zondag, april 14, 2024
HomeFotoUitreiking School Award stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente Suriname

Uitreiking School Award stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – De School Award van de stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente Suriname is vrijdag uitgereikt aan de beste leerling, beste leerkracht en beste school van het schooljaar 2017-2018.

De uitreiking vond plaats tijdens een ceremonie in de Grote Stadskerk. De EBGS Nieuw Zorg uit Commewijne is uitgeroepen tot beste EBG school van het schooljaar. De school krijgt SRD 2.500 voor het uitvoeren van een project.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Waarom is Jezus Blank. Waarom is Jozef Blank, Waarom is Maria Blank, Waarom alle Engelen Blank en Waarom veranderen de Muslim de namen, Abraham als Ibrahim en Maria als Mariam. De Christen en Muslims konden niks anders dan roven en moorden. Varkenvlees en besnijdenis toch van het Joodse geloof en Waarom hebben Muslims alles overgenomen en Waarom worden Joden gehaat. Door de varkenvlees leven de meeste mensen op aarde. Diabeten hebben insuline nodig en het komt van die varken alvleesklier. Kijk in Google naar Hindu and Muslim symbols en je zal zien dat het van die Hindus zijn. Hitler gebruikte de Hindu hakenkruis voor macht. Waarom worden we dom gehouden? Kijk in Google Pakistan eats Dog meat. Wat is nou Haram?


  Maak melding
 2. Waarom is Jezus Blank. Waarom is Jozef Blank, Waarom is Maria Blank, Waarom alle Engelen Blank en Waarom veranderen de Muslim de namen, Abraham als Ibrahim en Maria als Mariam.


  Maak melding
 3. Complimenten voor de beste leraren en leerlingen,beste school.Waar een wil is is een weg. Educatie is zeer belangrijk voor zowel oud als jong.Het stimuleren van de jongeren om hun school af te maken en het beste uit de leerlingen te halen is geweldig. Deze jongeren hebben de toekomst. Het kan zijn dat zij ervoor zullen zorgen dat Suriname weer een prachtig bloeiend land worden. Met de juiste kennis, kunde aan de Top. Wat er in deze huidige regering en parlement rondloopt, de goede achterwege gelaten, is een grote puinzooi. So so njang monie en zelfverrijking. Kinderbijslag op tijd uitbetalen voor onze kinderen. Goed en veilige schoolgebouwen, een veilige leeromgeving creeren,
  Er is zoveel om op te noemen wat niet veilig is voor onze kroost.Deze regering gaat liever op snoepreisje dan, dat ze zich bekommeren om wat er daad werkelijk hier nodig is in ons land en onze bevolking. Goede en slechte resultaten moeten de scholen juist laten zien en openbaar maken, zodat de rest van de bevolking kan zien wat zich hier afspeelt. Schoolgelden die betaald moeten voor de kinderen?? Hebben de ouders geen inkomen of kunnen zij geen schoolgeld betalen, dan kunnen de kinderen niet naar school. Wat ga je krijgen “kinderarbeid”?? Het ministerie van onderwijs mag zulke ouders best ondersteunen. Doen zij dit niet dan zijn ze geen knip voor hun neus waard.Dan mag Ministerie van onderwijs opgedoekt worden.


  Maak melding
 4. Positieve hersenspoeling kan geen kwaad.
  Het initiatief vind ik ondanks niet bekend is gemaakt aan de hand van welke criteria de keuzes zijn gemaakt uitstekend.
  Ik kijk vooral naar het doel van de actie.
  In een tijd waarin heel Suriname lam geslagen is (oorzaken zijn bekend) is het goed om mensen die zich op een positieve blijven inspannen voor de leerlingen en de leerlingen die het goed doen te belonen. Misschien dat deze leerlingen over een paar jaar hun prijs bij de Rotary Suriname in ontvangst mogen nemen.

  @ Pataka
  Niet het item verzieken met zaken die niet aan het onderwerp gerelateerd zijn
  Insuline werd uit de alvleesklier van varkens en Koeien gemaakt.
  sinds 1982 wordt het met behulp van de E coli bacterie gemaakt.


  Maak melding
 5. Sam? E coli bacterie komen in darmen voor en maken geen insuline!!!!!!
  Varkens zijn veel goedkoper en met Koeien niet genoeg. Maak niet uit Sam?
  Waarom kan ik geen antwoord krijgen dat alles blank is? Zijn jullie bang
  voor de waarheid. Kijk hindu and muslim symbols the same!!!!!
  Kabaa old Hindu temple!!!!!!


  Maak melding
 6. @ Pataka,

  Misschien moet je minder naar You tube kijken en meer lezen.

  Dit bracht echter al gauw problemen met zich mee. Ten eerste bleek insuline van honden en kalveren de bloedsuikerspiegel niet perfect te reguleren. Bovendien ontstonden complicaties. Uiteindelijk werd overgestapt op insuline van varkens, omdat dat het meest op de menselijke insuline lijkt. Maar door het groeiende aantal diabetespatiënten in combinatie met de ingewikkelde isolatie van insuline, kon al gauw niet meer genoeg insuline uit de alvleesklieren van varkens gewonnen worden om alle patiënten te behandelen. De oplossing voor dit probleem kwam in 1982, toen Eli Lilly de eerste synthetische humane insuline produceerde.”

  Met behulp van de zogenaamde Recombinant DNA techniek wordt menselijke insuline nu door bacteriën geproduceerd. Hiervoor wordt de bacterie Escherichia coli (een eencellige darmbacterie) gebruikt. De bacterie heeft net zoals mensen DNA in zijn cel liggen”


  Maak melding
 7. Sam je zeg het zelf, eencellige darmbacterie of poepbacterie. Ben je zo dom?
  Insuline heeft niks met eencellige darmbacterie te maken!!!!!!!!!
  Waarom lees je die onzin?


  Maak melding
 8. Suikerziekte

  Soms hebben mensen diabetes of suikerziekte. Bij diabetes gaat er iets mis waardoor het lichaam geen eigen insuline meer aanmaakt of er niet meer goed op reageert. Mensen met diabetes moeten daarom insuline spuiten.
  Insuline van dieren

  In 1921 lukt het de onderzoekers Frederick Banting en Charles Best om insuline te halen uit de alvleesklier van honden en kalveren. De eerste patiënt met diabetes wordt met succes behandeld met deze insuline. Na een tijdje stappen de onderzoekers over op insuline van varkens, omdat dat meer lijkt op de insuline van de mens en minder bijwerkingen geeft.
  Insuline namaken

  Maar het aantal mensen met diabetes groeit en daarom is er een andere manier nodig om insuline te maken. In 1982 komt het bedrijf Eli Lilly met een manier om menselijke insuline na te maken. Dit heet met een moeilijk woord synthetische insuline, dat betekent dat het niet natuurlijk is zoals je eigen insuline.
  Bacteriën uit je darmen

  Die synthetische insuline wordt op een heel spannende manier gemaakt. Er worden bacteriën gebruikt uit de darmen van mensen. Deze bacterie krijgt door wetenschappers het menselijk DNA wat er normaal voor zorgt dat mensen zelf insuline maken. Dankzij het menselijke DNA kan de bacterie dit nadoen.
  Vermenigvuldigen

  De bacterie gaat zich vermenigvuldigen en zo komen er heel veel bacteriën die insuline maken. Deze insuline lijkt heel erg op de insuline die het menselijk lichaam zelf maakt en wordt gebruikt door mensen met suikerziekte.

  Bron: diabetesfonds


  Maak melding
 9. Mooie praatjes. Waarom bestaat suikerziekte nog? Diabetesfonds van Bard Roep zijn allemaal oplichters. Ze lichten mensen op met mooie praatjes en alleen om subsidie binnen te halen. Ja! De waarheid kan niemand zien. Diabetesfonds van Nederland en de leider Bard Roep een grote schurk!!!!!! Ja geloven jullie die poepbacterie
  maar. Wie houden jullie voor de gek. Blanken lichten de boel op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES