maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentMiss India Worldwide Suriname verkiezing in november

Miss India Worldwide Suriname verkiezing in november

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – De Miss India Worldwide Suriname verkiezing wordt, na afwezigheid van zes jaar, op 3 november weer gehouden in de beurshal van Kamer van Koophandel en Fabrieken van Suriname. “Met het organiseren van deze pageant zal na bijkans 5 jaren wederom een Miss India Suriname afgevaardigd worden op internationale fora”, zegt de voorzitter Gietanjali Raghoebarsingh- Thakoer van de Stichting Beauties of Suriname Pageant die het schoonheidscontest organiseert.

“Het is voor de stichting een eer om haar 1e Miss India Worldwide Suriname te organisere”, vult ze aan. De viering van 145 jaar Hindostaanse immigratie en de komst van de President van India naar Suriname zijn volgens Raghoebarsingh- Thakoer ook aanleiding geweest om dit jaar onze Hindostaanse cultuur te belichten.” De winnares van Miss India Worldwide Suriname vertegenwoordigd Suriname tijdens de Miss India Worldwide pageant in New Jersey in december 2018.

Het laatste Miss India Suriname-contest dateert van 2011 en werd gewonnen door Varsha Ramratan. De Stichting Beauties of Suriname Pageant, die ook de organisatie is achter de Miss en Mister Tropical Beauties Suriname verkiezing, heeft als doel om met deze verkiezing ook een platform te creëren voor jonge dames van Hindostaanse afkomst om hun culturele waarden te demonstreren en als voorbeeld te dienen voor de gemeenschap.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Dit is oa wat onze Minister Blok bedoelde.
  Deze contest staat synoniem voor FAILED STATE . Ras is een voorwaarde om mee te doen aan deze contest. Ziek !


  Maak melding
 2. Ik begrijp dat mensen dit á nationalistisch vinden.

  Maar wanneer iemand die schreeuwt van de daken een dya dya Sranan mang te zijn, maar ondertussen wel de voorkeur geeft aan de Amerikaanse en Europese producten, levenswijze, standaarden, en vooral het geld, dan vind ik die nòg á nationalistischer.

  Dus als je het heel fijn gaat bekijken zijn heel weinig mensen Surinamer, want alle volken leven zoals ze willen en gewend zijn, met hun cultuur, religie/ geloofsovertuiging, normen en waarden.

  Nationalisme kan mooi zijn, maar het kan ook extreme vormen aannemen waarbij bepaalde groepen anderen ongelijkwaardig behandelen en soms willen vernietigen, zie oud Nazi Duitsland, het Apartheids-systeem in Zuid-Afrika, Israël, Tibet….

  Zolang mensen blijven kijken naar de verschillen ipv de overeenkomsten, zal de mens altijd blijven strijden tegen de mensheid…


  Maak melding
 3. @de Analist, wat bent u toch een verschrikkelijke zeur zeg ! Waarom denkt u dat de Indiërs geen deel uitmaken van de Surinaamse gemeenschap ? Toevallig omdat ze meedoen aan de Miss India verkiezingen ? En als de Indiërs in hun woonland ontwikkeld hebben, hebben zij dit op eigen kracht gedaan. Namen de andere bevolkingsgroepen waaronder mijn eigen bevolkingsgroep maar eens een voorbeeld aan de Indiërs !


  Maak melding
 4. Miss India..
  wat een onzin!!
  Wij zijn surinamers!!
  Kan deze organisatie het geld liever niet doneren aan de ijlende gezondheidszorg van Suriname en de politie die een tekort heeft aan alles?!!


  Maak melding
 5. Na de afschaffing van de slavernij, had Nederland voor repatriëring moeten zorgen dan was Suriname vandaag de dag een 1e wereldland. Maar overal op de wereld waar deze afrikanen wortel hebben geschoten is enkel maar ellende, criminaliteit, drugs, verkrachtingen, rovers enzzzzs


  Maak melding
 6. Het voordeel is dat de Indiase diaspora elkaar ontmoet en kennis en ervaringen kan uitwisselen. Het lijkt mij een positieve ontwikkeling dat Indiërs wereldwijd hierdoor de gelegenheid krijgen om juist de Indiase identiteit met elkaar te versterken en natuurlijk hun beautygeheimen met elkaar kunnen delen.


  Maak melding
 7. Zolang eenheid Suriname niet wordt tegengewerkt en zij iets met hun mooie en historische culturele achtergrond willen doen cq niet vergeten…why not? Miss Africa en Miss afro is toch ook niks mis mee? Misschien is dit juist het probleem; leef en laten leven.

  @de Analyst; als jou de mooie culturen / kracht van SU niet bevalt, kan je ook terug gaan waar je voorouders vandaan komen? Suriname is NIET van jou…


  Maak melding
 8. Een ieder die problemen heeft hoe anderen met hun cultuur, zeden en gewoonten, feesten, godsdienst, klederdracht, muziek, enz omgaat moet goed naar zichzelf kijken en vragen, hoe het gesteld is met zijn/haar cultuur. Wat weet hij/zij van zijn/haar cultuur.

  Deze mensen moeten heel goed naar zich zelf kijken.

  Er zijn vele landen, waar mensen wonen die verschillende culuren hebben, enz en deze mensen hebben wel een nationaliteit. Triest dat mensen zo kortzichtig en dom zijn en zaken willen schrijven, maar niet weten waarover ze het hebben.

  Zo eenvoudig is het onderwerp
  In de nieuwe wereld, kan een Indiaan of inheems, Amerikaan, Braziliaan, enz zijn. Een Ier kan in de VS Amerikaan zijn, enz, enz. In landen kunnen diverse mensen wonen die de nationaliteit van dat land hebben, maar verschillende culturen dragen. Wat is daar nu mis mee?

  Als kroesharigen in Suriname pruiken willen dragen zegt dat wel heel veel over deze mensen, die waarschijnlijk worstelen met hun kroeshaar, ze dragen westerse kleding en hebben dat niet door. Hebben westerse voornamen en familienamen enz, en ze leveren kritiek op anderen die kant noch wal raakt en hebben het over belemmering van natievorming. Deze man weet niet wat een natie is. Zie USA, Canada, Nederland, Suriname, enz en zie dat daar mensen van diverse culturen, zeden enz wonen. Zwart, blank, geel, roodhuid, bruin, blond, roodhaar, kroeshaar, gemengden, enz. Allerlei soorten bij elkaar, die van elkaar verschillen of overeenkomsten hebben kunnen in een land samen wonen. Alleen de dominante cultuur,
  dominante machts wel bepalend tussen al deze culturen.
  Gelukkig laten ze wel ruimte over voor diverse culturen in democratische rechtsstaten. Niet altijd even gemakkelijk. Zie ook jongeren culturen in de wereld, muziek, klederdracht, taalgebruik, enz.

  Eenheid in Verscheidenheid. Het is zo en zal alleen maar toenemen in heel veel landen in de wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. @ De Analyst,

  Anderen wijzen op de fouten die zij maken is niet mijn stijl, temeer daar ik zelf ook fouten maak. (Mijn fout is dat ik de tekst typ, niet teruglees en op de knop druk).
  Terwijl jij een ander verwijt dat zijn Nederlands niet al te best is, zie ik een paar fouten in je tekst.
  Jou Nederlands m.z. jouw Nederlands.
  Voor jou informatie m.z. voor jouw informatie.
  Ergens ben je een werkwoord vergeten. Een fout die ik zelf ook maak of juist een woord teveel typ.

  Weet je dat er ook Indiërs zijn die vrijwillig India hebben verlaten. Velen zijn geronseld net zoals dat ook met slaven is gebeurd. De Britten wisten wel hoe ze de Indiërs konden paaien voor een paar centen om hun eigen mensen bij de neus te nemen.
  Maar om terug te komen op het feit dat jij geleerd hebt dat je een Surinamer bent. Mijn pa was zich ook al jong bewust van het feit dat hij omdat hij geboren is in Suriname eerst Surinamer is dan pas hindustaan. Toen hij dit ook vertelde aan een creool kreeg mijn pa te horen dat hij geen Surinamer is maar een koelie en terug moet gaan naar India. Hoe vaak is niet te lezen dat creolen dat nog steeds vinden en omgekeerd zeggen hindustanen weer dat de creolen terug moeten naar Afrika. Surinamers hebben het niet door dat zij zichzelf te kijk zetten door dit soort uitspraken. Creoolse politici maken zich ook schuldig aan dit soort uitspraken zoals o.a. Bruma. Die kerel haatte hindustanen tot op het bot.
  Mijn pa woont al 53 jaar in Nederland, mijn ma iets korter, maar zij voelen zich immer Surinamers ook al hebben zij vanaf hun geboorte de Nederlandse nationaliteit. Ik niet, ik ben geboren in Nederland maar door de houding van de witten ben ik des te meer gaan beseffen dat ik hindustaanse ben. Dat is mijn identiteit maar om mee te komen in de maatschappij moet je je wel aanpassen.

  Wat betreft de verschillende miss verkiezingen ze zijn niet mijn ding. Ik noem deze verkiezingen vleeskeuringen.
  In Amerika zijn er vrouwen opgestaan die openlijk hun afschuw uitspreken tegen dit fenomeen en ik sta achter hen. Weg met al de miss verkiezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES