zondag, juni 23, 2024
HomeFotoStrafeis tegen Desi Bouterse onveranderd: twintig jaar cel

Strafeis tegen Desi Bouterse onveranderd: twintig jaar cel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul – De strafeis tegen Desi Bouterse is niet veranderd. Auditeur militair Roy Elgin ziet geen aanleiding tot het wijzigen van zijn aanvankelijke strafeis. Dit bleek bij de voortzetting van het strafproces rond de decembermoorden. Ook tegen Etienne Boerenveen wordt nog steeds twintig jaar gevangenisstraf gevorderd. Alleen de voormalige militair en hoofd van de strafgevangenis Santo Boma, Jimmy Stolk, mag lopen.

Elgin had begin dit jaar al gevorderd dat Stolk wordt vrijgesproken. Het is ook wat Henk Veldkamp, advocaat van Stolk, bepleitte bij de Krijgsraad. Stolk was door toenmalig legerofficier Paul Bhagwandas opgedragen de later doodgeschoten militair Sheombar naar het Fort Zeelandia over te brengen. Sheombar zat opgesloten te Santo Boma voor zijn betrokkenheid bij een couppoging tegen het militair regime.

Volgens Veldkamp kan Stolk geen opzet of behulpzaamheid tot het plegen van moord worden verweten. Stolk zelf heeft van meet af aan ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten. De auditeur-militair heeft ook gevraagd dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk wordt verklaard in de zaak tegen Arthy Gorré. De voormalige legerofficier en couppleger is eerder dit jaar overleden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. O pe-dang !!!
  Bouta e-teken “hoger beroep” en zit rustig in zijn functie als President en na 2020 President voor het leven , want hoger beroep duurt dan 20-jaar voor uiteindelijk een uitspraak komt !!
  Kijk maar de witwas minister Gilds !! Hoe lang zat hij thuis en genoot van zijn ministerspensioen en 1e klasse medische behandeling ??
  So-so law sani !! Bouta overleeft al de rechters die een uitspraak hebben gedaan !!Kijk maar naar de vorige rechters die bezig waren met zijn zaak !!!
  A kil naga-eng herie famirie de-binnen met functies en concessies !!
  Dino zit in de “cel” maar dem consesie foe ing e-draai no todo !!!
  Binnenkort ga ik prof Sambu, helderziende en medium uit Ghana in Blanda, vragen in deze zijn zegje tte doen als medium en helderziende !!


  Maak melding
 2. Hij zal binnenkort gearresteerd worden en naar Santo Boma worden afgevoerd. Hij kan beter contact met Nederland opnemen om daar de gevangenis in te gaan daar krijgt hij tenmiste een VIP behandeling.


  Maak melding
 3. Niet verwonderlijk aangezien de verdediging alleen maar rommel in haar verweer opvoerde.

  @Atheist.
  Ik heb gelezen dat Gilds & Belaswar van al hun voordeeltjes ontdaan. Belaswar maakt zich nu voor Bouterse nuttig in de Alcoa commisie van Sardjoe.


  Maak melding
 4. @ ontvangst committee,
  Tang dreng-joe-dreng, mi boi !!
  Misjie-ka-bakka regel allasani in “Misjie-ka-bakka Dubai” voor een feestelijk onthaal en verblijf !!!
  Luchtje scheppen zodar hij dat wil op “brokkobakka samen met Sandew ” !!


  Maak melding
 5. Suriname kan alsnog de koers naar een gezonde rechtstaat inzetten. Deze rechters gaan geschiedenis schrijven en zal Suriname definitief af kunnen rekenen met criminelen van het eerste uur. Die vervallen paarse ratten hebben sterke bestrijdingsmiddelen nodig om hardnekkig verwijderd te worden van deze samenleving.


  Maak melding
 6. Voor moord moet je de bak in.Zonder aanziens des persoon.Een moordenaar ontneemt een ander het leven,het kostbaarste bezit waarvan je maar 1(een)van hebt.


  Maak melding
 7. Sjie na bribi, alles wat we voor onmogelijk houden is in een land als Suriname wel mogelijk. Pablo bleef tot zijn laatste adem ook door terroriseren…


  Maak melding
 8. ” De auditeur-militair heeft ook gevraagd dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk wordt verklaard in de zaak tegen Arthy Gorré. De voormalige legerofficier en couppleger is eerder dit jaar overleden”.
  *************************************************************
  Ik ben geen jurist … maar ik protesteer tegen deze gang van zaken. Gorré moet als hij schuldig bevonden wordt …. POSTHUUM … veroordeeld worden. De zaak Gorré mag onder geen beding geseponeerd worden.

  Dit geldt ook voor de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … mocht hij {MMDDB} voor de uitspraak van de Krijgsraad …. naar de eeuwige jachtvelden vertrokken zijn.


  Maak melding
 9. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Goed En Lijf Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb is de grootste en zwaarste misdadiger die de republiek Suriname heeft gehad die misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd sinds 25 november 1975, drugsveroordeelde criminineel van de republiek Suriname, hoofdschuldige van de 8 december 1982 moorden die een eis van 20 jaar van de auditeur-militair van de krijgsraad heeft gehad. Het zal mij niet verbazen als de (definitieve) vonnis van de krijgsraad gelet op de zware misdrijven tegen de menselijkheid zal wordt 3 x LL.

  Als ddb een echte ventje is houdt hij de eer aan zich zelf, treedt hij af als president van de republiek Suriname en gaat hij nu reeds naar SB waar hij de rest van zijn leven veilig en streng achter gesloten deuren wordt opgesloten.

  Hiermee leert hij de Surinamers criminele lessen af, oa: Morro De Dorro, Neks No Fout, We gaan nog voor vijf, criminaliteit loont niet, alle gangsters van de ndp die stinkend rijk zijn geworden, moeten ook zo snel mogelijk in hun nekvel worden opgepakt en ook voorgoed in SB worden opgesloten. Eens maar nooit weer

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Wie heeft nu slapelozennachten???? Bouterse en co mogen naar de HEL kruipen.

  Er gaat nu meer GIFT op het volk gestrooid worden, omdat als Bouterse geen president meer is hij de cel in mag gaan.


  Maak melding
 11. Een strafeis is nog geen straf. Waar zijn de getuigen? Allemaal onder de zoden. Zijn woord tegen die van de aanklager. Geen bewijs meer voorhanden. Dus….vrijspraak.


  Maak melding
 12. In October zal die zwerver Kanhai, de laatste stuiptrekkingen mogen uiten in zijn verweer met betrekking de 20 jarige strafeis voor schijndood. Daarna het uiteindelijk vonnis, en uiteindelijke eindtijdperk van moordenaar Bouterse.


  Maak melding
 13. Beslag leggen op al zijn bezitting en direct de rekeningen van deze familie blokkeren…men zal schrikken van hun vereiking…IMF is gelijk afgelost…..


  Maak melding
 14. Graag hetzelfde doen als wat ze met Saddam Hoessein en zonen hebben gedaan!!! (Afschieten dit tuig)
  Zo hoor je met zulke lieden af te rekenen, en graag meteen zodat SU eindelijk van deze rat af is en een nieuw begin kan maken.


  Maak melding
 15. weetje over bovenstaande onderwerp ga ik niet op in………… maar waarom is deze Hindostaanse site de enigste die om jullie mening vragen……. heeft sunieuws.com, star nieuws, de ware tijd, de west de boodschap, surtimes allemaal co co be in in vingers. het zijn allemaal hufter die zogenaamd nieuws brengen maar allemaal maija bosrie..ze liegen en zijn niet representatief. waarom hebben ze niet net als db een site waar je mening kan vertellen. kan het even niet laten …de voorzitter van de DNA simon is dement hoe eerder dat onderkent wordt hoe beter voor het land..


  Maak melding
 16. een ieder die bouta en kornuiten het hand boven hoofd houden voor minimaal 7 in de gevangenis……..dan heb ik het meer over de advocaten en adviseurs….


  Maak melding
 17. Tijd dat bouta ook geboeld wordt in club Santo net als zijn zoon Dino in club fed USA. Na zijn 20 jaren in Club santo mag hij naar Scheveningen afreizen.


  Maak melding
 18. Alles heeft z’n tijd
  Als we zes en dertig lange jaren hebben gewacht op een uitspraak dan kunnen we nog even wachten op de dingen dat komen zal.
  Hoe denkt men Bouterse te arresteren en van wie moet de opdracht komen? Kan de “rechtstaat” reken op de gewapende machten/regering Bouterse.

  Dit begint op het verhaal van Jezus Christus te lijken.
  In elk geval laten we hopen dat er een arrestatiebevel komt en dat de persoon dat dit moet uitvoeren ongehinderd zijn of haar taak mag uitoefenen.


  Maak melding
 19. @Wazig 30 juli 2018 at 18:01
  Hopelijk krijgt bouta een hersenbloeding na het horen van dit bericht!!
  ………………………………………………………………………………….
  KARMA ON YOU !!! JIJ KRIJGT HET EERDER !

  ELKE DAG ALS JIJ WAKKER WORDT ZAL JIJ AAN DENKEN !


  Maak melding
 20. @ WET VAN KARMA.

  Je maait het gras onder mijn voeten weg , foei Wazig het is niet leuk wat je een ander toewenst !!!
  Niemand ontloopt zijn / haar straf, na djasso wo paying fu ala sondu san wé du !!!!!
  Wat u niet wilt dat geschiedt, doe het een ander ook niet !!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 21. Uiteindelijk wordt de Auditeur Militair Elgin zelf opgesloten, vanwege het met de voeten betreden van de Wet. Elgin in juridisch onbevoegd straf te eisen. Deze man Elgin speelt met zichzelf, er hangt hem een erg zware gevangenisstraf boven het hoofd door de Amnestiewet te negeren. Gelukkig worden er rechters opgeleid om de op het dwaalspoor geraakte auditeur Militair uit z’n strafbare droom te helpen. En dan zal hij een eis tegen zich horen eisen, door het negeren van de Wetgever.


  Maak melding
 22. Straks wordt Elgin zelf opgepakt vanwege het negeren van de wet. Boontje komt om zijn loontje. Iemand die de wet aan z’n laars lapt kan nooit bevoegd zijn om straf te eisen. De wetgever heeft het laatste woord, die maakt de wetten. De amnestiewet behoort te worden ingevuld, maar niet een romantische droom van een wetsverkrachter zogenaamde Auditeur militair.


  Maak melding
 23. Ik ben van mening dat niemand boven recht en wet mag zijn, WANNEER de rechter na onomstotelijk bewijs van schuld van wie dan ook vonnis uitspreek.

  Wie in suriname zonder WELKE zonde dan ook, mag wat mij betreft de eerste 10 stenen van dichtbij werpen.

  LOOK WHO IS TALKING!


  Maak melding
 24. Uitleveren aan het Internationaal Strafhof in Nederland. Daar hebben de witte mannen in korte broeken geen 35 jaar nodig om een meervoudig moordenaar en mensenrechtenschender te veroordelen en berechten. Lik op stuk en voorgoed opsluiten dit soort mega-criminelen. Dan zit dit gevaarlijke, demente fossiel, nog voor de (Gouden) Kerst 2018 achter de tralies in Scheveningen.


  Maak melding
 25. Manu

  30 juli 2018 at 20:29

  In October zal die zwerver Kanhai, de laatste stuiptrekkingen mogen uiten in zijn verweer met betrekking de 20 jarige strafeis voor schijndood. Daarna het uiteindelijk vonnis, en uiteindelijke eindtijdperk van moordenaar Bouterse.

  ============================================================

  Manu, vergeet hoger beroep niet. Vraag is of Bouterse zijn hoger beroep in vrijheid mag afwachten. Zo ja dan gaat het nog heel lang duren. Als zou die klootzak zijn diplomatieke onschendbaarheid verliezen. Ik aan dat zijn lakeien ook in hoger beroep gaan. De auditeur moet zich hardmaken maken dat de verdachten direct aangehouden worden aangezien er vluchtgevaar bestaat.


  Maak melding
 26. President of niet..als ie direct of indirect betrokken is geweest bij moorden en drugshandel…moet ie gewoon oprotten en z’n straf uitzitten.bouta was geen militair..maar gewoon een lafaard die ongewapende mensen heeft vermoord of laten vermoorden ..een echte held onze president.


  Maak melding
 27. Als Bouterse ballen heeft dan komt hij voor de rechter en zijn onschuld bewijzen anders moeten hij zitten punt uit.Een moordenaar blijft een moordenaar in Gods ogen.Dat deze man nog president is geworden van mijn land is onbegrijpelijk voor mij als burger van Suriname.Bouterse is geen mens maar een beest.Al die indianen verhalen van hem ten spijten.


  Maak melding
 28. Elgin krijgt wordt binnenkort ontheven door de Minister van Justitie. De enige oplossing voor een wetsovertreder als Elgin, een neo-koloniale foetoeboi. Echt niet van deze tijd. Elgin moet simpelweg worden opgesloten voor het negeren van de wetgever.


  Maak melding
 29. IK HEB TWEE VD MEEST TOFFE WREEDADIGE ” LEIDERS” HARDE TAAL HOREN UITEN
  DE WERELD HEEFT KUNNEN ZIEN HOE ZE HEBBEN GESMEEKT TOEN HUN EINDE IS GEKOMEN
  GADHAFFIE EN SADAM HOESSEIN

  BOUTA DENK ERAAN DAT JOU BINNENKORT HETZELFDE ZAL KUNNEN GEBEUREN


  Maak melding
 30. Anand Hindori = JAN DEN UIL ….. JAN DEN UIL = Anand Hindori. Kerel of wie je ook bent … GET LOST in het
  ACHTERSTE van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse.


  Maak melding
 31. Ja hij kan in hoger beroep maar dat levert gewoonlijk, op zijn best, een iets lager straf. In elk geval zijn er geen verzachtende omstandigheden in deze mognlijk en gezien de slechte verdediging is er weinig te verwachten van een hoger beroep.
  We mogen dus, gezien de hoge strafeis, verwachten dat de rechter uitspraak doet van meer dan 10 jaar en Bouterse, ongeacht een hoger beroep zo snel mogelijk zal worden opgsloten. MOOI TOCH. Niet wordt het land gevangen gehouden in een gevangenis die erger dan BOMA is voor het volk. Mn de fomi wan.
  Bij een eventuele veroordeling is het aan de DNA om zijn onschendbaarheid snel op te heffen. Het zou het zoveelste internationale schandaal opleveren als ze dit niet doen.

  @Jankovic Ja een strafeis is nog geen veroordeling maar bij een eis van 20 jaar is het onwaarschijnlijk dat de rechter onder de 10 jaar gaat zitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES