zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDA ’91: inbeslagname geldzendingen uit Suriname geen politieke actie

DA ’91: inbeslagname geldzendingen uit Suriname geen politieke actie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 aug – “De inbeslagname door het Nederlandse Openbaar Ministerie van geldzendingen uit Suriname heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het niet naleven van internationale wetgeving over het witwassen van gelden.” Dit stelt de politieke partij DA ’91. Van een ‘politieke actie’ zoals president Desiré Bouterse en minister Gilmore Hoefdraad van Financiën beweren, lijkt geen sprake. In Suriname gebeurt niet veel meer dan lippendienst bewijzen als het om de bestrijding gaat van witwaspraktijken.

Om nog onbekende redenen wordt ook geen haast gemaakt met het actualiseren van financiële wet- en regelgeving wat het witwassen betreft. Verdragen over de aanpak van deze praktijken zijn wel helder. Landen hebben het recht te vragen naar de herkomst van geldzendingen. “Hierbij mag zelfs geëist worden dat de overtreder de rechtmatige oorsprong bewijst van hetgeen waar beslag op is gelegd”, stelt DA ’91.

De vereisten die Nederland nu aanspreekt, worden ingegeven door de verdragen. “Deze vereisten zijn ontbloot van elke politieke insteek. Er is namelijk geen strafrechtelijke veroordeling nodig en de bewijslast ligt bij Suriname. De minister van Financiën en de president pogen bewust en opzettelijk de samenleving te misleiden wat betreft de werkelijke achtergronden van de inbeslagname van de gelden”, aldus DA ’91.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. De Ned. regering mag in de lopende begrotings jaar 800 miljard Euro uitgeven.En plots ontdekten ze dat ze een tekort hadden van 25 miljoen Euro.En die hebben ze onder valse voorwendsels van Sur.afgepakt.Volgens de redenatie van de Pikin ingi boi.


  Maak melding
 2. Het volk misleiden dat wisten wij al.Veel geschreeuw en weinig wol. Wanneer je eerlijk bent hoef je niet met de billen bloot. Boefdraad en zijn delegatie die naar Nederland zijn geweest om verhaal te halen. Zij waren op de hoogte dat dit geld geen zuivere koffie was.Het enige wat zij hebben gedaan is enkel een schandelijke vertoning en voor de zoveelste keer Suriname belachelijk maken met hun actie. Mie e barie joe.


  Maak melding
 3. Ef a kondre e importeer nomo dan altijd wo habi a valuta fanowdu. Furu Sranan suma ne waarderi of vertrow den product san un egi kondreman e meki of produceer. Son lesi den import sani na moro rommel, ete den suma e bai dati, prefu den bai Sranan sani.

  Wan lo suma e bari tak den lobi Sranan of den na dya dya Sranan man anga uma, bigin power yu egi kondreman san e du moeiti fu produceer egi Sranan sani, wiens na pkinso nomo.

  Pley tak yu lob’ Sranan no tak neks, wan lo suma mi sjie san e pley a toneel dati, ma ini den du yu ne sjie noti fu san den taki.


  Maak melding
 4. wat er nu moet gebeuren is,, d d b, zijn vrouw, die hele kliek, hoef draad,, miesie kaba al die ministers moeten allemaal opgepakt verbannen worden naar Amerika voor eeuwig..

  dat is de oplossing..


  Maak melding
 5. Wat vinden de jongeren en de Hindoestanen van dit soort berichten?
  Wat vinden zij van deze drugs- en witwaspolitiek ?
  Wat vinden zij van corruptie en al die andere schandalen ?
  Zij hebben massaal op Bouta en zijn NDP gestemd.
  Dankzij hun steun aan Bouta wordt Suriname kapot gemaakt.
  Hun hoor je nu niet.


  Maak melding
 6. Ja, dat klopt Wrong bet. De jongeren zouden van DDB een laptop krijgen en hebben massaal op hem gestemd. Ze hebben nog steeds geen laptop gehad en zijn dus flink genaaid geworden door die klootzak van een DDB. Kies ding mooi want ze wilden niet naar hun ouders luisteren.En wat doen ze nu? Geen moer. Wel in mijn tijd was ik de straat opgegaan en eisen dat DDB zou aftreden. Relletjes.


  Maak melding
 7. Als het inderdaad een poging was om geld wit te wassen van de Surinaamse overheid, zou het geld niet naar Nederland worden overgemaakt. Waarom neemt Nederland geen geld in beslag van de Russen; die maken wel meer geld over naar o.a. Nederland en Engeland om zaken te doen. Nederland durft dat niet, want dan komt President Poetin in actie.


  Maak melding
 8. DA’91 jullie laten duidelijk zien hoe verdeeld SWITI Sranan is.ipv 1 front te vormen gaan jullie politiek bedrijven methet geld van hard werkende Sranamans.Aangezien jullie tog op de hoogte zijn van alles vertellen jullie het volk ook hoe hget komt dat tata zo welvarend is.En niet alleen de positieve zaken maar ook de praten over de verkoop van wapens,cocaine enz enz.Want in jullie ogen zijn de kaolo blanken heilig.Geloven jullie echt dat je de pres en de elite in SWITI Sranan iets hier mee doet
  t,nee is het arme volk die dagelijks moet overleven.Den BIGI SMA e drai ini den grebi.Jullie verraders en dan willen jullie in het machtscentrum gaan zitten.


  Maak melding
 9. Voor degene die altijd lullen over Bouta,vraag aan de oranjes hoe ze aan zoveel geld zijn gekomen.Ga maar lekker onderzoek doen naar de tata cocaine handel begin 1900 komen jullie er niet uit praat dan met de indonesiers.Stelletje L


  Maak melding
 10. Tjaja, ALWEER babbelt ene Paarse YO-KOE over Holland en
  cocainehandel in 1900,

  MAAARRRRRRRRRRRRRr ONS MOOIE LAND EN ONZE BEVOLKING

  ZIJN NU, anno 2017 FAILLIET GEMAAKT DOOR een ONHERROEPELIJK

  VEROORDEELDE HARDDRUGSDEALER !!!

  STOP DE DRUGSBAZEN IN SRANAN en STOP de CORRUPTE PAARSE

  REGERINGSCLAN !!!!!

  PS : HERI SRANAN E PINA, dan willen Paarse corrupte-politici ook nog

  BTW en Rij- en Voertuigenbelasting INVOEREN !

  LEVE DE NIEUWE PAARSE PRIJSSTIJGINGSGOLF !

  JAMMER VOOR VOLK EN BEDRIJFSLEVEN, ECONOMIE ZAL NOG VERDER
  KRIMPEN !!!


  Maak melding
 11. Dat geld zit hier vast .
  Niet een baby heeft het naar hier verzonden, maar professionals.
  Afwachten wat het resultaat zal zijn van het hulpverzoek van Nederland aan Suriname.

  Zijn we verplicht om bruine -en witte bonen te importeren?
  Neem een kijkje in het Caraibisch gebied .Daar zijn ze trots op hun eigen producten.

  Laten we stoppen om met idee dat wat van buiten Suriname komt ,altijd beter is.


  Maak melding
 12. @Boeboe bit Sjorie
  Volgens mij wist Hoeffie het wel en is hij ook niet langsgeweest bij het OM. Veel te bang dat ze hem zouden oppakken.
  Hij had gewoon een smoes nodig om naar NL te gaan. De winkels hadden immers uitverkoop van grote maten.


  Maak melding
 13. waar is reactie van de lijder van s m e nu..

  hij zegt geen woord ook die boefdraad niet..

  van misie bakaba hoor je ook niks..

  doekhie zwijgt in alle talen

  waar zijn al die lafaards..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES