zondag, december 10, 2023
HomeFotoBondscoach Suriname voorstander dubbele nationaliteit

Bondscoach Suriname voorstander dubbele nationaliteit

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 aug – De bondscoach van Suriname, Dean Gorré, is voorstander van het opnemen van spelers met een dubbele nationaliteit in het Surinaams elftal. Volgens de bondscoach kan Suriname hierdoor, net als Marokko en Panama, stunten met voetballers van Surinaamse origine die in Europa wonen en voetballen. Dat zegt hij in een vraaggesprek met Dagblad De West.

Gorré zegt dat hij niet de enige is, maar dat er nog vele anderen zijn die de dubbele nationaliteit voor voetballers buiten de grenzen van Suriname tegemoet zien. “We zijn er al jaren mee bezig. Zelfs in de tijd dat ik actief voetbalde voor de Suriprofs. Het is tot nu toe een van de belangrijkste zaken om over te praten als het om betere internationale resultaten voor Suriname gaat” aldus de oud-voetballer tegen de krant.

De trainer gelooft dat met deze stap de selectie alleen maar sterker kan worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. ‘De trainer gelooft dat met deze stap de selectie alleen maar sterker kan worden’.

  Dat zeker ja. Met Nlse surinamers zoals boetius, kishna die niet in beeld zijn voor oranje zijn een versterking voor Suriname elftal.
  Alleen ziet de voetbalbond niet zitten om een heel elftal die niet in Suriname geboren zijn en opgeleid zijn.


  Maak melding

 2. Dan zal toch eerst de Surinaamse voetbalbond moeten hervormen. Zolang als daar mensen zitten die zich erg belangrijk voelen maak je geen kans. Kijk naar de weerstand die er nu al is vanuit de Surinaamse coaches. Allemaal grote bekken maar het elftal kan niet eens winnen van een Nederlandse amateurclub. Diezelfde coaches met grote ego’s hebben het Surinaamse voetbal geen goed gedaan. Het zou ze sieren om allemaal op te stappen en Gorré de vrije hand te geven.


  Maak melding

 3. Heeft men goed nagedacht wat de gevolgen of invloed kunnen zijn voor de individuele spelers met een dubbele nationaliteit op de Nederlandse sport liefhebbers. Het klink allemaal wel mooi maar de gevolgen zijn niet te overzien.

  Ik denk dat dit niet zal kunnen want de regering van Suriname zal zeker geen geesten gaan oproepen dat zij niet kunnen bezweren.
  De vergelijking met Marokko en Panama gaat ook niet op. Men zal het op een andere en simpele manier kunnen aanpakken zodat het volk van Suriname niet de dupe wordt van een bevoorrechte groepen van personen.

  Een ding staat vast dat wij ons niet moeten gaan opstellen als tweederangs burgers.
  Gewoon roeien met de riemen dat we hebben. Suriname is nog niet zo ver om deelgenoot te zijn bij het wereldgebeuren. We hebben de middelen niet.
  Wie weet of Clarence Seedorf dit heeft besproken met de president Bouterse.


  Maak melding

 4. Kan je gelijk 11 Surinamers op de bank zetten en vervangen door 11 Surineds. Ja zelfs de keeper.
  Want wie is beter in Suriname dan de Surined Kenneth Vermeer?


  Maak melding

 5. Kunnen wij als Sranamans niet met een handetekeningen actie komen om Paramaribo er toe te bewegen om de beste voetballers te selecteren voor het nationaal belang van SWITI Sranan kondre.En als ze hier in tata kondre of Corso of VS zijn dan zij het zo.


  Maak melding

 6. Uiteraard valt in de onderhandelingen geen geld (tjoekoe) te verdienen. Hier moet op topniveau onderhandeld worden en ik vrees dat daar het probleem van Suriname ligt. Waarom de turken en Marokkanen wel en wij niet. Als Suriname niet over die kennis en kunde beschikt kunnen ze het buitenland inschakelen. Maar zoals altijd gezegd wordt : de surinamer is te trots om iets (kennis ) aan te nemen, maar te dom om het zelf te doen of aan te pakken.


  Maak melding

 7. De SuriNeds zouden op dit moment welkom zijn want we kunnen zeker wel de komende jaren geen vuist maken op internationaal niveau . Je hebt de Surinaamse voetballers alhier en in Nederland de SuriNeds. Bij het opstellen van een elftal kan men onmogelijk een elftal samenstellen bestaande uit de SuriNeds. Want dan hoeven de Surinamers hier niet meer te voetballen.

  Dus in dit geval de beste voetballers selecteren gaat niet op. Voor mijn part zes Surinamers en vijf SuriNeds , zoiets. Of, we laten de situatie voor wat het is en gaan we op langere termijn werken en in de tussentijd bij WK `s voor Brazilië kraken.


  Maak melding

 8. @Batman, de voetbalbond ziet het idee wel zitten…..het is tot nu toe de politiek geweest zowel van Su als Nederlandse kant die tot nu toe niet mee willen werken aan dubbele nationaliteit!!


  Maak melding

 9. Eens met deze stelling! Redelijk normaal in de rest van de wereld!! De misplaatste Surinaamse trots slaat nergens op. De surined voetballers voelen zich ook verbonden met Suriname! Het feit dat ze in NL wonen en voetballen veranderd daar niets aan!


  Maak melding

 10. Bouta ex-dictator, drugscrimineel en moordverdachte krijgt slapeloze nachten van Surineds met dubbele paspoort.
  Hij ziet de bui al hangen dat deze groep bij actieve stemrecht niet op de NDP zullen stemmen.
  Alleen ethiekloze en domme Surinamers stemmen op de NDP een partij vol corruptelingen en criminelen.


  Maak melding

 11. Waarom dubbele nationaliteit ?

  De Surinaamse overheid en de meeste Surie´s vinden de Surie Neds toch overlopers en
  land verraders ?? De Surinaamse jongens die in Nederland zijn, zijn bijna al voor de onafhankelijk-
  heid van Su hier !!!! Dan vraag ik me zelf af, waarom moeten ze persé een dubbele nationaliteit hebben ???? Erger nog sommige zijn hier geboren en getogen, dus waar hebben we er over ????
  Ik zou tegen de Surineds zeggen niet doen, hier in Nederland hebben ze betere accommodatie
  betere trainingen en bij blessures betere medische begeleiding !!! Het is natuurlijk prachtig om je
  land te vertegenwoordigen in welke vorm dan ook, maar de kachel moet blijven roken vind ik
  zelf, en hopelijk jullie ook !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Zinlose discussie.
  De Nederlandse wet staat het niet toe om een andere nationaliteit te accepteren. Marroko en Turkeije geven alle in het buitenland geboren kinderen van betreffende afkomstverplicht hun nationaliteit. Suriname doet dat niet. Dus of alle kinderen van Surinaamse afkomst krijgen de Surinaamse nationaliteit, waar ter wereld ook geboren. Of je raakt je Nederlandse nationaliteit kwijt als je de Surinaame accepteert. Geen optie voor voetballers met een Nederlandse nationaliteit. De eerste optie is niet acceptabel voor de Surinaamse politiek, dus over 50 jaar voeren ze nog steeds deze discussie, wars van de bestaande realiteit


  Maak melding

 13. als de Surinaamse ministers ook wat aan verdienen gaat dit zeker door ,
  Maar als de ministers er niet financieel beter aan worden , is dit een doodgeboren kind


  Maak melding

 14. De zogenaamde nederlanders met surinaamse roots zijn gewoon nederlander net als de nederlander met nederlandse roots.
  Volgens de wet is daarin geen verschil.Het lijkt op een fabeltje.


  Maak melding

 15. weetje wat zo jammer is dat dat achterlijke manier van denken endat het misgunnen van suri/neds zo diep izit dat je bijna niet boos kan worden op deze gekken laten ze gewoon eerlijk zijn en gewoon zeggen we willen geen suri/neds in natio ik heb deze huidige natio aan het werk gezien het is een aan een schakkeling van fouten dus aub jongens kom nooit meer om voetballen kom hier wel op vakantie maar aub niet meer komen voetballen suriname wordt gewoon voorschut gezet en kijk tegen welke teams ze verliezen clubs die niet in de top van nederland spelen eerste divisie clubs zelf afganistan is suriname voorbij dus mensen die daar overgaan ga aan het werk als je echt van suriname hou zet je je domme trots opzij en maak werk van die dubbelle nationaliteit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES