dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbtenaren in Suriname dreigen werk neer te leggen, willen meer loon

Ambtenaren in Suriname dreigen werk neer te leggen, willen meer loon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 aug – Ambtenaren in Suriname eisen een loonsverhoging van vijf en twintig procent. De Ledenraad van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO, wil niets minder. De zogenaamde koopkrachtversterking van vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) moet opgenomen worden in het loon. Het moet ook nog belastingvrij zijn. De regering wil minder bieden.

Bij de laatste onderhandelingen tussen de regering en de CLO is vijftien procent aangebonden. Maar dit heeft geleid tot grote ontevredenheid. Eerder had de Surinaamse Politiebond het aanbod al afgewezen. Ook bij de brandweer wordt geen genoegen genomen met dit percentage. De politiebond wil zelfs apart onderhandelen met de regering over een aparte loonreeks. Nu wijst de grote groep van vooral bureauambtenaren het aanbod af.

Principieel is dat geen belasting wordt geheven op de koopkrachtversterking. Het is ambtenaren menens. “De mensen zijn verhit”, zegt CLO-bestuurslid Michael Miskin tegenover de Times of Suriname. Wat ook kwaad bloed zet is dat leerkrachten ruim honderd procent loonsverhoging hebben gehad. De meeste leerkrachten komen op de loonlijst voor van de overheid. De CLO moet nu terug naar de onderhandelingstafel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Goed idee die ambtenaren. Sociale onlust is heel vaak het begin van het einde van een regime.
  Dus flink staken die DDB is toch weer bij zijn psychiater in Cuba om naar zijn slechte onderbuik gevoel (karma) te laten kijken. De katvanger van Adhin kan de boel toch niet eronder krijgen dus mooie gelegenheid voor government change


  Maak melding
 2. Spookhamsters krijgen dan ook een verhoging voor thuiszitten…
  Niet nog 5, nog 20 totdat alles kapot is gegaan en den Sinesi teki alla sani abra. A ten dati o doro, no spang.


  Maak melding
 3. De kruik gaat te water tot hij barst.
  Het volk heeft genoeg van de verarming en eist een menswaardig inkomen. Na de onderwijzers zullen ook deze groepen, en volgende, niet rusten voor ze meer loon krijgen. Uit electorale overwegingen gaat Bouterse ze warschijnlijk hun zin geven. Maar hiermee wordt het begrotingstekort, bij ongewijzigd beleid en gegraai, alleen maar groter. Het als overstegen krediet plafond gaat verder opgerekt worden, Nog meer leningen.
  Ook zal de inflatie weer ver in de dubbelle cijfers komen met nieuwe looneisen als gevolg. De werkgelegenheid in zowel de particuliere als de overheidssector zullen verder terug lopen. Het jaar 2019 wordt een DRAMA JAAR MET VEEL ONRUST.
  Hopelijk komt er snel een goede regering die het begrotingstekort aanpakt want onder Bouterse gaat de corruptie en het wanbestuur gewoon door. Het enigste dat het land kan redden is goed bestuur, afschaffing van te riante regelijken voor groepen als de politici en terugvordering van alle gestolen gelden.


  Maak melding
 4. Maken jullie je geen illusies, Su s klagen maar durven niets.
  Ze verwachten dat een ander voor ze de kastanjes uit t vuur haalt. Mik ding tik slag, rustig wachten tot 2020 en dan maar afwachten of ze nog gaan voor nog 5??????


  Maak melding
 5. Helaas voor jullie, maar de kans is groot dat jullie tot vlak voor de verkiezingen gaan moeten wachten, dan is de kans veel groter dat jullie je zin krijgen, en zijn gelijk de benodigde extra stemmen gegarandeerd…of niet soms??


  Maak melding
 6. Ik ben een hard werkende bureau-ambtenaar.
  Mi bureau-kratie.
  Mijn bureau telt 4 hoeken; op één hoek een kussen, op de andere hoek een deken, op de andere een slaapmuts en op de laatste een wekker.
  En toch vinden ze dat ik geen moer presteer en daarom geen loonsverhoging verdien. F.Y.


  Maak melding
 7. De ambtenaren verdienen meer dan genoeg voor wat hun presteren. In de periode bouta 1 en 2 zijn er duizenden ambtenaren bij gekomen wat er totaal niet nodig. Uitgave van de overheid door extra ambtenaren, adviseur en ministers is met meer dan 40% om hoog gegaan. Meer dan 50% van de ambtenaren moet naar huis , pensioen leeftijd moet omhoog tot 65 jaar. NDP heeft Suriname failed state gemaakt en komende 40 jaar zie ik geen herstel.


  Maak melding
 8. sinds wanneer werkt een lanti man.. ze zijn allemaal zeven even, vandaar dat ze ook geen recht hebben op meer van de waardeloze munt..

  ik ben nu vanaf maart 2018 bezig mijn pas P S A te krijgen, maar wordt met de dag belazerd door consulaat Amsterdam ..
  ik heb al lang gelezen die 100 euro betaald voor die pas en steeds als ik bel, wordt mij gezegd, dat het in behandeling is..

  we leven nu in Augustus 2018 en het jaar 2018 is al bijna om,, hoelang moet je voor zo´n pas nog wachten..

  je moet toch enkele uren dit kunnen bemachtigen in deze tijd van het leven..


  Maak melding
 9. De zeven even armenaars (Methode van armenzorg) in loondienst bij de werkverschaffing/overheid eisen meer loon van het niks doen.
  San meki un ne go prani bana to vrij?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES