100% Geslaagden bij het EFS College COVAB in Suriname

6
100% Geslaagden bij het EFS College COVAB in Suriname

PARAMARIBO, 12 aug – Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Het EFS College COVAB in Suriname mocht vorige week met trots haar afgestudeerden presenteren aan de Surinaamse maatschappij. Er zijn 20 Health managers afgestudeerd en gereedgemaakt voor de gezondheidszorg. Ook zijn er 5 leraren afgestudeerd. Dat de lat hoog gelegd was, was duidelijk zichtbaar tijdens de presentaties van de studenten die 4 jaar geleden zijn gestart met de opleidingen Health Management en de Leraren opleiding.

Onderwerpen als “De ontwikkeling van de mediawijsheid binnen het EFS College COVAB”, “Professionalisering van docenten” en “Competentiegerichte begeleiding binnen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS)” gaven een duidelijk beeld hoe deze groep de kwaliteit van de zorg in Suriname naar een hoger niveau wil tillen. Dit zijn slechts enkele afstudeeronderwerpen. De studenten werden tijdens het verdedigen van hun thesis, kritisch bevraagd door deskundigen op de door hen aangedragen onderzoeksthema’s. Uit hun respons daarop kon worden opgemaakt dat zij de diverse onderwerpen behoorlijk uitgediept hadden.

De adviezen en aanbevelingen zijn heel concreet en kunnen zo worden aangewend voor beleid, ten voordele van de totale Surinaamse gezondheidszorg. De afgestudeerden komen uit diverse instellingen zoals AZP, PCS, COVAB, DH, LH, MZ, RKZ, H. Ashiana, BOG, MMC en RGD waar zij de opgedane kennis naartoe meenemen. Deze groep mocht in de periode van 24 t/m 26 juli hun afstudeeronderwerpen presenteren aan het groter publiek.


6 REACTIES

 1. Gezondheidszorg in Suriname is nul, de mentaliteit van de zorgverleners is A-sociaal. Ze kunnen totaal niet met patiënten omgaan. Stelletje barbaren.


  Maak melding

 2. @ Bouta 3

  Dat is al jaren zo : en dat zal ook tot de eeuwigheid blijven.
  Wat je opsomt klopt als een zwerende vinger, we kunnen
  het helaas niet anders formuleren !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Gefeliciteerd afgestudeerden. Nu moeten we ze goed betaling anders zijn ze zo op de vliegtuigen naar Curacao en naar -NL
  Sommige landen houden de tarieven bij door ze elk jaar aan te passen. Ze zijn niet voor eeuwig geschreven als de grondwet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.