woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse politie gooit beloningssysteem voor ambtenaren overboord

Surinaamse politie gooit beloningssysteem voor ambtenaren overboord

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – Bij het Korps Politie Suriname moet een ander beloningssysteem worden gehanteerd. De Surinaamse Politiebond accepteert het Functie Informatie Systeem van de Overheid, Fiso, niet langer. Aanleiding is de vijf en twintig procent loonsverhoging die er zit aan te komen voor ambtenaren. Ambtenarenvakcentrale CLO en de overheid zijn in onderhandeling. Maar voor de politiebond is het niet genoeg.

Er zal apart onderhandeld moeten worden. Aangezien de loonstructuren bij de overheid gebonden zijn aan het Fiso, moet dat maar overboord. Volgens de woordvoerder van de vakbond, Revelino Eijck, zijn er al afspraken gemaakt met vicepresident Ashwin Adhin. Van de vicepresident was begrepen dat er geen ontkomen aan was. De politie zou genoegen moeten nemen met wat met de CLO zal worden overeengekomen.

De algemene vergadering van de politiebond heeft dit gegeven verworpen. Het Fiso wordt niet langer geaccepteerd en zal apart onderhandeld moeten worden. Frappant is dat de CLO altijd kritiek heeft geleverd op het Fiso. Het zou te zeer bepaalde categorieën bevoordelen ten kosre van anderen. Het systeem is steeds gehanteerd als noodzakelijk kwaad. Nu blijkt het grootste verzet van buiten de vakcentrale te worden gevoerd. Met merkbaar effect.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. De vice president heeft totaal geen ruggengraat. Het is maar steeds met de vinger wijzen naar de ander.Het rommelt al jaren binnen de korps met wat wel en iet goed gaat. Er ontbreekt een goede structurele aanpak. Waarom moeten de loonstructuren gebonden zijn aan de Fiso?? Hoe zien de loonstructuren eruit, blijven deze structuren hangen in in jaren nul?? Of gebruikt de Fiso de salarissen voor eigen gewin??Moet de politie genoegen nemen met een honger loontje en worden zij uitgebuit??
  Het politieapparaat is er voor de samenleving om zijn taken naar behoren en tevredenheid uit te voeren. De politie moet klaar staan in vol ornaat voor Kovind en zijn 70 man delegatie waar er miljoenen voor zijn uitgegeven voor ander halve dag? Hierna mag de politie stikken en lucht happen. Betaald hun een goed salaris. Het moet motiverend werken en niet demotiverend. Hopelijk doet de vakbond zijn best voor hun manschappen. Er moeten meer vacatures komen voor politie agenten. Hebben wij veel te weinig van en een goede taak verdeling.Specialisaties zijn hard nodig binnen het hele politie apparaat. Meer verkeerspolitie. Burgers kunnen ook hun bijdrage leveren door meldingen te maken van auto’s die niet in orde zijn, zodat de politie meteen kan ingrijpen.
  Meldingen van dronkaards achter het stuur. Alcoholtesten regelmatig afnemen en verkeerscontroles bij alle autobestuurders. Brengt geld in het laadje en veiligheid. Parkeerboetes, parkeerautomaten plaatsen, dit verminderd roekeloos parkeren.


  Maak melding
 2. Coruptie ten top bij de politie. Moest 200 srd betalen op n zondag ochtend bij de chinese markt. Kreeg bekeuring moestof srd 500. Of direct 200 aan die 2 politie ambtenaren.


  Maak melding
 3. Als een simpele bewaker meer verdient dan een politie ambtenaar, dan is het wel duidelijk hoe de regering denkt over de waardering van hun wetshandhavers…


  Maak melding
 4. NietAllesDatBlinktIsGoud
  STEMVEE en voor de rest zal het de regering worst zijn .

  En patatje jij zorgde wel voor een BBBLLOOKK AAN HET BEEN VAN SURINAME


  Maak melding
 5. Pataka binnen het korps zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd. Jij blert als een klein kind en hebt makkelijk praten wees een vent en solliciteer bij het korps en kom daarna nog eens terug met dit soort onzin


  Maak melding
 6. Elke vakbond gaat natuurlijk voor een loonsverhoging van 90 procent nu de medewerkers van Adek universiteit 90% erbij hebben gekregen. De komende tijd worden flinke loonsverhogingen toegezegd en in 2020 , na de verkiezingen, een forse devaluatie van de srd.


  Maak melding
 7. Rovers worden beschermt, ze willen meer salaris en op hun luie kont zitten.
  Door jullie is de SRD geen moer waard en welke land wil SRD?
  Veel Politie en ze voeren geen bal uit. Soort beschermt soort!!!!!!!
  Je ben gewoon niet meer veilig in Suriname!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Deze regering maakt er een zooitje van met de gewapende machten.

  1. Benoemen een brigade-generaal( Benschop) tot minister van Defensie: eindstand: nog steeds geen bevelhebber van het NL.

  2. Nog steeds geen Korpschef voor het KPS( sedert het vertrek van Daniels). Eindstand: anarchie binnen de leiding van het KPS.

  Oplossing: ???? Benoem Mathoera ( DNA-lid en ex- commissaris van politie) tot KC( zij schijnt het beter te weten).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES