woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit SurinameOndernemingen gaan over de kop door verkeerssituatie verbindingsweg in Suriname

Ondernemingen gaan over de kop door verkeerssituatie verbindingsweg in Suriname

-

PARAMARIBO, 13 aug – De nieuwe verkeerssituatie aan de Ringweg heeft vergaande gevolgen voor plaatselijke ondernemers. De twee banen van de Ringweg, in het zuiden van Paramaribo, zijn nu éénrichtingswegen. Tot voor kort kon op beide banen van oost naar west en omgekeerd worden gereden. Het waren betere tijden met fikse omzetten voor onder meer de fastfoodzaken. Die tijden lijken voorbij en de eerste ontslagen zijn al niet meer te vermijden. Ondernemers trekken van lieverlee aan de bel.

De daling van de omzetten bedraagt in sommige gevallen wel zeventig procent. Kleinere handelszaken hebben de deuren reeds gesloten. “Er is gewoon geen omzet meer. De mensen willen vanwege de gestegen brandstofprijs de omweg niet maken”, zegt Sunil Kalloe, directeur van bouwmaterialenhandel Building Depot, tegenover de Ware Tijd. Klanten blijven weg omdat het gemak van even stoppen en shoppen weggenomen is.

Brieven aan de autoriteiten hebben tot nog toe niet veel opgeleverd. Kort na de verandering van de verkeerssituatie waren die al ingelicht over de behoefte aan aanpassingen. Er zouden bruggen aangelegd kunnen worden over het kanaal tussen de twee wegen. “De mensen willen vanwege de gestegen brandstofprijs de omweg niet maken”, zegt Kalloe. De ondernemers voeren binnenkort overleg met minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. De ondernemers zijn niet creatief genoeg en wachten zoals altijd op de overheid. Ze kunnen toch zelf de handen uit de mouwen steken en de overheid voorstellen om een of twee bruggen over het kanaal te bouwen, waardoor de automobilisten van de gelegenheid gebruik maken om even om te rijden?


  Maak melding

 2. Komt niet door de verkeerssituatie ook niet door de verhoogde brandstofprijs. Naast building depot word een nieuwe mall gebouwd. Den man ne go investeer fu soso in a ten disi.

  Als je een serieuze ondernemer bent, zul je goed moeten inspelen op de behoefte van de klanten en ook denken aan, GOED PERSONEEL, GOEDE KLANTENSERVICE, GARANTIE VAN DE VERKOCHTE PRODUCTEN, AFTER SALE SERVICE, GOEDE PRIJS/ KWALITEIT VERHOUDING, SPECIALE AANBIEDINGEN/ AKTIES ETC.

  Wie rommel wil kopen gaat heus wel ervoor omrijden…


  Maak melding

 3. De turkse lira paniek slaat nu ook over op andere munten van opkomende markten. Zo noteerde de Zuid-Afrikaanse rand maandag 2,3% lager tegenover de dollar, al liep het verlies tijdelijk op tot meer dan 9%. De Indiase rupee verloor 1,4%. Ook de Chinese Yuan staat onder druk door de handelsoorlog met de VS.

  Dit voorspelt niet veel goeds voor de SRD.
  Wederom een crises werpt suriname terug naar de stenen tijdperk.

  Lachende derde is Trump die heeft Erdogan en de Chinezen bij de ballen.


  Maak melding

 4. Over de kop gaan is inherent aan het zakenleven. Niets nieuws achter de horizon.
  Zo houdenze zelf de markt schoon.
  In Suriname is het wachten op de overheid een normaal gebeuren.
  De overheid op haar beurt geeft niet thuis dus word er op elkaar gewacht maar wel met een extra aantekening dat de overheid geen geld heeft en skeer is


  Maak melding

 5. Jongens , ook de Ma Retraite mall is te koop ( zie advertenties de ware tijd)
  Het bewijs dat het niet goed gaat met mijn geliefd Suriname. Bouterse, je hebt mijn land naar de klote geholpen. Weg met Bouterse .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES