordt van hen afgepakt. Dat alleen omdat Abraham-Isaac-Yahweh een onderonsje hadden.

  Ik snap niet dat moslims en christenen het nog steeds niet begrijpen. Yahweh wilde Abraham de les leren dat dieren offeren slecht is. Als leven offeren mij plezieren zou, waarom offer je dan niet je zoon aan mij? Dit was de strekking van het verhaal van Yahweh. Maar de vleeseters hebben het verhaal juist aangegrepen om meer vlees te eten en meer dieren te doden. Ze beschuldigen Satansektes van baby-offers, maar offeren zelf leven (dieren) aan God. Hoe kun je dat rijmen? Christenen en moslims kunnen alles rijmen. Deze specialisme hebben ze al eeuwen geleden ontwikkeld en passen ze nog steeds toe.


  Maak melding
 8. De zeven even mentaliteit typisch voor de lokale kondre man.
  Ik zou zeggen alle godsdienstig gerelateerde dagen afschaffen. Wie vrij wilt zijn, neemt maar verlof op. @pakira tigri, geld heb je nodig om te leven, dus is het terecht dat je ervoor moet werken.


  Maak melding
 9. Laat ik het zo zeggen, ik hoop dat iemand die zo dieren slacht, vergiftig worden door het vlees.
  Wat een angst zal dat dier hebben gehad, je wordt vast gebonden je kan niets meer doen en dan je keel door snijden , en dat noemen ze humaan?
  Als je dat met een mens doet dan wordt je opgesloten, nu is het zo dieren zijn vogelvrij een schande.
  Dieren hebben geen gevoel zo wordt gedacht de mensen moeten proberen anders te eten dan vlees van lieve dieren.


  Maak melding
 10. Goede @Bombelman,
  Wil je alstublieft niet slap kletsen uit je bombelnek? Waar wordt de zeven – even gehanteerd ? Is er ergens in mijn bericht gesteld dat je geld niet nodig hebt? Omdat jijzelf wellicht een heiden (geldwolf) bent , hoef je anderen niet te besmetten. En ook al zou je geen heiden zijn , dan nog dien je respect te hebben voor anderen. Wacht maar met bombel afvuren op 31 december. Groetjes meneer pagaraman en een fijne dag toegewenst.


  Maak melding
 11. Ik begrijp je verhaal ten zeerste. Ik ben al langere tijd vegetariër wat niet wegneemt dat als ik op feestjes ben, toch wel die lekkere bout verorber. Ik troost me als volgt met de gedachte dat God wel toestemming daar voor gegeven heeft. In de bijbel wordt er gesproken over rein en onrein vlees.

  Dieren met gespleten hoeven en die tevens herkauwen, mag men eten. Hieronder valt de koe , het schaap, de geit enz. Nu snap ik wel dat dit jouw punt niet is. Je hebt het als ik het goed begrijp, over het leed dat de dieren ondergaan. Tegenwoordig wordt er wel rekening mee gehouden. Zo min mogelijk leed . Natuurlijk heb je hier en daar uitschieters. Wel heeft God voorgeschreven: Houd eraan vast geen bloed te eten, want het bloed is de ziel, en u mag niet, samen met het vlees, ook de ziel eten. U mag dat niet eten; u moet het op de aarde uitgieten als water. U mag dat niet eten, opdat het u en uw kinderen na u goed gaat, als u doet wat juist is in de ogen van de Heere. Peace man.


  Maak melding
 12. Hedwig, ik moet jouw woorden zeer zeker onderschrijven. Als kleine jongen woonde ik in de buurt van de Ramgolamweg te Ephraimzegen. toen ook een niet al te beste buurt. Mensen die de buurt kennen weten dat daar een moskee is aan de Indira Ghandiweg ( vroeger Pad van Wanica). Op de voorgevel staat een tekst, die ik nog steeds niet vergeten ben: “There is no God but Allah and Mohammed is his profet”. Bij het offerfeest kregen wij en de hele buurt van deze moskee vlees en wat waren wij blij. Eindelijk een variatie op onze dagelijkse “Back and NecK”. Wat mijn probleem is ? ik heb het bestuur van deze moskee, namens alle mensen in die buurt, nooit kunnen bedanken voor hun goede geste omdat ik niet wist wie in het bestuur zat. Na lang zoeken denk ik dat gevonden te hebben. Het is de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname, Ephraimszegenweg # 67. Gaarne correctie als ik dit verkeerd heb gezien. ik wil daarom het volgende doen: mag ik de Almadiyya Moslim Gemeenschap Suriname gevestigd, aan de Ephraimzegenweg 67 van deze plaats uit en na ruim 60 jaar bedanken dat zij ons, niet moslims zijnde, niet vergeten waren bij hun offerfeest en ons als broeders hebben behandeld. Ik denk dat ik deze boodschap ook aan alle moskeen, die Suriname rijk is, mag richten voor datgene wat zij voor de armen doen en gedaan hebben. Wat was ik toen en wat ben ik blij dat we van elkaars geloven, die Suriname rijk is, mogen genieten. Moge God ons blijven zegenen en deze situatie oneindig voor ons te laten voortduren.


  Maak melding
 13. @Moevan; u redeneert net als iemand die verslaafd is aan de zombiedrug. Waarom hebben dieren wel gevoel en planten niet ? Die worden ook groot en bloeien toch ook of heeft u bewijs dat planten geen gevoel hebben. O ja nog iets het platgooien van dorpen en steden waarbij duizenden dieren omkomen is voor u vast geen reden om de daders eenzelfde lot toe te wensen. Ik word zo moe van jouw soort !


  Maak melding
 14. Dank je, voor het begrip , en inderdaad is geen vlees eten helemaal niet zo slecht.
  Maar hoe moet ik het uitleggen , ik voel de pijn die dieren hebben als ze zo geslacht worden, ze zijn zo overgeleverd aan hoe je met ze omgaat.
  Mensen willen zich ook niet plaatsen in het dier, ze denken die is gemaakt om te eten.
  Verder wil ik het niet over iemand zijn geloof hebben, als hij gelukkig is is dat fijn toch.


  Maak melding
 15. @John, De tekst, heb mij laten vertellen, betreft de geloofsbelijdenis die iedere moslim dient uit te spreken. Goed dat u 60 jaar na dato nog steeds dankbaar bent dat mensen bereid zijn minderbedeelden te helpen. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding
 16. Wat een onzin dat offerfeest. Het verhaal van Abraham hebben de moslims 600 jaar na dato uit de Bijbel gekopieerd. Alles is fake aan die zgn. religie. Ook dat Ramadan gebeuren slaat nergens op. De hele dag je eten laten staan en dan na zonsondergang je geraamte volvreten. En dat noem je dan vasten. je reinste dierenmishandeling, gebaseerd op een overlevering uit het verre verleden, die al bestond toen de Islam er nog niet eens was. Kortom een fake religie.


  Maak melding
 17. Grietjebie. mij is geleerd om respect op te brengen voor een ieders geloof. dus ook voor mensen die niet geloven heb ik respect,
  ik ga niet pretenderen een Bijbelkenner te zijn, maar de vork zit als volgt in de steel: de Joden hebben het oude testament. Dat wordt bij hun de Thora genoemd. De Christenen hebben de Thora overgenomen en het nieuwe testament daaraan toegevoegd. Dat noemen we de Bijbel.
  De moslims gaan nog een stapje verder. Zij hebben niet alleen het oude en nieuwe testament overgenomen, maar ook dat gedeelte dat gaat over Mohammed toegevoegd. Dat noemen ze de Koran. Met andere woorden: er zijn heel veel overeenkomsten tussen het geloof van de Joden, de Christenen en de Moslims dan men denkt. Dat jij niet wil geloven is jouw volste recht, maar je hebt wel de plicht, vind ik, om andermans geloof te respecteren.


  Maak melding
 18. Halal is alleen een aanmoediging om bij een moslim te kopen i.p.v. een niet-moslim.
  Gratis eten uitdelen is marketing van het geloof.
  Precies wat Bouterse ook doet nml. geef ze een heel klein beetje maar neem later heel veel meer terug.


  Maak melding
 19. Sorry meneer@ GrietjeBie,
  Het een bestaat niet zonder het ander. Kopiëren of niet ,de islam bestaat. Jij mag plaatsnemen in de allerhoogste boom en griet- griet – tjebie uitkraaien om te laten horen hoe vals jouw stem klinkt.


  Maak melding
 20. Ibrahim (Abraham) die zijn zoon Ismaël (Isaak) ze veranderen alles. Besnijden is een joodse geloof.
  Muslims is een gestolen Hindu geloof. Kabaa is een old Hindu temple en in Mekka aanbidden
  ze the Shiva steen en draaien ze ook 7 keren als de Hindus. Ze geven het nooit toe.


  Maak melding
 21. @ John: Fijn dat je zo dankbaar bent dat de moslims je één maal per jaar een stukje vlees gaven. In Nederland krijgen de armen elke maand een flink bedrag op hun bankrekening gestort. Dat komt voort uit de christelijke moraal dat je verantwoordelijk bent voor je naasten. Daar heb je dan toch meer aan, kun je elke dag vlees eten. In moslimlanden heb je geen bijstand.

  @ Moevan: De religieuze voorschriften zijn bedoeld om een rechtvaardige en fatsoenlijke samenleving te creëren. In de tijd dat de islam ontstond was de voorgeschreven manier van doden de meest humane. Helaas heeft men niet de visie om in te zien dat de tijden veranderen en dat wat gisteren goed was vandaag misschien beter kan. De religieuze regels zijn in beton gegoten en aanpassen is ondenkbaar. Andere religies hebben zich wel aangepast, maar bij de islam is dat onmogelijk. Men is gedoemd tot achterlijkheid.
  Vlees eten is dierenleed. Veeteelt is slecht voor het milieu en veel vlees eten slecht voor je gezondheid. Alle slagers gaan dood aan kanker omdat ze te veel vlees eten. Een mens is geen hond of kat.


  Maak melding
 22. Hans van der broek: Vind je Nederland nog Christelijk? Ik niet. En komen de mensen met een bijstand uitkering nog uit, na al die bezuinigingsronden, die hebben plaats gevonden? . De meeste bijstandsmensen zijn ook afhankelijk van de voedselbank geworden en we hebben het over een zeer ontwikkeld land Nederland, waar niemand in armoede hoeft te leven.. Uit mijn stuk had je de volgende krenten uit de pap moeten halen: op etnologisch en religieus gebied is Suriname in tegenstelling tot visie meneer Blok geen failed state. Wel op politiek gebied, maar dat is de schuld van de Surinamers zelf die stemmen op populaire mensen in plaats van op mensen met kennis en kunde.
  Toen was ik arm . Ik heb door hard te studeren mezelf uit de stront van de getto gewerkt en heb gelukkig nooit in mijn leven de bijstand nodig gehad. en als ik mensen, die -hoe klein dan ook iets hebben betekent in mijn leven -wil bedanken door mij jaarlijks twee kilo vlees te geven dan is dat mijn zaak. Toen had ik het nodig, nu kan ik mijn vlees zelf kopen. ga dus mijn stuk niet uit haar verband trekken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES