vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieProtest winkeliers in oostelijke grensplaats Suriname tegen berovingen

Protest winkeliers in oostelijke grensplaats Suriname tegen berovingen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ALBINA, 15 aug – In de oostelijke grensplaats Albina zijn de winkels dicht gebleven. De winkeldeuren blijven voor onbepaalde tijd dicht. Directe aanleiding is een reeks recente roofovervallen op winkeleigenaren. Het is een protestactie die de autoriteiten in beweging moet brengen. De plaatselijke politie zegt ‘niets’ te kunnen doen.

Voorzitter Guo Jinzhu van de Winkeliersvereniging Albina zegt tegenover de Ware Tijd dat de winkeliers niet te spreken zijn. De politie is van de berovingen op de hoogte gesteld, maar daar blijft het dus bij. De winkeliers weigeren voorlopig hun handel voort te zetten.

De afgelopen tijd zijn zij vaker het doelwit geweest van crimineel gedrag. Onlangs slopen rovers een winkel binnen en mishandelden de winkelier en een arbeider. Een andere winkel is op klaarlichte dag beroofd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Brunsie,Tigri Barba, Bee komen jullie in aktie tegen jullie achterban in deze !!
  Minister van Onderwijs (Ferrier) stel een verbob in, onmiddelijk dat Belfor(Tigri) baarba geen schoolkinderen op de scholen mag toespreken onder schooltijd !! Onthef de schoolhoofden gelijk die dit toelaten !! Valies “Koffer” waarom hoor ik jou niet in deze zaak ?? Oudes waarom zijn jullie bang om op te komen voor jullie democratiche rechten in deze ???
  Moeten de kinderen straks ook de “kaboela-dans “lessen volgen ???


  Maak melding
 2. Zet leger & politie in!!Hoe moeilijk kan deze stap nu zijn? Hard aanpakken van deze ratten ! Preventief optreden ! Mijn Sranang glijdt naar de afgrond.Heel pijnlijk om dit waar te nemen.Dus gewoon de kern hard aanpakken !


  Maak melding
 3. Politie agenten albina zijn merendeels marron jongens en die rovers zijn meestal familie leden dat is alvast een probleem . een ander gevaar is dat de agenten te lang op deze post zijn gebleven .. en om te bedenken dat ook albina qua veiligheid heel diep is gevallen …. en nog erbij een grens stadje. Albina wordt ook overspoeld met in albina wonende rovers alsook rovers buiten albina . Door die slechte economie .. krijg je ook een golf van criminelen vanuit paramaribo ook hun geluk te zoeken …
  ….DE OPLOSSING IS BOUTA EN CO. MOETEN MET SPOED VERDWIJNEN.


  Maak melding
 4. Erg hoor met deze wantoestanden. Deze criminelen leren het maar niet. De leiders van deze achterban moeten hun stem vaker laten horen . De politie heeft versterking nodig als zij het niet alleen aankan. Toegangswegen die naar Albina leiden moeten voorzien worden van een checkpoint. De grensoversteek is a pain in the ass. De politie en leger moeten wel de veiligheid kunnen garanderen door er lijfelijk aanwezig te zijn. Er kan en mag niet lijdzaam toegekeken worden hoe deze abanis hun gang gaan.


  Maak melding
 5. albina is te belangerijk voor suriname voor de mensen die negatief willen zijn op dit forum .. over albina …vooral die domme ndpers…. arkie dja…suralco gwe maar albina is er nog .want als deze regering verstand had dan zouden ze investeren in albina . Albina enige district met zand stranden dus als het om toerisme ging was albina no.1 als het om handel gaat albina is populaire onder de fransen dat zorgt voor deviezen die binnen stromen ..er zijn heel veel albinezen die meer willen investeren in hun district maar hun veiligheid is niet gegarandeerdt..dus weg met bouta dan gaat er een frisse windt waaien over ons land suriname WEG MET DIE KUNU…


  Maak melding
 6. De Albina van de 1960 bestaan niet meer. Geen rustige en rustieke grensplaatsje. Law en order de type van Wyatt Earp gaat teveel doden kosten. Gaat bouterse te veel stammen kosten.Zo gaat niet gebeuren.
  Grand Kroetoe. Deze jongens luisteren niet meer naar het traditionele gezag.
  Zo militaren patrouilleren 24 uren per dag tot het rustig wordt.


  Maak melding
 7. In albina kennen we geen traditioneel gezag ALBINA IS EN WAS NOOIT EEN MARRON DORP voor de domme ndpers die niet weten . Albina is een grensstadje met frans guyana NU LIJKT HET OP EEN MARRON DORP OMDAT DE MARRONS NIET TERUG ZIJN GEGAAN NAAR HUN DORP.


  Maak melding
 8. Normaal zou je zeggen “dieven vang je met dieven of Picolet vang je met Picolet”
  Maar in dit geval is het met onwillige honden slecht hazen vangen eigen mensen brengen geen eigen mensen op.
  Winkeliers ik zou zeggen “sluiten de winkels em laat ze zelf hun winkels runnen”


  Maak melding
 9. De grensplaats Albina heeft goede mogelijkheden om een goede plaats te worden dat kan uitgroeien tot een belangrijke grensstadje.

  oorzaken:
  – Albina – Suriname ligt aan de grensrivier Marowijne met St Laurant -Frans-Guyana.
  – er is een drukverkeer van mensen/toeristen, goederen, handel tussen deze twee landen,
  – voorzieningen van de overheid, zoals douane, militairepost, politie, onderwijs, werkgelegenheid voor ondernemingen, oa winkels, boothouders, goederenopslag en doorvoer naar Frans-Guyana en naar het dorpen langs de Marowijnerivier, enz.
  -infrastructuur van wegen naar Paramaribo, korjalen, elektriciteit, waterleiding, internet, telefoon, taxi, bus,

  Zaken die belangrijk zijn, orde, rust, veiligheid, regels, wetgeving door de overheid en daar schort het behoorlijk aan. Ook de schoonmaak van Albina. Er zal wel behoorlijk veel gebouwd moeten worden, oa gebouwen, kantoren, hotels, huizen, enz. De criminaliteit zal heel hard moeten worden aangepakt door de overheid, waardoor er weer orde, rust, veiligheid, wetgeving weer voor Albina gaat gelden. De burgers zullen moeten worden heropgevoed om zich aan wetgeving te houden en trainingen in de mogelijkheden in de werkgelegenheden die zich daar zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. China en India kan helpen ontwikkelen met hun kapitaal en kennis, er wonen daar meer dan 2.500.000.000 mensen, in Suriname wonen er ongeveer 400.000 mensen. Waarvan er 60% niet bijdraagt aan de ontwikkeling. Geen arbeid en inkomen is armoede en criminaliteit. En dan nog een zeer corrupte regering zonder visie wat meer kapot maakt dan je lief is.

  Ik blijf herhalen 1 bepaald volk denk dat het onafhankelijk kan leven, maar ze zijn zeer afhankelijk van wat anderen ontwikkelen. Want zelf wil dit meerderheid in Suriname niet werken maar makkelijk geld verdienen, met alle gevolgen van dien. En het is hun eigen regering die hun dom en lui houd. Geen enkel land waar dit volk regeert is ontwikkeld. Voor mensen die een ander mening hebben blijf maar lekker dromen.


  Maak melding
 11. dit is hierboven heeel diplomatiek uitgedrukt,,, maar is helemaal waar..

  zolang deze bende tering zooi aan de macht is, zal er niks veranderen wordt erger..


  Maak melding
 12. Oeng tang “barie” lek-wan-kip-zonder-kop” !!
  Bouta gaat niet laten ingrijpen, anders verliest hij de verkiezingen !!
  Met de CLO-verhoging nu (sommige ambtenaren krijgen meer dan 125% verhoging) a-kil winnie-a-verkiezing -bij voorbaat !! Alle ambtenaren stemmen op de NDP !! Hoefdraad tover uit zijn hoge hoed 11,5 miljoen tevoorschijn !! “Geen kattepis” zeggen de ADEK-economen !!


  Maak melding
 13. In Albina en Paramaribo kunnen we een curfew aankondigen. Voor schooigaanden tot 16 jaar tot 8 uur op staat . Volwassenen tot 10 uur . Dit in Albina. Politie en militaren patrouilleren.
  In de stad de curfew voor 1 tot 16 jarigen. Een curfew voor volwassenen tot 11 uur zou mooi zijn.


  Maak melding
 14. Merkwaardig, volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken van Suriname zou de veiligheidssituatie in Suriname onder conctrole zijn. Dat is aan de Nederlandse autoriteiten medegedeeld naar aanleiding van het negatieve reisadvies aan personen die naar Suriname afreisden.

  Tja, wie beoordeeld eigenlijk objectief de veiligheidssituatie in Suriname!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES