dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieKennisKring discussieert over de Suralco affaire in Suriname

KennisKring discussieert over de Suralco affaire in Suriname

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 5 aug – KennisKring heeft de politieke discussies gevolgd over de Suralco affaire in Suriname en gaat haar focus op dinsdag 7 augustus a.s. ook leggen op deze topic om 20.00u in Lalla Rookh. De Suralco Affaire raakt elke burger van dit land. Alle berichten over wel of geen ontmanteling hebben veel verwarring gebracht in de samenleving. Wie spreekt de juiste productie taal van het volk. Wat zeggen oppositie, coalitie, het bedrijfsleven, de regering, de presidentiele commissie. KennisKring heeft de gastsprekers dr. ir. Viren Ajodhia, energy consultant, drs. Derrick Ferrier, directeur Ceswo en de jurist Mr. Serena Essed gevraagd om hun updated blik te doen werpen op deze affaire.

Suriname heeft een heel gebied onder water gezet, dorpen verplaatst, offers gebracht, een Amerikaanse investeerder binnen gehaald, een Brokopondo Overeenkomst in 1958 voor 75 jaar getekend. Deze eindigt in 2033 doch zijn de energie zuipende potrooms allang gesloten, investment focus naar andere landen verplaatst en hebben vorige regeringen tegen een hoger tarief elektriciteit gekocht van de Suralco om die vervolgens door te verkopen via de EBS aan huishoudens en het bedrijfsleven. Trinidad heeft haar nationale productie mededankzij haar elektriciteitstarievenbeleid een stimulans gegeven hetgeen wij in onze supermarkten merken en zijn zelfs enkele van onze fabrikanten gesloten. Suriname staat op een kruispunt daadkracht te tonen om eindelijk duurzame ontwikkeling te brengen. De deskundigen zullen hun visie geven alsook aanbevelingen doen. sten mogen meer maatregelen tegen Suriname verwacht worden. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kenniskring KK, bestaat ruim 20 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curacao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven.

- Advertisement -

Kenniskring is een instrument om d.m.v. contactlegging de expertise van elk netwerk lid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinatie team, geen penningen, doch vraagt een vrijwillige (verplichte) bijdrage @ srd. 20,- ter dekking van kosten van die avond.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
7 REACTIES
 1. Heeft Kennis Kring dan de overeenkomsten tussen Suriname an Alcoa ter beschikking? Dan kunnen ze de bevolking ook voorlichten van wat allemaal is overeengekomen vroeger en nu.


  Maak melding

 2. Als de Alcoa vindt dat de raffinaderij gesloopt dient te worden, dan moet het gebeuren. Wat moet Suriname beginnen met een raffinaderij dat buitenwerking is gesteld. De Alcoa/Suralco heeft niks meer om te raffineren en wat doen we met een werkloze smelterij?
  Over west Suriname dat is toekomst muziek, de Alcoa is niet geïnteresseerd om verdere zaken te doen met Suriname over de bauxiet reserve in west Suriname. Dus dan houdt het op. Laat de Alcoa/Suralco rustig verder gaan met opruimen van hun rotzooi.

  Ik denk dat de heer Deryck Ferrier nodeloos verwarring en spanningen teweeg heeft gebracht met zijn goed bedoeld voorstel/commentaar maar dit geldt merendeels voor west Suriname. Als de Alcoa/Suralco weg wil dan mogen ze, maar de haven te paranam en de krachtcentrale daar moeten ze niet aankomen.
  Want de heer Dilip Sardjoe is wel geïnteresseerd om een metal fabriek op te zetten met medewerking van de president Bouterse.


  Maak melding

 3. CEO ALCOA,
  RUIM JE OOK DE KLERENZOOI OP DIE JE HEBT ACHTER GELATEN, MI IJN GEBIEDEN REINIGEN NIEUWE AAN PLANT..
  AAN DE ENE KANT HAAST EN AAN DE ANDERE KANT DE ZAAK VERTRAGEN OM MACHT TE HOUDEN OM De bauxiet te winnen.
  En wat doen de machtigte families om zich weer te verrijken corrupte afspraken, mocht dit niet zo zijn bewijs dan het tegendeell
  Afrikaanse toestanden,opzitten blaffen en pootjes geven als de baas het zegt.
  Ik geloof de worden van Blok metéén, de vraag is alleen wie voeld zich op hun pik getrapt.
  Ik snap niet waar we nog trots op moeten zijn ,we laten ons als makke schapen afslachten


  Maak melding

 4. Dit moet live/live stream worden uitgezonden via de media/Internet naar Nederland, want ik en anderen Suri/Ned/(‘)s in het buitenland willen ook mijn/hun zegje doen.

  I.p.v. 20.00 uur Surinaamse tijd 21.30 uur Surinaamse tijd aanvangen zou goed/beter uitkomen. Hierdoor kunnen wij er ook rechtstreeks bij betrokken raken. We leven in het internet tijdperk niet meer in de pre-stenen tijdperk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. PL en ABOP ,
  Zie wat een tijdelijk gewin zonder vooruit kijken voor het land heeft gebrachtt. Jullie hebben een black stricter, a dagoewe, gevoed. The


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES