Voorname marronclan: president van Suriname houdt zich niet aan zijn woord

19
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

PARAMARIBO, 8 aug – President Desiré Bouterse heeft zich niet aan zijn woord gehouden. Van de belangrijkste bestuurder in Suriname werd toch anders verwacht. Dit stelt de Matjawlo, één der voornaamste clans binnen de Marronstam der Saramaccaners. Bouterse heeft zelf gezegd dat hij de bevoegdheid mist om een nieuwe ‘granman’ aan te wijzen. Dat is nog altijd het alleenrecht van de stam. Het is anders verlopen.

Tijdens het overleg over een nieuw stamhoofd heeft Bouterse uiteindelijk zijn zin doorgedrukt. Hij bepaalde aan het eind van het overleg dat Albert Aboikonie opperhoofd zou worden van de Saramaccaners. Het is klaarblijkelijk niet wat aanhangers van twee andere rivalen verwachtten. De reactie van de Matjaw spreekt voor zich. De president en de overheid komen pas in beeld als de stam zelf een granman gekozen heeft.

Bouterse schijnt er anders over te denken. Tijdens een persconferentie na zijn besluit, ontkende hij partijdigheid. Dat Aboikonie ook lid is van regeringspartij NDP zou niet meer zijn dan een toevalligheid. De Matjaw noemt het ‘triest’ dat Bouterse een loopje neemt met de stam en diens tradities. Er wordt dan ook afstand genomen van de presidentiële keus. Eerder had de clan al de kandidatuur van Aboikonie afgewezen.


19 REACTIES

 1. De Marron gemeenschap moet geen verdeeldheid laten plaatsvinden door een zo arrogante domme niet nadenkende imbeciel.
  Laat jullie niet verdelen door een zikte predikend president want hij wilt jullie verdelen om er voordeel uit te halen.
  Als ik jullie een advies mag geven “laat hem in 2020 zien dat jullie een eenheid vormen en niet voor hem kiezen”.


  Maak melding

 2. Het gesteggel over de aanwijzing van de nieuwe granman speelt al jaren. Zij waren niet in staat om er zelf niet uit te komen. Het is goed dat de president de knoop heeft doorgehakt. Nu zijn ze het niet eens met deze beslissing. Dit bewijst des te meer hoe verdeeld de groepen zijn. Elke groep eist dat zijn/haar kandidaat granman moet worden. De komende vier jaar zou ik geen oplossing ziek komen opdagen. De president heeft juist gehandeld.


  Maak melding

 3. Ach ja,je moet wel goed gek zijn om geloof te hechten aan de woorden van een moordenaar.En de marronbevolking moet ophouden met hun gejammer want bij de volgende verkiezingen gaan ze weer op de moordenaar stemmen en doen alsof ze geen andere keuze hebben.


  Maak melding

 4. Wanneer zal men ophouden met dit soort “clan” gedoe ??
  Er is toch een centrale overheid met DC-’s in alle distrikten, dus ook in de didtrikten in het achterland??
  Kost het land/belastingbetalers alleen maar “bommen geld” !!


  Maak melding

 5. Kunnen ze alsjeblieft met urgentere zaken bezig houden dat bosjesmannen te benoemen, wat overigens ook allemaal vriendjes politiek is. En dat die coke dealer niet zijn woord, is toch geen verrassing!!!!
  Charter een vliegtuig, vlieg naar Uganda, en doe daar de ceremonie met de andere Ugandezen. En kom alsjeblieft niet meer terug, want het heeft geen enkele meerwaarde om deze aboikonie achtige figuren te hebben in de Surinaamse maatschappij!!!!


  Maak melding

 6. Als dit echt zo is dan is de “president” onrechtmatig bezig geweest.
  Je zou als regering niet willen bemoeien in dit soort zaken.
  Als er politiek hierachter speelt dan is dat echt niet netjes.
  Laat de inheemse mensen in hun oude tradities.


  Maak melding

 7. Bouterse neemt met iedereen een loopje. Het is door paarse roversbende tot op het bot uitgekleed. Op alle cruciale posities worden lakeien neergezet om gecontroleerd te stelen.


  Maak melding

 8. schaf die hele tering -zooi kapiteins basjas grammangs opperhoofden enz enz af..

  het kost het land miljoenen aan geld levert niks op , alleen ellende.

  in het binnenland heb 10 zetels die het land vertegenwoordigen in de poppenkast door de binnenland bewoners zelf gekozen..
  zij kiezen toch wie ze willen, die kunnen alle belangen behartigen van deze mensen..

  maak een goed programma wat je doen/hebben voor ontwikkeling..
  blijf niet steken in de modder, werk naar de toekomst..


  Maak melding

 9. clownbeslissing.

  Volgens de tradities van de Saa Maaka Sma is het onmogelijk dat de broer Albert Aboikoni de opvolger wordt van de overleden Graamaa Belfon Aboikoni van de Saa Maaka sma. De meerderheid lo’s van de Samaaka sma waren ook tegen dat Albert Aboikoni de Graa maa wordt.

  En wat doet ddb? Hij geeft de voorkeur aan de broer Albert Aboikoni, waar de meerderheid van de lo’s tegen zijn. Als deze Gaa maa dé nieuwe Gaa maa van de Saa Maaca sam wordt, dan kunnen de lo’s hun traditie van Graa maa grootopperhoofd opvolging overboord gooien en voortaan de benoeming laten plaats vinden door de president van de republiek Suriname.

  Boen Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Wat een stelletje grapjassen! Eerst vragen ze aan president om een keuze te maken, omdat zij het zelf niet kunnen. Vervolgens doet de goede man dat, en dan vinden ze het niet goed dat hij een keuze heeft gemaakt.
  Dan had de Matjawlo duidelijk moeten zijn en tegen de president moeten zeggen: ‘Meneer de president u bent vrij om te kiezen, zolang u maar voor onze kandidaat kiest!’
  Dit is dus te idioot voor woorden. Ik hoop dat men inziet hoe ongeloofwaardig en belachelijk men zichzelf heeft gemaakt……


  Maak melding

 11. A-No-Mie 8 augustus 2018 at 15:42
  Wanneer zal men ophouden met dit soort “clan” gedoe ??
  Er is toch een centrale overheid met DC-’s in alle distrikten, dus ook in de didtrikten in het achterland??
  Kost het land/belastingbetalers alleen maar “bommen geld” !!
  *********************************************************************************
  @ A-No-Mie …. weet je wat of wie het land …. bommen …. atoombommen …. met geld kost?
  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse en zijn Bende …. de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding

 12. De hr. Blok heeft gelijk … alleen had hij zich genuanceerden moeten uiten. Dit is land is bijvoorbeeld etnisch tot op het bot verdeeld. Op alle gebieden is Suriname …. A FAILED STATE !!!!! To hell with … Suriname Wereldkampioen … Multi-cultureel … aldus Misi-kabaal.


  Maak melding

 13. If masra Bouterse kari ing srefi wan dyadya man dan a sa musu fu tapu nanga den bigi lei
  Die man is een geboren leugenaar en lafaard, hij blijft maar liegen en bedriegen. Waarom hij moet blijven liegen is onbegrijpelijk. Wat heeft hij te verbergen?

  Met de komst van Bouterse op de voorgrond is de leugen verschrikkelijk toegenomen. Of dit de schuld is van Nederland, Nabestaanden of van Bouterse laat ik in het midden. Vanaf 1982 tot heden worden we elke dag weer geconfronteerd met de decembermoorden. En alles draait om de ene persoon Bouterse.

  Om eerlijk te zijn (ik wil niemand tekort doen) maar dit is typisch een Nederlandse mentaliteit. iedereen probeert zijn of haar verantwoordelijkheid te ontlopen met de wet in de hand. De politie of de woningbouw zegt doodsgewoon tegen de huurders of gedupeerden dat ze niet van betekenis kunnen zijn. Als individu ben je in Nederland echt niet beschermd. En is ten strengste verboden je eigen rechter te spelen. Maar in het verkeer zijn ze super actief om bekeuringen te delen.

  EEN VERZIEKT LEUGENAAR IS EEN MOODENAAR en Bouterse heeft alles van een verziekte leugenaar.
  Wat is de bijdrage van Bouterse geweest bij de opvoeding van zijn kinderen? Of hebben deze alleen voeding maar geen opvoeding gehad.
  Nederland maakt en breekt.


  Maak melding

 14. Sramaccaners kom in actie en help mee deze corrupte paarse boevenbende naar huis te sturen! NPS, VHP en DA91 vervolgens het land laten besturen en al de paarse criminelen laten opsluiten!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.