Bouterse vertrekt woensdag van Suriname naar Cuba

22
President Bouterse weer aan het werk

PARAMARIBO, 13 aug – Vandaag zou de president van Suriname naar Cuba vertrekken om een medische ingreep te ondergaan. Deze reis is vanwege onvoorziene omstandigheden met twee dagen uitgesteld. Het staatshoofd zal aankomende woensdag 15 augustus 2018 afreizen naar Cuba meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Volgens het NNI spreekt het staatshoofd zijn erkentelijkheid uit voor de vele goede wensen, attentie en ondersteuning bij de inspanningen van de afgelopen periode.


22 REACTIES

 1. Ik had ook gekozen voor Cuba of een andere land in de regio. Hij is zich van bewust dat je als patiënt het ziekenhuis in Su ingaat en je gaat als vracht via de achterdeur. Bovendien bestaat ook een redelijke kans dat als hij in Su wordt geholpen, hij bijkomt in een of ander cel van Boma. Hij is niet dom….


  Maak melding

 2. Kijk hoe hij de oerdomme SURINAMERS uitlacht, 26 hihihi jullie kunnen mij niets doen, pak me dan als je kant.
  Hij voelt geen moer met de Arme Surinamers, alles heeft hij kappot gemaakt dankzij de 26 zetels.


  Maak melding

 3. Laten we hopen dat we in 2020 gerechtigheid krijgen, en dat het volk hem afserveert!!!! En het zou de ultieme kers op de taart zijn, als hij in 2020 ook nog eens als cadeau mee krijgt 20 jaar cel in Santa Boma, want dit verdient deze meneer zeer zeker.
  Deze persoon is een nakomeling van de duivel !!!!!!!


  Maak melding

 4. Suriname word wakker.Jouw president is een moordverdachte en een veroordeelde drugscrimineel.
  Zijn zoon zit ook in de bak voor drugs en andere misdrijven.Tje mi gado zijn jullie echt zo dom?


  Maak melding

 5. Misschien moeten Bouterse en zijn regering en RobG dit verhaal maar eens lezen, wat
  er gebeurt als de staatsschuld niet meer onder controle is. Erdogan geeft Europa de schuld,
  Bouterse geeft Nederland de schuld, overeenkomsten zijn er al.

  Turkije bezorgt financiële markten koude rillingen

  De crisis waarin Turkije is verzeild geraakt, schudt de financiële markten ruw door elkaar. Aandelenmarkten, valutamarkten en obligatiemarkten lijken hun handen af te trekken van het land. Het vertrouwen in de Turkse receptuur om de crisis te bezweren is klein. Beleggers zoeken een schuilplaats voor de storm en verplaatsen hun belangen naar andere markten en valuta.

  De geplaagde Turkse lira is in een vrije val terechtgekomen en zit in een heuse ‘meltdown’. Dit jaar is al 40 procent van zijn waarde weggesmolten, vooral de laatste dagen ging het bijzonder hard. Sinds donderdag verloor de munt ten opzichte van de dollar en de euro bijna een kwart van zijn waarde. Beleggers verplaatsten investeringen in de lira naar veiliger valutaoorden, zoals de Japanse yen en de Zwitserse frank.

  Ook andere jonge groeimarkten, zoals Zuid-Afrika en Mexico, voelen de druk en het wegebbend vertrouwen in de lira waardoor ook hun munten verliezen. De ‘emerging markets’, opkomende economieën, zijn gewoon kwetsbaar en risicovol.

  Begin dit jaar was een lira nog 22 eurocent waard, nu nog maar 12 eurocent. Fijn voor wie euro’s of dollars krijgt, een ramp voor wie ze wil hebben of moet betalen. Door de waardedaling van de munt zal de inflatie, met 16 procent al extreem hoog, hard oplopen omdat alles wat het land binnenkomt in euro’s en dollars gekocht wordt en dus duurder wordt.
  10 miljard

  De Turkse centrale bank heeft vanmorgen een paar maatregelen aangekondigd om de crisis in te dammen en het vertrouwen terug te winnen. De centrale bank neemt de handel in buitenlandse valuta in handen en garandeert voldoende lira’s om de boel niet vast te laten lopen. Banken hoeven niet bang te zijn in liquiditeitsproblemen te komen en hoeven minder hoge reserves aan te houden.

  Alles bij elkaar pompt de centrale bank hiermee bijna 10 miljard euro in het financiële systeem. Maar veel soelaas bieden de maatregelen niet. Een renteverhoging om de munt te ondersteunen bleef tot ieders teleurstelling uit.
  Banken

  De Turkse beurs verliest meer dan twee procent, de index van 100 grootste bedrijven meer dan vijf procent. Alle Europese beurzen laten rode koersborden zien, met verliezen tot een procent. De aandelen van banken krijgen de hardste tikken.

  Europese landen, met de banken voorop, hebben voor meer zo’n 140 miljard euro aan beleggingen, leningen en investeringen uitstaan in Turkije. Vooral Franse, Spaanse en Italiaanse banken hebben veel geld in Turkije zitten.

