Eindexamenuitslagen van het Mulo in Suriname vrijgegeven

6
Eindexamenuitslagen van het Mulo in Suriname vrijgegeven

PARAMARIBO, 4 aug – Tranen van blijdschap en van telleurstelling op de Hendrikschool in Suriname. De eindexamenuitslagen van het Mulo voor het schooljaar 2017-2018 zijn vrijdag vrijgegeven. Van de 5.828 kandidaten zijn 2.972 (51%) geslaagd. Een groep van 868 (14,9%) komt in aanmerking voor het herexamen later deze maand.

De positieve resultaten daaruit zullen het landelijk resultaat iets hoger trekken. Maar de resultaten zijn nu al iets beter dan het vorig jaar. Het resultaat na het herexamen was toen 3.062 (57%), nadat er bij het initieel uitslag het aantal geslaagden 2636 (48,8%) bedroeg uit een veld van 5.374 kandidaten.


6 REACTIES

 1. Die Hendrik slaagt er maar niet in alle scholieren te inspireren. Misschien moeten ze de naam veranderen in Bouterse School. Zelfs als je dan niet slaagt, kun je nog president worden.


  Maak melding

 2. Het land heeft vakscholen nodig. Op vakscholen wordt alleen dat geleerd wat van belang is voor het beroep van de leerling. Dus geen overbodige belasting an de studenten. Dan krijg je beter gemotiveerde leerlingen en een hogere percentage geslaagden + goedkoper en efficienter onderwijs.
  Ook de huishoudschool introduceren. Als je toerisme wil promoten heb je horecapersoneel nodig die het e.e.a. weet, o.m. over hygiene. Iedereen die een eettentje opent, zou ook zo’n cursus hygiene moeten volgen. En ook veelvuldiger voedselcontrole in horecagelegenheden, maar ook bij de leveranciers en kwekers.
  Er valt veel te doen, maar er is geen geld dus zorg dan dat tenminste de basis goed is.


  Maak melding

 3. Shri Raamchandra Kripalu Bhaju Man Haran Bhav Bhai Darunam, niemand in Suriname wil vieze handen maken. Allemaal willen ze een kantoorbaan bij de overheid.


  Maak melding

 4. Van Bouterse kan je niet zeggen dat hij geen vieze handen heeft gemaakt voordat hij de hoogste kantoorbaan kreeg.


  Maak melding

 5. Ik ga deze krant niet meer lezen. Alleen idioten reageren op de artikelen.

  Aan de geslaagden een van harte gefeliciteerd veel succes met je verdere studie en aan de her kandidaten wens ik heel veel succes. Nog even blokken en het zit er zo op. Veel succes allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.