zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Defensie Suriname had drama kunnen voorkomen als relatieproblemen bekend waren'

‘Defensie Suriname had drama kunnen voorkomen als relatieproblemen bekend waren’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 aug – Defensie in Suriname was niet op de hoogte van relatieproblemen van de militair, die zijn vrouw en zichzelf vrijdag met zijn dienstwapen doodschoot. Een militair die relatieproblemen heeft wordt naar een maatschappelijk werker verwezen. Ook wordt het dienstwapen in beslag genomen en wordt de betrokkene begeleid. Dat zegt het hoofd van de afdeling Recherche van de Militaire Politie belast met het onderzoek tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

Sergeant eerste klasse Ludwig M., die werkzaam was bij de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, schoot zijn vrouw Anita T. (46) tijdens verlof dood na een ruzie. Volgens een familielid ging het al een poos niet goed in de relatie van het getrouwde stel. De familie heeft echter nooit een klacht gedeponeerd bij het ministerie van Defensie over mogelijke huiselijke problemen schrijft dWT.

Ludwig M. heeft op het werk ook niet laten blijken dat het thuis slecht ging, zegt Defensie. Als de relatieproblemen bekend waren was het liefdesdrama wellicht niet zo uit de hand gelopen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
 1. Van de defensie organisatie kun je niet verwachten dat ze volkomen het reilen en zeilen van hun werknemers totaal in de gaten heeft. Een relatieprobleem is niet iets wat men aan de grote klok hangt. Alleen de allernaaste omgeving zoals een familielid , of goede vriend, collega, etc. zouden ervan op de hoogte kunnen zijn.

  Wat wel belangrijk is , is de gedragsverandering bij zo een individu opmerken. Dat is de eerste stap zonder dat je überhaupt op de hoogte bent van het onderliggende probleem. Als je die signalen herkent kun je wel aan de bel trekken en daardoor kom je uiteindelijk bij het relatieprobleem (in dit specifieke geval) en kunnen er tijdig maatregelen getroffen worden.

  Het lijkt me stug als het thuis niet goed gaat, men een en al fluitend naar het werk gaat en doet alsof er niets aan de hand is. Dit is een façade die je niet lang kan volhouden. Je lichaamstaal en gedrag zullen je verraden. Want er is een situatie voor en een situatie na. Iemand die voorheen extravert was , zal bijvoorbeeld stiller worden , teruggetrokkener en kan er nauwelijks een lachje vanaf. Dit moet wel opvallen. En dat is het moment dat er aan de bel moet worden getrokken door de naaste omgeving. In dit specifieke geval is dat niet geschied . Mogelijk doordat men de ernst van de situatie niet kon inschatten .

  By the way, iemand die zichzelf en een ander iets wil aandoen zal een middel vinden. Het feit dat men een wapen ter beschikking heeft vanwege de functie maakt de stap wel makkelijker. Maar ook al heeft men geen pistool , gaat men gebruik maken van een ander middel.


  Maak melding
 2. @PPO, Waar slaat jouw reactie op? Dit soort drama gebeuren ook in NL, Daar voel jij je zeker veilig?
  Triest voor beiden. Sterkte toegewenst aan de nabestaanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES