zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederland past reisadvies naar Suriname aan na protest Surinaamse regering

Nederland past reisadvies naar Suriname aan na protest Surinaamse regering

-

Does Travel - naar Suriname

DEN HAAG, 5 aug – Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar reisadvies voor Suriname afgelopen week aangepast na protest door de Surinaamse regering. “Dit reisadvies is opnieuw beoordeeld. De rubriek ‘criminaliteit’ is bijgewerkt” zo luidt de tekst op de site van het Nederlandse ministerie.

Aan de Nederlandse autoriteiten is duidelijk gemaakt dat de veiligheidssituatie in Suriname onder controle is en dat daartoe alle maatregelen getroffen zijn ten einde deze op duurzame wijze te garanderen. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut in Suriname.

In reactie hierop heeft de Tijdelijk Zaakgelastigde van de Nederlandse Ambassade in Suriname, op 02 augustus 2018 een nota overhandigd aan de Wnd. Directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Ambassadeur Luziano Truideman, waarin met name melding wordt gedaan over de actualisatie van het reisadvies.

De rubriek criminaliteit luidt nu als volgt: “In Suriname komt (gewelddadige) criminaliteit voor. Vaak gaat het om incidenten en is het geweld niet specifiek gericht tegen toeristen. Criminelen gebruiken vaak vuurwapens of kapmessen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Surinaamse reisadvies voor Nederland luidt: neem voldoende geld mee, want seks, drugs, hotels en alcohol zijn volop verkrijgbaar, maar erg duur. Pas op voor de douane, ze stoppen graag hun vinger in je gat.


  Maak melding
 2. Misschien moet Suriname ook een reisadvies inluiden voor Nederland.“In Nederland komt (gewelddadige) criminaliteit vaak voor. Vaak gaat het om incidenten en is het geweld ook specifiek gericht tegen toeristen. Criminelen gebruiken vaak vuurwapens of kapmessen of bommen. Ga s`nachts absoluut niet alleen op straat”

  Zo krijgen ze een koekje van eigen deeg.


  Maak melding
 3. Ik durf te wedden dat als er ineens gratis paspoorten worden verdeeld alle klagers over NL in de rij gaan staan. En die Suri’s (vele nietsnutters en steuntrekkers) die klagen over NL tief toch lekker op naar je jungle.


  Maak melding
 4. Recentelijkgebeurd
  een vriend, leeftijd 66 jaar, is voor zijn woning overvallen en waarbij hij een gebroken neus en jukbeen heeft overgehouden.

  Mijn vraag aan de criminelen in Suriname
  Waarom beschdigen jullie het slachtoffer en bezorgen hen nodeloos fysieke pijn?
  Is het leed dat je aanricht door deze hardwerkende slachtoffers bezorgt, financieel leed, niet genoeg?

  Ik snap de overheid helemaal niet door zogenaamd te stellen dat de criminaliteit onder controle is.
  Dit is de belangrijkste reden dat Suriname geen vakantieland meer is waar ik, zoals vroeger, heel graag naartoe ging.
  Nu ben ik degene die iedereen adviseer om voorzichtigheid te betrachten als zij naar Suriname gaan.

  Vraag mij ook af weaarom de politie en de militairen niet harder optreden door zo weinig mogelijk criminelen voor het gerecht te slepen.
  Opgeruimd staat netjes


  Maak melding
 5. En beste @ Koos , je bent een negatieveling en zeikerd eerste klas. Niets opbouwend komt uit je mond. Je waant je lekker veilig achter je pc hè? Ga zo maar door met je negativiteit en het afbreken van Suriname en bepaalde bevolkingsgroepen. Je kunt ook bruggen bouwen hoor.


  Maak melding
 6. @ Pakiratigri en al die SOSO BOTO NDP’ers { w.o} RobG, TtRt, Parbo … waar blijft de met tamtam aangekondigde PROTEST BRIEF …. n.a.v de uitspraak{ Suriname is een FAILED STATE } en de niet geaccepteerde excuses van de hr. Blok. Internationaal zou Blok en de Ned.regering voor het blok gezet worden.
  Moet de Protestbrief nog geconcipieerd worden? De Nationale Dieven Partij heeft toch een magazijn aan in…tel..lec..tu…elen ??? Waarom dan niet het ijzer smeden ….. het begint koud te worden !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 7. pakiratigri, ik blijf alle misstanden in Suriname benoemen. Kennelijk heb je het nog niet door dat in Suriname sprake is van institutionele criminaliteit voornamelijk onder de paars gezinden. Zolang de ambtenaren apparaat besmet is met de corruptie virus valt er geen brug te bouwen. In een geciviliceerde samenleving is er ook plaats voor massamoordenaar als president. Knoop dat goed tussen je oren.


  Maak melding
 8. @Koos , er is een verschil tussen benoemen en afzeiken. Het laatste maak jij er schuldig aan. Je komt niet met mogelijke oplossingen. Volgens mij heb je zelf niet in de gaten hoe negatief je overkomt. Zo is het wel makkelijk hoor. Je vertoont een bepaald trol gedrag. Stop daarmee en ga eens je berichten onderbouwen en geen onzin kramen en het steeds hebben over een failed state en dies meer zij. Stop met dat papegaaien gedrag. Zal je sieren.

  @ Beste Mul: De Nederlandse Tweede Kamer is op zomerreces. Pas in begin september wordt het behandeld. Dan zal Stef Blok tekst en uitleg moeten geven. Dat is ook het moment waar Suriname zal anticiperen.


  Maak melding
 9. pakiratigri, ga je nu de intellectueel uithangen ? Je paarse inborst is bedorven met het addoreren van een massamoordenaar. Ik kan je niet eens serieus nemen laat staan een discussie voeren op hoog niveau. Dat proberen we jaren met jullie maar iedere keer verschieten jullie in de ontkenningsmodus. Cijfers omtrent de schulden staan gewoon op internet vermeld. Gros van jullie Bouterse adepten lijden aan selectieve tunnelvisie.

  Bouterse moet eerst opsodemieten en bijvoorkeur opgeborgen worden in een cel buiten Suriname.


  Maak melding
 10. Je bent een enorme zielepiet als je onder het mom van een verblijfsvergunning vrouwen naar je toe laat komen om sex mee te hebben. Wat zullen ze je stiekem verachten voor wat jij ze aandoet. De naam Man ben jij onwaardig , zelfs je nicknaam heb je gejat.


  Maak melding
 11. -Nederland heeft gelijk, omdat het nu een zooitje is in Suriname. Elke dag worden er roofovervallen gepleegd.
  Politie heeft GEEN middelen.
  Blok heeft ook gelijk over een bepaalde uitspraak over Suriname.

  Onder Bouterse gaat het NOOIT goed. Je bent NIET veilig.


  Maak melding
 12. Wat een gelul allemaal over vrouwen !! Na krassie-oeng krassie so ??
  Liever geef je Surinamers het “reis advie” } pas op als je Nederland gaat ” het nummer 1- narco/drugsland van Euro !!
  Na drape sranangman leer gebruik nanga deal in drugs !! Zelfs “baas” beng-de-in-a- crew !!Na drape a-lerie-a-sanie !!


  Maak melding
 13. Jammer voor de toeristen industrie in Su. Ze dachten een duitje te maken in deze krakkemige economie. De criminelen nemen hun brood weg. De bouterse politie macht kan noch de burgers noch toeristen beschermen. Roof op elke willekeurige staat. Geen politie te zien. Er zijn geen veilige buurten in
  de stad waar relaxed kan wandelen.


  Maak melding
 14. @ Tungak,

  Zelfs Opa en Oma van @ … van Abrabroki no-abi-wang-antwoord of commentaar van schrik over de toestanden in Suriname in deze !! Dem eng-bouto-dem-osso-doro nanga fensri !!
  Vanaf Getrouw tek-abra ,berovingen en diefstal is dagelijkse kost !!
  Toch mijn waardering voor de politie dat ze enkele van deze rovers/roofmoordenaars pakken
  Helaas, in Albina is het vrijspel voor de achterban van Brunsie en Tigri Barba !!
  Wanneer gaat minister Ferrier een verbod instellen voor Belfor, om ongevraagd aan de ouders, hun kinderen toe te spreken onder schooltijd op school ??
  Geen enkele DNA-lid durft dit aan de orde te stellen !!


  Maak melding
 15. In Suriname kunnen we veilig slapen, we hebben tralies voor de ramen, en een alarm die ons waarschuwt. In Nederland beroven ze je in je huis want er is geen tralies en alarm die de dieven buiten kunnen houden.
  Vermijd in Nederland buitengebieden want daar hebben de dieven en moordenaars vrij spel. Ga niet in achterstraten van de grote steden anders beroven de junkies je en kijk uit met internet want zelfs daar zien ze kans je i.d te roven, en je rekening leeg te plukken. In Nederland hebben ze geen kapmessen maar kalasjnikovs om je voor je kop te schieten,en springstof om geldautomaten te laten ploffen zodat ze gelijk een grote som geld kunnen stelen. Maar ja wij hebben in Suriname de beroemdste moordenaar, en drugsdealer als staatshoofd, dat alleen is een vermelding waard.


  Maak melding
 16. Aaii marcel…
  Jou vrouw heeft niet genoeg van 2 …drom .lopen ze weg van jou …omdat je niet deugt offf mischien ben je go man ..drom lopen ze weg van jou en naar de blanke gaan .want is bekend dat koeli achteraff boeler zijn …drom lopen die vrouwen van jullie weg .


  Maak melding
 17. Wel zelf lullen en klagen over geweldadige berovingen in eigen land, maar zodra er een wat dat betreft vanuit een ander land(en) terecht een negatief reisadvies heeft gegevenwant naast Nederland heeft ook Gr. Brittanie een dergelijk advies gegeven, beginnen ze gelijk weer te brullen en weer te wijzen de andere kant op gelijk brulapen, zielig volk kijk eens in de spiegel als hij al niet barst


  Maak melding
 18. Nederland, jullie hebben het self gedaan, dat er zoveel criminaliteit in Suriname is. Ondanks het niet direct op vakantie hangers is geicht. In 1986 waren jullie ook bezig bruinswijk aan te moedigen, toen hij als jungle commando reageerde tegen bauterse en het leger. Ik heb jullie gehoord op een short wave radio in Su. Nu is hij in Paramaribo, en heeft ook heel veel aanhangers met zich meegebracht, die niets hadden, maar nu alles willen zonder ervoor te werken. En so onstaan er criminelen. En ook als de President een crimineel is, way verwacht je van de kleine man? Ik kan niet uitkomen met 1x per maand betaling. De Surinam regering heeft jullie voorbeeld aangehouden, terwijl het volk armer word. Jullie zijn ook zo beest achtig. Ik snap jullie niet. Ik werk, en ik ben voorzichtig, maar ook ontevreden. Neem dit aan van mij.


  Maak melding
 19. J. Beschuit, je kletst een eind uit je nek, de eerste periode Bouterse heeft jullie Surinamers niet genoeg aan het denken gezet, Hoe bestaat het anders dat deze moordenaar en drugscrimineel tot twee maal toe als president gekozen is, periodes dat de economie achteruit ging en de criminaliteit ernstig toe nam, en daar heeft Nederland dus part nog deel aan gehad, jullie hebben het zelf gedaan en niemand anders, een volk krijgt wat het verdient. Jammer voor de goedwillenden want die zijn er ook al laten zij zich niet voldoende zien en horen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES