Notaris in Suriname gooit doek in de ring na reeks aanklachten

46
Notaris in Suriname gooit doek in de ring na reeks aanklachten

PARAMARIBO, 29 jul – Dipak Chitoe heeft bedankt als notaris. Na een reeks klachten over vermeende malafide praktijken houdt hij het voor gezien. Bij het tuchtcollege voor notarissen lopen zes aanklachten tegen Chitoe. Strafrechtelijke vervolging is niet uitgesloten. Voormalige cliënten zeggen ernstig te zijn benadeeld. Kennelijk heeft de notaris de bui zien hangen. Nauwelijks vijf jaar terug was hij het die zich tot de rechter wendde.

Als kandidaat-notaris voelde hij zich in het kruis getast. Hij eiste eerherstel in een kort geding tegen het tijdschrift Parbode dat praktijken belichtte van een niet bij naam genoemde kandidaat-notaris.De beledigde partij uithangen zal nu niet meer opgaan. “Hij zit goed fout en aan hem is de keuze gegeven om de eer aan zichzelf te houden. Dus hij heeft zelf zijn ambt opgezegd”, zegt een anonieme bron tegenover de Ware Tijd.

Advocaten en notarissen weten van de zaak, maar houden de lippen stijf op elkaar. Nu is Chitoe weg. Over onfrisse praktijken van sommige notarissen gaan al jaren allerlei geruchten rond. Met het vertrek van Chitoe zal het niet ophouden. Zo nu en dan klappen benadeelde burgers publiekelijk uit de school. Het gaat dan om meer namen dan ene Dipak Chitoe alleen.

46 REACTIES

 1. Er moet een grote schoonmaak onder de notarissen in Su worden uitgevoerd. In deze doelgroep lopen er nog wat charlatans rond die hand- en spandiensten verrichten voor grootgrondbezitters e.d.
  Laat het OM haar werk goed doneren de helft van hen is werkloos(..)


  Maak melding

 2. Chitoe heeft zichzelf verrijk over de ruggen van anderen. Dat hij nu de handdoek in de ring gooit, wil zeggen dat de benadeelden de waarheid spreken. Kandidaat-notaris, betreedt de eed van notarissen met zijn eigen voeten. Pure oplichterspraktijken. Het bevolk moet niet slapend door het leven gaan om van alles en nog wat te pikken. Gebruik je gezond verstand, ogen en oren. De hardwerkende bevolking, wordt het meest belazerd. Open kaart spelen daar bereikt men veel meer mee. Om de feiten heen draaien, daar bereik je niets mee. Wat in het donker is, komt ooit aan het licht. Je eigen naam te grabbel gooien met oplichterspraktijken is een smet op jezelf en niet voo een ander. Liegen en bedriegen?? snap niet dat iemand die hieraan meedoet, met zichzelf kan leven. Joe no abie jeje.


  Maak melding

 3. Iedere oplichter moet vervolgd worden. Hoe kan een boedel verkocht worden zonder dat alle erfgenamen getekend hebben ? En dat is de praktijk.Zo ook zij die gemeenschapsgelden ten eigen baten hebben gebruikt. Gewoon beslag leggen op hun bank tegoeden en onroerende goederen. Hun stromannen in kaart brengen en ook daar beslag leggen op de tegoeden. De opbrengsten daarvan gebruiken voor de ziekenhuizen ,goede opvang voor senioren burgers die het niet zelf kunnen bekostigen. Ook zorg voor de gehandicapte kinderen in onze samenleving.


  Maak melding

 4. Vergeet ook niet dat veel notarissen en/of advocaten samen met “geldschieters” mensen aan wurgcontracten binden en zo hun bezittingen wegkapen. Je hoeft niet eens naar een veiling te gaan, want ze spelen allemaal vies.

  Wat betreft boedel kwesties en gronden, FROMU. Hoe kan een overledene een handtekening zetten!?

  Sommige familie’s hebben nooit gronden gekocht, geen enkele cent ervoor betaald. Ze hebben ze gewoon ingenomen, omrasterd en uiteindelijk den kis en tap papira.
  Veel verkavelingsprojecten, FROMU. Zoveel gronden die waren bestemd voor de agrarische sector of andere doeleinden, uiteindelijk verkaveling en na een aantal jaren zie je huizen en appartementen..FROMU.

  Dit heeft het land niet alleen te danken aan (achterhaalde) wetgeving, maar ook aan de mentaliteit van de mensen zelf en VOORAL die stomme partijpolitiek die telkens wordt gedreven. Niemand denkt aan het land, ze denken alleen aan hun partij en hunzelf.

  Te neks no tan abra fu teki njan, den sa njan makandra


  Maak melding

 5. Het is schandelijk dat de man zelf de handoek in de ring heeft gegooid. Het zou de branche organisatie sieren als zij het voortouw hadden genomen in het doen ophoepelen van deze oplichter.
  Het is nu aan de gemeenschap en de branche organisatie om schoonschip te maken onder deze tak van de rechterlijke macht.


  Maak melding

 6. en nu koken wat het OM( PG) gaan doen. Een reprimande geven, of de cel in? Ik ben benieuwd, Want er heerst wat KLASSENJUSTITIE in SURINAME. Ik heb de indruk dat het gehele rechtssysteem in Suriname een grote klucht is. Hoe komen sommigen van die gasten aan hun Mr. titels?( Je kunt er naar raden.).

  Hoe komen sommigen aan ZOVEEL GROND !!!!/ DUIZENDEN HACTAREN IN HANDEN VAN ENKELE LIEDEN.
  Intussen loopt de gewone man/vrouw de benen uit het lijf om in het bezit te komen van een par vierkante meters grond. Tijd voor de ECHTE REVOLUTIE. Opzouten met de immorele elite en hen het land uitjagen.


  Maak melding

 7. Eindelijk, deze notaris heeft veel meer op zijn kerfstok. Hij liet oudere mensen hun handtekening plaatsen op stukken, waarna hij ermee fraudeerde. Hij heeft misbruik gemaakt met zijn ambtseed, tevens de meeste hindoestanen en anderen opgelicht. Voorbeeld de verkochte woning aan de Hermansteinbergstraat 27, tesamen met ene Pherai uit livorno. Allemaal zijn strafbaar geweest bij het passeren van de akte. En die Pherai moet ook opgesloten worden, hij liet zijn zieke moeders zus haar handtekening plaatsen. Het zijn mensen boven de 75 jaar die juist begeleidt dienen te worden. De verkoop zou nooit plaats moeten vinden, omdat er waren overledenen en hij heeft deze voor een ander bedrag verkocht en gaf de ouderen mensen minder geld!
  Dus geld verdiend op zijn eigen familie… wat zou je zulke mensen doen!!


  Maak melding

 8. Ze probeerd samen met een broetje van ons optelichten die jenefer.Broertje H.H.S. wil ook alles voor niets hebben die boef doet zich rijk voor maar heeft geen cent geen bal


  Maak melding

 9. MCH , het is jammer dat jij de naam van een eerlijke notaris , als Sanrochman, zo negatief probeert te beïnvloeden , schijnt dat jij de lonewolf bent , ik en een ieder die ik ken , hebben een andere meening en ervaring , smaad is een heel ernstige
  Misdrijf , maar jij zal niks daarvan weten .


  Maak melding

 10. BURGERS MOETEN ZEKER BIJ DEZE NOTARIS WETEN BIJ WELKE RECHTSORGAAN ZE MET HUN KLACHTEN TERECHT KUNNEN. EN TERECHT. HET LEVEN IS AL ZWAAR GENOEG.
  EN ALS JE NOG WORDT BENADEELD DOOR JE VERTROUWENS PERSOON.. DAN BEN JE DUBBEL GEPAKT.


