Surinaamse politie gooit beloningssysteem voor ambtenaren overboord

13
Onderwijzeres(37) opgepakt om misbruik leerlinge(16) in Suriname
Archieffoto (c) Waterkant: Politie in Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – Bij het Korps Politie Suriname moet een ander beloningssysteem worden gehanteerd. De Surinaamse Politiebond accepteert het Functie Informatie Systeem van de Overheid, Fiso, niet langer. Aanleiding is de vijf en twintig procent loonsverhoging die er zit aan te komen voor ambtenaren. Ambtenarenvakcentrale CLO en de overheid zijn in onderhandeling. Maar voor de politiebond is het niet genoeg.

Er zal apart onderhandeld moeten worden. Aangezien de loonstructuren bij de overheid gebonden zijn aan het Fiso, moet dat maar overboord. Volgens de woordvoerder van de vakbond, Revelino Eijck, zijn er al afspraken gemaakt met vicepresident Ashwin Adhin. Van de vicepresident was begrepen dat er geen ontkomen aan was. De politie zou genoegen moeten nemen met wat met de CLO zal worden overeengekomen.

De algemene vergadering van de politiebond heeft dit gegeven verworpen. Het Fiso wordt niet langer geaccepteerd en zal apart onderhandeld moeten worden. Frappant is dat de CLO altijd kritiek heeft geleverd op het Fiso. Het zou te zeer bepaalde categorieën bevoordelen ten kosre van anderen. Het systeem is steeds gehanteerd als noodzakelijk kwaad. Nu blijkt het grootste verzet van buiten de vakcentrale te worden gevoerd. Met merkbaar effect.

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Voordat de politie hoger beloont wordt zullen ze eerst van hun luie reet moeten opstaan en beginnen te werken. Wat kwam ik vanavond op de weg tegen. Auto’s zonder verlichting, zonder kenteken, zonder richtingaanwijzer. Luide muziek etc.. Geen enkele agent te bespeuren. Libi mi yere.

 2. De vice president heeft totaal geen ruggengraat. Het is maar steeds met de vinger wijzen naar de ander.Het rommelt al jaren binnen de korps met wat wel en iet goed gaat. Er ontbreekt een goede structurele aanpak. Waarom moeten de loonstructuren gebonden zijn aan de Fiso?? Hoe zien de loonstructuren eruit, blijven deze structuren hangen in in jaren nul?? Of gebruikt de Fiso de salarissen voor eigen gewin??Moet de politie genoegen nemen met een honger loontje en worden zij uitgebuit??
  Het politieapparaat is er voor de samenleving om zijn taken naar behoren en tevredenheid uit te voeren. De politie moet klaar staan in vol ornaat voor Kovind en zijn 70 man delegatie waar er miljoenen voor zijn uitgegeven voor ander halve dag? Hierna mag de politie stikken en lucht happen. Betaald hun een goed salaris. Het moet motiverend werken en niet demotiverend. Hopelijk doet de vakbond zijn best voor hun manschappen. Er moeten meer vacatures komen voor politie agenten. Hebben wij veel te weinig van en een goede taak verdeling.Specialisaties zijn hard nodig binnen het hele politie apparaat. Meer verkeerspolitie. Burgers kunnen ook hun bijdrage leveren door meldingen te maken van auto’s die niet in orde zijn, zodat de politie meteen kan ingrijpen.
  Meldingen van dronkaards achter het stuur. Alcoholtesten regelmatig afnemen en verkeerscontroles bij alle autobestuurders. Brengt geld in het laadje en veiligheid. Parkeerboetes, parkeerautomaten plaatsen, dit verminderd roekeloos parkeren.

 3. Zie foto en welke ras zijn de meesten? Meer loon en niks doen! Door de zelfde groep word ons SRD minder waard.

 4. Coruptie ten top bij de politie. Moest 200 srd betalen op n zondag ochtend bij de chinese markt. Kreeg bekeuring moestof srd 500. Of direct 200 aan die 2 politie ambtenaren.

 5. Als een simpele bewaker meer verdient dan een politie ambtenaar, dan is het wel duidelijk hoe de regering denkt over de waardering van hun wetshandhavers…

 6. @pataka. Je bent een misbaksel. Alle afkomsten zijn in het korps vertegenwoordigd.

 7. @ Johnmohal,

  @ pataka heeft een “hoorlijke star aan de ogen” !! Hij kan de oogarts niet betalen !!
  Hulp is nodig van “1-voor 12″” !!!

 8. NietAllesDatBlinktIsGoud
  STEMVEE en voor de rest zal het de regering worst zijn .

  En patatje jij zorgde wel voor een BBBLLOOKK AAN HET BEEN VAN SURINAME

 9. Pataka binnen het korps zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd. Jij blert als een klein kind en hebt makkelijk praten wees een vent en solliciteer bij het korps en kom daarna nog eens terug met dit soort onzin

 10. Elke vakbond gaat natuurlijk voor een loonsverhoging van 90 procent nu de medewerkers van Adek universiteit 90% erbij hebben gekregen. De komende tijd worden flinke loonsverhogingen toegezegd en in 2020 , na de verkiezingen, een forse devaluatie van de srd.

 11. Rovers worden beschermt, ze willen meer salaris en op hun luie kont zitten.
  Door jullie is de SRD geen moer waard en welke land wil SRD?
  Veel Politie en ze voeren geen bal uit. Soort beschermt soort!!!!!!!
  Je ben gewoon niet meer veilig in Suriname!!!!!!!!!!!!!

 12. Weten ze wat en coopertest is?
  Doen ze daar iets mee, want ik zie de buikjes al groeien!

  Ik wordt aangereden door een dronkenautomobilist.
  De politie komt, ik doe mijn verhaal, dronken auto mobilist krijgt een standje, standje met een paar zeer korte zinnen, verzekeringspapieren ingevuld en klaar is de zaak.
  De agenten in SU weten geen raad met situaties.

 13. Deze regering maakt er een zooitje van met de gewapende machten.

  1. Benoemen een brigade-generaal( Benschop) tot minister van Defensie: eindstand: nog steeds geen bevelhebber van het NL.

  2. Nog steeds geen Korpschef voor het KPS( sedert het vertrek van Daniels). Eindstand: anarchie binnen de leiding van het KPS.

  Oplossing: ???? Benoem Mathoera ( DNA-lid en ex- commissaris van politie) tot KC( zij schijnt het beter te weten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.