Waarschuwing Centrale Bank van Suriname: oppassen voor bitcoins

6
Binnenkort ook betalingen met Bitcoin in Suriname?
Photo credit: btckeychain

PARAMARIBO, 10 aug – Bitcoins en ander virtueel geld vormen een groot risico. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Ook voor piramidespelen mag worden opgepast. Het is de zoveelste waarschuwing tegen malafide praktijken in de financiële sfeer. Het is het soort praktijken die geneigd zijn de kop op te steken op plaatsen waar het economisch minder goed gaat. Suriname is geen uitzondering. Gewaarschuwd wordt daarom voor de gevaren en de verleiding. Er is reden genoeg.

Ook in Suriname zijn er personen die ernstig benadeeld zijn door misleidende activiteiten. Aangegeven wordt dat het allemaal begint met een klein aantal mensen. Die vormen zogenaamd de top van de piramide. Om winst te behalen moet deze top steeds anderen erbij betrekken. Als lokmiddel gelden de winsten die de beginners hebben gemaakt. Dat hoort in het plan van de uitvoerders van dit systeem.

De bedoeling is duidelijk. Meer en meer potentiele slachtoffers worden verleid tot het nemen van risico’s met hun geld. De bank wijst erop dat de uitkomst altijd hetzelfde is. Het systeem zal uiteindelijk vastlopen en degenen die later zijn ingestapt raken al hun geld kwijt. Wanneer dan rekenschap hierover gevraagd moet worden, zijn de vertegenwoordigers van deze malafide organisaties ineens onbereikbaar.


6 REACTIES

 1. Dit is oud nieuws. Velen in de wereld zijn door dit piramidespel financieel flink de boot in gegaan. Oplichterspraktijken. Er is er maar eentje die rijk wordt over de ruggen van anderen.En dat is degene die dit spel inwerking zet. Hij/zij zoekt volgelingen die hem financieel steunen. Mooie woorden en je bent je geld zo kwijt. Degene dit een dikke vette bankrekening aan over houdt is degene die hiermee start. No doe, joe o las joe money. Hier zijn talrijke voorbeelden van.


  Maak melding

 2. Waar was de Centrale Bank en waar was de Minister

  van Financien, om de BEVOLKING te WAARSCHUWEN,

  toen de Centrale Bank samen met de president van Sranan,

  IN HET GENIEP, MEERDERE MILJARDEN aan ONGEDEKTE

  SRD-BANKBILJETTEN hebben gedrukt en uitgegeven ???

  Eindstand : SRANAN totaal FAILLIET, SRD zwaar GEKELDERD !!!

  PS : Leiding van Centrale Bank moet ONAFHANKELIJK opereren !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ in SRANAN !

  STOP de PAARSE FUTU-BOYS in de DNA ! STOP DE VERKOOP van
  SRANAN-BELANGEN aan de SURALCO !


  Maak melding

 3. Het is grappig Dat mensen zeggen dat Het een piramide spel is wanneer alles in dit leven een piramide spel is. Hoe denkt je dat de bank een lening kan uitgeven en van 100.000 usd 1.000.000 fictief kan aanmaken. Als je niet weet hoe het werk dan vraag je of doe je bepaalde informatie op. Mensen die bitcoin voor een €10 of zelf €100 hebben gekocht kunnen nu €7500 opstrijken voor 1 bitcoin. Het zijn net als aandelen alleen heeft niet een persoon Hern bedrijf maar een ieder wie een bitcoin beheerst. De stock market en zelfde forex Exchange werkt op dezelfde manier. Een is openheid en transpriatie. Waarom zoudt hoofdraad voor bitcoin moeten zijn als het onmogelijk is om daar tegen corrupt te zijn. Bitcoin is de meeste krachtigste super computer en het doet niet meer dan waarde en transactie verwerken zonder mensen als hoefdraad, dus waarom zou hij daarvoor moeten zijn. Aub verdiept u in crypto currency. Omdat men weinig erover weet komen ze in de problemen. Ik heb heel veel mensen horen praten over onecoin. Maar veel van de mensen weten niet het verschil tussen public en private blockchain. Daar zitten die fijne kneepjes in en kan je mensen die zich als hoefdraad in de cryptowereld herkennen en weten welke projecten nep zijn en welke echt. Via trading view kan je zien hoe zelf de Surinaamse dollar tegen over de usd in waarde vergeleken word. Zo ook bitcoin. Dus dit zegen ons Fatboy bitcoin een aandelen bedrijf is mensen. Doet u werk sparen en geld dom belegen gaat je niet rijk maken. En door te weten kan je ook veel betere oordelen.


  Maak melding

 4. Grappig dat de Centrale Bank van Suriname beweert dat dit een piramide spel is. Is er bewijs?!! De hele wereld is een piramide spel. Het is gewoon een nieuw systeem van geld alleen digitaal. In Suriname is verandering altijd moeilijk. De Centrale bank, kan voor mij niet bepalen wat ik met mijn geld doe. En als je helder nadenkt en goed oplet, gaat de overheid altijd alles op alles zetten om deze dingen tegen te werken. Niet alleen onze overheid, maar in de hele wereld.


  Maak melding

 5. Het is een bank, natuurlijk is die negatief. Bitcoin is zeker geen piramide spel. Het is een revolutionaire technologie die het mogelijk maakt zonder tussenkomst van een middleman waarde over te dragen. On-censureerbaar, niet tegen te houden, over landsgrenzen heen. De bank ziet zijn positie bedreigd, want met bitcoin heb je de bank niet nodig als middleman. Bitcoin is pas 10 jaar oud, maar de technologie staat als een huis. Nog nooit gehackt, regeringen en banken KUNNEN er niets tegen doen. Met bitcoin is er voor het eerst schaarste in het digitale domein, dat was er niet voor de bitcoin. Er zullen, ver in de toekomst slechts 21 miljoen volledige bitcoins zijn. Nooit meer. JE KAN GEEN BITCOIN BIJ PRINTEN. Dat vinden banken en overheden niet leuk, want gewoon geld kunnen ze printen, en de schulden die ze aangaan zijn gedekt door alle burgers. Dat men tegelijk de waarde van UW geld ondermijnt interesseert ze niet. Dat er in SU paar jaar geleden 0.22 srd voor een ei betaald moest worden en nu bijna 2 srd komt door banken en overheden die grenzeloos schulden aangaan en geld bijprinten waardoor de waarde van de SRD (en Dollar en euro en Venezolaanse Bolivar etc daalt! Bitcoin koers kan nogal schommelen, omdat het nog betrekkelijk jong is. Toch lijkt het haast een zekerheid dat de bitcoin alleen maar meer waard wordt in de toekomst, kan men dat ook van de SRD zeggen..?? Koop Bitcoin zou ik zeggen! Verzeker je zelf van geldontwaarding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.