PALU voorzitter: ‘Regering Suriname wil tijd winnen voor sloop raffinaderij’

5
Suralco: 'ontmanteling in Suriname in overeenstemming met veiligheids - en milieu standaarden'
Suralco raffinaderij in Suriname

PARAMARIBO, 6 aug – “De hele manier van doen van de regering afgelopen dinsdag in De Nationale Assemblee laat zien dat de regering bezig is tijd te rekken voor de sloop van de raffinaderij door Suralco. De regering wil daarmee DNA en de hele gemeenschap voor een voldongen feit plaatsen. Men rekent daarbij volledig op de coalitiegenoten in DNA, maar meer nog op de NDP assembleeleden. Daarom moet juist deze groep zich realiseren welke directe verantwoordelijkheid zij op hun schouders hebben en welke toekomst ze voor hun kinderen willen achterlaten. Wij zijn er als PALU in elk geval niet gerust op” aldus de PALU in een persbericht.

Het bericht luidt verder:
Voor de eenvoudigste documenten die door DNA voorzitter Jenny Simons werden opgevraagd, moest de VP ‘kijken of hij die zo snel zou kunnen vinden’, dan wel, nagaan in welke doos of map die ook alweer waren opgeslagen’. Of ook, ‘ja, maar de stukken zijn in het Engels, ze moeten eerst worden vertaald en dat gaat minstens twee weken duren’. Neem gerust aan dat als het nodig is, dat er nog twee of drie of meer weken aan worden geplakt. Het is duidelijk niet de bedoeling om DNA op korte termijn over de gevraagde stukken te laten beschikken. Er moet namelijk tijd worden gewonnen.

Voor niemand behalve waarschijnlijk voor een kleine groep ingewijden, is het duidelijk waarom de regering zich zo inspant om ten nadele van het Surinaamse belang, juist het belang van de multinational te dienen. Alle regels en afspraken worden in het voordeel van Suralco vertaald of verdraaid. En dat komt dan van een regeringspartij die altijd de indruk heeft gewekt een revolutie te willen voeren voor de belangen van de gewone Surinamer. Waar zijn al die idealen gebleven om op te komen tegen onderdrukking en uitbuiting van ons volk?

Er mag geen misverstand over bestaan. Hier is de NDP aan zet. Alleen deze partij kan zaken nog laten omkeren. Want al zou de hele oppositie de regering tot de orde willen roepen, als de individuele NDP leden in DNA weigeren daarin mee te gaan, dan is Suriname verkocht. Voor het oog van de hele wereld verworden wij tot een volkje dat geen drupje zelfrespect meer heeft, te koop voor een habbekrats. We zullen dan niet mogen klagen wanneer andere multinationals en dergelijke ons dan ook op dezelfde manier misbruiken. Dit wordt een nieuwe vorm van kolonisatie.

Wij denken dat het misschien eraan kan liggen dat vooral leden van de coalitie niet voldoende zijn geïnformeerd over deze kwestie. Gelukkig bestaat er juist dezer dagen op meerdere plaatsen de gelegenheid om publiekelijk informatie in te winnen en te horen hoe anderen over de zaak denken. Daarnaast zijn wij bij de PALU bereid om met name met deze DNA leden, indien nodig, op individuele basis onze zienswijze delen. We hebben niet veel tijd meer. En dan zullen we achteraf altijd spijt hebben, maar dan zal het te laat zijn. Maar met de hele discussie die zich nu in de media voltrekt, zal men niet kunnen zeggen “we wisten het niet”.

Jim Hok
PALU voorzitter


5 REACTIES

 1. Deze koulo regering onder leiding van moordenaar bouta heeft alles kapot gemaakt hier in su!
  Bouterse er staat een verassing voor u te wachten in 2020!
  Het volk is u meer dan zat!


