‘First lady van Suriname, u bent al steenrijk, geef nu aan de armen’

44

PARAMARIBO, 6 aug – “U bent al steenrijk. Waarom kunt u dat geld dat uw man zo achterover heeft gedrukt niet nemen en geven aan de mofinawangs (allerarmsten, red.)? Waarom doet u dat niet? U speelt struisvogel!” Dit zegt parlementariër Edward Belfort (ABOP). Het kan er bij de voormalig minister van Justitie & Politie niet in dat er zoveel poeha wordt gemaakt over het schooltassenproject van mevrouw Bouterse. “U stopt uw hoofd in het zand, terwijl uw man ervoor zorgt dat studenten van de universiteit nu niet verder meer zullen kunnen studeren.”

Want aan de ene hand wordt gul gegeven en aan de andere kant wordt de burger steeds meer geld uit de zakken geklopt. En dan komt de presidentsvrouwe aandansen met gevulde shooltassen om kinderen uit arme gezinnen tegemoet te komen. “Schaamteloos, verwerpelijk en belachelijk”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname. Het zou om niet meer gaan dan een ‘politieke show’. Schoolkinderen en hun gezinnen zijn de afgelopen drie jaren ernstig verarmd door de regering.

De ruim drieduizend te verdelen schooltassen komen dan ook over als een onsmakelijke grap. Intussen wordt het inschrijfgeld voor alle onderwijstypes en -niveaus opgeschroefd. “Met het geven van een schooltas heeft u nog niets gedaan, first lady, want schoolgeld, kleding en voeding moeten de kinderen wel zelf betalen”, aldus Belfort. Hij ziet graag dat de verhoging van het inschrijfgeld wordt terug gedraaid. Het zijn anders de armen die het zwaarst getroffen worden.


44 REACTIES

 1. Belfort heeft een punt. Dit heeft puur met zieltjes winnen te maken. Schandalig. Kinderbijslag moet verhoogd worden. Hoe zit het met de bestaanszekerheid van onze kroost??? Onze kroost hun Gezondheid is ook niet gewaarborgd. Wie betaald de medische kosten als zij ziek worden. Hopelijk zijn ze gratis verzekerd. Met het uitdelen van tassen etc, werk je steeds bedelen in de hand. Foute boel.Deze vrouw denkt dat zij het allemaal goed doet. Je leert hiermee de kinderen dat het beter is te krijgen, dan zelf een stabiel leven op te bouwen. Wanneer je krijgt, ga je ervan uit dat je altijd krijgt en niet ervoor hoeft te gaan werken. Krijg je het niet gaan ze stelen. Wat een flauwekul vertoning. Wanneer je een laag IQ hebt, wil dat zeggen dat een kip beter kan denken dan deze Indiaanse vrouw. De kinderen horen hun best te doen op school en gestimuleerd worden door hun ouders.De levensstandaard hoort op hoog niveau opgekrikt te worden en geen voedselpakketten uit te delen. Je maakt met deze actie van voedselpakketten van deze jonge kinderen bedelaars.
  Ingrid ga je toiletpot schoon maken, want Desi heeft gepoept, de remsporen zijn nog zichtbaar.


  Maak melding

 2. En zo vroeg al wordt de kinders aangeleerd hun handjes open te houden. “Doe goed je best op school, maar blijf afhankelijk van ons, de nieuwe elite”


  Maak melding

 3. First lady trakteert schoolkinderen met gevulde schooltassen en de President de dignitarissen met emmers (gezouten varkensstaart) Agutere. Deze man Bouterse brengt ons terug in de tijd van de N.P.S. ex voorzitter Jopie Pengel Tai Ori Libi De.
  Een huichelachtig gezicht moet verbergen wat een vals hart weet.


  Maak melding

 4. Alweer heeft Belly het bij het rechte eind , deze heks is gewoon een gewetenloos schepsel, door zogenaamd de barmhartige dame uit te hangen met haar schooltassenproject, terwijl haar vent de moordenaar, voor honderden miljoenen achterover gedrukt heeft in al die jaren, schaamteloos, en dan moet je dat mens ook nog bedanken, terwijl het een sigaar uit eigen doos is, en ze je achter je rug ook nog bestelen.


  Maak melding

 5. Er was van morgen een team met enkele ndp-ers op Schiphol en uit de gesprekken die ik hoorde waren ze op weg naar Equatoriaal Guinee. Sommige van die luitjes zagen eruit als kwartiermakers. Ze hadden wel heel veel baggages bij zich. Ik vroeg me af hoe doen ze dat? Het betalen!

  Zo te zien wan (s)Tory dé cook dé kong, Me Taigie! Het heeft er veel van dat het SLM-vliegtuig binnen kort voor de laatste keer vanuit Zanderijen een privé trip naar het land van Obiang gaat maken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Rijke mensen zijn niet rijk geworden door te geven aan de armen, ze zijn rijk geworden door en van de armen. Dus de armen moeten stoppen de rijken rijker te maken door minder afhankelijk te zijn van de geimporteerde rommel die ze het het land invoeren. No pot moni in den saka fu den man moro, sorgu fi egi sani. Prani yu egi gruntu anga gron nyan, kweki wan tu fowru.

  Den suma san e pina lesi fu wroko, lesi fu du den egi sani.


  Maak melding

 7. belfort heeft het al tijden bij het rechte eind deze man heeft hart voor land en volk van surinaame geef deze man ruimte want iemand die zich in zet voor zijn land moet in een regering om het land te leiden mischien wel for president


  Maak melding

 8. Ik had Beloft afgeschreven maar de man is de enige in de oppositie die de Bourerse Clan openlijk onder vuur neemt. Ik kan daar alleen respect voor hebben. Ingrid Bouterse verspreid valse evangelie onder Surinaamse jongeren. Ze houd hen een worst voor. Walgelijk


  Maak melding

 9. Waar blijft Santokhi ?? Hij is veel te onzichtbaar . Met een paar handen schudden
  gaan we de verkiezingen niet winnen. Belfort gaat er tenminste met gestrekt been in.
  Santokhi neem een voorbeeld aan Belfort, zo moet je oppositie voeren !!!


  Maak melding

 10. Vliegende Hollander je hebt gelijk geen tijd om handjes te schudden’ praten moet je de waarheid zeggen. Niet onzichtbaar. Zijn. Maar zichbaar zodat de kiezer jouw hoort Santokhi. Oppositie voeren is geen kinderspel maar je laten horen wat je vind van het beleid. Belly die durft nog de waarheid voor te houden aan het parlement en het volk . Dat is oppositie voeren.de kiezer weet waar over het gaat dan zal 2020 vruchtbaar en succesvol zijn voor het land.


  Maak melding

 11. De gene die corrupt zijn doen er het zwijgen .,de lafaards,mocht zijn dat bouta 2020 verliest, moett het parlement de zaak door lichten,en op die manier honderde miljoenen terug kunnen voorderen ook de gemene die plotseling steenrijk zijn geworden, het klootjes volk word genaaid ,alleen beseffen ze het nog niet


  Maak melding

 12. Deze ingy vrouw moet zich kapot schamen, een moderne “Imelda Marcos”.
  Wat een lef zich, als een soort weldoenster tasjes uitreiken terwijl het land op zijn gat ligt, volledig failliet is, maar goed deze ingy vrouw heeft het goed dus who cares. Op tijd krijgt ze haar beurt, bedienden staan ter beschikking, haar kapster staat altijd paraat, en zolang dat goed geregeld is, maakt zij zich niet druk. Ga je dood schamen.
  Graag hetzelfde doen, als met de echte Imelda Marcos, alles afpakken en land uittrappen, nadat we eerst die drugscrimineel afgeschoten hebben!


  Maak melding

 13. Onze presidentsvrouw heeft zich altijd ingezet voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving.
  Ik snap gewoon niet dat men jaloers is op deze charmante vrouw.
  We hebben eindelijk een goede president.
  Het volk houdt van hem, want hij is eenvoudig, is geen slaaf van Nederland en is een nationalist


  Maak melding

 14. ” schooltassenproject ”
  ” voedselpakketten ”
  Zo goedkoop is de NDP stemmer of zo goedkoop ziet Bouterse en Ingrid het volk.
  In ieder geval de NDP stemmer is voor een habbekrats te koop en verkocht.

  De gehele NDP plus aanhang zijn schaamteloos, gewetenloos, respectloos en hersenloos.


  Maak melding

 15. Ingrid der man is een koulo moordenaar die su naar de hel heeft gebracht!
  Vandaag de dag kan men niet eens goed eten om bouterse zijn wanbeleid!
  Bouterse gaat weer naar Cuba voor medische redenen, Ai baja het volk vloekt deze volksmisleider!
  Karma,karma,karma!


  Maak melding

 16. Voor zover ik het kan inschatten is er niks fout aan de geste die de First lady heeft gedaan. Beter wat dan helemaal niets. Men noemt het barmhartigheid en dat is alleen bevorderlijk. Ben benieuwd hoe men het voor elkaar krijgt een verband te maken tussen het geven van schooltassen en daardoor kinderen leren om te bedelen. Deze geste heeft juist als doel dat kinderen beter voorbereid onderwijs kunnen volgen.

  Als inderdaad het inschrijfgeld verhoogd wordt is de achterliggende gedachte dat men dat geld weer terug besteedt aan het onderwijs. Men wil betere gebouwen , lesmateriaal , beter onderwijs en ga zo maar door. Waar moet dat geld vandaan komen? Het is volkomen normaal. Temeer omdat het overal in de wereld voorkomt.

  First lady , ga zo door . Meneer Belfort speelt wel erg op de man . In dit geval de vrouw. Wat de First lady doet is niet uniek. Een heleboel andere First ladies in de wereld spenderen ook veel tijd aan sociale projecten.


  Maak melding

 17. De wanhopige Belfort, toucheert wel zijn dikke honorarium voor het onzin-werk dat hij in het parlement verricht. Daarnaast incasseert hij als mislukte ex-minister mega toelagen van de staat. Als hij een man met echte tijgerballen is zou het hem sieren als hij zijn dikke financiele voordelen zou afstaan aan de armen.

  Dat Belfort een grote mislukkeling is valt niet te ontkennen. In zijn periode als directeur van Santo Boma waren de ontvluchtingen van gevangen uit de inrichting het grootst. Onder zijn leiding ging het helemaal mis met de inrichting. Ook de vele conflicten met het personeel zijn aan hem te verwijten door zijn misselijk makende arrogante houding.

  Hij zit nu in de oppositiebanken broederlijk naast Santokhi, maar dat is schijn. Het zijn azijn en bloed die naast elkaar zitten. Er is geen chemie tussen hen. Zij hebben een bloedhekel aan elkaar.

  Maar laten we ook heerlijk zijn. Ondanks de grote rijkdommen aan natuurlijke hulpbronnen is Suriname een heel arm land. Mensen die in staat zijn om hard te werken en die dat niet doen zitten te wachten op de overheid zodat zij een luxe leventje kunnen leiden. Toen de overheidsbestedingen hoog waren door de goede rijzen voor goud en aardolie hoorde je hen niet klagen. Als zij niet meer die luxe kunnen krijgen is de overheid vervolgens corrupt. Wat een lachwekkende figuren zijn dat.


  Maak melding

 18. Pakiratigri, collegegeld verhogen slaat nergens op. En waar het geld vandaan moeten komen ? Heel simpel zie de CLAD rapporten. Er is bij het leven gefraudeerd door div ambtenaren. Terugvorderen dat geld. Ook Alcoa moet Suriname fors schadevergoedingen betalen.


  Maak melding

 19. @ Bottse,

  Je vergeet één ding: de presidentsvrouwe mag mooi weer spelen met goederen en geld dat door anderen is gedoneerd. Zelf geeft geen kopru sensi. Je moet je even bij de feiten houden!


  Maak melding

 20. De mensen die onder het bestaansminimum moeten leven krijgen helemaal geen steun Belfort en zijn aanbidders. Deze figuren zitten met de handen over elkaar maar doen zelf niets voor de minder bedeelden in de samenleving. Deze mensen zijn arm omdat zij simpelweg geen werk hebben of onvoldoende verdienen om rond te komen. De inkomsten en nodige uitgaven van deze mensen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, stemmen niet met elkaar overeen. Omdat deze mensen daar over het algemeen niet mee te koop lopen, denken NPS, VHP, PL, en al de anderen die tot de oppositie behoren dat er sprake is van een politieke show van de vrouw van de president. Hoe durven zij dit te beweren terwijl er duidelijk sprake is van armoede in het land.


  Maak melding

 21. Hartelijk bedankt first Lady voor de gevulde schooltas zo kan mijn moeder wat geld uitsparen en ik kan studeren om de volgende president te worden .Dit zijn de woorden van een dankbare leerlingen


  Maak melding

 22. Belly toen je als minister was had je dit niet eerder gezien of geweten, su volk bouw het land niet elkander breken die vrouw heeft gedaan wat zij kunt welke dealer denk aan de armen waar zij dat geld heeft gehaald, maakt niet uit leger des heils geeft toch ook, bondru kong na wang Sranang mang. Niet steeds de pres uitschelden al komt Belly daar zitten wie weet wat hij van plan is een menselijk hart zie je niet zo su volk de na ai. Lobi gi a Sranang volk


  Maak melding

 23. Ik snap niet waarom bouta ,de firstlady en Ndp aanhang de schuld krijgen van alles.En Santhoki is niet onzichtbaar. TOEN hij zichtbaar was hebben al die domme idioten op bouta gestemd.Een heel groot gedeelte van de bevolking is de schuldige van deze mislukte staat .Ai kisi moi


  Maak melding

 24. ik heb helemaal geen bezwaar dat ze GRATIS alles uitdeelt,, maar wel,, dat alles wat ze geeft niet van haar eigen middelen afkomstig is ´´´´ ..

  dat is het verschil, verdeel je eigen centen in welke vorm dan ook..

  dat d b b naar Cuba gaat is prima, laat hij het zelf betalen niet op kosten van de gemeenschap..


  Maak melding

 25. Dhr Belfort heeft gelijk wat een schijnvertoning zeg ,hopelijk stelt hij zich verkiesbaar bij de volgende verkiezingen .en voor de mensen die op Bouta hebben gestemd ik hoop dat jullie ogen geopend zijn van loze beloftes wordt niemand wijzer ,pak een boek en verdiep u ipv de hele dag te lullen met u cell


  Maak melding

 26. Belford mag kritiek leveren op mvr bouterse.. Ze wordt betaald voor haar werk en ze is een publieke figuur .
  Ik vraag me af of ze de donateurs niet afperst voor de schenkingen.


  Maak melding

 27. marcel
  7 augustus 2018 at 16:39
  waarom worden de laptops, schooltassen niet in Nickerie of Marowijne verdeeld..

  dan maar alleen in de gebieden waar blaks wonen..

  ===================

  Zoals Belfort al aan gaf, Bouterse houd niet Hindoestanen, Javanen en Inheemsen. Het is een racist.


  Maak melding

 28. Bouterse is nergens voor schuldig : hij is democratisch gekozen door het domme volk die op
  hem hebben gekozen ! En dat zal in 2020 weer gebeuren zolang er nog paarse t shirt en vlaggetjes
  in voorraad zijn, en wat rijst en bruine bonen ! Het volk is totaal gehersen spoeld door de NDP en
  dat, zal ook de komende 20 jaar zo blijven.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 29. De 200 laptops die Suriname van India heeft gekregen hebben ze achterovergedrukt. In plaats daarvan krijgt ieder kind nu een schriftje en een potlood. Er waren genoeg laptops om minimaal 1 laptop per klas te voorzien of een aantal per school voor de “bibliotheek”. Als Suriname echt vooruit wil komen dan moet er flink worden geïnvesteerd in de jeugd want de jeugd heeft de toekomst.


  Maak melding

 30. wat ee schande
  eens een trots volk die in staat was zelf voor zijn kroost moet nu bedelen en de hand houden
  dit alles met dank aan de ndp en ddb
  deze mevrouw moet zich heel heel diep schamen
  de tijd komt dat ook zij zal moeten boeten


  Maak melding

 31. Er zijn veel lichtzinnige mensen in Suriname.

  De ene denkt dat de ander negatief praat, omdat die jaloers zou kunnen zijn op First Lady. De ander is blij met gevulde schooltassen, want zo bespaart moeder geld en kan hij de volgende president worden. Door gevulde schooltassen zeker?
  Intelligentie van deze mensen is verbazingwakkend laag. Vandaar het massale steun voor moordenaar Bouterse die nooit spijt heeft getoond aan de nabestaanden.
  – Wie schaamteloos is, zal op een schaamteloze stemmen
  – Wie respectloos is, zal op een respectloze stemmen
  – Wie zijn/haar kroost niet respectvol weet te onderhouden, zal op diegene stemmen die ook zijn/haar kroost niet respectvol weet te onderhouden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.