  Maak melding

 11. Notaris Calor houdt zich ook bezig met dergelijke praktijken, zoals het niet kunnen vinden van belangrijke documenten en vervolgens nooit meer van zich laten horen.
  Hij komt op slinkse wijze aan andermans bezit, hoe Typisch!!!!
  Onschuldige hardwerkende burgers bestelen.
  Denk erom karma bestaat!


  Maak melding

 12. @Manu 29 juli 2018 at 03:27
  Het word de hoogste tijd, dat die paarse moordenaar met zijn paarse criminele organisatie, de handoek in de ring gooit.
  ……………………………………………………………………………….
  TAP JOE GO OLLO JO EZEL /SELL OUT /COON !


  Maak melding

 13. Nou , ik ben ook genaaid door notaris Rodrigues bij de oprichting van mijn N.V’s. Hij had mij kunnen melden dat, doordat ik in Nederland woon, ik in Suriname een vertegenwoordiger moest hebben, maar dat deed hij lekker niet. En ik kon honderden vertegenwoordigers opgeven. De N.V’s van mij zijn na 20 jaren nog steeds in oprichting. Ik ben dus een recordhouder op dit gebied. De dossiers zijn, door zijn toetreding tot de militaire krijgsraad, overgedragen aan een andere notaris, maar nu moet ik weer alle oprichtingskosten betalen. Weet je wat ik ga doen. De NV,s laten doodbloeden, al mijn geld van de deviezenrekeningen afhalen en dan mag Suriname mijn mars eten. Ik ga niet twee keer voor iets betalen. Notaris Rodrigues, een beetje meer informatie naar je klanten toe werkt vertrouwensverhogend. Door het mij onthouden van deze informatie zie ik u nu als een oplichter.
  En hetzelfde geld voor landmeter Wijdenbosch. Ze zeggen over doden niets dan goeds, maar ik ben in het bezit van de door hem getekende kwitanties voor niet geleverde diensten. Mijn vraag: lopen er nog eerlijke Surinamers rond in Suriname. Even voor de duidelijkheid: Surinamers die in het buitenland wonen zijn slimmer dan je denkt. Als je denkt een Surinamer in de diaspora te naaien heb je het mis. Die gaat bij zijn vrienden en kennissen , potentiële klanten voor Suriname, antireclame voor jullie maken. Conclusie: jullie naaien niet de Surinamers in de diaspora, maar jullie naaien jezelf.


  Maak melding

 14. @Magdal, ik was op zoek naar de naam van de notaris die u in uw posting noemt. Ook Calor heeft geprobeerd ten faveure van een criminele familielid haar bij te staan. Helaas voor tante en meneertje Calor ging die vlieger van oplichting niet op en werd tijdig ingegrepen. Zowel het familielid als Calor zijn alleen maar uit op geld en macht.


  Maak melding

 15. Zo barst het van de voorbeelden.
  Zoon, die met behulp van notaris X, enkele dagen voor het overlijden van zijn moeder naar het ziekenhuis gaat en moeder een nieuw testament laat maken. Moeder was niet meer in staat de gevolgen van haar handelen te overzien (tekst uit de wetgeving). Notaris is schuldig.

  @ John.
  je vraag; “lopen er nog eerlijke Surinamers rond in Suriname”
  Doet me denken aan de paradox (zonder je te willen beledigen, je bent trouwens Nederlander) van Epimenides.
  Surinamer zegt: alle uitspraken van alle Surinamers zijn altijd gelogen.
  (een grapje, na alle wantoestanden en walgelijk optreden van velen in Suriname)

  Om het gras voor de voeten van bepaalde en onbepaalde figuren weg te maaien;
  wijzen dat het elders ook gebeurt, geeft je nog niet het recht het ook te doen


  Maak melding

 16. @Revo, wat heeft Santokhi hiermee te maken > En is Santokhi de enige misdadiger in Suriname ? Volgens mij zijn die vooral onder jouw mensen te vinden. Dus hou zelf je kaolo bek dicht.


