Chauffer die met bus in trens belandde heeft vervallen rijbewijs uit Suriname

27
Chauffer die met bus in trens belandde heeft vervallen rijbewijs uit Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – De 51-jarige buschauffeur die met een lijnbus met een aantal schoolkinderen afgelopen woensdag in een trens belandde heeft geen geldig Surinaams rijbewijs. De man, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, bezit een rijbewijs dat reeds een jaar is vervallen. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de buschauffeur, de 51-jarige Carlos J. reed over de Kennedyweg. Hij kwam vanuit Zanderij gaande richting Onverwacht. Ter hoogte van ‘Gran Swiet Djari’ heeft hij door tot nog toe onbekende reden de controle over de besturing van het voertuig verloren. Hij kwam tegen een elektrische mast aan en belandde in de langs de weg lopende trens, aldus de politie.

Een aantal inzittenden, inclusief de bestuurder bleken gewond te zijn. Vier scholieren waren zwaar gewond en niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulances werden de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo.

Het is niet de eerste keer dat een bus met kinderen van de weg schoot en in het water terecht kwam. In mei kwam een bus met kinderen in een trens vanwege kapotte remmen.


27 REACTIES

 1. Niet dat het iets met dit onderwerp te maken heeft maar het is momenteel in Nederland warmer dan in Suriname. Bofferds met jullie koele 30 graden.


  Maak melding

 2. Ik zou ervoor pleiten dat de politie een soort vliegende Brigade krijgt, die
  de hele dag het verkeer rond en in Paramaribo controleert. Alcoholcontroles,
  geldige rijbewijzen, foutparkeerders, hardrijders, verlopen APK en andere
  misstanden in het verkeer aanpakt. Nu is er geen discipline in het verkeer en
  de pakkans is klein.


  Maak melding

 3. Dit is weer zo een ingeburgerd iets dat niet uit te bannen is.
  In geheel Suriname kom je dit tegen en bij alle “soorten” er is geen enkel “soort” die met kop en schouders bovenuit steekt.
  Maar wat een heel kwalijke zaak is, is dat sommige “soorten” alkohol miet weg kunnen laten in hun dagelijks gedrag.
  Sarie torie en dan te bedenken dat de passagiers aan deze demonen hun leven toevertrouwt tijdens vervoer.
  Ik weet niet wat metr deze overtreders nog moet gebeuren


  Maak melding

 4. Weet je: In Suriname geldt het spreekwoord Als het kalf verdronken is. dempt men de put. Opvallend is dat nadat het kwaad is geschied de onvolkomenheden van het beleid en burgers pas onderzocht worden en ook aan het licht komen. Maar uit schaamte schuift men dat in de doofpot.
  Vliegende Hollander, je hebt gelijk . Het is de hoogste tijd dat men in Suriname overstapt van repressieve controle (controle achteraf) naar de preventieve controlemethode (controle vooraf). Er moet vooraf gecontroleerd worden en niet achteraf. Maar ja, wat wil je met een klote regering, die geen ballen verstand heeft van regeren opgescheept zit, is dit geen wonder. Mensen van de werkverschaffing in de regering zouden het veel beter doen. Weg met Bouta.


  Maak melding

 5. De mede-inzittende Jackson is ter plaatse overleden. Zijn ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De autobestuurder Damien F. is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.
  Met het overlijden van Jackson Wee Wee staat de verkeersbarometer landelijk op 42.

  Wederom een bestuurder zonder rijbewijs.
  Tja ondanks dit alles zijn de koppen net awara pitten zo hard en niet te kraken om gedrag te veranderen


  Maak melding

 6. In Nederland zijn er ongeveer 35 verkeersdoden per miljoen inwoners
  per jaar, valt uit statistieken op te maken. In Suriname staat de teller nu
  al op 42 net over de helft van het jaar , op 555000 inwoners.


  Maak melding

 7. Deze zuipschuit heeft onschuldige kinderen hun levens ernstig in gevaar gebracht. Verlopen rijbewijs, dronken achter het stuur. Voor deze gast een pittige sanctie opleggen. Rijbewijs voor goed invorderen. Zo iemand mag nooit meer achter het stuur kruipen. Een flinke celstraf en geldboete voor het aangedane leed. De kinderen zijn getraumatiseerd. Hebben de dood in de ogen gekeken. Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel. Egoistische klootzak. Is hij levens moe, betrek geen anderen erbij.
  Ouders let erop aan wie je, je kroost toevertrouwd. Drankorgels zijn deze hersenloze klootzakken.
  Hoop dat deze kinderen goed worden opgevangen door een deskundige. Dit zorgt voor de grootste nachtmerries waar deze kinderen niet om hebben gevraagd. In India steken ze zulke gasten direct in de fik. Ben je levensmoe dat wordt je hierbij een handje geholpen. Dit is vaker voor gekomen.
  Dan kapotte remmen, heel wat bullshit die makkelijk verholpen kan worden door je auto elk halfjaar je auto door een deskundige garage laten controleren en ook door politie laten na controleren. Neen maar een ieder doet maar. Het is hard om je kroost te verliezen door deze alcoholisten. Hoe durven zij. Je moet echt gewetenloos zijn om dit soort acties te ondernemen.
  Onbetrouwbare vuile rat. Het draait allemaal om geld. Men bekommert zich niet om de veiligheid.
  Dwaze paria’s.


  Maak melding

 8. @Boeboe bit Sjorie,

  heb je het verhaal wel goed gelezen er stond:De man, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, bezit een rijbewijs dat reeds een jaar is vervallen. Dat meldt het Korps Politie Suriname.


  Maak melding

 9. Het aantal verkeersslachtoffers in Suriname is toegenomen in vergelijking met de voorgaande jaren. In 2016 hebben 75 personen het leven gelaten in het verkeer. Dat aantal is het afgelopen jaar(2017) gestegen naar 84 personen. In de jaren daarvoor was het aantal ook wat lager dan vorig jaar, namelijk 59 verkeersdoden in 2015 en 71 omgekomen personen in het verkeer in 2014. In 2013 was het aantal slachtoffers 75.


  Maak melding

 10. Als je om te beginnen nu eens 4 agenten(s) op een mountainbike door Paramaribo
  laat surveilleren en foutparkeerders aanpakt, investering van niks en door boetes
  snel terugverdient.


  Maak melding

 11. Misschien een mooie taak voor de oppositie om dit aan te kaarten, maatregelen
  om een veiliger verkeer te creëren, roep de verantwoordelijke minister ter verantwoording.
  Hoe komt het dat het aantal slachtoffers in het verkeer stijgende is, welke maatregelen
  wil hij nemen ?? Dit hoort ook bij goed oppositie voeren tegen de regering.


  Maak melding

 12. Wat ik niet begrijp is zijn rijbewijs innemen , die had die toch niet hij rijd zonder rijbewijs.
  in de bak en nooit meer vrij, er is 1 doden heel erg, maar er konden er meer zijn, dood door schuld.


  Maak melding

 13. Hallo,
  Als er iets in Suriname gebeurd zijn jullie als de kippen bij net of alles nieuw is.
  Adhin was in de jaren 60 minister van justitie en politie en reed de heer Pengel een neef van Jopie Pengel op het trottoir aan,waardoor deze man zijn been kwijt raakte.
  Gadden was DNA lid voor de Bep reed een voetganger aan met zonder rijbewijs,de politie hadden hem toen gevraagd kon je niet remmen,hij zij toen mie foetoe bing sjatoe!
  Een lijnbus had een jonge heer aangereden waardoor deze man werd onthoofd,zo kun je doorgaan.
  In Nederland vallen veel doden door jonge mensen in het verkeer meestal in het weekend.
  Vorige week vielen er nog 7 doden in Brabant.Jullie moeten de regio kranten gaan lezen en dit is geen statistiek.


  Maak melding

 14. Als de overheid normaal functioneert, zal dit soort gevallen niet gebeuren.
  Maar helaas, niets werk in dit land dankzij de oerdomme ras die het land denken te kunnen besturen.


  Maak melding

 15. Mijn broer is 2014 aangereden door een automobilist en na 2 dagen ziekenhuis overleden.
  De omstaanders hebben verklaard dat de chauffeur gedronken had, zat nog een koude bierfles
  in de auto ten tijde van de aanrijding.Hij kon nauwelijks op zijn benen staan.
  In het politierapport stond echter dat de bestuurder niet onder invloed van alcohol verkeerde.
  Pech gehad dus ik heb levenslang.
  Wat bleek achteraf: bestuurder, veroorzaker dodelijk ongeluk was/is broer van een bekende
  Surinaamse politieagent. Zijn vader had hem alleen niet erkend.

  Hij zal eens voor zijn schepper staan en daar verantwoording moeten afleggen.
  God zij met ons Suriname ………


  Maak melding

 16. @Forza schreef :35 doden per 1 miljoen inwoners per jaar in Holland. Nederland telt 17 miljoen mensen . Dat wordt op jaarbasis dus 595 doden. Dat is dus 0.004 % van de bevolking. In 2017 stond de barometer op 84 slachtoffers in Suriname. Dat is dus 0,0151 % van de bevolking.
  De rijder verkeerde niet in dronken toestand. Dat staat toch duidelijk in het artikel? Rijbewijs wel vervallen en dan mag je geen plaats achter het stuur nemen. Wel erg hoor voor de kinderen.


  Maak melding

 17. Hey @PPO ; wat ben je nu slap aan het lullen racist die je bent. Overal ter wereld gebeuren dit soort nare incidenten ongeacht preventie of niet. Ook in Suriname wordt er preventief gecontroleerd. In Nederland wordt er ook gecontroleerd en dan nog gebeuren er ongelukken. De Surinaamse overheid functioneert normaal. De vraag is of jij dat doet racist en stukje onbenul dat je bent.


  Maak melding

 18. Wil toch stil staan bij de doden die zijn omgekomen bij een ongeluk, begrijp dat veel mensen het niet kunnen verwerken bij zoiets tragisch.
  Oma, Pico, en vele andere nogmaals leef met jullie mee.
  Het is zo plotseling, het is niet te vatten.


  Maak melding

 19. Pakiratigri,
  “de Surinaamse overheid functioneert normaal”…… raadpleeg z.s.m een arts, want je bent geestelijk volkomen in de war. Die conclusie had ik reeds eerder getrokken, maar nu is het dermate ernstig, dat je een gevaar begint te worden voor je omgeving, met dit soort opmerkingen. Hersenloze stumper !!!


  Maak melding

 20. Hoe triest dit ook is, lijkt mij, dat het niet hebben van een geldig rijbewijs geen relatie heeft met het ongeval. Het is nog niet duidelijk waardoor hij de macht over het stuur heeft verloren. Er gebeuren legio verkeersongevallen, die veroorzaakt zijn door bestuurders met een geldig rijbewijs. Vaak is er drank in het spel.

  De reactie van ppo slaat als een tang op een varken. Kennelijk moet hij zijn frustratie kwijt en gebruikt dit ongeval daarvoor.
  Hier in NL hebben wij een goed functionerende overheid en toch gebeuren er soms de vreselijkste verkeersongevallen.


  Maak melding

 21. in suriname wordt er een gedoogd beleid gehanteert.de surinaamse bevolking zyn ermee gewend geraakt.veranderingen maakt dat deze bevolking nu zal willen rebelleren.gemakzuchtigheid is een probleem.met gemak dingen gerealiseerd zien of doen.er moet opgetreden worden.


  Maak melding

 22. Even voor de duidelijkheid, de auto had een technisch probleem (stuurbal kapot). Dit betekent dat het ongeluk te wijten is aan een technisch mankement en niet aan een vervallen rijbewijs, want ook al had die chauffeur 100 geldige rijbewijzen. dit ongeval moest gebeuren. Natuurlijk moet hij voor zijn stomheid worden gestraft en dat is het laten verlopen van zijn rijbewijs. En nog iets. Ik weet niet of het nog steeds in Suriname geldt, maar in mijn tijd 1970 hadden chauffeurs in Suriname een soort “mooi bakka houding” achter het stuur om indruk op vrouwen en mooie meisjes te maken. Toen ik naar Nederland emigreerde hebben ze mij deze mooi bakka houding achter het stuur direct afgeleerd. Reden: bij een mooi bakka houding ben je niet in staat om in een panieksituatie corrigerend op te treden. Alle Surinaamse auto-ongelukken vinden plaats in een panieksituatie. ik vraag mij dus af of deze mooi bakka houding achter het stuur nog steeds plaats vindt in Suriname.
  Politie van Suriname : als dit nog steeds gebeurt: alle chauffeurs met de mooi bakka houding direct op de bon slingeren. Dat is gevaarlijk rijgedrag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.