Ook bij Korps Brandweer Suriname verzet tegen loonreeks ambtenaren

7
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 31 jul – Na de politie willen nu ook de leden van het Korps Brandweer Suriname, KBS, af van de loonreeks voor ambtenaren. Het Functie Informatie Systeem Overheid, Fiso, is voor de meeste brandweerlieden niet meer acceptabel. Dit meldt de Times of Suriname. Er wordt een forse loonsverhoging verwacht, nu ook de politie een aanbod van vijf en twintig procent afwijst.

De vijf en twintig procent is wat ambtenaren tegemoet mogen zien. Het is het maximale dat in het eisenpakket voorkomt van ambtenarenvakcentrale C.L.O. Dat was voor de Surinaamse Politiebond al aanleiding om Fiso van de hand te wijzen. Het systeem wordt als beperkend ervaren. Wat de brandweerlieden vooral steekt, is dat er niets meer vernomen wordt over een ingediend wensenpakket.

Beloofd was dat het zo gauw mogelijk besproken zou worden. Nu dit maar niet gebeurt, willen de brandweerlieden dat tenminste de looneis gelicht wordt. Daar moet maar apart over onderhandeld worden. Van Fiso willen de brandweerlieden in elk geval niets meer weten. De regering heeft ruimte en tijd gevraagd om zaken door te nemen. Daar wordt begrip voor getoond, maar het mag ook weer niet te lang gaan duren.


7 REACTIES

 1. Ik volg live de DNA vergadering met als onderwerp de ALCOA OVEREENKOMST/
  De president is er niet dit terwijl hij uitleg moet geven over zijn punten genoemd in zijn schrijven.
  De vice president zal dit moeten doen.

  wat een minachting naar de DNA toe.
  De voorsitsster laat dit gedwee toe als zoals een loops t..fje die gewillig blijft staan voor de reu.

  De Fiso wordt nu afgezworen iets wat jaren geleden door de CLO is afgewezen.
  Zo zie je dat het volk de leider volgt met zijn voorbeeld van “gemaakte afspraken tellen niet meer dus herroep ik deze hoe en op welke wijze doet er niet toe. De brandweer volgt en nu is het wachten op de andere gewapende macht namelijk de militairen en daarna de leerkrachten”
  Smachten zitten de Surinamers te kijken naar het schouwspel van de NDP.

  Ik ben benieuwd wat de coalitie zometeen zal zeggen in de DNA.
  Misiekaba mister 2e Dubai heeft om een korte schorsing gevraagd nadat de uien en aardappel man in enkele regels zijn zegje heeft gedaan.


  Maak melding

 2. @ Bigi Sma,

  Had je nou echt verwacht, dat deze moordenaar, tekst en uitleg zou komen geven? Wanneer er moeilijke vraagstukken aan de orde zijn, is deze padvinder in geen heinde en verre te bekennen, voor hem de makkelijkste weg, om geen verantwoording af te leggen.


  Maak melding

 3. Manu
  Neen niet echt want hij is niet meer de man met de uzi want alleen hiermee kan hij zijn gewicht laten gelden.
  Met woorden is hij een zewak aftreksel. Zo van “ik kan het mij niet herinneren”


  Maak melding

 4. Overal en altijd maar verzet…..Daar blijft het altijd bij.. Nooit een vervolg. Allemaal ’tijgers” zonder tanden!!! Alleenmaar klagen en klagen en….,. Allemaal losers, stuk voor stuk… Geen medelijden met Surinamers!!! Gewoon een team en laf volk!!! Ze verdienen dit allemaal!!!!


  Maak melding

 5. De pikin ingi boi zit thuis te overwegen welke van de straffen hij eerst gaat uitzitten.Die van 11 jaar of die van 20.Ook hij begint te begrijpen dat op deze leeftijd en tijd uit het gevang blijven steeds moeilijker gaat.


  Maak melding

 6. @ Jacobus: “a kil Bouta” e-go overleef joe !
  Wang prof.Sambu ,waarzegger-helderziende medium ut Ghana heeft dit voorspeld !!
  Hij zit rustig op zijn balcon te Leonsberg en wacht rustig op het 20-jaar durende “hogerberoep proces”
  straks !! Ing afkatie heeft al alles voorbereid !!
  Dem fisie-boto e-kon binnenkort uit Ghana met dubbele bodem foe tek-a-lai, daarna volgt de SLM route naar Ghana ! Nieuwe lijn “mensen smokkelaars” e-kong !!


  Maak melding

 7. Niet FISO is het probleem. Met schoonheidsfoutjes was dit een belangrijk stap naar een vergelijkbare, eerlijk belong.
  Het probleem is dat de lonen niet aangepast worden aan de devaluatie en de regering, omdat anders de bom barst, maar ad hoc aan allerlei groep wel of geen verhogingen, etc geeft. Wanbeleid stapelt zich op volgend wanbeleid. Pappen en nathouden zonder dat er iets veranderd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.