  ING bank, met 15 miljard de grootste Nederlandse bank in Turkije, verliest 3,5 procent. De helft van die 15 miljard euro bestaat uit spaar- en rekeningtegoeden, de andere helft uit leningen. BNP Paribas verliest 1 procent. Van de totale leningenportefeuille van de Franse bank staat 39 procent, oftewel 32 miljard euro, uit in Turkije. BNP is eigenaar van een Turkse bank met veel leningen aan het mkb.
  Schuld

  Op de obligatiemarkt, de markt voor schulden, wordt Turkse schuld steeds duurder en stilaan onbetaalbaar. De deplorabele financiële staat en toenemende risico’s zorgen voor een torenhoge rente op de financiering van de staat.

  Voor een tienjarige staatslening moet nu al 21 procent neergeteld worden, twee maanden geleden was dat nog 15 procent. Ter vergelijking, voor soortgelijke Nederlandse of Duitse schuld geldt een rente van respectievelijk 0,4 en 0,3 procent. Voor een tweejarige lening is de rente al 25 procent.

  Turkije torst een buitenlandse schuldenlast (publiek en privaat) van 430 miljard dollar (380 miljard euro). Met een krimpende economie, een waarde verliezende munt en een monetair beleid dat geit en kool wil sparen, zoeken investeerders liever een veilig heenkomen.


  Maak melding

 6. Volgens de propaganda maker bij het NNI spreekt het staatshoofd zijn erkentelijkheid uit voor de vele goede wensen, attentie en ondersteuning bij de inspanningen van de afgelopen periode. In het bijzonder de waarachtige landgenoten van de Cultuurland.
  Uit de psychiatrische inrichting doen de mensen een zeer dringend verzoek aan de gedesoriënteerd president om hen niet te betrekken bij zijn politieke brulziekte.

  De vrije wil bekeken vanuit een fundamenteel spiritueel oftewel ‘verlicht’ perspectief. Een keuze maken is ‘slechts’ een ervaring die je kan hebben.

  Dat hij zijn vlucht heeft uitgesteld komt door zijn eigen stommiteit van handelen.


  Maak melding

 7. hij durft niet te gaan, denkende dat het de laatste snik zal zijn net als zijn vriend Chabesz uit Venezuela die het ook niet redde..

  je kunt zien dat de man een bangerik is hij poept in zijn broek zoekt allerlei redenen om het poep volk te misleiden..

  wat een laf-aard..


  Maak melding

 8. Dhr Bouterse is nog altijd een prof dr. Dwz zelf een arts. Zijn regering is gebaseerd op intelegentia. Helaas voorziet Nederland zijn kolonie slecht van producten. Beterschap aan de president.


  Maak melding

 9. Je laten behandelen in Cuba voor deze simpele ingreep is een bevestiging dan de Surinaamse zorg op de rand van de afgrond staat. Bouterse predikt graag zijn nationalisme evangelie maar in tussen gaat hij aan de haal met Cubanen en Venozolanen. Bouterse is een landverrader, een echte redimusu.


  Maak melding

 10. ddb komt tap(oe) eyes terug vanuit Cuba terug naar Suriname.

  Vele paarse kakkerlakken die hun valuta al veilig op buitenlandse rekeningen hebben ondergebracht zullen nu hals over kop Suriname verlaten. Dit is hun kans om hun vege lijf te redden. Vrouwen en kinderen zijn al in het buitenland.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @anobiem
  Die drugscrimineel is niet verder gekomen dan een simpele MBO, dus ik weet niet op welke planeet jij leeft, maar prof.dr. zou die wel willen!!!!
  Voor die universitaire titels is ie veel te dom, en dat ie dom is, dat zie je aan de manier hoe hij een land bestuurt, totaal onkundig, totaal niet kapabel, totaal geen verstand hebben van beleid en bestuur.
  En dit krijg je als je niet kundige personen op plekken zet die ze niet kunnen vervullen. Kijk maar naar de andere plekken die bezet worden door djoekas en creolen, mensen die niet kunnen lezen en schrijven maar toch hij de douane en politie werken!!!!!
  Laat dit land aub een nieuw begin maken zonder die parasiet DDB


  Maak melding

 12. Bouta hopelijk is het een enkeltje. Je hebt zeer waarschijnlijk al genoeg geld op de Cubaanse bank geparkeerd, om nu als een koning de rest van je gestoorde leven te leven. Kan ons vervallen leeggeroofde Suriname eindelijk weer beginnen met opbouwen.


  Maak melding

 13. Wat een vreemde berichten te veronderstellen dat de wereld gediend zou zijn bij de dood van deze president. Het niveau van onze mensheid moet niet verder dalen anders sterven we allemaal nog. Beterschap heer dr Bouterse. Hoe verdraag je de pijn van domheid. Deze pijn is niet te verdragen. Pr dr Hupkens. De Nederlanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.