  Maak melding

 2. Er mag geen misverstand over bestaan. Hier is de NDP aan zet. Alleen deze partij kan zaken nog laten omkeren. Want al zou de hele oppositie de regering tot de orde willen roepen, als de individuele NDP leden in DNA weigeren daarin mee te gaan, dan is Suriname verkocht. Voor het oog van de hele wereld verworden wij tot een volkje dat geen drupje zelfrespect meer heeft, te koop voor een habbekrats. We zullen dan niet mogen klagen wanneer andere multinationals en dergelijke ons dan ook op dezelfde manier misbruiken. Dit wordt een nieuwe vorm van kolonisatie.

  De coalitieregering gaat de voorzitter van de partij nooit laten vallen, geen enkele politici van nu en in de toekomst ook weer niet zou dit doen. De nationale assemblee bestaat heden ten dage alleen door principeloze of karakterloze personen. Zo ook de buitenparlementaire herrieschoppers.
  Hun allemaal dat nu commentaar hebben, waren deelgenoot van de regering Bouterse. Dus dienen dit te weten, dat het een on kan ding is voor de leden en ministers van de coalitieregering om mee te werken met de parlementaire oppositie om hun nyan patu kapot te maken. Het volksbelang is nog ver te zoeken bij de geld wolven.


  Maak melding

 3. @ Maduro: Een volk dat zijn leider zat is omdat hij het land naar de afgrond brengt en dan maar gaat zitten wachten tot de volgende verkiezingen is geen knip voor de neus waard. Bouterse weet dat en hij trekt zich dus niets van het volk aan. Hij is gewoon bezig zijn overwinning voor 2020 te regelen.
  En dan? Dan gaat het volk waarschijnlijk roepen dat ze in 2025 met hem gaan afrekenen. En Bouterse? Haha.


  Maak melding

 4. Terwijl de president in zijn inaugurele speech de bevolking “een kruistocht tegen corruptie in dit land” heeft beloofd. Blijkt nu dat zijn regering corruptie tot handelsmerk heeft verheven. Helaas is er ook in Suriname altijd corruptie geweest, ook toen we nog een kolonie waren. Maar de brutaliteit van de onverholen corruptie die er nu heerst is haast ongekend. Men (ministers en NDP DNA-leden) weten dat de VP alsook de presidentiële commissie de boel aan het belazeren zijn. Men verkoopt met gemak land en volk aan een multinational, zonder blikken of blozen. Als meneer Adhin staat te verkondigen dat de informatie op termijn aan DNA zal worden gezonden weet hij dat het een drogreden is waarom de informatie niet direct kan worden gegeven. Dit is voorbij schaamteloos. Men kan het bijna niet geloven dat in principe intelligente mensen bereid zijn om hun ziel en zaligheid, hun goede naam (of wat ervan over is!), hun persoonlijke integriteit te grabbel te gooien. En dat, om feitelijk 1 persoon te gerieven. Onvoorstelbaar, niet te geloven.
  Zelf PALU neemt nu afstand van de regering waar het gaat om de ALCOA-kwestie. Dan moeten we zeggen dat de regering toch wel over een brede grens is gegaan.
  Maar een groot deel van de kiezers heeft gekregen waar men naar snakte: Een macho-president….proficiat. Aan een goed bestuurder had men geen behoefte.

  @ Hans van den Broek
  Eens met je, terecht cynische, opmerking. We moeten maar afwachten of delen van het kiezersvolk boven het pakketten-niveau wensen uit te stijgen. Ik heb zo mijn twijfels.


  Maak melding

 5. Haha, het is deze zelfde PALU die na de revolutie ,met zijn mannetjes de militairen en hun hunregering onder Chin A Sen,Bouterse,Wijdenbos steeds hebben ondersteund die leveren nu kritiek op de Regering !!
  De “Skalians” sedert Palu deel uitmaakte van de regering is ook tijdens en onder hun ogen ingezet om
  ons goud te roven !! Ook onder Carl, de Judas !!
  Look who is talking now !!!
  Laat de Palu tenminste 1-succesrijke projeckt opnoemen dat ze hebben gerealiseerd !! Nada !!
  Dem regel dem egie-sma-nomo !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.