zondag, mei 26, 2024
HomeFotoDe West: 'Minister van Defensie Suriname thuis gezet'

De West: ‘Minister van Defensie Suriname thuis gezet’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – Volgens het Surinaamse dagblad De West zou de minister van Defensie van Suriname, Ronni Benschop, door president Desiré Bouterse thuis zijn gezet. Benschop, oud-bevelhebber zou volgens de krant al drie dagen niet meer op kantoor zijn verschenen. “Benschop zou het beleid van de regering Bouterse- Adhin niet naar tevredenheid uitvoeren. Ook lopende problemen binnen het defensieapparaat en onvrede bij de militairen, zouden de president hebben doen besluiten de heer Benschop als minister te bedanken” aldus de krant.

Over een mogelijke opvolger schrijft de krant dat er stemmen binnen de regering op zijn gegaan om het hoofd van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), Daniella Veira, tot de nieuwe minister van Defensie in Suriname aan te stellen.

Ronni Benschop (Paramaribo, 19 november 1955) is een Surinaams oud-militair en politicus. Sinds 2015 is hij minister van Defensie van Suriname. In 2011 werd hij benoemd tot chef-staf (en bevorderd tot luitenant-kolonel), in 2013 plaatsvervangend bevelhebber (kolonel) en 2014 bevelhebber (brigadegeneraal). In augustus 2015 volgde hij Lamuré Latour op als minister van Defensie in het kabinet van Desi Bouterse. Zijn benoeming was voor velen onverwacht, aldus WikiPedia.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Helemaal met meneer Stanley Messi, hier boven mij, eens. Wellicht dat u de chaos waar ons geliefde land in terecht is gekomen kunt beëindigen. Niemand in Su. hoeft te pinaren, het is een geweldig rijk land met weinig inwoners. Beleid ontbreekt verschrikkelijk.

  Maar weer on-topic:
  Wellicht dat minister Benschop nu een boekje open wilt doen om de ogen (nog wijder) te openen en niet pas als Bouta weggestemd is….


  gemodereerd
 2. Kan een rechter dat niet doen met ballen bouta gwe gwe gwe . ieder met groen pakje in deze wereld die president word is mislukt , dus bij deze nooi meer in suriname word ondergang voor suriname .


  Maak melding
 3. Zoveelste mini$ter die voor zijn leven verzorgd zal worden door de staat, Pradootje(s), LEVENSLANG 1e klasse zorgverzekering, inclusief gezinsleden, gratis bewaking en riant salaris.

  Surinaam gij zijt mij dierbaar, land van schoonheid overal
  Land ‘kwil u mijn hart verpanden, en u trouw zijn bovenal…


  Maak melding
 4. Indien het zo is brengt dit toch de nodige vraagtekens. Hoe goed is het huiswerk dat de adviseurs en Bouterse doen door steeds ministers te kiezen en vervolgens te bedanken of te reshuffelen. ? Het kost op de duur alleen maar geld en getuigt van een bepaald gebrek aan inzicht. Ik kan begrijpen dat je af en toe een foute keuze kunt maken.

  Maar dit is meer regelmaat dan uitzondering. Nogmaals , indien het daadwerkelijk zo is , vraag ik me af in welke context we dit moeten zien. Vermoed dat in deze moeilijke tijd voor Bouterse hij zich nu uitsluitend bezig zal houden met “absolute” vertrouwelingen .


  Maak melding
 5. Een staatsgreep in Suriname zou nu breed worden ondersteund.
  Jammer dat er geen dappere militairen als Rambocus zijn die de deze rommel kunnen opruimen!


  Maak melding
 6. Dit noemt men “op kosten van de gemeenschap zekerheid stellenvan je achterban”.
  Na 3 jaar is deze haast gepensioneerde persoon tot zijn dood verzekerd van een inkomen met emolumenten.
  Iets waaraan de NDP graag meewerkt en heel graag in stand houdt.
  Hoeveel ministers zijn, sedert de NDP regeert, niet bedankt en hebben tot de dood een vorstelijk inkomen en emolumenten?
  Tel ze maar.


  Maak melding
 7. Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), Daniella Veira, tot de nieuwe minister van Defensie aan te stellen. Wat kan deze Daniella nog uithalen??? Zij zit bij de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst, maar bak in deze functie ook niets van.Laten wij goed kijken hoe het met onze Veiligheid is gesteld??? Belabberd.Het enige waar deze ministers goed in zijn is naar tevredenheid hun eigen zakken goed vullen met gemeenschapsgelden. Het volk kan barsten.Allemaal marionetten van Bouta.


  Maak melding
 8. De dictator van Suriname is alweer bezig..
  De ellende in Suriname volgen elkaar op net met de speed van een sneltrein.En de surinamers…die stonden erbij en keek er naar.


  Maak melding
 9. Een nieuwe minister die niet voor de kust op zee mag ingrijpen als “de witte poeder” wordt overgeladen.
  De Ghanese mensen smokkelaars zijn ook in aantocht zijn ook in aantocht. Hun boten moeten vrij-geleide krijgen.
  En nu nog de SLM-verbinding met Ghana !!
  Nieuwe minister, zorg dat je manschappen hun ogen sluiten !!!
  Ook niet optreden tegen Brazilianen die hele gebieden in het zuiden van Suriname in bezit nemen, compleet met Brazilaanse vlag in de top in de dorpjes !!!
  Sranangman, oeng-srebie-go-moro-fara; Tigri-west Suriname toestanden e-waktie-oenoe !!!


  Maak melding
 10. nog 5 wordt verlengt tot nog 50..

  laat het saka saka poep volk maar voelen.. ze wilden graag nog 5, welnu,, hier dan zo lang jullie ademen, zullen je dit ervaren meemaken..

  jullie wilden geen goed opgeleide mensen om je heen die het land beter zouden besturen organiseren , goed onderwijs, j-p, goed gezondheid zorg betaalbaar leven, goede wegen, enz.. wel dan,, hier heb je dan je wens die nu vervult wordt ..

  het gaat jullie goed..


  Maak melding
 11. we zullen zien welke randdebiel als minister wordt aangesteld.

  Met al die loosers, idioten en criminelen binnen de ndp moet het niet zo moeilijk zijn.


  Maak melding
 12. hallo benzie,, als je echte ballen hebt, laat je tanden dan zien.. b.v.

  sta op neem een paar mannen van het leger pak die moordenaar op, en voor het on af hangkelijkheid plein gelijk ”’raadkraken ”’in 5 stukken delen,, dan zijn we in één keer bevrijdt van deze moordenaar..

  zolang hij in het land is, zal het nooit goed kome..

  let wel je staat niet alleen..


  Maak melding
 13. Het reshuffelen van ministers en Dc,s en directeuren, is voor deze paarse rotzooi geen probleem, want ze voeren net zo makkelijk weer een oude maatregel in zoals wegenbelasting, ook al moet het ten koste van de gemeenschap gaan, als het maar opgelost is.


  Maak melding
 14. Het straatarme Surinaamse volk – dankzij volkspresident Bouterse – zal de levenslange uitkeringen aan alle ex-ministers wel betalen.

  Levensmotto van Desi: “Na mij de zondvloed”


  Maak melding
 15. Een aparte foto.
  De man naast hem denkt ; hmm a mang ka
  De vrouw denkt: boontje komt om zijn loontje
  De man rechtsachter denkt niet, maar houdt zijn hand voor zijn mond om het lachen te verbergen


  Maak melding
 16. En straks hebben we een leger van louter en alleen brigade generaals.
  Dan zal ook tigri snel in Surinaamse handen zijn, zullen dan geen coup plegen te druk


  Maak melding
 17. de wetten moeten veranderen en snel ook. de DNA leden gaan dat niet willen doen omdat ze zogenaamd benadeeld worden ongeacht van welke partij ze zijn.
  het zijn en blijven hufters dan bedoel is expliciet de DNA leden omdat zij de wetten maken en hier verandering in kan brengen .
  en nu kom ik tot de kern van het problematiek. door steeds dat reshuffeling met behoud hun van salaris en alle luxe genoegen. moeten de burgers in suriname als hoeren en slaven werken zodat de heren en dames hun niet verdiende bedelaar salaris ontvangen en daar moet nu perk en pal aan worden gesteld en een ieder in de DNA die dat niet goed vindt is een landverrader.
  al die bedragen die deze gasten ontvangen zonder daarvoor te werken moet steeds opnieuw in het nieuws herhaald worden zodat de domme burgers het begrijpen. 1 dag werken en de rest van je leven duizenden SRD per maand ontvangen en zo is het wel………


  Maak melding
 18. het gedachte om die (DNA) mensen rijkelijk te belonen was dat ze niet corrupt zouden zijn en in lands belang zouden handelen …..wat blijk het zijn geboren oplichters. afschaffen die wet die hun een zorgeloos leven in het verschiet wordt toe bedeeld. waarom moet je een crimineel belonen. alleen criminelen hufters verraders zijn de elite club die zich zelf in bescherming nemen ..en dit geld voor alle mmp partijen…en de bevolking mag creperen.


  Maak melding
 19. Als de ministers een voetbal team zijn is DDB de coach.
  Zelf het team coachen lukt al niet.
  Het besturen van een land is van een hele andere orde dan een voetbal clubje.
  Als het team blijft verliezen vervangen we de coach en hopen op een betere


  Maak melding
 20. Benschop kreeg een schop van kabouta en is uit min van defensie geschopt. Hersenloze parasieten die een hersenloze president willen dienen. A kiesie mooi, wat ga je nu doen, beter je bek houden want anders gaat ka -bouta jou net als zijn vele tegenstaanders een les water lopen geven.


  Maak melding
 21. Uit betrouwen bronnen binnen het surinamse leger , wil deze meneer een raket sturen naar het huis van bouta…terwijl bouta zit te masturberen in da wc………helaas…..hij zat niet te masturberen….maar gezogen door hem zen vrouw…( Paipen ) zoekt wat paipen betekent in da woordenboek.


  Maak melding
 22. Vele surinamers noemen zich mafioso. Illegale dit en dat. Macht dit. Pipa hier…..pipa daar….maar niemand kan en durft een groep te maken en die reptielen uit te roeien? Uit te moorden. Je kinderen en kleinkinderen zullen je eren. Heel suriname gaat je eren. Zo niet….je kindeten en kleinkinderen zullen hielen moeten likken van die poentje groep van van bauta. Suriname politie. Jullie zijn schijthonden en even corrupt. Jullir zijn mede verantwoordelijk. Suriname militair. Jullie zijn geen landdienders. Jullie zij pionnen en honden van bauta. Bauta aanhangers. Jullie zijn de armste bedelaars en hiivhelaars van de wereld.


  Maak melding
 23. Hij kan geen staatsgreep meer organiseren, want ook thuis wordt hij dag en nacht bewaakt door Bouta-terriërs. Kortom, de bakroes hebben hem verlamd.


  Maak melding
 24. Volgens thuis gezette, te mondige, militairen wordt het Nationaal Leger ingezet wordt op de Goudvelden. Dit ligt nu bij de rechter omdat Bouterse dit probleempje niet kon oplossen.

  Ofwel het lijkt er op dat Benschop chief seurity voor alle informele NDP goudbelangen is. Als dat waar is zal hij opgeofferd moeten worden om net als Abrahams achter de schermen naast Graanoost als chef incasso terug te komen.


  Maak melding
 25. Een onzinnige ministerie, deze Ministerie van Defensie. Tegen welke buurland is de militaire macht van Suriname nou opgewassen?
  School de militairen om tot politieman, brandweerman, kustwacht en bijv. calamiteitenbestrijder of zelfs BOGér. Dan haal je er meer uit.


  Maak melding
 26. Benschop zit op de schop? Ik hoop dan maar dat hij de steun krijgt van de militaire top als hij z’n ontslag of degradatie aanvecht. Zo niet, dan weten we dat er veel sympathisanten van Bejaarde nog in de top van het militaire apparaat zit.
  Dat mensen alles voor geld doen is begrijpelijk, maar ook niet, want dwz dat je niet meer gelooft in je Karma, dat goed en juist handelen tbv volk en vaderland het juiste is.


  Maak melding
 27. Misschien heeft Boutje een tunnel laten graven van z’n verblijf te Brokobaka naar een nabijgelegen vliegveld zodat hij snel kan vertrekken wanneer het hem te heet onder de voeten wordt. Misschien? Haast zeker. Dictators doen dat nou eenmaal.


  Maak melding
 28. Bouta heeft al een vlucht route…………. helaas binnen ons familie mogen we lekker niet vertellen……! ……..enne het 😀 blijf tussen ons…….bouta fantaseer vaak seks met dieren…..liefst met een ezel……😁oeps….


  Maak melding
 29. SANDEW wil MENSENRECHTEN EN RECHTEN van
  TEN ONRECHTE VERMOORDE ONSCHULDIGE PERSONEN
  BEGRAVEN. EN DAARNA TOEDEKKEN MET BLOEMEN !!!

  HANG DE MASSA-MOORDENAARS Op !

  INDIEN U GEEN BESTRAFFING WENST van MOORDENAARS
  IN DE RECHTSSTAAT SRANAN, BRENG DAN OOK UW KINDEREN
  EN FAMILIE NAAR DE PAARSE MOORDENAARS, VOOR MARTELINGEN
  GEVOLGD DOOR MEEDOGENLOZE EXECUTIES !!!

  PS : STOP DE PAARSE SLAVERNIJ !
  HET LEGER HEEFT NIET ALS TAAK ONGEWAPENDE STAATS-
  BURGERS TE MARTELEN EN TE EXECUTEREN !!!

  WAAROM BEWAKEN MILITAIRE AMBTENAREN DE GOUDVELDEN
  VAN DE PAARSE BOEVEN ???? WAT WORDT AAN DE STAAT BETAALD
  VOOR DEZE DIENSTEN ????? WIE COORDINEERT DAT ????


  Maak melding
 30. Enne stef blok….met kleine kindertjes….die gaat vaak naar Thailand zogenaamd op zaken reis…..( Let op . Blanken die naar Thailand. Indonesië.vietnam….phillipijnen….ik weet niet of ik goed schrijf…pieliepaipen…..whatever ever….. zijn gevaarlijk …. kindermisbruik…..hou ze goed in de gaten…vooral de heren…!!


  Maak melding
 31. Strafu…..jij ben paranoia…..( Gek ).. heb je teveel van da wit spul gesnoven? En schrijf volgende keer met kleine letter…mijn ogen doen pijn…..klootzaak☹️


  Maak melding
 32. @Sabrina-Paarse-Yo-KOE :

  Herstel de Rechtsstaat, Moordenaars opsluiten voor
  minstens TWINTIG JAAR !

  ALLE gestolen Deviezen, Goud, Geld en Goederen, terugvorderen
  van de Paarse STAATSBOEVEN !

  PLUK-ZE-WETGEVING INVOEREN !!!

  PS : DESI is zelfs BANG, om de ZWAKKE ANTI-CORRUPTIE-WET
  van Sranan, IN WERKING TE STELLEN !!!

  PAARSE-POLITIEKE-TOPPERS-BALLAST-NEDAM-BRUGGENBOUW-
  TJOEKOE-ROVERS, direct OPSLUITEN met de gegevens in het
  Nederlandse Rechtbank-Strafdossier ! De Namen van de Paarse
  ROVERS staan gewoon vermeld in het dossier !

  STOP DE PAARSE CORRUPTIE !!! VERJAAG DE PAARSE BOEVEN !!!

  LEVE de RECHTSSTAAT SRANAN !!!


  Maak melding
 33. @Stanley Messi 2 augustus 2018 at 23:19
  Geachte heer Benschop u doet ons plezier door een staatsgreep te plegen. Verlos Suriname van de chaos. Zet de verantwoordelijken achter tralies en confisqeer hun gestolen bezittingen. Na enige rust kan men verkiezingen uitschrijven.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Daarna lopen wij ook voor jullie een 2 de 8 december STILLE TOCHT..over een paar jaren.PROBEER T MAAR LAFBEKKEN.!


  Maak melding
 34. VEEEEEEL GESCHREEUW,EN WEINIG WOL,…2020,..NDP WINNAAR BAKKA.,ONTHOU DAT MAAR IN JE LEGE COCOSNOOTOP JULLIE NEK.ADHIN WORDT PRESIDENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 35. Rookgordijn!!

  Al jaren worden de militairen, met medeweten en mogelijk in opdracht van B, overal ingezet waarbij het geld snel in hun zakken verdwijnd. Nu het niet langer mogelijk is om het te ontkennen moet er iemand worden opgeofferd.
  Straks krijgt hij eervol ontslag met doorbetaling en een andere baan voor een volgend inkomen!! Misschien het zoveelst lid van het nutteloze waterhoofd Kabinet van de President.


  Maak melding
 36. Nog een vijf jaar wil men…..anderen zeiden Neks no fout met Bouta. Hoop dat nu kiesgerechtigde bevolking het inzien en in mei 2020 een betere keuze maken.

  Indien we Doekhie geloven dan wordt Suriname een welvarende land. maar wanneer?
  Sommigen hadden dat Suriname een Dubai zou worden zo een welvarende land………..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES