Nieuwe ambassadeur van India in Suriname

41
Nieuwe ambassadeur van India in Suriname

PARAMARIBO, 31 jul – India heeft vanaf deze week een nieuwe ambassadeur in Suriname. Ambassadeur Mahender Singh Kanyal heeft gisteren, maandag 30 juli, zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van Suriname Desiré Bouterse. Dat gebeurde tijdens een speciale ceremonie op het presidentieel paleis in Paramaribo.

De diplomaat volgt Satender Kumar op als ambassadeur van India in Suriname. Ook van de diplomatieke vertegenwoordiging van Filipijnen, Ghana, Zambia en Guatemala heeft Bouterse geloofsbrieven ontvangen.


41 REACTIES

 1. Nu bekend is geworden dat Nederland 23 mln euro in beslag heeft genomen, gaat India natuurlijk nadenken over de beloofde leningen aan SU.
  Kans bestaat dat ze het ook op hold gaan zetten.


  Maak melding

 2. Bla bla bla nederland doet niets fout tog nederland kan suriname en india nooit breken we zijn te sterk verbonden we zijn wan people ha ha ha


  Maak melding

 3. Ambassadeur Mahender Singh Kanyal
  31 juli 2018 at 16:17
  The first thing I want to mention to tbe Surinamese people of Indian origin is this:
  Be aware that in the first place you are Surinamese, that’s your identity and your nationality. Your culture and language might be Indian, but but you don’t belong to India; you belong to Suriname.
  Never forget that Suriname provided your ancestors with opportunities India would have never ever provided them.
  Also stop observing Indian immigration because that is ridiculous. The indented laborers were spitted out by India, we were glad to get rid of them. You were all lower class garbage of our society. That is why you all should be thankful to Suriname, show gratitude and live in peace and harmony with each other.
  You are NOT Indian nationals so concentrate on your own country.

  De druiven worden zuur


  Maak melding

 4. Hopelijk dat hij niet het pad van Modi, de moslim-hater volgt en ook Moslims uitnodigd bij belangrijke gebeurtenissen.Of waren alle Brits-Indische immigranten , Hindoes !!
  Hopelijk dat de Sur.amb. Kanhai in India dat ook aan het verstand brengt van Modi !!
  Zelfs Kanhai doet voorkomen dat er geen Indiaase Moslim nakomelingen van immigranten in Suriname wonen !!
  Ali Hussain had wel een andere benadering .


  Maak melding

 5. Het zou goed zijn als er een andere regeringscoalitie in Suriname komt, zonder ndp erin, dat die (goed opgeleide/technici ) indiers, die willen investeren ( en kapitaalkrachtig zijn) naar Suriname halen. Voor deze personen in Suriname nieuwe plaatsen opzetten, waar er werkgelegenheid ontstaat en ook de toename van de Surinaamse bevolking hiermee ontstaat. Hetzelfde als met de Chinezen, maar dan moeten deze mensen wel Surinamers worden en Suriname hun nieuwe thuisland wordt. Dit vooral omdat Suriname een dunbevolkte land is, waaraan het ontbreekt aan hoog opgeleide technologen/technici.

  Suriname heeft plaats zat en moet ook investeerders/personen aantrekken, waaraan het wat heeft i.p.v. de hopeloze gevallen uit Haïti, Cuba (asielzoekers) ea landen.

  Men moet ook kansrijke Surinamers die in Nederland wonen, kennis hebben, geld terug laten komen naar Suriname en deze mensen 1 ha domeingrond gratis geven om daar een huis en onderneming voor zich zelf en op te bouwen. Deze ondernemingen zou dan voor werkgelegenheid zorgen.

  Een goede plaats daarvoor is West-Suriname, Albina, bij het Stuwmeer, Broko Baka, enz. Surinamers komt u terug naar Suriname er is domeingrond zat om daar uw onderneming op te zetten. Wel moeten de nutsvoorzieningen in orde worden gemaakt, kwaliteitdrinkwater, elektriciteitvoorziening. Ook de weg van Zanderijen naar West – Suriname moet geasfalteerd worden en een goede haven in Apoera. ddb heeft de stekker uit het West-Suriname projekt getrokken, zoals hij dat ook bezig is de doen met Suralco. Deze man is zo verblind door zijn enige eigen belang, dat het hem een worst is wat erin Suriname met de Surinamers gebeurt.

  ddb de slimste jongen van de klas. Gelooft u dat? Zie de gevolgen van Suriname sinds 25 februari 1980 of telkens als ddb en kliek aan de touwtjes trekken.
  Morro Dé Dorro! We Gaan Nog Voor Vijf!, Voedselpakketten, enz.

  Boeng Sari (his)Tory

  Ambassadeur van India Welcome in Suriname. We Love India!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. @Bongkoro Sranangmang.
  Veel molims uit Suriname beweren in Nederland dat hun voorouders uit Pakistan komen.Als je hun dan vraagt in welk jaar zijn je voorouders naar Suriname gekomen zeggen ze rond1890.

  Als je hun dan erop wijst dat Pakistan sinds 1948 bestaat ( verdeling van India ) dan hebben ze een smoes van .Maar mijn voorouders woonden in het moslim gedeelte Lahore. Maar het is bekend dat er in de omgeving Lahore NIET is geronseld maar in Bihar UP. .. Confronteer je ze met de feiten dan willen ze je slaan.. die stelletje leugenaars.


  Maak melding

 7. Mi no wan de werede, ma wan kondre san hab moro corruptie, dan na India. Van top tot down in a samenleving dape. India fokop 1000x Sranan. Kleine kinderen worden ontvoerd en verkocht als (seks)slaven daar, en dati na wan voorbeeld nomo. Mi yere fu sma san ben go dape, srefi den lijk e tan don gewoon na sei fu pasi, den man e waka pesa gewoon. Dan yu denki den man wani du bun dyaso.


  Maak melding

 8. Moslims zijn nakomelingen van verkrachters en rovers. Pakistan is India.
  Moslims in Pakistan eten hondenvlees. Zie Youtube Pakistan eating dog.


  Maak melding

 9. Bongkoro-sranangman waarom komen moslims heel moeilijk klaar. Jammer dat ze besneden zijn en niet zelf kunnen klaar komen. Jullie genieten niet van de sex jammer. En jullie voelen niks.


  Maak melding

 10. Waarom besneiden jullie vrouwen? Jullie zijn zo jaloers. Pkk je ben zelf een lage hindoe en moslims bestaan niet in India. Waarom is Ohm en Allah de zelfde teken. Zie in Youtube Ohm and Allah symbols


  Maak melding

 11. Pkk lage mensen als jij stinken naar koe, ha ha ha!!!!! Jullie eten ook honden, ha ha ha!!!
  Ik ben blij dat ik een Hindu ben en ik geniet van moslims dames. Jammer dat je moeilijk klaar kom.


  Maak melding

 12. Ik heb weer genoten van de haat spugende gelovigen.
  Zo zie je maar dat jullie een stelletje meelopers zyn en geen eigen mening hebben.
  Houd je voortaan aan de postings aub.


  Maak melding

 13. Dear mr. Ambassador,
  Its a shame what you haven written to the hindoe people living in Surinam.
  And its a quite offence to the hindoe people. I am wondering what you are doing here in Surinam.
  The hindoe people who are living in Surinam didn’t lose there identity, and are proud to be a indian, and still proud with there culture, language and habits. You should be proud of this and should give them compliments because of this. And its a totall ly that India doesnt want them, a big majority went back to India when there time was up. These where strong people who has the quts to come over to a strange country to work and to live. Your family was to afraid to come over. These people are good survivors in a community with black people who came from Afrika and only are looting hindoe and Chinese people.
  So in totall you should go back to India, and learn your history and how to behave yourself. You are not worth as a ambassador. Shame on you,
  From a proud surinamese hindoe !!!


  Maak melding

 14. Blijven jullie maar genieten van jullie domme racistiese op en aanmerkingen. Hahahaha zo zie je hoe witte indoctrinatie van verdeel en heers cultuur nog steeds effect heeft in 2018 op deze groep analfabete debielen met een computer. Denken jullie nu echt dat die ambassadeur uit India echt zo blij is met een plaatsing in een derde rangs bacovenrepubliek. Geloof mij hij zo veel gelukkiger zijn als eerste secretaris in Accra, Nairobi of Kaapstad.


  Maak melding

 15. Uthar Pradesh en Bihar hebben Muslim inwoners. The noordelijke staat was eens een majority muslim staat onder de Mogul keizers.
  De nieuwe ambasadeur heeft vlug geleerd.. Checks doneren aan Ingrid. Ik hoop dat hij leningen verstrekt om de Commewijne te ontwikkelen. Kleine industieen opzetten etc.


  Maak melding

 16. Moslims onderbroeken stinken heel erg. Onderbroeken zit vol met sperma vlekken.
  Het komt door dat ze geen complete penis meer hebben en hun sperma niet kunnen vast houden.
  Ze stinken al op een grote afstand. Ze komen moeilijk klaar.


  Maak melding

 17. Dus BLOK had toch gelijk ,mislukte staat ,waar multicultureel en etnisch groepen elkaar lekker kunnen beledigen,en het nog gewoon vinden ook .is dat te wijten aan mentaliteit of opleiding..
  Is dit de afspiegeling van het Surinaamse volk ik kan het niet voorstellen


  Maak melding

 18. @Pataka; wat ben jij een verschrikkelijk gefrustreerd mannetje Al jouw ingezonden stukken zijn inhoudsloos en slaan werkelijk nergens op. Ja, als moslims zo slecht en gewelddadig zijn vraag ik mij af waarom miljoenen Hindoes in de Golfstaten werkzaam zijn. Waarom heeft Modi tijdens zijn bezoek aan Dubai de voeten van de Islamitische Sheikh aangeraakt ? Precies een teken dat Hindoes met alle winden meewaaien en niet te vertrouwen zijn. Trouwens, na de aanraking dook de Sheikh direct onder de douche want je weet nooit waar Modi met handen zat. Misschien zat hij met zijn collie te spelen. Maar Pataka je laat dus zien waarom Suriname nooit vooruit zal komen. Alleen als met jouw soort afgerekend wordt is er nog hoop.


  Maak melding

 19. Dear mr Singh,
  What a sick mind and thought do you have!! These slumdogs and my antcestors where also humans, but in your sick system in Hindoestan you like to have upper class and the lower class, when you kill this system, you would also be a normal foolish person with the difference that you came from a good family with educated people. Reading your piece again shows me that you are a sick minded person, unbelieveble, for a guy wich is ambassador. Lets turn the theory of yours, I think my antcestors didn’t wat to go back to your country because of the sick system you have in your country. They dont want to be anymore Indian. The cast system in your Hindoestan is the most discriminating system in wich the world have. And looking at your name, you should be a soldier, or fighters because singhs in Hindoestan have beards and where in the army(kshatriyas). There was not only criminals and parias but also Brahmanen, so in this you are not up to date. But I am glad that I am not a fully indian, in that country wich is a filty, dirty, where there is no toilets, where is child abuse, child labour, women get raped, women get murdered, no rights for women, there is nothing to be proud of to be an indian. So mr Singh tumhare muh bankar!!!
  An advice, pull al your words back, apologize to the hindoe people in Surinam, and show them some good behavior. No education?? Former employee UN, former employee International criminal court the hague, officer at the justice departement the Hague.
  Behave yourself mr Singh, greetings from mr Sharma, The Hague


  Maak melding

 20. Mr. Singh,
  Your essay shows your level, of thinking, unbelieveble again, what a sick mind, you should read the stuff you wrote, and think about it. But dont forget a lot of people in Surinam have read your comments, and they cant wait to face you. But keep on going with these sick thougts, try to become a better person. We are all humans, you are not better and lower than a other person. In want to make you a compliment, you should born 60 years earlier, then in germany you should succeed!!!!
  You as a ambassador there in the narco state with a conficted president, and perhaps he get a new sentence, of 20 years, you fit there as a complete puzzle.
  Lived for a year in Hindoestan(the original name of India) but even when i get paid to Stay, I wouldnt!!!! A sick country, with horrable people, sick system, no way.
  Just keep on going putting stamps on people, but anyhow good luck being ambassador, it will not last long!!!


  Maak melding

 21. Mr Singh,
  In have nothing but really nothing with Hindoestan, but as a descent person I want to wish you a pleasant time in Surinam as ambassador,
  Best Regards,
  Mr Sharma


  Maak melding

 22. Hallo Kumar,
  Deels heeft hij gelijk maar ik ga me niet uitlaten maken voor uitschot, hij slaat volledig de plank mis, als het gaat om mensen van de hogere kaste, die leefden in de zogenoemde ” Brabham tolie” zo werd dit genoemd. Wat hij schrijft is zo beledigend, complimenteer de mensen die hun leven in Suriname hebben opgebouwd met hun eigen identiteit.


  Maak melding

 23. Hallo Kumar,
  Je verhaal klopt als een bus, en die omstandigheden weet ik ook, maar waar de schoen knelt is dat ie nazaten ook voor uitschot uitmaakt. Want hij zegt het zit in jullie genen. En waarom zouden we de immigratie niet mogen vieren?? En waarom benadrukt hij dat we Surinamers zijn en geen Indiërs? Dit weten we zelf ook wel maar waarom die nadruk zo. In India zou ik niet dood gevonden willen worden. Wat een vies beroerd belabberd land is dat.
  Kumar mooi stuk ik bent het volledig met je eens!


  Maak melding

 24. Kastenstelsel bestaat niet in India.
  Wat bestaat zijn de restanten van het Varna Ashram stelsel, dat een uitstekende stelsel was omdat het de karakter van een persoon naar z’n juiste maatschappelijke waarde vertaalde.
  Geen enkele volk heeft ooit uitgevonden en gepraktiseerd dat iemands karakter volledig en juist tot uiting moet kunnen komen in de maatschappij, dan de de Indiërs.
  Maar zoals met alles treedt vervuiling op wanneer egoïsme en domheid de overhand gaan nemen. Dat de Indiërs behoorlijk egoïstisch en dom waren geworden blijkt uit het feit dat een klein groepje Arabische Mongolen en Britse Mongolen het land voor zowat 10 eeuwen heeft kunnen regeren.
  In deze periode is ontzettend veel afbraak gepleegd op heel veel goede normen en waarden van de Hindoes en kwam het zelfs zover dat het Hindoeïsme totaal dreigde te verdwijnen (bekering en anti-Hindoe propaganda) uit India. Hindoes mochten niet meer hun eigen Heilige Schriften vrijelijk bestuderen en nationalisme werd hard afgestraft.
  Het Boedhisme met z’n Ahimsa Geweldloosheid)-nonsens heeft ook heel veel bijgedragen aan de verzwakking van de Indiase maatschappij. Men ging zover met geweldloosheid dat zelfs het bestrijden van de invallers en rovers van het land als geweld werd gezien. Alleen omdat 1 persoon, de Boeddha, liefde voor allen koesterde.
  Maar dat was niet de Leer van Heer Raam en Heer Krishna. Hun Leer was: beloon rovers, overvallers, invallers niet en roei ze uit, anders gaat de maatschappij eraan en is niemand meer veilig. De Hindoes hebben de Leer van hun Prabhu Raam en Bhagvan Krishna niet gevolgd en lijden nog steeds onder die fout. Zowel Bhagvan Shri Raam en Bhagvan Shri Krishna waren de propageerders van de Bhaagvad Dharma (Sanatan Dharma) dat door Bhagvan Nar en Narayan was gevestigd en in deze Bhaagvad Dharma was iedereen een Bhakt (devoot van God) en dus gelijk aan elkaar, zowel man, vrouw als kind.


  Maak melding

 25. Mensen Kumar zegt het precies zoals het is.
  Hindoestanen moeten India niet verafgoden of idealiseren als moederland. Suriname is ons land.
  Onze voorouders zijn onder valse voorwendselen en of dwang naar Suriname gebracht maar de nakomelingen van deze mensen kennen Suriname als hun thuis.

  Dit geldt ook voor de creolen en marrons. Niks mama Afrika.
  Zwarte Surinamers hebben daar niks te zoeken. Misschien nuttig voor genealogisch onderzoek. Maar niet om er te wonen.

  Ook voor Javaanse Surinamers geldt hetzelfde. In Suriname kunnen jullie je ontwikkelen en een goede business opzetten.
  In Indonesië moet je familie rijk zijn om dergelijke dingen te kunnen doen.

  De boeroes, Chinezen, Libanezen, Haïtianen, Brazilianen gaan ook niet weg uit Suriname.
  Waarom zou de Hindoestaan, Creool, Javaan, Marron etc dat moeten doen ?
  Het probleem is dat als het een beetje tegenzit wij over de grenzen gaan kijken terwijl de oplossing gewoon figuurlijk voor je voeten ligt.
  Kumar’s opa heeft het goed gezien.


  Maak melding

 26. India is belangrijk voor de hele wereld. Omdat alleen in India nog de Ware Kennis bestaat om heel de mensheid de innerlijke spirituele ontwikkeling te geven die leidt naar verlossing en eenheid van al het leven.
  Daar waar in andere godsdiensten deze kennis per toeval iemand deel valt, is in India deze kennis structureel en bewaard gebleven ondanks de heftige pogingen van moslims en christenen om het te stelen of te vernietigen.
  Moslims en christenen zien Ware Kennis als heiligschennis. Ze kunnen niet aannemen dat een mens dezelfde kennis kan verkrijgen die God heeft.
  Terwijl in het Hindoeïsme God keer op keer incarneert om deze verloren gegane Kennis betreffende Hem weer in de maatschappij te brengen. Zie de Mahabharat en de Ramayan, waar God zegt dat Hij het liefst z’n devoten dient en hen op een hoger voetstuk plaatst dan Hemzelf en hen alles wil geven wat Hij zelf heeft.
  Voor christenen en moslims, die niet verder gaan dan geloof, is dit iets heidens. Een mens met dezelfde Kennis als God? Onmogelijk, volgens hen. Terwijl Heer Raam en Heer Krishna zeggen dat dit de geboorterecht is van elke mens. Daarom hebben deze 2 godsdiensten het Hindoeïsme als een demonische godsdienst verklaard en de Goden van het Hindoeïsme noemen ze duivels.
  Ga maar eens in een willekeurige kerk of moskee in India en hoor wat men allemaal preekt tegen het Hindoeïsme. Als je een neutraal persoon bent, dan loop je daar gelijk weg omdat je al die onzin niet zou kunnen aanhoren.
  Ook in Nederlandse en Surinaamse kerken wordt deze onzin gepredikt.


  Maak melding

 27. Jullie beseffen toch wel dat het stukje van die zgn ambassadeur niet van de echte Indiase ambassadeur is? Die niet eens Nederlands kent?
  Een van die figuren zoals Parbo of Nietsnut gaat voor de ambassadeur door.

  Geen enkele Surinaamse of Nederlandse Hindoestaan wil een Indiër worden. Maar elke mens heeft naast lichamelijk welzijn ook geestelijke welzijn nodig.
  Geen ander land op de wereld kan dat beter verschaffen dan India, omdat de spirituele traditie daar nog voor een deel behouden is gebleven.
  Grieken, Babyloniërs, Egyptenaren, al die oude volkeren zijn vergaan en hun kennis ook. Alleen de kennis van de oude Indiërs is nog behouden en levend en daar mag de hele wereld van profiteren, niet alleen Hindoestanen. Dus is het niet gek dat de hele wereld alleen hierom al naar India kijkt en naar India gaat. Heel wat Afrikanen gaan naar India om Yoga en Meditatie te leren bijv. Vreemd dat de Creolen, Javanen, Chinezen van Suriname dat (nog) niet doen.
  Maar dat komt nog wel.
  We leven in een wereld waarin het hoofd steeds belangrijker gaat worden dan de handen, dus stress zal zich opbouwen. Meditatie, Yoga en een gezonde levenswijze zullen daarom belangrijker worden om het hoofd weer leeg te krijgen. Dus krijgt men hiermee te maken en dus met India. Ayurved, Yoga, Meditatie en Zielskennis gaan straks belangrijke tools worden voor een gelukkiger leven, zo het nu al niet is. Ook Creolen gaan straks moeten kijken naar India, of ze het willen of niet.


  Maak melding

 28. @@ Jaimangal.

  Interessant wat je schrijft, maar persoonlijk heb ik Yoga niet nodig om in evenwicht te komen / blijven.
  als Yoga DE OPLOSSING blikt te zijn voor menselijke problemen, waarom zit India nog met zeer complexe problemen dan?
  Ik ben Christen; doe veel aan sport: drink niet; rook niet; gebruik geen drugs. Ik heb dus geen Yoga nodig om gelukkig te zijn. Mijn geluk en toekomst haal ik van de ENE WARE SCHEPPER van alles: Jezus Christus!


  Maak melding

 29. @Stunfoetoe

  >als Yoga DE OPLOSSING blikt te zijn voor menselijke problemen, waarom zit India nog met zeer complexe problemen dan?

  Omdat een kleine minderheid in India yoga praktiseert, ook Hindoe tradities sterven langzaam uit.

  India is echt geen Hindoe land.

  De grondwet is Brits.
  Het werd 70 jaar geregeerd door angofielen en Italianen.
  Engels is de lingua franca.
  Het is cultureel Islamitisch.
  Stemmers komen uit Bangladesh.
  En de inheemse culturen, talen en religies worden langzamerhand uitgeroeid door de Hindi-sprekende eliten en aggresieve Westerse missionarissen die zieltjes komen stelen zoals ze die van Afrikanen hebben gestolen.

  Dan nog Islam.

  Het is een multi-etnische, multiculturele, multi-religieuze, overbevolkt, gekoloniseerd land dat met de zelfde problemen kampt als Suriname.

  De Hindoe beschaving die je in films zoals Bajirao Mastani en Padmavati ziet bestaat allang niet meer.


  Maak melding

 30. Stunfoetoe en @Bobbejantje,

  Dat is precies wat moslims/christenen in India propageren: dat India geen Hindoeland is. Maar als India geen Hindoeland is, waarom wilden de Pakistani dan onafhankelijkheid (van de Hindoes) en willen de christelijke staten in het Noord-Oosten van India ook onafhankelijkheid?

  Btw, de Yoga zoals die doorgaans in het Westen wordt geleerd is slechts een klein onderdeeltje van de echte Yoga. In Real Yog leer je helemaal tot in je kern (Ziel, Godsbewustzijn) komen en dat is een heel zware weg die niet door iedereen te volgen is. Je moet echt bereid zijn alles op te geven wil je die weg bewandelen. Maar het resultaat mag er dan ook zijn: volledig Godsbewust! Niets kan je meer uit balans brengen!! Jij wordt meester over al je zintuigen en gedachten.
  Omdat deze weg zwaar is en niet door iedereen te volgen, heeft Heer Krishna de Yoga-Upanishad (Bhagvad Gita) gegeven aan de mensheid. Hierin wordt geleerd hoe ook een huishouder tot het Allerhoogste kan komen. De 18 hoofdstukken van de Bhagvad Gita zijn ook 18 Yoga’s.

  Het is juist dat de Indiërs niet hun succesvolle oude wegen meer volgen. Als je de geschiedenis van India (o.a. 1000-jarige bezetting) een beetje kent, dan weet je ook waarom.
  Nu er pogingen zijn om wel de wijsheid van de oude Rishi’s te volgen, komt er enorme weerstand. Uit welke hoek? Juist. Christenen, moslims, seculieren (Westers opgeleiden of door Westerlingen betaalden), die claimen dat India geen Hindoeland is.
  Van Noord en Zuid tot Oost en West in India liggen alle heilige plaatsen van de Hindoes, terwijl de heilige plaatsen van de christenen en moslims buiten India liggen. En toch beweren deze figuren dat India geen Hindoeland is. Hun egoïsme en sabotagepolitiek is duidelijk. Nog immer: verdeel en heers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.