donderdag, december 7, 2023
HomeFotoFeti in Suriname: politieagent trekt vuistvuurwapen, militair komt met AK-47

Feti in Suriname: politieagent trekt vuistvuurwapen, militair komt met AK-47

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 aug – Opnieuw zijn leden van de gewapende machten in Suriname en hun wapens in opspraak geraakt. Nadat gisteren nog een militair zijn partner en zichzelf doodschoot, kregen twee buren -een politie agent en een militair- ruzie. De politieagent trok daarbij eerst zijn vuistvuurwapen, waarop de gewapende militair in eerste instantie wegliep maar terugkwam met zijn AK-47 machinegeweer schrijft De Ware Tijd (dWT). De politieman rende bij het zien van het geweer achter zijn hekwerk om dekking te zoeken aldus de krant.

De ruzie tussen de twee mannen ontstond nadat een buurjongen in een twist raakte met de zoon van de politieman. De dochter en vrouw van de veiligheidsman probeerden de zoon op andere gedachten te brengen, waarop de politieman agressief reageerde en de zaak escaleerde aldus dWT.

De militair is veiligheidsman van vicepresident Ashwin Adhin. De politie en Militaire Politie (MP) kwamen tussenbeide en de wapens zijn in het belang van het verder onderzoek en veiligheidsoverweging van hen afgepakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Een onverkwikkelijke gebeurtenis die gelukkig niet totaal uit de hand gelopen is. Afhankelijk van hun functie mogen sommige politiemannen en militairen hun wapens eenmaal 24 uur bij zich dragen. Als je het artikel leest, lijkt het de politieman te zijn die oververhit reageerde. Er valt niet na te gaan op welke wijze de vrouw en de dochter van de militair, de politieman op andere gedachten probeerden te brengen. Er staat ook niet op welke wijze de politieman agressief reageerde. De vrouw heeft wel haar man opgebeld die verhaal kwamen en toen begon het Wild West gedoe . “ jij hebt een pistool? Ik ook , maar ik loop effe naar binnen om mijn Kalasjnikov te halen’’.

  Het is wel zeer kwalijk te vernemen dat twee gewapende dienders op die manier met elkaar omgaan. Nu weet ik wel dat er een soort van gespannen verhouding heerst tussen deze twee machten. Dat heb je overal ter wereld. Maar, je zou meer tact van deze ambtenaren mogen verwachten . Nu lijkt het op een ordinaire ruzie tussen gewone burgers. Misschien moeten ze bijgeschoold worden op dit soort gebieden.


  Maak melding

 2. Puur dom macho gedrag, net als rondlopen met een pitbull voor de show en stoer rondrijden in een Mark X of Prado. Gelukkig is er niet geschoten en zijn er geen slachtoffers gevallen door verdwaalde kogels. Dit soort idioten kunnen dan soms beter zichzelf afknallen of in een rivier een duik nemen…

  Wan kondre san habi leider san e tya faya na soso bruya anga werede. Den ede waran tumsi.


  Maak melding

 3. Stel je eens voor hoe deze “stoere” politieman zich gedraagt tegenover weerloze burgers. Bij een confrontatie met een sterke rivaal, schijt deze lafaard is zijn broek en vlucht hij met zijn staart tussen de benen. Een mooi en grappig tafereel. ik kijk uit naar de tweede episode, want er volgt zeker meer.
  Toch vraag ik me af, wat een AK-47 met scherpe patronen bij een veiligheidsman thuis doet. Hoeveel van dit soort gevaarlijk wapentuig is verspreid over Paramaribo? zijn de dragers (bezitters) daarvan allemaal geestelijk in orde? hoe veilig zijn hun huisgenoten en buren? mij dunkt dat we op een tijdbom zitten. in elk geval ziet het er voor onruststokers niet fraai uit


  Maak melding

 4. Dus politieman trekt vuistvuurwapen. Militair loopt rustig weg en komt terug met AK-47. Bij het zien ervan vlucht politieman weg.
  Maar geen van deze 2 wapenbroeders durfde het aan op de vuist te gaan met elkaar.
  Tsja, als je kunt autorijden, waarom zou je lopen. Als je kunt schieten, waarom zou je boxen.


  Maak melding

 5. De gehele Politiekorps van Suriname moet en mag worden opgeheven. Het niveau aan discipline en integriteit is ongelooflijk laag en er zijn veel te veel incidenten van agenten in privétijd. Laat staan kijkend naar de uitvoering van het takenpakket. Het houd maar niet op!


  Maak melding

 6. Beide standenvoet ontslaan. Laat ze masr landbouwers werk gaan doen, dan om z,n manier van gedrag uiting te manifesteren enwel in het openbaar nog, geen respect voor de gewapende machten…


  Maak melding

 7. Goed zo dat is nu de mentaliteit die bij ons heerst. Dankzij een opperhoofd(Bouta) die het goede voorbeeld heeft gegeven. Gewoon neerknallen als iets je niet zint, (uit) praten is voor de domme.


  Maak melding

 8. Ik zou beide op non actief zetten voor een maand. Cursus zelf beheersing laten volgen. Stelletje sukkels. We gaan geen oude vete(1980) nu uitvechten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES