‘Het parlement zal de eer van Suriname moeten redden’

18

PARAMARIBO, 6 aug – Het parelemnt zal de eer van Suriname moeten redden in kwestie Alcoa en dochterbedrijf Suralco. Dit stelt de politieke partij PALU. “De hele manier van doen van de regering laat zien dat de regering bezig is tijd te rekken voor de sloop van de raffinaderij door Suralco.” De regering zou het parlement en de hele samenleving voor een voldongen feit willen plaatsen. Er wordt kennelijk gerekend op de volledige medewerking van partijgenoten.

Die maken nu eenmaal de meerderheid in het parlement uit. “Daarom moet juist deze groep zich realiseren welke directe verantwoordelijkheid zij op hun schouders hebben en welke toekomst ze voor hun kinderen willen achterlaten”, stelt de PALU. Intussen blijft de regering maar zaken traineren. Alleen al het aanleveren van gevraagde documenten duurt weken.

Duidelijk is wel dat belangen worden gediend. “Alle regels en afspraken worden in het voordeel van Suralco vertaald of verdraaid. En dat komt dan van een regeringspartij die altijd de indruk heeft gewekt een revolutie te willen voeren voor de belangen van de gewone Surinamer. Waar zijn al die idealen gebleven om op te komen tegen onderdrukking en uitbuiting van ons volk?”


18 REACTIES

 1. Met dit parlement de eer van Suriname redden? Zal moeilijk gaan met 26 paarse jaknikkers, die een verlengstuk zijn van deze paarse criminele regering.


  Maak melding

 2. -Het laatste stukje tekst vind ik heel belangrijk. Zo zie je maar weer dat Bouterse het niet meent met het land Suriname en het volk.

  =En dat komt dan van een regeringspartij die altijd de indruk heeft gewekt een revolutie te willen voeren voor de belangen van de gewone Surinamer. Waar zijn al die idealen gebleven om op te komen tegen onderdrukking en uitbuiting van ons volk?”


  Maak melding

 3. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb en gangsters zijn t.a.v. het Alcoa/Suralco Brokopondo-Overeenkomst met hun enige eigen belang bezig, ze mogen niet buiten de DNA deze overeenkomst openbreken of wijzigingen in aanbrengen. Deze overeenkomst heeft een begindatum en een einddatum. Een looptijd. Daar moeten zowel Suriname als Alcoa zich asasn houden. Als één van de partijen zich hier niet aan houdt heeft dat gevolgen voor die partij.

  Het Surinaamse Volk moet een politieke petitie starten en dit aan de uitkomst ervan aan de DNA aanbiedt. De ndp-DNA-leden, de overlopers – en BEP- DNA-leden moeten een motie van wantrouwen tegen de regering ddb-adhin indienen en de gehele DNA moet voor stemmen dat ze ophoepelen.

  ddb-adhin, dilip sardjoe zijn bezig met hun enige eigen belang t.a.v. Alcoa/Suralco en niet met een nationale belang ( behouden van de plan te Paranam, bauxietsector in leven te houden voor de Suriname/rs.

  ddb is een eenvoudige soldaat je, wat weet hij van een land besturen, economie, de grondwet van Suriname, internatioanle Verdragen, cq, mensenrechten, nationale doelen voor werkgelegenheid, welvaart, welzijn, orde, regels, rust, veiligheid, Investeerdes aan te trekken, onderhandelen, goed gedrag, een voorbeeld te geven en te zijn, enz.

  ddb is ongeschikt om president van Suriname te zijn, zie zijn reputatie, opleiding, persoonlijkheid, gedrag, zijn bekwaamheid, criminele status, misdadig status, enz. Totaal ongeschikt. De domste president die Suriname tot nu toe heeft gehad sinds 25 november 1975.

  Deze man moet zo snel mogelijk ophoepelen, waardoor Suriname de juiste koers kan opvaren voor rust, orde, veiligheid, vertrouwen, investeerders, werkgelegenheid, welzijn, welvaart, enz.

  Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Wie heeft de regering/parlement gekozen ?? Je kan niet zeggen dat de NDP met
  het kleinst mogelijk verschil gewonnen heeft. Als ik de vele klagers hoor, is er ergens
  een vreemde contradictie. Of er moet met stemmen zijn gerommeld ?? Of kan de oppositie
  geen vuist maken en de tekortkomingen van de regering niet op een heldere manier
  duidelijk maken. Ik mij ook verbaasd laatst bij de DNA debat over Alcoa hoe rommelig
  het er aan toe ging. Bouterse komt niet opdagen, papieren niet beschikbaar omdat het in het
  Engels was, lijkt mij als je een debat gaat voeren dat je de oppositie eerst de benodigde
  papieren geeft zodat iedereen het bestuderen kan en vragen kan stellen. Ook de kamer-
  voorzitters was erg warrig in alles, mocht de oppositie wel/of niet interrumperen, hoeveel
  spreektijd kreeg de oppositie 5/10/15 min. Toen was er weer onduidelijk wanneer de regering
  de benodigde brief zou aanleveren, eerst sept en toen werd het plots 8 aug.. Al met Al was
  erg chaotisch en waar je van een voorzitters mag verwachten orde te scheppen, maakte zij
  de chaos alleen nog maar groter.


  Maak melding

 5. We praten vaak over DNA of het parlement van Suriname alsof het een eenheid is. De meeste leden van de NDP-fractie wekken niet de indruk te beseffen dat ze volksvertegenwoordigers zijn. Zij zijn heel erg loyaal, zelf slaafs naar de voorzitter toe. Dus PALU kan wel hopen dat DNA de redding voor Suriname zal zijn. Nou, ik ben bang dat die hoop ijdel zal blijken te zijn. De president/voorzitter van de NDP heeft alle leden van de fractie aan een touwtje. Als de president in DNA een mede-volksvertegenwoordiger varken noemt is er niemand ook niet de voorzitter die hem corrigeert; Als de president zeker 2 keren een DNA vergadering waar hij volgens de grondwet verantwoording MOET afleggen boos verlaat omdat hij, correct geleverde, kritiek niet kan pareren is er niemand ook niet de voorzitter die daaraan iets doet; Als de president tijdens een officiële bijeenkomst het volk een slapeloze nacht toewenst komt er ook geen (openlijke) correctie, niemand biedt verontschuldigingen aan; Als het leed van de 8-december nabestaanden de coalitieleden koud laat (zie hun ondersteuning van: amnestiewet, poging om het strafproces stop te zetten, poging om de PG naar huis te sturen). Als dit alles zich voordoet, waar halen we dan de hoop vandaan dat deze mensen zullen kiezen voor Suriname in plaats van voor hun eigen riante positie? Zolang ze de president trouw blijven en steunen om aan de macht te blijven zijn zij verzekerd van een goed salaris, een prima gezondheidszorg, een riant pensioen, (onverdiende) aanzien etc, etc. Een deel van het electoraat heeft bovendien helaas geen boodschap aan integriteit, goed bestuur, prudent beleid en dat soort “vreemd- gedoe”. Dat is voor hun een ver-van-mijn-bed-show. “A sani moeilijk tumsi”. De president is in hun ogen stoer: a mang e singi tapu a podium en a mang e dansi, dus……wat wil je nog meer?


  Maak melding

 6. Jim Hok moet liever zijn mond niet openmaken. Hij was in 2014 als minister van NH de verantwoordelijke minister in deze Alcoa kwestie. Toen heeft hij in alle talen verzwegen dat Suralco op hield te bestaan en nu wil hij voordoen als te zijn de redder van Suriname.


  Maak melding

 7. Soms vraag ik mezelf af of de totale DNA en de regering wel weten wat hun rechten en plichten zijn waarvoor zij maandelijks worden betaald door het volk.
  Want het volk betaald de salarissen door hun productieve bijdragen.
  De overheid produceert niets de overheid verleent diensten aan het volk en door het volk.
  Als je ala vice president en zelfs als DNA lid en als president niet weet wat je plichten zijn dan vind ik dat heel teleurstellend.
  Maar dat de DNA leden zo achyterlijk laten nemen door de regering en de president vind ik ronduit belachelijk.
  Als DNA MOET je kunnen reageren als de president iets niet doet wat tot un taak behoort.
  Neem de Alcoa kwestie.
  Als de DNA in zij totaliteit zou aftreden omdat de president geen verantwoording aflegt wat zou er gebeuren?
  Er mogen geen besluiten mogen worden genmen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de DNA.


  Maak melding

 8. wat een geklets Suralco is al weg ik wil die mensen zien die de heren in pitsburg kan overtuigen dat ze niet weg moeten gaan LAAT SANTOKHI WEER MET TOP GAAN PRATEN.Jullie zijn duidelijk in paniek want de grootste bron van inkomsten is weg .waar halen julie geld vandaan mocht het front weer aan de macht komen .Jullie gaan hetzelfde moeten doen als Bouterse nu doet of denken jullie dat Rutte een schip met geld zal sturen. stelletje grapjassen VENETIAAN heet uitgelegd waar en wanneer het begonnen is


  Maak melding

 9. Jullie LuLLen teveel over bouta….over Suriname….ga jullie goud smelten en geeft aan de arme Surinamers…..als jullie geen goud hebben….motten juLlie jullie BEK hoUwen…..trans sexueel… omgebouwd e….


  Maak melding

 10. Het interessante van de situatie die nu ontstaat is dat de DNA op 30 november 2015 de President, als hoogste staatsorgaan, een heel duidelijke instructie gegeven heeft.
   MOU intrekken.
   Brokopondo via de DNA.
   Brokopondo is bij beeindiging van Suriname.
   Niet onderhandelbare punten.

  Op 31.07.2018 werd, met de praatjes van Adhin, duidelijk dat de president de instructie van de DNA naast zich neer gelegd had.

  De fractie van de NDP was niet blij, zeker niet toen Adhin lik op stuk kreeg van Rusland. Misiekaba was duidelijk nu alle resultaten naar de DNA en niet het getreuzel van Simons.
  Met de uitspraak van Misiekaba dat de regering illegaal actief was sprak boekdelen.

  De reactie van Adhin dat er tussen regering en DNA geen verschil van inzicht bestond is verwonderlijk en een vlucht voorwaarts van een VP zonder uitweg.
  Adhin / de regering zitten tussen een rock & a hard place/ tussen de wal en het schip.

  Indien Bouterse niet toegeeft aan de DNA is er een regeringscrisis omdat dan de DNA niet anders kan dan Bouterse naar huis te sturen. De Grondwet blijkt hier in te voorzien en Wijdenbosch weet hoe dat gaat.

  Terug krabbelen van Simons & Misiekaba is enorm gezicht verlies voor de DNA , Terugkrabbelen van Bouterse komt neer op een paleisrevolutie in de NDP


  Maak melding

 11. Alla malla habi wan finga noso wan hanu in a fokop fu a kondre. Den waka bar bari nomo tak tra wan fok a kondre op. Go luku omeni fu den man habi a Amerkan, Fransman noso Ptata pasaporte. Anga moni san de fufuru den bai oso ini tra kondre poti moni abra watra bangi. Alla malla fromo. Neelis, Neelis, lei mofo mang.

  Den klokkeluider mus mek wan SuriLeaks dan pas wo sjie tori.


  Maak melding

 12. Hoe kan je nu denken met zoveel corrupete figuren dat het ooit wat wordt er is ooit gesuggerreerd dat er 300000 nederlanderders naar suriname zouden gaan en die laatste 300000 naar nederland , er wonen hier al 400000 dat het binnen 10 jaar het rijkste land van zuidamerika zou zijn, dan kunnen de spijtoptanten later weer terugkeren moeten ze wel gaan werken


  Maak melding

 13. Bouterse is weer omgekocht in de kwestie van Alcoa.Deze man heeft Suriname totaal vernietigd.Eerst het land leeggeroofd van 1.3 miljard USD die verdwenen is uit Staatskas zonder het te verantwoorden aan het volk.Zo lang deze rover de president is van het land komt het nooit meer goed.Als zijn achtervolgers worden betaald door hem met gestolen geld.Die man heeft geen verstand van zaken hoe kan hij het land goed besturen is mijn vraag.


  Maak melding

 14. adhin moet vrijwillig verplicht ontslag nemen en opdonderen anders is zijn toekomst in het gedrang of hij gaat de benen nemen buiten s m e.

  dan gaat d d b de moordenaar vanzelf wel naar huis richting santo boma andere keus is er niet meer..

  of hij moet vluchten naar obinago..Gunee ….


  Maak melding

 15. Die maken nu eenmaal de meerderheid in het parlement uit. “Daarom moet juist deze groep zich realiseren welke directe verantwoordelijkheid zij op hun schouders hebben en welke toekomst ze voor hun kinderen willen achterlaten”, Dit stelt de politieke partij PALU

  De PALU doet aan energieverspilling.
  Een moment van onbedachtzaamheid kan maken dat men jaren schreit
  Wees gerust alles komt terecht/goed.


  Maak melding

 16. nu is de kans groot, dat adhinwa het hele regering bende op staande voet ontslag geeft en het parlement of te wel de poppenkast ontbind..

  direct verkiezingen uit schrijft, die moordenaar in Cuba laten arresteren uit leveren aan de Amerikaan-//Nederland dan zijn we van het gedonder af voor altijd..

  meer is niet nodig..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.