  Maak melding

 17. REVO, zoek de YO-Koeien die op uw MOORDpresident
  lijken !

  Plaats GROTE foto van de FAILLIETMAKER van Ons Land !

  Plaats grote foto van de DRUKKER van MILJARDEN aan
  ONGEDEKTE BANKBILJETTEN !

  Plaats een FOTO van de KOE, die Volk en Vaderland, FO SOSSO
  VERKOOPT AAN SURALCO !!

  PLAATS VEEL FOTO´S VAN DE ANTI-SURINAAMSE VEROORDEELDE
  DRUGSBOEF, TEVENS MEDEPLEGER VAN MASSAMOORD OP EIGEN
  VOLK !!

  LEVE DE HELDHAFTIGE DORPELINGEN VAN MOIWANA, LEVE DE BRUUT
  VERMOORDE HELDEN VAN DE 8 DECEMBER-MASSAMOORD !!!


  Maak melding

 18. Het is nu tijd voor de oprichting van een M…d Brigade! Alle corruptelingen: groen, zwart, rood, geel, Paars, oranje … moeten voor goed opgeruimd worden. Hang them High !!!!!

  @ Revo mag wat mij betreft de EERSTE zijn !!!

  @ Revo … notaris B L O M … is één van de corruptelingen …. lijkt hij ook op Santokhi !!!!!


  Maak melding

 19. Notarissen verdienen grof geld met hun hoge tarieven. Zelfs voor een wisjewasje moet men een notaris in de arm nemen. De overheid zou moeten ingrijpen.
  Als 2 partijen tot een akkoord komen en dit gezamenlijk op papier zetten, zou een notaris niet nodig moeten zijn.


  Maak melding

 20. wat ik niet begrijp is dat in Suriname notarissen als ramautar gewoon hun gang kunnen gaan ze verkopen een perceel met een valse handtekening die niet eens overeen komt met de handtekening van de zogenaamde verkoper. Volgens kandidaat notaris moet je dan maar naar de rechter gaan en hem maar laten dagvaarden. dan verschijnt meneer voor de rechter doet hij of zijn neus bloed en dat hij alles naar eer en geweten doet.
  maar inderdaad geen rechter die hem iets doet ondanks dat ze alle bewijzen voor zich hebben liggen.
  Terwijl als dit in Nederland zou gebeuren een rechter naar de bewijzen zou kijken en tot de conclusie komen dat dit fraude is en zou gelijk de koop ontbinden. rechtstaat is Suriname is gewoonweg zwak geen daadkracht en de zaken worden vaak vertraagt ondanks dat er genoeg bewijs is.


  Maak melding

 21. Zie het verhaal op Apintie van 9 december 2018
  Er moet een beslag komen op alle bezittingen van dezeincompetente danwel criminele notaris. In dit geval heeft hij de oude hypotheek niet vereffend met de opbrengst van de verkoop. Waar het geld wel gebleven is is minder belangrijk. Hij moet er voor opdraaien. Nu dreigt de woning van de vrouw die het kocht op de veling te komen. Mijns inziens is dit niet mogelijk want de hypotheek nemer moet gewoon bij de notaris en de oude eigenaar aankloppen. Die hebben crimineel gehandeld door de hypotheek bij verkoop niet volledig af te lossen.
  .
  De gelden bij een verkoop lopen altijd via de notaris. Als er een oude hypotheek op het pand rust moet de notaris de gelden storten naar de hypotheek nemer en niet naar de oude eigenaar. Dat is zijn taak en verantwoordelijkheid.
  Als deze notaris dit niet goed heeft afgehandeld moet hij er op aangesproken worden en voor het geld opdraaien. Verkoop van een pand moet altijd onbezwaard plaats vinden!! Een hypotheek is niet overdraagbaar maar geldt voor de combinatie van eigenaar en onderpand.
  Deze notaris moet opdraaien voor de schade en uit het ambt gezet worden wegen onacceptabele nalatigheid


  Maak melding

 22. Jullie vergeten notaris kalika. Die passeert a la dol aktes met een valse stambomen en niemand die hem iets kan doen. De notarissen verzaken hun onderzoeksplicht.


