vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieErnstig tekort aan manschappen bij Korps Politie Suriname

Ernstig tekort aan manschappen bij Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 aug – Bij het Korps Politie Suriname, KPS, heerst een ernstig tekort aan manschappen. Vooral nu gewerkt wordt aan een beter veiligheidsgevoel bij de burger, valt het tekort op. Weliswaar is er een aanwas aan personeel door de jaarlijkse rekrutering. Maar die levert bij lange na niet voldoende troepen op om een gezonde aanvulling waar te maken. Het tekort speelt al jaren, maar wordt steeds nijpender. En de behoefte wordt almaar groter.

Onder meer bij het vervullen van de straatdienst is dit merkbaar “Nu hebben we ook veel manschappen nodig voor surveillance”, zegt KPS-woordvoerder Humphrey Naarden tegenover de Ware Tijd. Waar het tekort precies aan ligt, is moeilijk te zeggen. Er is nog geenuitgebreid onderzoek geweest. Een deel van het personeel valt weg door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Sommigen wachten niet eens tot hun zestigste jaar. Er wordt dan gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vervroegd met pensioen te gaan als voldoende dienstjaren zijn volgemaakt. Het blijkt ook dat nogal wat manschappen het korps vroegtijdig verlaten. Die gaan dan in op lucratieve aanbiedingen vanuit particuliere hoek. Het korps beschikt nog niet over een concreet plan van aanpak. Intussen neemt het tekort toe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Wanneer merk je dat je een tekort hebt aan werknemers?Als het werk aanbod groter wordt.Voor de komst van de marrons ging het nog prima.Je zag zelfs weleens een agent het verkeer regelen.


  Maak melding
 2. Om het personeelstekort te bestrijden kan men de pensioensleetijd verhogen naar
  65 jaar. In Nederland gaat men pas 67,5 jaar met pensioen. Bijkomend is dat de regering
  veel geld bespaart met pensioenuitkering.


  Maak melding
 3. Onzin @Jacobus. Het is niet de eerste keer dat jij de Marrons aanvalt ,discrimineert en beledigt. Het schijnt iets persoonlijk te zijn .Houd het voor je en besmet anderen niet met je haat.

  Lijkt me duidelijk dat er een wervingscampagne op gang moet komen. Nederland heeft ook last van deze perikelen. Ook daar is er een tekort . Dit is om aan te tonen dat het een probleem is dat wereldwijd voorkomt.

  De overheid moet het meer dan aantrekkelijk genoeg maken om mensen over de streep te halen. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met reële kansen op doorstroming.


  Maak melding
 4. Weer een voorbeeld van falend beleid van de Roverheid. De particuliere sector betaald beter en zorgt voor betere voorzieningen.

  De Roverheid blijft maar bloedzuigers, nietsnutters, opa’s en oma’s, hielenlikkers en familieleden faciliteren.


  Maak melding
 5. Een security bedrijf rekent vaak uurloon in USD, niet in SRD. De klant kan wel betalen in SRD, maar wel tegen een bepaalde (dag) koers.

  Dus de keus is makkelijk gemaakt om van de politie over te gaan naar een security bedrijf. Politiewerk is vaak zwaarder, dus de mensen neem ik niet kwalijk dat ze iets rustiger werk zoeken en betere waardering.


  Maak melding
 6. Als ze tijdig en goed betaald werden, zouden ze heus wel blijven. Ik ken genoeg politiemensen( en militairen) die in de bewaking, en taxi moeten bijverdienen, om zo het hoofd boven water te kunnen houden. En van de enkelen die zich bezighouden met corruptie en lounge zaken niet te spreken. Misschien is Nederland ook onder deze groep aan het werven…mmmm


  Maak melding
 7. PPO en Jacobus.
  Dankzij die djoeka’s kunnen jullie nu jullie rotzoois schrijven. Als die djoekas in 1986 de wapens niet hadden opgepakt om tegen Bouterse te vechten zouden jullie nooit meer kunnen stemmen.
  Zouden jullie alleen maar kunnen dromen van democratie.
  Ik zou het op prijs stellen als jullie niet onder een pseudoniemen berichten plaatsen. Dit is lafheid.
  Ik ben een djoeka of hoe jullie mijn mensen ook noemen willen. En ben ook trots op.
  Ik zal mij maar niet verder verlagen om op jullie denigrerende opmerkingen in te gaan.
  Nu gaat er ieder gebukt onder het wanbeleid van de NDP. Niemand durft de straat op te gaan om hem naar huis te sturen. Moeten de djoeka’s weer het voortouw voor nemen.
  Aan de zijkant staan en alleen maar roepen kom je geen stap verder.
  Dit is ook ;e;en van de reden waarom wij zwarten geen stap voorruit komen.
  Vinger wijzen naar anderen.
  NOGMAALS IK BEN EEN TROTSE DJOEKA.
  EMILE WENS.


  Maak melding
 8. @ Emie Wens,
  Citaat: NOGMAALS IK BEN EEN TROTSE DJOEKA.
  EMILE WENS.

  Een trotse djoeka met oer hollandse naam !!!!!!!!!
  Gebruik je eigen djoeka naam !!!~!


  Maak melding
 9. Laat de korps mensen in dienst nemen tot en met 35jaar dan zullen ze merken dat zij meer mensen in dienst krijgen er zijn zovelen die in het korps willen gaan maar 30+zijn maar wel het verlangen hebben


  Maak melding
 10. Mensen met dit beroep zouden best met 55Jr mogen terug treden of iets anders gaan doen maar niet meer in de actieve funtie,s waar actie nodig is en dan kan je doorlopen in funtie,s en groei


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES