Harold Gessel niet zeker over verdere deelname Suripop

4
Harold Gessel niet zeker over verdere deelname Suripop
Powl Ameerali en Harold Gessel (r) tijdens het Suripop gala in Suriname.

PARAMARIBO, 9 aug – Het is de bekende liedjesschrijver en radio-omroeper Harold Gessel niet gelukt om de Suripop XX Golden Editie in Suriname te winnen met zijn song ‘Mi Gowtu’. Het nummer, dat door Suripopkoning Powl Ameerali wordt vertolkt, eindigde op de derde plaats.

Gessel zegt dat zijn inspiratie om toch eens de felbegeerde Jules Chin A Foeng trofee te winnen op dit moment is verdwenen. “Ik zeg nooit nooit, maar heb nu geen inspiratie om weer mee te doen. Misschien dat het weer terug komt. Ik ben wel blij voor de winnaars”, vertelt hij.

De liedjesschrijver is niet meer weg te denken bij Suripop. Zo heeft hij met maar liefst elf songs de finale van het Suripop festival gehaald en is hij drie keer op de tweede plaats geĆ«indigd. Gessel denkt er nu aan om meer songs te schrijven voor Damaru en Bryan B, voor wie hij al eerder songs als ‘Sranan E Kari Yu’ en ‘Momenti Doro’ schreef.

Het nummer Mi Gowtu:


4 REACTIES

 1. beste Harold, je bent goed, maar dit jaar niet de beste. “overgaan, wegens leeftijd” in dit geval winnen omdat je zoveel keer hebt meegedaan, telt bij Suripop niet. Met het gooien van het doek in de ring, zul je zeker de begeerde troefee niet winnen, gewoon doorzetten. Dat je steeds in de top drie bent geeindigd zegt veel over jou talent.


  Maak melding

 2. Als ik een cijfer aan het lied moet geven is het onvoldoende. Te mono toom en niet echt top/kwaliteit voor het edele metaal goud/Gowtu.

  Advies, blijven oefenen en doorgaan. Goed opletten dat het lied niet te mono toom wordt. Het spreekt niet tot de verbeelding. Filmverhaal/opname die het lied moet ondersteunen vind ik: zwak, zeer eenvoudig, geen verrassing, zeer geringe spanning, de happy end is te eenvoudig. Sterren moeten meer kunnen even als de omgeving waar de opnames gemaakt zijn, enz.

  Blijven oefenen! Let goed op: Goud/Guwtu is een edel metaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Ik ben het overigens met de vorige reactie gevers eens. Niet het veelvuldig meedoen als comoponist maakt dat je moet winnen. En ook staat nergens aangetekend dat Gessel gedoemd zal zijn om steeds naast het “edele” metaal te grypen. Dan zouden de andere schrijvers die multiple keren een stuk hebben ingediend en ook nooit op de eerste plek zijn geeindigd zijn het ook moeten opgeven. En vergeet u niet dat de inhoud van de ingediende stukken inherrent is voor de uitslag. Advies: Harrold je zegt dat je stukken schrijft voor jongens als o.a. Damaru. Nou schrijf nou eens een stuk voor iemand als Jackson Blai, met Urban invloeden en dien het bij de eerstvolgende Suripop in. Joh wien zeker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.