  Maak melding

 23. Ooit zei een minister dat er mensen in witte pakken ergere dingen doen. Dat zou aangepakt moeten worden. Maar na enkele maanden moest de Minister weg…


  Maak melding

 24. Laten oppakken? Ze weten wel wie ze naaien. Echt waar, ze pakken ongeschoolde mensen. Probeer mij eens. Ik kom persoonlijk langs en geloof mij, dan is het 1 over 12 voor de notaris en zijn familie.


  Maak melding

 25. EFFE TUSSEN NEUS en lippen door!

  Ik geloof al die beschuldigingen van die notarissen niet.

  HET ZIJN TOCH ZULKE EERLIJKE HARDWERKENDE EN VOORBEELDIGE MENSEN.

  ZE DOEN GEEN DOKSA,SCHAAP, GEIT, KIP OF KOE KWAAD.

  DEZE MENSEN GAAN SURINAME REDDEN UIT DE CORRUPTE HANDEN VAN DE LUIE BLAKAMAN.

  NEE IK GELOOF NIKS VAN DIT ALLES.

  ALLES WAT DEZE MENSEN VANDAAG DE DAG HEBBEN, IS MET EERLIJKHEID EN HARD WERKEN VERDIEND.

  EN IK VERZOEK IEDEREEN OM DEZE MENSEN MET RUST TE LATEN.


  Maak melding

 26. Die oplichter Calor heeft ook een perceel van onze familie aan de buren overgeschreven. Zit nog te wachten tot die rechtzaak voor de rechter komt en alle papieren aan onze advocaat worden overgehandigd. Calor wilde tot een schikking komen maar dat hebben wij geweigerd. Mensen koop en verkoop niets zonder een advocaat van goede reputatie.


  Maak melding

 27. 1.notarized die in de fout gaan
  2.burgers die ook vragen om niet correcte handelingen
  3.achterhaalde wetgeving
  4.DNA met amateurs op dit terrein
  5.rechtspraak gaat niet altijd vrijuit
  6.geen gezaghebbende geleerden die uitspraken becomentarieren
  7…nog veel te doen
  8.enz…


  Maak melding

 28. Suriname is van oudsher door en door corrupt, en dat zal echt niet veranderen. Door welke regering dan ook.
  Suriname staat synoniem voor corruptie.
  Het zit volgens mij helaas zo een beetje in het dna van Surinamers.
  En natuurlijk ook een overblijfsel van de koloniale politiek,waarin bevolkingsgroepen tegen elkaar werden uitgespeeld en mensen werd geleerd om opportunistisch te zijn en alleen aan zichzelf te denken.


  Maak melding

 29. Ex Notariskantoor Jadnanansingh heeft zich schuldig gemaakt aan malversaties en meegewerkt een verduistering en fraude. Hoogstwaarschijnlijk is dit verjaard, maar dit kantoor heeft -50 jaar- lang gewetenloos gehandeld en daarbij hardwerkende maar onwetende burgers flink gedupeerd. Gronden van honderden hectare zijn ingenomen van personen die overleden zijn of die door naïviteit niet wisten wat te doen.

  Notarissen roven van burgers die wel hard werken.


  Maak melding

 30. Ik geloof het niet van al die notarissen.dat ze niet eerlijk zijn.
  Dat kan niet want ze hebben een eed afgelegd .als je een eed afleg.
  Mag je geen meineed plegen.
  Hahahahaha wat een goede grap.
  In Suriname heeft een eed geen waarde de het betekent helemaal niets.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.